Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.049
Cevap
100
Favori
453.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drserk

gerçekten çok yardımcı oluyorsunuz çok teşekkürler bu başlık altında yazdığınız tüm yorumları okudum.verdiğiniz linki de önceden bir mesajda bahsetmiştiniz incelemiştim ama benim için daha fazla HD yayın önemli..en az dreambox 800hd-se ve card-share gerekecek..bu reciever yerine görüntü kalitesi çok daha yüksek olarak hangisini önerirsiniz?

Daha iyisi HTPC( Home Theatre Personal Computer ) olur ancak...

HTPC 'de görüntü işleme prosesi; ekran kartı + PC'nin işletim sistemi + Codec + DVB Player dörtlüsü tarafından yerine getirildiği için, en üst düzeyde görüntü almak mümkün olmaktadır.

HTPC hakkında, forum arama motorunu kullanarak bilgi alabilirsiniz.

Google 'dan da çok sayıda bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• quote:

albani üstadın önerisiyle aldığım 64F8500 plasma tv'ye yüksek görüntü kalitesi sağlayacak bir HD-reciever arıyorum. recieverlar konusunda pc kadar bilgim olmadığı için bildiğiniz cahilim..öğrenmeye çalışıyorum ama aradığım bilgiler, daha da bilinmezler olarak karşıma çıkıyor..aradığım bilgi ise; digiturk abonesi olduğumda digiturk kartını,modülünü (işte bilemediğim bir nokta da bu kart, modül vs ne gerekir onu da anlamadım) önereceğiniz reciever ile kullanılabiliyor muyum?
    kullanmak istediğim reciever için iptv, cccam vs amaçlı kullanmayacağım, medya özellikleri de çok aşırı önemli değil
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:55:32 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

albani üstadın önerisiyle aldığım 64F8500 plasma tv'ye yüksek görüntü kalitesi sağlayacak bir HD-reciever arıyorum. recieverlar konusunda pc kadar bilgim olmadığı için bildiğiniz cahilim..öğrenmeye çalışıyorum ama aradığım bilgiler, daha da bilinmezler olarak karşıma çıkıyor..aradığım bilgi ise; digiturk abonesi olduğumda digiturk kartını,modülünü (işte bilemediğim bir nokta da bu kart, modül vs ne gerekir onu da anlamadım) önereceğiniz reciever ile kullanılabiliyor muyum?
    kullanmak istediğim reciever için iptv, cccam vs amaçlı kullanmayacağım, medya özellikleri de çok aşırı önemli değil

Serkan bey

Panelin DVB Tunerini kullanmıyormusun acaba? yoksa seni kesmedimi?

-DT için elinde Cam+Card olsaydı,o zaman direk Kati ve Techni nin uyumlu serilerinden birisini al derdim,ancak bu çakallar bu sistemi kaldırdılar!
    yerine Receiver veya ilk defa gireceksen yine Receiver veriyorlar,son bir kaç model cihazları fena değil;diğerleri dandik!

DT senin için olmazsa-olmaz olacaksa,o zaman elin mahkum bu heriflerin cihazlarından birisini alıp kullanmak zorundasın! son verdikleri SagemPlus serisi iyi
    bir önceki kayıtlı serisi de fena değil,ondan bir veya iki öncesi serisi ise daha iyi gibi..... yaw herifler de bir sürü cihaz var,çoğu da iyi değil,benim Damat kullanıyor
    adamlar son iki sene de 4 defa cihazı değiştirdiler

dolayısıyla DT için durumun neyse ona göre tercih yap veya hem DT hem de Receiver da kullanabilirsin tabiki!!

-CS işi ile işin olacaksa,ben sadece Kati913 derim,diğer bir alay cihaz daha vardır piyasa işi,onlardan birisini kendin seçersin gari,bunlar hikayeden cihazlar bizim kulvarımız için

-DB ler yine dandik,kötünün iyisi bir tek 500 var onlar da ama bunlar ile adam gibi görüntü kalitesi alamazsın!

-Dışardan cihaz alırsan garanti v.s durumu olmaz! buna kafan yatmazsa o zaman piyasa işi bir cihaz alırsın ama bunların hiç birisi çok iyi resim vermezler!

Sen tam hangi işileri yapacaksan önce kararını ver,ayrıca CS işi için aldığın cihaz hk.bilgin yoksa veya iler de bunu yazılım/image v.s olarak idare edecek bilgin yoksa yine sıkıntı
    yaşarsın! ya da aldığın yer ciddi birisi ise,götürür onlara yaptırırsın!

Veya ne CS işi ne de ıvır-zıvır olsun diyorsan o zaman git çok kaliteli "MARKA" bir cihaz al(dışardan)sonra geç otur izle bir daha düşünmezsin

Başlıktan bizim Ziya beyi takip et,o arada dışardan çok sıkı cihazlar bulup getirir sonra satar v.s bizim işimiz "kağıt üstü bilgiler" filan değildir,pratiğe bakar,neticeyi görür sonra da
    şudur-budur diye somut cihaz öneririz bizleri hiç üzmeyen,para da fazla kasma bu arada! 300 kağıdı geçmesin filan dersen o bizim işimiz değil ama sana 100 300 kağıda
    süper cihazlar tavsiye edenler bolca çıkar bu forumda nasılsa

sen tam niyetini belirle ve nokta atışı cihaz almaya bak!

CAN++

Can abi çok sağol. TV daha kargoda yarın ancak gelecek. kurulumu derken cumayı bulur. benim amacım en iyi görüntü kalitesinde film, belgesel vs izlemek..maç bağımlılığım yüzünden de digiturk maalesef. ama bütçe de 1000TL ye çıkabilirim. yurtdışından ne parçalar aldım getirttim yine alırım sorun olmaz. tek sıkıntı CS işini yapmadan bu yabancı sinema-belgesel kanallarını çok izleyemem gibi. yazılım/image konusunda bilgim-tecrübem henüz çok yeterli değil.
    ASROCK X870 Riptide WiFi / AMD Ryzen 9 9950X3D / MSI RTX 5090 SuprimOC / CORSAIR Dominator 32GB 7200Mhz DDR5 / CASELABS SMH10 - NZXT H5 FLOW / NZXT C1200 Black 80+ Atx 3.1 / MSI 27" MPG 274URF 0.5ms 4K 160Hz / SAMSUNG 990 Pro 2TB
    Mazda 6

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:56:11 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • Can abi xoro 9500 ip geldi d-smart sorunsuz calisiyor butun frekanslar goruntu kalitesini yazmiyorum onu biliyorssun ne kadar kaliteli oldugunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:56:39 >

• Obur xoroyu antalyadan birisi aldi bu yeni geldi yazilimi baska bunda d- smart calisiyor vantage gelecek diger cihazi yolladim geri biraz zaman alacak

• son gelen xoro 9500 de kaç numaralı yazılım yüklü ve d-smart gelen bu yazılım ile mi çalıştı yoksa siz mi astra uydusundan güncelleme yaptıktan sonra mı çalıştı? bende xoro 9500 almayı düşünüyorum ama d-smart modül canımı sıkıyordu.
    Intel i7 - Viewsonic VP2468A - Sapphire HD7850 - 55W905A - TechniSat Digicorder - Fidelio BDP/9700 - Souncore Liberty Pro 3 - M52 5G - 2013 Fluence Icon EDC - 2011 Meriva B Cosmo 1.3 ecoFlex - 2019 Captur Icon EDC
  • Artik sikmasin canini bu cihazi yeni aldim guncelleme yapmadim astra uydum yok sattigim cihazda baska yazilim vardi o acmiyordu alacaksan satabilirim ben vantage vt1 aldim bu fazla

Orijinalden alıntı: sabitkale

son gelen xoro 9500 de kaç numaralı yazılım yüklü ve d-smart gelen bu yazılım ile mi çalıştı yoksa siz mi astra uydusundan güncelleme yaptıktan sonra mı çalıştı? bende xoro 9500 almayı düşünüyorum ama d-smart modül canımı sıkıyordu.
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:57:57 >

• quote:

quote:

son gelen xoro 9500 de kaç numaralı yazılım yüklü ve d-smart gelen bu yazılım ile mi çalıştı yoksa siz mi astra uydusundan güncelleme yaptıktan sonra mı çalıştı? bende xoro 9500 almayı düşünüyorum ama d-smart modül canımı sıkıyordu.

Sabit bildiğim kadarıyla Xoro daki update işlemi OTA ile Astra 19,2 den oluyor! bu uydu yoksa yapamazsın(örneğin yeni Humi ler de böyledir!)geriye dönüş de olamıyor!
    OTA işi biraz sakattır,sanırım bunu Kamax Hoca firmaya bildirmişti ama sonuç nedir bilemiyorum+
    Ya da cihazı 19,2 kullanan birisine götürüp orada yapman gerekecek!

DS de büyük ihtimalle son FW ile çözülmüş olabilir+

Almayı düşünürsen al bu cihazı+

Ziya abideki eski Xoro 9500 ün yazılımı 1.17 idi. Şu andaki güncel yazılım ise 1.23 ya da 1.24 olması lazım. Ziya abide şu anki Xoro 'nun yazılımı ise 1.16. Yani üzerinde daha eski bir sürüm var. D-smart daha eski yazilimda sorunsuz çalışıyor.

• Humax hd fox + astra uydusundan güncelleyemedim.90 lık çanak ve aparatla astra da 190 kadar gösteriyordu.Usb ile güncellemeyi deneyecektim. İşin garibi almanlar hiç bir yerde de güncel yazılımı vermiyorlar.
    Xoro 9500 hd de böyleyse yazılım güncelleme işi nasıl olacak?

quote:

Sabit bildiğim kadarıyla Xoro daki update işlemi OTA ile Astra 19,2 den oluyor! bu uydu yoksa yapamazsın(örneğin yeni Humi ler de böyledir!)geriye dönüş de olamıyor!
    OTA işi biraz sakattır,sanırım bunu Kamax Hoca firmaya bildirmişti ama sonuç nedir bilemiyorum+
    Ya da cihazı 19,2 kullanan birisine götürüp orada yapman gerekecek!

DS de büyük ihtimalle son FW ile çözülmüş olabilir+

Almayı düşünürsen al bu cihazı+

Alıyorum o zaman xoro 9500 ü.

d-smartı da çalıştırmazsa çalıştırmasın hiç olmazsa tecni digit isio kadar hatta ondan belki bi tık daha iyi görüntü veren cihzım olmuş olur yada satarım.

Çünki bu w905 in dahili uydusu beni hasta edecek hatta etti bile. Ama kabahat benim ne diye yeni cihaz almadan satarsın gül gibi kati932 yi bak alan o kadar memnun ki artık foruma bile uğramıyo.
    Ben istanbul'da avcılarda (avrupaya daha yakınım ya :) ) 110 cm lik çanak ile izliyorum kati932 nin güncellemesini OTA ile sorunsuz yapıyordum astra 19,2den.
    Aslında elim değmişken isteyen olursa tek kargo ücreti ile başkasına da cihaz getirtebilirim. Mesela 913 ün yerine çıktı diyebileceğimiz 935 var onu çok merak ediyorum. birde benim özellikleri isio s ile aynı olan ancak çift değil tek LNB girişli ve tek modül ve CI+ kart girişli technistar S3 var çok merak ettiğim. digit isio s 350€ technistar 200€ gibi fiyatları.

Bu arada hm-sat da hiçbir tecni modeli yok şu an satışta olan ilginç, neyse computeruniverse sağolsun
    Intel i7 - Viewsonic VP2468A - Sapphire HD7850 - 55W905A - TechniSat Digicorder - Fidelio BDP/9700 - Souncore Liberty Pro 3 - M52 5G - 2013 Fluence Icon EDC - 2011 Meriva B Cosmo 1.3 ecoFlex - 2019 Captur Icon EDC

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 15:58:50 >

• arkadaşlar bu Xoro HRS 9500IP cihaz nasıl bir şey enigma2 değil herhalde okuduğum kadarıyla türkiyede kullanan arkadaşlar var. Daha detaylı bilgi verebilirlermi acaba teşekkürler

Orijinalden alıntı: tekiner57

arkadaşlar bu Xoro HRS 9500IP cihaz nasıl bir şey enigma2 değil herhalde okuduğum kadarıyla türkiyede kullanan arkadaşlar var. Daha detaylı bilgi verebilirlermi acaba teşekkürler

Xoro 9500 modelinde enigma 2 kullanılmıyor. Cihazda adından da anlaşılacağı üzere IP tv mevcut ancak hangi zamazingoları açıyor bilmiyorum. Görüntü kalitesi ile ilgili daha önce gerekli yorumlar yapılmıştı zaten. Cihazın ota ve usb üzerinden guncellemesi var ancak nette yazılım dosyaları henüz indirilmeye sunulmadi. Uydu guncellemesi ise yalnızca astra uydusu üzerinden oluyor. Cihaza sık sık yeni yazılım guncellemesi veriliyor ancak bahsettiğimiz sebeplerden ötürü güncelleme işi biraz sıkıntı. Bazı yazilimlarda d smart hiç çalışmaz iken bazisinda sorunsuz. Kumanda tuşları yerli yerinde ancak tuş hassasiyeti daha iyi olabilirdi.

• Bu arada ben bu Technisat Digit Isio S1 ve Sony HX850 ikilisi ile 1 aydır haşır neşir oldum. Görüntü kalitesi anlamında özelikle HD ler çok iyi. SD lerde de görüntü kanaldan kanala değişmekle birlikte yine tatmin edici.

Bir de geçen hafta Crea HD uydu alicim Hdmi girişinden bozulunca Hepsi Burada dan 125 tl ye Jameson 3004 modelini aldım. İkinci cihaz olarak kullanıyorum. Bu cihazın da görüntü kalitesi fiyatına göre gayet iyi. Hem de her türlü zamazingo var. Biss, çift CI modül, sorunsuz D smart desteği, iyi Media player desteği, Ccam, kart girişi falan.

• Bir de bu Crea uydu alicilarinda hdmi soket problemi sanırım kronik. Daha önce de bozulmuştu. Bu sefer komple iptal oldu. Tamir de eden çıkmadı. Nette başka kişilerden de okumuştum bunu. Biraz fazla cihaz kullanımı nedeniyle bu soket ile çok haşır neşir olunca bir süre sonra bacakları kopuyor.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.