Şimdi Ara

YouTube'un yeni tasarımı test ediliyor: İşte görüntüleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YouTube'un yeni tasarımı test ediliyor: İşte görüntüleri
    YouTube web sitesinin tasarımı yıllar içinde güncellenmiş olsa da, uzun süredir köklü bir değişiklik yapılmadı. Ancak popüler video paylaşım platformu son günlerde, birçok öğeyi kenar çubuğuna taşıyan radikal bir değişikliği test etmeye başladı. Şimdilik sadece belirli kullanıcılar görebiliyor.

Yeni tasarımda video oynatıcısının altında yer alan video başlığı, açıklaması, kanal ismi, beğeni sayısı, paylaşım ve yorumlar gibi öğeler ekranın sağ tarafına taşındı. Daha önce video açıklamasının olduğu yere ise eskisinden çok daha büyük ve belirgin şekilde önerilen videolar yerleştirildi.

Kullanıcılardan ilginç benzetme

Daha önce önerilen videolar yan kısımda görüntülenirken başlık, açıklama ve yorumlar videonun altında yer alıyordu. Yeni tasarım kullanıcılar tarafından pek olumlu karşılanmadı. Hatta bazı kullanıcılar, yeni yerleşim düzenini uygunsuz içerik barındıran sitelere benzetti.

Birçok kullanıcı, yeni arayüzün dağınık ve kullanışsız olduğunu, videonun kendisine odaklanmayı zorlaştırdığını ve platformun genel estetiğini bozduğunu savunuyor. YouTube bunun şimdilik yalnızca bir test olduğunu doğruladı. Kullanıcılar beğenmediği için genel kullanıma sunulmayabilir. Bekleyip göreceğiz.

Kaynak:https://9to5google.com/2024/04/11/youtube-sidebar-redesign-test/

• Bence cok iyi olmus cok kullanisli

• Her biri sadelikten uzak göz yoran bir görüntüye sahip

• Ben de dün denk geldim bu arayüze, aşırı dağınık duruyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • olmamis

• günaydın...

aylar önceki test kullanıcı grubunda bana da gelmişti. Çok kullanışsız.

• Kötü tasarım; bunun yerine, yapılan yorumlar video sabit iken gezilebilir yapılsa daha mantıklı bir iş olurdu. Videoların düşün izlenme oranlı kısımlarında benzer videolardan çok izleyici yorumlarına bakılıyor bence ama YT'nin amacı farklı tabi ki, kendi amaçlarına yönelik bir düzenleme bu...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu kadar global bir uygulamanın alt yazı çevirilerinde çok çok gelişmiş olmasına bile gerek olmayan bir yapay zeka çevirisi gelmemesi büyük eksiklik.

• Son 1 haftadır maalesef benimde YouTube böyle, gerçekten son zamanları bırak, son yıllarda gördüğüm video siteleri arasındaki en Kullanışsız arayüz şuan YouTube yeni arayüzü olabilir... Alışılmış düzen en olması gereken haliydi zaten, durduk yere icat çıkarılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süredir bu şekilde kullanıyorum benim baya hoşuma gitti şahsen

• İyi duruyor ama kullanıp alışmadan da yorum yapmak doğru olmaz

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bence kötü video ile ilgili bilgiler biraz boşluk sağlıyordu şimdi her yer video olmuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • biraz göz yorucu,karmaşık gözüküyor ama son halini görmek lazım

• sıkıldıkça mobilyaların yerini değiştiren ev hanımları:

• Çakma youtube gibi duruyor.

• Ben beğendim. Tablette güzel durur. Yeni tam ekranda canlı yorumlar bölümünün sağ tarafta olması mesela çok iyi. Eskiden sol ve video üstündeydi.

Videolar alt alta değil yine kaydırmalı ama yatayda olsun. Çok kalabalık görünmesi gerçekten güzel değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnfonun yanda olması iyi olmuş 👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer sağdaki yorum kısmı kaydırmalı ise çok iyi olmuş değilse bir anlamı olmuyor. Video izlerken aynı zamanda yandaki yorumları kaydırmak iyi olur.

• Beğenmeyenleri anlamıyorum, sanki şu anki UX b.k gibi değil

• Yeni tasarımı beğenenler herhalde video odağından çok tiktok vb saçmalığa alışanlar için daha çekici geliyor. Deneme kısa sürse iyi olacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.