Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.050
Cevap
99
Favori
448.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostlar babam için hd ve sd görüntü kalitesi kötü olmayan uydu alıcısına ihtiyacım var. bütçem çok fazla yok.belki en fazla 250 civarına çıkabilirim. bana görüntü kalitesi lazım onun dışında tkgs olayıda sanırım önemli. sonuçta babamlar kullanacağı için güncelleme önemli diye düşünüyorum. diğer özellikler benim için teferruat olsada olur olmasada olur

bu kapsamda forumları yorumları okudum. aklımda belirli modeller var.

1) grundig 8350 modeli kampanyalı fiyatı 169 TL diyor ama tkgs var mı bilemedim.( 8200 modelinden farkı varmı resmi sitesinde tüm ozellikleri aynı)
    2) nextstar 18000 hd modelinde tkgs var 170 TL gibi bir fiyatı var.( ayrıca 18500 hd cx plus ve 18500 hd plus cihazları nasıl bariz farkları var mı?)
    3) atlanta neo hd uydu alıcısı 150 TL fiyatı var ama tkgs sanırım yok!
    4) goldmaster 1060 hd modeli kaliteli duruyor yaklaşık 250 TL gibi bir fiyatı var ama tkgs var mı?( goldmaster 1060'ın 1040 yada 1050 cihazlarından farkı nedir?)
    bu cihazlardan hangisini tercih etmeliyim yardımcı olursanız memnun olurum.

• Türkiyede yüksek görüntü kalitesine sahip cihazlar başlığında neta,grundig,goldmaster,next v.s. başka cihaz geçmiyor nerdeyse bizim yüksek görüntü kalitemizde bu kadar olurdu zaten,o kadar çöp cihaz varki bu saydığım cihazlar artık yüksek görüntü veren katagosinde geçiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 8 Temmuz 2015; 20:29:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sivord

cihazı bir slovak sitesinden aldım,siparişten cihazı teslim aldığım gün arasında 9 gün oynadı.kargocuya 3,6 lira verdim çok şaşırtıcı bir durum herhalde gümrüktekiler bişeye benzetememişler ki arada kaynayıp gitti sanırım:).cihaza gelince öncelikle daha önce bu tip bir cihaz kullanma deneyimim olmadığı için kıyaslama yapmak ne derece doğru olur bilemem ama gördüklerim ve en önemlisi bana hissettirdikleri anlamında birşeyler söylemek isterim.cihaz default olarak slovak dilinde açılış yaptı:) bereket versin meşhur dişli çark sembolu olayı kurtardı:) tabii dil seçeneğini bulana kadar 3-5 dk yı buldu.ayarlar menüsü karışık gelmedi bana. zorlandım desem abartı olur.card sharing,emu ilgi alanıma girmedği için performansı hakkında bişey demem mümkün değil ama sd ve hd yayınlar için bişeyler demem gerekirse -ki elbette subjektif değerlendirmelerdir bunlar,niceliksel bir ölçüm yapmak gibi bir olanağım yok-bana göre hd ler oldukça tatmin edici bir düzeyde. sd yayınlar da bana göre ortalamanın üzerinde.tabii panal de diğer bir parametre.öyle birinci sınıf bir panelim yok .geçen sene aldığım lg plazmam var,performansından ben memnunum açıkçası.elbette bu işler para ile doğru orantılı.receiver için esasen aklımda humax icord evolution var ama openbox bi ara durak gibi en azından benim için.openbox sx9 bende bir kaç kere kilitlendi,epey canımı sıktı bu durum.arkadaki açma kapamadan bi kaç kere müdahale etmek zorunda kaldım.güncelleme yapılmıştı ama neden oldu bilmiyorum.cihazın kumandası abartılı bir şekilde büyük ve sanırım biraz "sağır".bir kaç kez tuşa basıyorsunuz cihazda bir tepki yok.medya player kısmını beğendiğimi söylemeliyim,çeşitli uzantılı filmlerim yok. bende mevcut olanları sorunsuz oynattı.bu anlamda panelin air mouse denen kumandası bunun yanında mersedes gibi:).cihazda bir sürü ıvır zıvır şey var.internet free tv filan.hiçbiriyle işim yok.cihaz desteği için kaynak bulmak en azından ingilizce için zor...tamamına yakını rusça/ukraynaca..dediğim gibi ara dönem cihazı olarak gördüğüm için memnuniyetin ne derseniz 6/10 derim.çok şey beklemediğim için fazla hayal kırıklığa uğramadım diyebilirim.ne ka ekmek o ka köfte:).son bir şey:cihaz biraz fazla ısınıyor gibi.selamlar.

Bende bu cihazı almayı düşünüyordum ama. Senle konuşunca vazgeçtim.
    Sanırım görüntü kalitesi mükemmel ama kanal geçişleri ağır. STi işlemciye yakışmadı. Kumanda olayı önemli ters bile görmeli.

Acaba muadilleri de mi aynı. bildiğim kadarı ile STİ nin en baba işlemcisini kullanıyor. STİH253.

Fortis ESS300 STİH239
    Rebox RE-8220HD S-PVR (02) STİH239
    Openbox SX9 HD (04) STİH239
    Icecrypt S6600HD PVR (05) STİH239
    XCruiser XDSR400HD Avant (01) STİH239
    Proween STI-820HD Grand (03) STİH239
    Skyway Droid 2 (04) STİH253
    Openbox SX9 HD Combo (03 STİH253

• quote:

Orijinalden alıntı: setra19

quote:

cihazı bir slovak sitesinden aldım,siparişten cihazı teslim aldığım gün arasında 9 gün oynadı.kargocuya 3,6 lira verdim çok şaşırtıcı bir durum herhalde gümrüktekiler bişeye benzetememişler ki arada kaynayıp gitti sanırım:).cihaza gelince öncelikle daha önce bu tip bir cihaz kullanma deneyimim olmadığı için kıyaslama yapmak ne derece doğru olur bilemem ama gördüklerim ve en önemlisi bana hissettirdikleri anlamında birşeyler söylemek isterim.cihaz default olarak slovak dilinde açılış yaptı:) bereket versin meşhur dişli çark sembolu olayı kurtardı:) tabii dil seçeneğini bulana kadar 3-5 dk yı buldu.ayarlar menüsü karışık gelmedi bana. zorlandım desem abartı olur.card sharing,emu ilgi alanıma girmedği için performansı hakkında bişey demem mümkün değil ama sd ve hd yayınlar için bişeyler demem gerekirse -ki elbette subjektif değerlendirmelerdir bunlar,niceliksel bir ölçüm yapmak gibi bir olanağım yok-bana göre hd ler oldukça tatmin edici bir düzeyde. sd yayınlar da bana göre ortalamanın üzerinde.tabii panal de diğer bir parametre.öyle birinci sınıf bir panelim yok .geçen sene aldığım lg plazmam var,performansından ben memnunum açıkçası.elbette bu işler para ile doğru orantılı.receiver için esasen aklımda humax icord evolution var ama openbox bi ara durak gibi en azından benim için.openbox sx9 bende bir kaç kere kilitlendi,epey canımı sıktı bu durum.arkadaki açma kapamadan bi kaç kere müdahale etmek zorunda kaldım.güncelleme yapılmıştı ama neden oldu bilmiyorum.cihazın kumandası abartılı bir şekilde büyük ve sanırım biraz "sağır".bir kaç kez tuşa basıyorsunuz cihazda bir tepki yok.medya player kısmını beğendiğimi söylemeliyim,çeşitli uzantılı filmlerim yok. bende mevcut olanları sorunsuz oynattı.bu anlamda panelin air mouse denen kumandası bunun yanında mersedes gibi:).cihazda bir sürü ıvır zıvır şey var.internet free tv filan.hiçbiriyle işim yok.cihaz desteği için kaynak bulmak en azından ingilizce için zor...tamamına yakını rusça/ukraynaca..dediğim gibi ara dönem cihazı olarak gördüğüm için memnuniyetin ne derseniz 6/10 derim.çok şey beklemediğim için fazla hayal kırıklığa uğramadım diyebilirim.ne ka ekmek o ka köfte:).son bir şey:cihaz biraz fazla ısınıyor gibi.selamlar.

Sanırım görüntü kalitesi mükemmel ama kanal geçişleri ağır. STi işlemciye yakışmadı. Kumanda olayı önemli ters bile görmeli.

Acaba muadilleri de mi aynı. bildiğim kadarı ile STİ nin en baba işlemcisini kullanıyor. STİH253.

Fortis ESS300 STİH239

Muadillerinde de görüntü kalitesi aynıdır. Zaten muadil cihazların yazılımlarını da bu cihazlarda kullanabilirsiniz. STiH239 ve STİH253 işlemcili Fortis grubu cihazlar arasında da görüntü kalitesi anlamında bana göre fark yok. Varsa da ben göremedim. STİH253 de işlemci frekansı biraz daha yüksek. RAM değeri de yüksek.

Bu tür Linux cihazlarda cihazın ilk açılış hızı da biraz yavaş oluyor. Bazılarında 45-50 saniyeyi bulabiliyor. Kanal geçiş hızları çok seri olmasa da aşırı yavaş da değil. Daha yavaşlarını gördüm. İsmi lazım değil. Baş harfi Jameson 3004 HD :))

Kamaxx, bu cihazlardaki kanal geçiş hızlarının çok hızlı olmamasını içerisindeki aplikasyonlara bağlıyor. Bence de öyle. Hatta cihaza ek plugin dosyaları atıldığında ve IP TV kanallarına ekleme yapıldığında normal uydu yayınında da kanal geçişleri daha da yavaşlıyor.

Bendeki Openbox SX4 Base modelinin güncel fiyatı 86 euro civarında. Fortis grubu cihazlar arasında sanırım en ucuzu bu. Bütçesi kısıtlı olanlar için şiddetle tavsiye edebileceğim bir cihazdır. Açılış hızı da 20 sn civarında. Bana göre çok iyi. Görüntü kalitesi zaten güzel. Daha önce bazı Technisat ve Vantage marka cihazlar kullanmış biri olarak aynı işlemciyi kullanan Fortis cihazlarının da sizi üzmeyeceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Şifre çözme yeteneklerinden bahsetmeme bile gerek yok. En düşük modelde bile çeşitli emulatörler ve IP TV zımbırtısı çalışıyor. Kumanda da güzel. Hatta Openbox SX4 Base modelindeki kumanda, SX9 Combo kumandasından da güzel.

Bu cihazlar hiç de öyle ara cihazı olarak görülecek cihazlardan değil.

Son olarak şifre çözme ile işi olmayanlar için TİVİAR MİNİ(Broadcom işlemcili) modelinin de özellikle HD görüntüde çok çok iyi olduğu duyumlarını aldım. Cihaz 100 euro civarında ve şimdilik FTA ama ileride belki bazı atraksiyonlar yapabilir. Kanal geçişleri daha hızlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: fetih51

quote:

Orijinalden alıntı: setra19

quote:

Fortis ESS300 STİH239

Muadillerinde de görüntü kalitesi aynıdır. Zaten muadil cihazların yazılımlarını da bu cihazlarda kullanabilirsiniz. STiH239 ve STİH253 işlemcili Fortis grubu cihazlar arasında da görüntü kalitesi anlamında bana göre fark yok. Varsa da ben göremedim. STİH253 de işlemci frekansı biraz daha yüksek. RAM değeri de yüksek.

Bu tür Linux cihazlarda cihazın ilk açılış hızı da biraz yavaş oluyor. Bazılarında 45-50 saniyeyi bulabiliyor. Kanal geçiş hızları çok seri olmasa da aşırı yavaş da değil. Daha yavaşlarını gördüm. İsmi lazım değil. Baş harfi Jameson 3004 HD :))

Kamaxx, bu cihazlardaki kanal geçiş hızlarının çok hızlı olmamasını içerisindeki aplikasyonlara bağlıyor. Bence de öyle. Hatta cihaza ek plugin dosyaları atıldığında ve IP TV kanallarına ekleme yapıldığında normal uydu yayınında da kanal geçişleri daha da yavaşlıyor.

Bendeki Openbox SX4 Base modelinin güncel fiyatı 86 euro civarında. Fortis grubu cihazlar arasında sanırım en ucuzu bu. Bütçesi kısıtlı olanlar için şiddetle tavsiye edebileceğim bir cihazdır. Açılış hızı da 20 sn civarında. Bana göre çok iyi. Görüntü kalitesi zaten güzel. Daha önce bazı Technisat ve Vantage marka cihazlar kullanmış biri olarak aynı işlemciyi kullanan Fortis cihazlarının da sizi üzmeyeceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Şifre çözme yeteneklerinden bahsetmeme bile gerek yok. En düşük modelde bile çeşitli emulatörler ve IP TV zımbırtısı çalışıyor. Kumanda da güzel. Hatta Openbox SX4 Base modelindeki kumanda, SX9 Combo kumandasından da güzel.

Bu cihazlar hiç de öyle ara cihazı olarak görülecek cihazlardan değil.

Son olarak şifre çözme ile işi olmayanlar için TİVİAR MİNİ(Broadcom işlemcili) modelinin de özellikle HD görüntüde çok çok iyi olduğu duyumlarını aldım. Cihaz 100 euro civarında ve şimdilik FTA ama ileride belki bazı atraksiyonlar yapabilir. Kanal geçişleri daha hızlı.

Sayın fetih51 Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Atlanta Hd box kullanıyorum. D-smart modül ve fil box modül takılı. Kanal geçişleri çok iyi hızlı ancak daha önce vu+duo2 kullandım. Ve vu nun görüntüsü daha doğaldı.

Bir arkadaş openbox sx9 un kanal geçişi vasat ve kumanda sadece direk karşısından alıyor dediği için vazgeçtim.

Görüntü kalitesi olarak tartışılmaz olan stih239 veya 253 işlemcili başka cihaz bulamadım. Bulduklarım genelde fortis serisinin kopyası.

Humax kathrein ve techinsat nedense hiç bir yerde işlemci bilgilerini bulamadım. Kendi sayfalarında da yazmıyor.

• Evde dsmart uydu var salondaki televizyona bağlı. Ben odama 55 yada 82 ekran tv almayı düşünüyorum. Arada hiçbir kablo kullanmadan salondaki uyduyu odamda da kullanabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar İp tv si olan, Tv den harici hdd kayıt imkanı olan, 250 tl ye kadar hd uydu alıcısı tavsiye edermisiniz.. TV Samsun 40 inç lcd Türksat + Hotbird .. Goldmaster hd-1200 hakkında fikirverebilirmisiniz.
  • mehce kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam. Bahsettiğiniz Goldmaster modeli hakkında bilgim yok. Benim kullandığım Openbox SX4 Base modelinde IP tv var ve harddiske kayıt yapıyor. Yalnız bu cihaz hem yurtdışı, hem de belirlediğiniz bütçeyi aşıyor. Ayrıca IP tv konusunda performanslı bir cihaz arıyorsanız Broadcom işlemcili bazı Enigma 2 cihazlar daha stabil ve performanslı çalışıyor bildiğim kadarıyla. Bu cihazlarda yurtiçi satışı mevcut.

Konumuz YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE SAHİP UYDU ALICI TAVSİYESİ olduğu için sorunuzun cevabını burada istediğiniz gibi alamayabilirsiniz. Çünkü burada cihaz alıp kullanan ve tavsiye edenlerin esas amacı kaliteli görüntü veren uydu alıcılarıdır.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:34:07 >
  • Merhaba arkadaşlar , bu konuyu baya okudum ve açıkcası kafam karıştı hangi cihazı tercih edeyim konusunda. Bende eski uydu alıcımı değiştirmek istiyorum.

Ülkemizde satılan Hd kaliteinde

- HD
    - Wifi
    - Çift uydu girişi
    - Şifre çözücü ve otomatik günceleme

Özellikleri olan 500 tl limitli Uydu alıcı tavsiyesi istiyorum

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 27 Ağustos 2015; 16:43:51 >
  • ben de istiyorum:)
  • Guzel konu yardimci oldu banada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Fatih hocam'dan istedim, sizden de istiyorum.

Ben de diğer arkadaşlar gibi HD uydu alıcısı tavsiyesi istiyorum.
    Sahip olmasını istediğim özellikleri:
    1-Turksat'ın şifreli kanallarının şifrelerini çözebilmesi,
    2-Wifi destelik olması,
    3-Güzel ve net (720p-1080p vs. vs.)bir görüntü sunabilmesi.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Vakit sıkıntısı nedeniyle malesef henüz inceleyemediğim nanoxx omega galiba cs gibi atraksiyonları da yapıyor.
    Technisat digicorder geldi yanında ilaveten alüminyum kumanda da aldım çok klas arkadaşlar.
    Media player olarak BDP9700 ü kullanıyorum.
    digicorder geldiği için isio s1 i satacağım zaman bulabilirsem.
     YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabitkale -- 31 Ağustos 2015; 12:10:09 >

• Arkadaşlar Digiturk üyeliğimi artık sonlandırdım o yüzden HD kanalları da izleyebileceğim ekstra olarak güncel özellikleri olan ortalama 150tl'yi geçmeyecek kaliteli bir alıcı tavsiye eder misiniz?

200-250TL ver şunu al, şu özellikler işine yarar diyebileceğiniz bir ürün varsa bu gibi tavsiyeleri de dikkate alabilirim lakin çok televizyon falan izleyen biri değilim o yüzden aşırı detaya lüzum yok.

İstediğim kanalları bulmak da sıralamakta vesaire sorun çıkarmasın. Örneğin maçlar için tivibu muhabbeti var bildiğiniz üzere, güncelleyince hemen otomatik çıksın kanallar, ayrıca biss key ile uğraştırmasın.

Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabitkale

Vakit sıkıntısı nedeniyle malesef henüz inceleyemediğim nanoxx omega galiba cs gibi atraksiyonları da yapıyor.
    Technisat digicorder geldi yanında ilaveten alüminyum kumanda da aldım çok klas arkadaşlar.
    Media player olarak BDP9700 ü kullanıyorum.
    digicorder geldiği için isio s1 i satacağım zaman bulabilirsem.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:34:58 >

• albani kullanıcısına yanıt
    S.A. Can bey rahatsız ediyorum özürdilerim. Belki beni hatırlamışsınızdır. Ben Bursa'dan Adem. Daha önce sizden televizyon tavsiyesi ve Panasonic VT50 hakkında bilgi almıştım. Gerçi sonradan ZT serisi çıktı ve ben malaesef kararsızlığım ve Panasonicin piyasadan çekileceği duyumlarından henüz alabilmiş değilim. Şuan Sony 'nin X serileri dikkatimi çekiyor ama acelem yok. Eğer Sony alırsam birde receiver olarak Almanya'dan Technisat Digicorder S getirsem Sony Tv'nin görüntüsünde kalite açısından değişiklik olurmu? yoksa gerek yokmu çünkü receiverde bir tv fiyatında sizin tecrübelerinizdeen faydalanmak istiyorum. Birde sakıncası yoksa telefon numaranızı verebilirmisiniz. Bu aralar Tv alma düşüncem ağır basıyor ansızın karar verirsem arayıp tv modelini söyleyip sizin yönlendirmenize göre alıp almamaya karar vereceğim. Benim numaram 0531 771 36 36 Whatsapp'tan msj atarsanız sevinirim. Rahatsız ettiğim için tekrar özürdilerim. İyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ORESSAM

S.A. Can bey rahatsız ediyorum özürdilerim. Belki beni hatırlamışsınızdır. Ben Bursa'dan Adem. Daha önce sizden televizyon tavsiyesi ve Panasonic VT50 hakkında bilgi almıştım. Gerçi sonradan ZT serisi çıktı ve ben malaesef kararsızlığım ve Panasonicin piyasadan çekileceği duyumlarından henüz alabilmiş değilim. Şuan Sony 'nin X serileri dikkatimi çekiyor ama acelem yok. Eğer Sony alırsam birde receiver olarak Almanya'dan Technisat Digicorder S getirsem Sony Tv'nin görüntüsünde kalite açısından değişiklik olurmu? yoksa gerek yokmu çünkü receiverde bir tv fiyatında sizin tecrübelerinizdeen faydalanmak istiyorum. Birde sakıncası yoksa telefon numaranızı verebilirmisiniz. Bu aralar Tv alma düşüncem ağır basıyor ansızın karar verirsem arayıp tv modelini söyleyip sizin yönlendirmenize göre alıp almamaya karar vereceğim. Benim numaram 0531 771 36 36 Whatsapp'tan msj atarsanız sevinirim. Rahatsız ettiğim için tekrar özürdilerim. İyi günler...

Panasonic plazma alacaksan bence acele etmelisin arkadaş. Çoğu yerde artık yok. Ben 50stw60 aldım geçen yıl.

• Hayırlı forumlar , babam ve annem için mahalle elektronikçisinden aldığımız uydu alıcısı bozulunca yeni uydu alıcısı almaya karar verdim ;
    çok bir özelliğine gerek yok kendim de çok fazla anlamıyorum ama yaşlı insanlar kullanacak sonuçta wifi özelliğine felan gerek yok yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla
    olmasını istediğim özellikler;
    -biss key çözsün
    -tkgs olsun
    -hd ve sd kalitesi güzel olsun büyük teknoloji mağazalarında ve ya çoğu yerde bulabileceğim marka önerebilir misiniz televizyon geniş , şimdiden teşekkürler.
  • Digiturk yeniden gectigim için elimdeki opticum actus Duo uydu cihazını satiyorum modùl kapaginin bir tirnagi kiriktir benim aldigimdada kirikti d.smart ve filbox ayni anda gösterir ilgilenen arkadaslar pm ile ulasabilir

• 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.