Şimdi Ara

Yüksek cpu kullanımı :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, herkese güzel bir gün dilerim,arkadaşlar konuya gelecek olursak,cpu kullanımı çok saçma bir şekilde %100'e vuruyor.Örneğin rise of tomb raider ve batman arkham knight'ta işlemci genel olarak %90-100 arası gidiyor,çok yüksek cpu kullanımı sonrası gpu kullanımıda 60 70 lere düşüyor yüzde olarak.Sıcaklık değerleri çok normal 60 dereceyi geçmiyor.i5 6400 vardı sonra darboğaz diye düşündüm ve 6500 ile değiştirdim ancak sorun hala devam ediyor,enteresan tarafı ayarlar ister ultrada olsun ister lowda sonuç ayni.Yani darboğazi eledim ister istemez 6500 yapmaz yani.Örnegin bazı kullanıcılar aynı sistemle stabil cpu kullanımına sahipler aynı şekilde aynı işlemci ve farklı gpularla, öteyandan benimle aynı sorunu yaşayan kullanıclar da var.Mesela Gta V'te boyle bir sıkıntı yok.Yada Witcherda settlement yani şehir yapılarına girincede bu spikelar oluyor fps droplanıyor vs.Yabancı site ve forumlarda resmen Atatürk zamanına kadar gittim ancak bir çözümü bulamadım,benim gibi bu sorunu yaşayan bir çok kullanıcı gibi.
    sistemim;
    gtx 1060, vs550 psu , ddr4 8gb ram.Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkür ederim şimdiden ilginiz için

• işlemciyi yoran bir programınız mı var acaba?anti-virüs programı olabilir kart msi ise msi app olabilir.sorun çıkarmasına ihtimal vermediğiniz bir program yüzünden sorun yaşıyorsunuz belki.
  • Güncellemeler açıksa işlemciye yüklenir.
  • Hocam win 7 vardı durum aynıydı win 10 kurdum dx 12 muhabbetinden dolayı,yani yeni formatlı extra software yok şuan msi after burner dışında,güncellemeler kapalı,sanki bottlenck gibi gorunuyor bakınca ama bu işlemcininde 1080pde yapması bana pek olağan gelmiyor.
  • hocam güncellemeler kapalı
  • FPS oranların normalse bir sorun yoktur.
  • Miasmus kullanıcısına yanıt
    İşte normaller cpu 70-80 iken nasıl ki yüze vuruyor, drop oluyor anlık 60'tan 45'lere
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • afkazankayaa kullanıcısına yanıt
    Bir anda %100 olup 45 fpsye düşüyorsa arka planda bir programla alakalı bir sorun olabilir, eğer oyun içinde sabit bir şekilde duruyorsan. Onun dışında kalabalık NPClerin çok olduğu yerlerde CPU kullanımı her oyunda artar.

Oyunda sabit bi yerde durarak dene eğer belirli zaman aralıklarında bu spikelar oluyorsa, HDD ışığını kontrol et belki PC başka bir işlem yapıyordur.
  • Miasmus kullanıcısına yanıt
    hocam dediğiniz gibi aralıklarla yapıyor bunu mesela Tomb Raiderda yoğun çimlerin olduğu yerlerde yapıyor batman'de de yine yoğun renderlerin olduğu yerlerde ama ayarlar lowda olsa ultrada olsa yapıyor bunu
  • sorun HDD'den de kaynaklanıyor olabilir işlemciyi meşgul ediyor ya da oyunlarda yoğun yerlerde hızı yetersiz kalıyor olabilir.bu programı kullanarak bize bench gösterebilir misiniz?

http://www.hdtune.com/
  •  Yüksek cpu kullanımı :/

bunlarda herşey ultra msaa'da nfs değerleri gayet normal değerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afkazankayaa -- 5 Ağustos 2016; 19:12:45 >

•  Yüksek cpu kullanımı :/ bu hdd'nin benchi yalnız oyunlar ssd'de.

Yüksek cpu kullanımı :/ ssd oyunların kurulu olduğu dizin.

• programlardan dolayı oluyor
  • Program yok ki açıkta hangi program
  • oyunlarin kurulu oldugu hdd'nizin durumu cok vahim.en dusuk 9.9mb gormus dusus olmus ve islemci kullanimi 28.5 diyor.ornek olarak 2009'da sanirim aldigim hdd'nin sonucunu gostereyim boyle olmasi lazim dusme olmadan ve islemciyi fazla kullanmadan.

ssd testinde de yine yuksek islemci kullanimi olmus.anakartin hdd ile bir alip veremedigi olabilir intelde cipset surucusu olmasi lazim yenileyin kaldirin bir seyler deneyin sorun depolama disklerin islemciyi somurmesi bence.ayrica oyun icin yeni bir hdd alin elinizdekini film dizi depolamak icin kullanabilirsiniz.

• Hocam oyunlar ssd'de zaten suan hddnin içinde pekte birşey yok açıkcası.Acaba ben bağlantı yaparken mi bir yanlışlık yaptım? yada bu ahci muhabbetlerinde mi sıkıntı yaşadım ? Çünkü ikiside yüzde yirmi üzerinde kullanmış sizin ki yüzde iki iken.Yan yana dört tane sırayla 1-2-3-4 sata girişleri var birde 5-6 olmak üzere üst üste var sata girişleri beb 5-6 olanına bağlamıştım
  •  Yüksek cpu kullanımı :/

hocam ben bu testleri yaparken aynı anda download yapıyordum pek stabil olmadı heralde sonuçları,tekrar yaptım şu şekilde ;
  • sata 5-6 ya da 1-2 onemli degil ahci modu biostan onemli bir de windowsa surucusunu cekiyorsan o etki eder ama ilk testlerini bosta yapmadigin icin %20 kusur islemci kullanimi supheli gelmisti son yaptigin teste gore sorun yok depolama birimlerinde.bu durumda oyunda da mi altta torrent gibi bir sey aciyorsun ne islemciyi %100 yapiyor 6500 gibi bir islemciyi hem de.
  • Hocam sanırım benim sıkıntım anakart işlemci uyumu gibi birşey sanırım,normalı 3.2 ghz turbo ile 3.6 olması lazım.Stres testine soktugumda turboya gecmiyor misal hep 3.1999 gibi rakamlarda 3.2'de kalıyor yani turboya geçmiyor biosun altını üstüne getirdim turbo boost falan hepsi açık nafile
  • 3.2'den 3.6'ya cikmamasi degil de tersi oluyorsa kotu.oyunda 3.2 olmasi gerekirken tak 1.6-2 oluyorsa o zaman %100 kullanir.amd olsa bios ayarlarini soylerim ama intelde nedir bilemiyorum.isinma yuzunden de yavaslar ama sicak degil diyorsun.buna benzer bir baslik gormustum adamda 6700k varmis sorun yapiyormus da 6600k duzelmis mi oyle bir seydi.anakart islemci uyumu olabilir dedigin gibi cunku sorun islemci ve islemcinin kotu olmasi yuzunden degil bir sekilde duzgun calisamiyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.