Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.049
Cevap
100
Favori
453.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sensei111

sony 46hx720 led tv de sadece tv izlemek için hangi yüksek kaliteli cihaz veya cihazları önerirsiniz?

Fiyat/performans oranı çerçevesinde, HD dreambox'lardan birini almanızı tavsiye ederim. HD Dreambox'lar Broadcom işlemcilidir.

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

sony 46hx720 led tv de sadece tv izlemek için hangi yüksek kaliteli cihaz veya cihazları önerirsiniz?

Fiyat/performans oranı çerçevesinde, HD dreambox'lardan birini almanızı tavsiye ederim. HD Dreambox'lar Broadcom işlemcilidir.

serkan hocam bana resim kalitesi güzel,yazılım falan anlamam,belki bissleri kullanabilirim,tak çalıştır bir hd uydu alıcısı lazım,dreamların hangisini önerirsiniz?malum sim2-sim3-klon-orjinal vs gibi pekde anlamadığım versiyonları var,tam olarak önerdiğiniz model veya modeller nelerdir? (şu an neta 6400 e talim ediyorum)

quote:

quote:

serkan hocam bana resim kalitesi güzel,yazılım falan anlamam,belki bissleri kullanabilirim,tak çalıştır bir hd uydu alıcısı lazım,dreamların hangisini önerirsiniz?malum sim2-sim3-klon-orjinal vs gibi pekde anlamadığım versiyonları var,tam olarak önerdiğiniz model veya modeller nelerdir? (şu an neta 6400 e talim ediyorum)

Dreambox'lar tak çalıştır cihazlar değildir. Ayarlama işlerine vakıf değilseniz başta uğraştırır.

Neta STi 7162 işlemci vardır ve görüntü kalitesi iyidir. Neta ile devam ediniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dreambox'lar tak çalıştır cihazlar değildir. Ayarlama işlerine vakıf değilseniz başta uğraştırır.

Neta STi 7162 işlemci vardır ve görüntü kalitesi iyidir. Neta ile devam ediniz.

o zaman ayarları yapılmış bir cihaz almak lazım,görüntü kalitesini 6400 ile kıyaslayabilirmisiniz,çokmu fark var?

• quote:

o zaman ayarları yapılmış bir cihaz almak lazım,görüntü kalitesini 6400 ile kıyaslayabilirmisiniz,çokmu fark var?

Broadcom işlemciler, HD görüntü kalitesinde, STi işlemcilere göre biraz daha iyidir. SD performansları aynıdır. Özellikle broadcom 7405 işlemcili dreambox 800se cihazdaki işlemcinin SD/HD performansı iyidir.

STi 7110 işlemcili Goldmaster 1050HD cihaz var. O cihazında görüntü kalitesi neta 6400 ile aynıdır.

Temin ve fiyat için google'dan araştırınız.

quote:

Broadcom işlemciler, HD görüntü kalitesinde, STi işlemcilere göre biraz daha iyidir. SD performansları aynıdır. Özellikle broadcom 7405 işlemcili dreambox 800se cihazdaki işlemcinin SD/HD performansı iyidir.

STi 7110 işlemcili Goldmaster 1050HD cihaz var. O cihazında görüntü kalitesi neta 6400 ile aynıdır.

Temin ve fiyat için google'dan araştırınız.

Serkan bey uydu alıcısı tavsiyesi hakkında yazdığınız yazıları okuduktan sonra sizinde fikrinizi alma ihtiyacı duydum.
    Uzun zamandır hd alıcı almak için araştırma yapıyorum.Sizinde bahsettiğiniz gibi broadcom ve sti işlemci cihazların görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu öğrendim.
    Fakat Vu ,dreambox ,gigablue vb cihazlar fiyat olarak beni aştığı daha ucuz sti işlemcili cihazlara yöneldim.
    İnternet üzerinden yaptığım araştırma sonucu goldmaster 10-- serisi ve neta 6400 dışında bişey bulamadım.
    Üstüne üstlük bu cihazlar piyasaya çıkalı 3 sene gibi bir zaman zarfı geçmiş.
    Her sene cihaz değiştiren biri değilim ve almışken en azından teknolojisi yeni olsun diyorum.
    Bu bağlamda size sormak istediğim piyasada almış başını giden ali çipsetli mini cihaz furyası varken benim beklediğim gibi sti işlemcili yeni cihazlar gelecek mi? yada gelir mi?
    Yada bu konuda bilgi sahibi bir kişinin blogunda yazdığı gibi bu yaz sonuna kadar beklemelimiyim?
    Tavsiyeniz ne olur ?

• quote:

Orijinalden alıntı: black one

Serkan bey uydu alıcısı tavsiyesi hakkında yazdığınız yazıları okuduktan sonra sizinde fikrinizi alma ihtiyacı duydum.
    Uzun zamandır hd alıcı almak için araştırma yapıyorum.Sizinde bahsettiğiniz gibi broadcom ve sti işlemci cihazların görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu öğrendim.
    Fakat Vu ,dreambox ,gigablue vb cihazlar fiyat olarak beni aştığı daha ucuz sti işlemcili cihazlara yöneldim.
    İnternet üzerinden yaptığım araştırma sonucu goldmaster 10-- serisi ve neta 6400 dışında bişey bulamadım.
    Her sene cihaz değiştiren biri değilim ve almışken en azından teknolojisi yeni olsun diyorum.
    Bu bağlamda size sormak istediğim piyasada almış başını giden ali çipsetli mini cihaz furyası varken benim beklediğim gibi sti işlemcili yeni cihazlar gelecek mi? yada gelir mi?
    Yada bu konuda bilgi sahibi bir kişinin blogunda yazdığı gibi bu yaz sonuna kadar beklemelimiyim?
    Tavsiyeniz ne olur ?

İyi işlemcili uydu cihazı iyi fiyata, ucuz işlemcili uydu cihazı uygun fiyata satılır her zaman...

Yani kaliteli görüntü işleyen işlemcileri üreten fabrikalar, işlemcileri için model numarasına göre, tespit ettikleri bir fiyat baremi var. O baremin altına düşmüyorlar genelde... Örneğin Neta 6400 HD cihazın işlemcisi özellik olarak birçok yeniliği karşılamamasına rağmen, görüntü kalitesi nedeniyle, fiyatını düşürmüyor...

ALI çipset'lilerin hali ortada malesef. Bu nedenle ALI çipsetli ürünleri öneremiyorum.

İkinci el klon dreambox 800HD cihaz, özellik olarak beklentilerinizi karşılıyorsa, forumun ikinci el bölümünde bi dünya satan üye var. 150 TL gibi bir bedelle alınabilir. Yani neta fiyatına dream edinmek mümkündür.

STi, Broadcom gibi markaların işlemcilerinin fiyatı her zaman yüksek olur. Yani düşme beklemeyin.

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Tavsiyeniz ne olur ?

İyi işlemcili uydu cihazı iyi fiyata, ucuz işlemcili uydu cihazı uygun fiyata satılır her zaman...

Yani kaliteli görüntü işleyen işlemcileri üreten fabrikalar, işlemcileri için model numarasına göre, tespit ettikleri bir fiyat baremi var. O baremin altına düşmüyorlar genelde... Örneğin Neta 6400 HD cihazın işlemcisi özellik olarak birçok yeniliği karşılamamasına rağmen, görüntü kalitesi nedeniyle, fiyatını düşürmüyor...

ALI çipset'lilerin hali ortada malesef. Bu nedenle ALI çipsetli ürünleri öneremiyorum.

İkinci el klon dreambox 800HD cihaz, özellik olarak beklentilerinizi karşılıyorsa, forumun ikinci el bölümünde bi dünya satan üye var. 150 TL gibi bir bedelle alınabilir. Yani neta fiyatına dream edinmek mümkündür.

STi, Broadcom gibi markaların işlemcilerinin fiyatı her zaman yüksek olur. Yani düşme beklemeyin.

Kolay gelsin.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
    Dediğiniz gibi broadcom çipsetliler bi dünya para iken fiyat indirimi zaten beklemiyorum.
    Peki sti işlemcili yeni cihazlar gelirmi ? (en fazla 300 tl seviyesine kadar)
    En azından haberdar olduğunuz bi marka model varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black one -- 21 Mayıs 2014; 23:11:49 >

• quote:

Dediğiniz gibi Broadcom çipsetliler bi dünya para iken fiyat indirimi zaten beklemiyorum.

Broadcom demek istediniz galiba !? Zira ALI çipsetler çok ucuz işelmcilerdir. Pahalı olanlar, Broadcom ve STi işlemcilerdir.

Güncel yenilikleri karşılayabilecek, STi işlemcili cihazlar bence gelmez... Amiral gemisi STi 7105 no'lu işlemci üretilmiş uydu cihazları hala çok pahalı... En ucuzu 200 euro 'dan başlıyor.

Klon piyasasını takip etmekte yarar var. Örneğin şu cihaz 158 dolar'la çok uygun fiyattır. İşlemcisi de çok iyi... Sizin 300 TL limitinize yakındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 21 Mayıs 2014; 22:06:24 >

• quote:

quote:

Dediğiniz gibi Broadcom çipsetliler bi dünya para iken fiyat indirimi zaten beklemiyorum.

Broadcom demek istediniz galiba !? Zira ALI çipsetler çok ucuz işelmcilerdir. Pahalı olanlar, Broadcom ve STi işlemcilerdir.

Güncel yenilikleri karşılayabilecek, STi işlemcili cihazlar bence gelmez... Amiral gemisi STi 7105 no'lu işlemci üretilmiş uydu cihazları hala çok pahalı... En ucuzu 200 euro 'dan başlıyor.

Klon piyasasını takip etmekte yarar var. Örneğin şu cihaz 158 dolar'la çok uygun fiyattır. İşlemcisi de çok iyi... Sizin 300 TL limitinize yakındır.
    http://www.aliexpress.com/item/2014-new-Vu-Solo2-Mini-with-WiFi-Built-in-Support-Black-Hole-Openli-Openvix-Hot-Selling/1855385499.html

Doğru anlamışsınız ,düzelttim.
    Galiba çinden ya 7105 işlemcili klon almak kalıyor yada piyasadan 7111 işlemcili goldmaster 1045 yada 1050.

Cevaplarınız için tekrar teşekkür ederim .

• http://www.kliksa.com/urun/vestel-40pf7070-full-hd-smart-led-tv/980001748

Bu televizyonu aldım arkadaşlar, hd yayında trt kanalları istiyorum dünya kupası için. Pek tv izlemem onun dışında

Şifre gerektirmeyecekse veya basitse eurosport vs de olabilir. Ayar işlerinden ayrıntılı anlamam. Tavsiye edebileceğiniz cihaz var mıdır

Orijinalden alıntı: hacikemal

http://www.kliksa.com/urun/vestel-40pf7070-full-hd-smart-led-tv/980001748

Bu televizyonu aldım arkadaşlar, hd yayında trt kanalları istiyorum dünya kupası için. Pek tv izlemem onun dışında

Şifre gerektirmeyecekse veya basitse eurosport vs de olabilir. Ayar işlerinden ayrıntılı anlamam. Tavsiye edebileceğiniz cihaz var mıdır

Neta 6400HD cihaz, sizin kullanımınıza uygun düşer.

quote:

Hocam teşekkür ederim.

bir de şu cihazlar hakkında yorum yapabilir misiniz?

http://www.kliksa.com/urun/starcom-2500-nano-hd-pro-uydu-alici/900353447

diğerinden ne farkı vardır, kücük basit gibi görünüyor

• quote:

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 16:00:38 >

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

arkadaş sen beni tanıyormusun panel bölümünden acaba? nick in bana pek yabancı gelmedi de??

Bak sen ne güzel panelini de Marka/Seri/Ebat olarak belirtmişsin ama bu panele özgün olarak,sana yalnış bir cihazlar tavsiye ediliyor!
    ayrıca başlık "Yüksek Görüntü Kalitesi" cihazlar ancak burada bahsedilen cihazların ne alakası var bu durum ile acaba?

Sen bunları geç şimdi de,bu almak istediğin Receiver için ne kadar bir bütçe ayırdın veya düşünüyorsun??

ayrıca gerekli olan bazı daha spesifik soruları da sormamışsın örneğin;

-CS işi yapılacakmıdır?
    -DS Modül varmı veya almayı düşünüyormusun?
    -SD&HD resim kalitesini nasıl düşündün acaba?örneğin mucize mi bekliyorsun veya her ne kadar göreceli olsa da nasıl bir resim beklentin vardır?
    çünkü sen basitçe "sadece TV izlemek" deyip devamın da ise "yüksek görüntü kaliteli cihaz" işine gelmişsin! bunu biraz daha aç!
    -Panelin "SONY" ve bu panelin özellikle SD de özel bir durumu vardır,acaba tavsiye diye bazı cihazları yazanlar örneğin neden DB de diyebiliyor!veya Neta v.s!
    -"SD" beklentin nedir veya SD ler için daha açıklayıcı bilgi ver? zira SD ler tüm dünya da hala hayatımızın bir parçasıdır hatta çoğu ülkeler de olmaz-olmazdır!
    eskiden olduğu gibi CRT sadece kullansaydık sorun yoktu ama "panel tip TV" ler de;SD lerin yeri çok ama çok ayrıdır!
    Panel tip TV ler her kadar(hele hele FHD paneller) sadece HD için de olsa SD leri de unutmamak gerekiyor ve panelin buradaki performansı asıl belirleyicidir SD ler de!
    veya senin SD ile hiç işin olmayacakmıdır?

-içerik olarak ne izlersin,örneğin benim gibi sadece "FILM" ci misin veya Spor mudur? ya da ...abi ben ne olsa izlerim ortaya karışık yapar hepsinden yerim... mi diyenlerdenmisin?

Not;bura da genel de bazı kişiler şu cihaz bu cihaz derler veya olmadık ve dandik v.s cihazları yazarlar v.s ama bu cihazların ne konu başlığı ne de kaliteli resim anlamın da hiç bir
    alakaları da yoktur

++
    Saygılar
    CAN

albani hocam sizi panel bölümünden tanıyorum,zaten sony led tv yide sizin önerinizle aldım,bütçe olarak kesin net bir bütçem yok,benim için cıs bıs ds dt vs önemli değildir,bana resim kalitesi dediğiniz en iyi görüntüyü verecek bir cihaz lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensei111 -- 23 Mayıs 2014; 9:03:26 >

• sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim iki gündür yazılanları mobil sürümden takip ediyorum. Eve varıp bilgisayarın başına bir gecebilseydim iki çift laf da ben edecektim. Telefondan uzun yazamıyorum. Ben de senin gibi kısa zaman once hx720, hx750 ve hx850 modelleri arasında kalmıştım. 40 inç olanını alacaktım. Hx850 sıfır ya da temiz teşhir istediğim fiyata bulamayınca 40hx750 aldım. Bir süre sonra da aklımdan bir türlü çıkmayan 40hx850 nin sıfırını istediğim fiyata bulunca aldım. O zaman 40hx720 nin teknosada sıfır ayarında teshirini 1450 tl ye bulmuştum. Bence hala çok iyi fiyat. 3 ürünü de denemiş biri olarak hx850 tabiiki en iyisi.
    Neyse detaya bilgisayarın başına geçince gireyim. Panel ve receiver olayı birbirini tamamlayan unsurlar olduğu için ayni konuda devam etmesinde bence sakınca yok. Şu sıralar bolca uydu alıcı denediğim ve denemeye devam edeceğim için de bunlarla ilgili söyleyeceklerim olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: fetih51

Kardeşim iki gündür yazılanları mobil sürümden takip ediyorum. Eve varıp bilgisayarın başına bir gecebilseydim iki çift laf da ben edecektim. Telefondan uzun yazamıyorum. Ben de senin gibi kısa zaman once hx720, hx750 ve hx850 modelleri arasında kalmıştım. 40 inç olanını alacaktım. Hx850 sıfır ya da temiz teşhir istediğim fiyata bulamayınca 40hx750 aldım. Bir süre sonra da aklımdan bir türlü çıkmayan 40hx850 nin sıfırını istediğim fiyata bulunca aldım. O zaman 40hx720 nin teknosada sıfır ayarında teshirini 1450 tl ye bulmuştum. Bence hala çok iyi fiyat. 3 ürünü de denemiş biri olarak hx850 tabiiki en iyisi.
    Neyse detaya bilgisayarın başına geçince gireyim. Panel ve receiver olayı birbirini tamamlayan unsurlar olduğu için ayni konuda devam etmesinde bence sakınca yok. Şu sıralar bolca uydu alıcı denediğim ve denemeye devam edeceğim için de bunlarla ilgili söyleyeceklerim olacak.

bütçesi uygun olan için hx850 her zaman iyidir,uydu alıcıları hakkındaki yorumlarını bekliyorum..

• quote:

quote:

quote:

Hocam teşekkür ederim.

Sevgili hocam,

Yüksek görüntü kalitesine sahip uydu alıcıları konu başlığına tavsiye talebinde bulunuyorsunuz. Ondan sonra da, en uygun fiyatlı bir ürün hakkında yorum yapmamı istiyorsunuz !?

Uygun fiyatlı ürünlerde ucuz ve vasat decode eden işlemciler bulunur.

Ki, size kaliteli görüntü sunan cihaz tavsiye etmişken...

Herneyse... Siz uygun fiyatlı ürün arıyorsanız, yeri bu konu başlığı değildir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam teşekkür ederim.

Sevgili hocam,

Yüksek görüntü kalitesine sahip uydu alıcıları konu başlığına tavsiye talebinde bulunuyorsunuz. Ondan sonra da, en uygun fiyatlı bir ürün hakkında yorum yapmamı istiyorsunuz !?

Uygun fiyatlı ürünlerde ucuz ve vasat decode eden işlemciler bulunur.

Ki, size kaliteli görüntü sunan cihaz tavsiye etmişken...

Herneyse... Siz uygun fiyatlı ürün arıyorsanız, yeri bu konu başlığı değildir.

Yahu celallenmeye ne gerek var, bilgim olmayan konu olduğunu söyledim, gösterdiğim üründe pro hd yazıyor. Bu ürün iyi değil dersin geçersin ben de tamam derim 2 cümleyle kapanır

• quote:

Yahu celallenmeye ne gerek var, bilgim olmayan konu olduğunu söyledim, gösterdiğim üründe pro hd yazıyor. Bu ürün iyi değil dersin geçersin ben de tamam derim 2 cümleyle kapanır

Konu anlaşılmıştır !
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.