Şimdi Ara

Yüksek cpu kullanımı :/ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amd'de APM HPC gibi hızı bana bırak gibi ayarlar skylake'de varsa da ben bilmiyorum zaten olsa bulurdunuz bios'un altını üstüne getirmişsiniz.bclk ile biraz oc yapabilirsiniz kırık bios çıkardılar bir ara çarpan kilidi kapalı skylake'ler için.onlarda kolay olur sonra kaldırdılar o biosları.belki araştırırsanız bulabilirsiniz.bir de aklıma gelen oyun içinde işlemci ghz'sini gösteren program var mı?hız düşürme var mı emin olalım.
  • hocam su sekilde bir rehber hazirladim islemci hizini gormek icin.arkadas bir denesin.dusme var mi ben de merak ettim.

    https://forum.donanimhaber.com/m_119283390//tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 6 Ağustos 2016; 13:15:52 >
  • Hocam yalnız şöyle bir durum var, ilk 6400 idi işlemcim.On gün kullandım dedim ki bu darboğaz baba gidip 6500 ile değiştireyim.Yanılmıyorsam salı günü değitiştirm ve aynı muhabbet devam ediyor.Oyuzden darboğazı kafadan eledim.O turbo boost olyınıda departmandan bir arkadaşıma sorum,misal max 3.2 iken hızı turboyla 3.6 oluyor ancak tam %100 yükte iken her çekirdek 3.6 olmuyor.3.6-3.2=0.4.Bu değeride eşit bir şekilde processorlara dağıtıyor,yani her biri 3.3 oluyor ki bendede oyle tam yükte cpu-Z de her bir processor 3.297 falan.Oynadığınız oyun project cars mı? Oynadığınız ayarları da atar mısınız aynı ayarlarda bende bir deniyeyim.Çünkü bi sıkıntı gtav'te olmuyordu misal o HDD'de kurulu idi,yada need for speed 2016 yükledim gece oda herşey ultra msaa'da cpu kullanımı %86 dışına çıkmadı.Bu sıkıntı batmanda oluyor,rise of tomb raider'ın bazı yerlerinde ve witcher 3'te npclerin yoğun olduğu bir alana girince.
  • elinize sağlık basit anlaşılır bir rehber.arkadaş da uygulamış.

    işlemci hızı düşmüyor dediğine göre?sorun yaşadığın oyunlarda çok kısa olmayacak şekilde dener misin?fps düşüşlerinin olduğu yerde işlemci hızı değişiyor mu bakalım.nfs'de zaten sorun yok diye göstermiştin.sorun yaşadığın oyunlardaki durum önemli.bu arada oyunlar orijinal değil mi?
  • orjinaller hocam,işlemci hızı değişmiyor sabah denemiştim yine 3.29... kusurlarda
  • Hocam gece windows exclusive nvidia driveri "369.09" yayınlamış,bu dirver hiç bir şekilde ne nivida nede geforceta yayınlanmayacakmış sanırım bir süre,ben bunu indirdim kurdum şuan ekran kartında ciddi bir kullanım artışı oldu işlemciye daha az güç bindiriyor ha arada 100'E vuruyor işlemci ancak ciddi bir artış söz konusu,birde dsr ile çözünürlüğü 2k ya aldım ss'leri ekliyorum.Sorun şu andan itibaren bana ekran kartı yazılım eksikliği gibi gelmeye başladı ?

     Yüksek cpu kullanımı :/
     Yüksek cpu kullanımı :/
     Yüksek cpu kullanımı :/
     Yüksek cpu kullanımı :/




  • ekran kartı sürücü yüzünden işlemciyi yoruyor gibi bir teori seninki.mantıksız değil eğer şu anda elinde 1060 değil 970 olsa belki de hiç sorun yaşamayacaktın.yeni sürücü etki ettiyse demek ki oturması lazım sürücülerin.bu durumda kafaya takmaya gerek yok.donanımsal bir sorun olmasın da yazılım halledilir.
  • Aynen oyle hocam şükürler olsun ki pascal mimarisine sahip coğu 1000 serilerinde benzer ve daha büyüp latency sorunları varmış,zamanla oturur tahminimce,batman ile tomb raider optimizasyon özürlü oyunlarmış zaten ki batman son oyunuyla bu konuda epey ele eteğe düştü
  • Bende de buna benzer bir sorun var q9300 kullanıyorum. Chrome açıkken %40-60 larda geziyor cpu 3-4 sayfa açınca %90-100 görüyor kasmaya başlıyor pc. Her zaman yapmıyor bunu nedenini çözemedim.
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Hocam sizdeki sıkıntı muhtemelen malware yada trojen ile alaklı olabilir sistem boşta yada tarayıcıda iken, bir taratmanızı tavsiye ederim antivir,daha sonra cccleaner son olarakta malware tarzı bir şeyle
  • ben yokken cozmussunuz olayi.yeni seri olunca demek ki surucu sorunu var latency diye duyuyoruz ama nedir diye hic incelemedim.evet oyun project cars ama denemene gerek yok o oyun iyi islemci istemiyor iyi ekran karti ve nvidia istiyor son ayarda oynayabilirsin yagmur camur acsan bile bisi olmaz.
  • İnşalla driverlarla daha noktaya gelir hocam yarın birgün bir yerden tekrar kafasnı çıkartıp bana dert olmasında
  • afkazankayaa kullanıcısına yanıt
    windows defender ile taratsam sıkıntı olur mu? Kardeşim kullanıyor bu bilgisayarı antivirüs yüklü değil.
  • jedi39 kullanıcısına yanıt
    Hocam cc cleanerı indirin free versiyonunu,https://www.malwarebytes.com/business/ buradanda malware indirebilirsiniz taratırsınız her iki programlada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    windows defender ile taratsam sıkıntı olur mu? Kardeşim kullanıyor bu bilgisayarı antivirüs yüklü değil.

    defender gozunun onundekini bile yakalayamaz.bu programi kullanin bedava.sadece surekli tarama yapmiyor ara sira acar taratirsiniz.

    https://www.malwarebytes.com/


    afkazankayaa

    duzelecektir elbet sorun yazilimsa.islemci filan degistirmissin bu sorun yuzunden cabuk halletsinler de neyse o latency sen de ugrasma.
  • afkazankayaa kullanıcısına yanıt
    ccleaner yüklü zaten. Malwareyi de şimdi yüklüyorum teşekkür ederim.
  • Forumda bi kaç kişi defender varken antivirüs gereksiz falan demişlerdi ondan yüklemedim antivirüs. O kadar kötü mü defender :(
  • Virüs programı kullanan pc mi var hala beyler girdigin siteyi bildikten sonra o gereksiz şeylerle pc yi yormaya gerek yok yıl 2016
    Girdiğim siteler
    Donanım haber
    Youtube
    Merlininkazani
    Zaten Youtube de her şey var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah hocam sizde tşk ederim ilginiz için
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedi39

    Forumda bi kaç kişi defender varken antivirüs gereksiz falan demişlerdi ondan yüklemedim antivirüs. O kadar kötü mü defender :(

    kim demis onu ya birak simdi defender gozunun onundeki virusu gormez tamamen islevsiz bir program.kurun bir program ama dedigimi ama baska bir sey.


    afkazankayaa

    rica ederim sorununun simdilik tam cozulmese bile sebebinin anlasilmasina sevindim insanin beynini kemirir boyle sorunlar.bir ton para veriyorsun sonucta kimse boyle sorunlar istemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 6 Ağustos 2016; 23:06:18 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.