Şimdi Ara

Youtube ve Diğer Video Siteleri Yavaş Mı? Çözümü Burada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
4
Favori
5.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar öncelikle merhaba,

    Bir çoğumuz internet hızımız yüksek olduğu halde Youtube ve diğer video sitelerindeki yavaşlıklardan şikayetçiyiz.İnternette forumlarda bir sürü rivayetler mevcut.Youtube her ülkeye bandwidth ataması yapıyor bu Türkiye için yetersiz geliyor veya TTNet kendi cache serverlarını kullanıyor bu serverdaiaşırı yüklenmeden dolayı videolar yavaş yükleniyor gibi.Aslında bunların hepsi bir yere kadar doğru ancak bu konularda yapabilecek bir şeyimiz olmadığından dolayı sorunun başka bir sebebi üzerinde duracağız.

    MTU (Maximum transmission unit) Değeri

    Yazının bu başlığı biraz teknik bilgilerden oluşuyor.MTU (Maximum transmission unit) kavramı ağ iletişiminde bir birimin paketleyebileceği/kapsayabileceği maksimum bayt sayısını ifade eder.Ethernet bağlantılarında maksimum 1500‘dür.Bu rakamın büyük olması iyidir çünkü örneğin MTU değerinden büyük bir veriyi almaya/göndermeye çalıştığınızda bu veri MTU değerine bölünerek alınır/yollanır.Büyük değer daha az bölme/birleştirme işlemi demektir ki bunun ağ performansınızı arttıracağı açıkça ortadadır.Ayrıca bazı zayıf sistemlerde bu bölme/birleştirme işleminin gereğinden fazla yapılması sisteme yük getirir.Bunun tersi olan gereğinden büyük MTU değeri ise gecikme zamanının artmasına, kayıp paketlere(dolayısıyla aynı paketin tekrar yollanma gereksiniminin doğmasına) ve bölünen paketin tekrar tekrar bölünmesine sebep olur ki bu da istenmeyen bir durumdur.Bu yüzden MTU değerini en uygun değere getirmek üstün bir online oyun ve daha konforlu bir internet performansı sağlayacaktır.

    Sıra Geldi Uygun MTU Değerini Bulmaya

    İlk olarak çalıştır ekranına cmd yazarak komut ekranını açıyoruz.

    Daha sonra aşağıdaki komutu girerek mevcut MTU değerimizi öğreniyoruz.Genellikle 1500 oluyor.

    netsh interface ipv4 show subinterfaces

    Karşımıza bu şekilde bir yazı gelmesi gerekiyor.

     Youtube ve Diğer Video Siteleri Yavaş Mı? Çözümü Burada


    Gördüğünüz gibi MTU değerimiz 1500 çıktı.Gördüğünüz gibi 2 adet Yerel Ağ Bağlantısı çıktı hangisine aktif diyorsanız Gel. Bayt ve Gid. Bayt değeri büyük olanı alabilirsiniz.Şimdi 1500 MTU değerinin bize uygun olup olmadığını öğrenelim.

    pingwww.google.com -f -l 1500

    Karşımıza gelen yazıya bakıyoruz.

     Youtube ve Diğer Video Siteleri Yavaş Mı? Çözümü Burada


    Gelen yazıda eğer resimde gözüktüğü gibi “Paketlerin birleştirilmesi gerekiyor fakat DF bayrağı ayarlanmış.” yazıyor ise bu MTU değeri bize uygun değildir bunu düşürmemiz anlamına geliyor.

    Evet şimdi uygun MTU değerini bulmak için ilk komuttaki 1500 değerini 5′er 5′er düşürüp ping atıyoruz.

    pingwww.google.com -f -l 1495

    pingwww.google.com -f -l 1490 gibi.

    Resimde gösterdiğim yazı kaybolup parantez içinde yazan kayıp %0 olunca duruyoruz.

    Benim için en uygun değer aşağıdaki resimde gözüktüğü üzere 1370 çıktı.

     Youtube ve Diğer Video Siteleri Yavaş Mı? Çözümü Burada


    Şimdi bulduğumuz MTU değerini kaydedeceğiz.Bunun için aşağıdaki komutu giriyoruz.

    netsh interface ipv4 set subinterface "Yerel Ağ Bağlantısı" mtu=1370 store=persistent

    Kırmızı ile gösterdiğim yere ilk komutu yazdığımızda karşımıza gelen ekrandaki Gel. Bayt ve Gid. Bayt sütunlarına göre karar verdiğimiz ağın ismini yazıyoruz.”Tamam.” yazısı gelmesi gerekir.Değerin kaydedildiğini ilk aşamada yaptığımız işlemle kontrol ediyoruz.


     Youtube ve Diğer Video Siteleri Yavaş Mı? Çözümü Burada


    Gördüğünüz gibi 1370 değeri kaydolmuş.

    Sonuçlar

    MTU Değerini düşürmemiz az da olsa hız kaybına sebep olabilir.İlk baştaki 1500 MTU değeri ile indirme hızım 5843 kbps,Youtube’ta video yüklenirken kullanılan bant genişliği ise 3756 kbps.Gördüğünüz gibi saniyede 210 kb’lık bir fark var.Bu şekilde youtube’da 720p videolarda takılma yaşıyorum.1370 MTU değerinde ise indirme hızım 5887 kbps yani hızımda azalma falan olmadı.Youtube’ta video yüklenirken kullanılan bant genişliği ise 5728 kbps.Gördüğünüz gibi değerde ciddi bir iyileşme var.Neredeyse internet bağlantımızın tamamını kullanıyoruz.Bu şekilde 720p videoları sorunsuz izlerken 1080p videolarda az da olsa takılma yaşayabiliyorum.Bu yöntem gördüğünüz gibi oldukça işime yaradı.Fakat kesin herkesin işine yarayacak diye bir kural yok.Denemekten zarar gelmez deyip denemenizi tavsiye ederim.

    Biraz uzun bir yazı oldu okuduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.
    Kaynak:http://www.hacksparrow.com/web-speed-is-slow-but-torrent-speed-is-fast.html
    Forumda bu adresi paylaşan sovere1gn isimli abime de teşekkür ediyorum.
    Paylaştığı linkteki bilgilerden yararlanarak elimden geldiğince blogumda bir yazı hazırlayım dedim.
    Bu yazının orjinali de http://www.suleymankenar.com/193-youtube-ve-diger-video-siteleri-hizlandirma.html adresindedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 15 Aralık 2012; 13:08:40 >







  • istek zaman aşımına uğradı derse ne yapıyoruz peki ? 1460 yapınca istek zaman aşımına uğradı diyor 1464 e kadar istek zaman aşımı 1465 de DF bayrağı ayarlanmamış diyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmitekibi

    istek zaman aşımına uğradı derse ne yapıyoruz peki ? 1460 yapınca istek zaman aşımına uğradı diyor 1464 e kadar istek zaman aşımı 1465 de DF bayrağı ayarlanmamış diyor

    Onu yazmayı unutmuşum zaman aşımında da değeri düşürmeye devam ediyoruz.Zaten altta parantez içinde yazan kayıp değerinin %0 olduğu ana kadar düşürmeye devam edeceksiniz.Eve geçtiğim zaman konuyu bu şekilde güncelleyeceğim.Ayrıca sonucun olumlu yada olumsuz olduğunu belirtirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllar sonra konuyu hortlatıyorum farkındayım ama derdime derman oldun kardeş ellerin dert görmesin teşekkürler paylaşımın için
  • gerçekten hortlatılması gereken bir konu, ben router a girdim bu değeri bariz bişiler değişti, bende de 1464 oluyor sanırım tüm fiberlerde böyle.
  • Aynı şekilde bende uygun değeri bulup router'a girdim bir kaç gündür bu şekilde kullanıyorum ancak fark etti etmedi mi pek anlayamadım açıkçası. Bazen yine youtube'da 1080P videolar falan takılıyor. İnternet hızım 50 mbit. Kablonet kullanıyorum.
  • İstanbul Beyefendisi kullanıcısına yanıt
    o yontemlere onlem aldılar

    en iyi cozum youtube videosunu canlı izlememek

    idm programı ile cekip sonra izleyin

    yada vpn bulup ucretsizlerde genelde engelli onla canlı izleyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.