Şimdi Ara

YOL TUTUŞDA FOCUS MU LEON MU ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
153
Cevap
0
Favori
9.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizlere kafama takılan bir soruyu sormak istedim focusu biliyoruz c segmentinin en iyi yol tutanı deniliyor hakkında bindim ve kullandım gerçekten de öyle fakat bir arkadaşım bugün mk2 diye tabir edilen yani 2012 leon fr ın focus 2 veya 3 den daha iyi yol tuttuğunu söylüyor leon fr kullanmadım daha önce doğrumu bu ?

• leonun tutuşu daha iyi ama focusunda iyi.
    leon kütük gibi süspansiyonları var focus leona göre en azından konforlu

edit:yav hepiniz çok iyi biliyorsunuz. geçende bitanesi video atmıştı lineanın yol tutuşunun focus jettadan daha iyi olduğunu iddaa ediyordu.
    vurun ulan daha çok vurun gören - plsss

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecondLieu -- 19 Ağustos 2014; 2:18:15 >
  • Leon daha sert süspansiyona sahip olabilir ama focus bu sınıfın yol tutuşunda lideridir. İkisinin yol tutuşu birbirine benzeyebilir sert süspansiyondan dolayı.
  • Focus ile 4 saat boyunca 160-180 arası hız yaptım yol tutuşu gayet güzeldi hiç titreme filan olmadı yalıtımıda gayet iyiydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Segmentinin yol tutuşunda altın standardını belirleyen model focustur.

Herşeyine laf söylenebilir ama konu "yol tutuş" ise focus rakipsizdir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki araçta benzer ve sert süspansiyonlara sahip modeller haliyle yol tutuş olarak birbirlerine yakındırlar. Bana göre Focus 1 tık daha önde olabilir.
  • 3 yil focus kullandim yol tutus muthis aracin benimki hb aracti ama. Sanirim ilerde tekrar alirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    civic mi focus mu?
    9 yıl önce açıldı
    Focus mu Corolla mı ?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Focus.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mk2 leon style kullandım 2 yıl.
    Mk2 leon Fr kullandım 6 ay.
    Focus 3 kullaniyorum 2 aydır.
    Yeni leon Fr da kullandım 100 km.

Focus 3 hepsinden daha iyi yol tutuyor, yüksek hızda en az tedirgin edeni. En iyi direksiyon tepkileri de onda. Viraj içinde gaza veya frene sertçe basınca yine en çok güven veren focus.

• Leon sahibi olarak, Focus 1 tık önde
  • Viraj içinde frene ve gaza basılmaz, kullandığım C sınıfı araçların içinde viraj içinde frene abandığımda düz yol gibi tepki veren tek otomobil focus oldu, virajda focus'dan daha iyisi varsa 4x4 ler ya da bmw 1 olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aybars Mert

Viraj içinde frene ve gaza basılmaz, kullandığım C sınıfı araçların içinde viraj içinde frene abandığımda düz yol gibi tepki veren tek otomobil focus oldu, virajda focus'dan daha iyisi varsa 4x4 ler ya da bmw 1 olabilir.

4x4ler önden fazla kayar kaygan zemin hariç avantajı yok gibi bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

quote:

Viraj içinde frene ve gaza basılmaz, kullandığım C sınıfı araçların içinde viraj içinde frene abandığımda düz yol gibi tepki veren tek otomobil focus oldu, virajda focus'dan daha iyisi varsa 4x4 ler ya da bmw 1 olabilir.

İlginç gerçekten, ben daha avantajlı diye düşünürdüm. Pek birşey kaybetmiş sayılmayız ozmn.

• quote:

quote:

quote:

İlginç gerçekten, ben daha avantajlı diye düşünürdüm. Pek birşey kaybetmiş sayılmayız ozmn.

avantajı olabilir araç virajda kaysa torku tekerleklere dengeli dağıtıp aracı toplayabilir tabi akıllı 4x4 olmalı ama virajda tork kontrolüne sahipse mesela önden çekişli bir araç bu da ortadan kalkar sanırım,m135i ve m135i xdirive arasında kayda değer bir fark olmadığını belirtiyordu autobild

• focus derim.2000 passat kullandım şu anda 2003 focus hatcback var 7 aydır elimde yol tutuşu muazzam.ankara-bartın arası yol yaptım araba yeri yaladı resmen
  • Focus3 sanırım konfor/yol tutuş dengesini bakımından zirvede olan bir araçtır.

Yol tutuşu çok çok iyi ama bunun yanında oldukça da konforlu.

Bu arada bu segmentta Alfa Gui'yi de unutmamak gerekir. Alfa'lar da yol tutuşta çok iyi. 159'un yol tutuşu efsanedir mesela.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

avantajı olabilir araç virajda kaysa torku tekerleklere dengeli dağıtıp aracı toplayabilir tabi akıllı 4x4 olmalı ama virajda tork kontrolüne sahipse mesela önden çekişli bir araç bu da ortadan kalkar sanırım,m135i ve m135i xdirive arasında kayda değer bir fark olmadığını belirtiyordu autobild

Bahsettiğiniz sistem xds adı altında Golf 7 de standart, eskiden sadece gti'da vardı, focus 3 te de yanılmıyorsam tcs adı altında titanium'larda standart. Golf 7 bağımsız süsp. Modelini henüz kullanmadım. Eren Tekin yol tutuş ve direksiyon hissi focus ile aynı demişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadLifter -- 19 Ağustos 2014; 0:52:36 >

• Focus'un yol tutuşu bence biraz psikolojik ve eski kasalardan kalma.

C sınıfı araçlar aşağı yukarı aynıdır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bahsettiğiniz sistem xds adı altında Golf 7 de standart, eskiden sadece gti'da vardı, focus 3 te de yanılmıyorsam tcs adı altında titanium'larda standart. Golf 7 bağımsız süsp. Modelini henüz kullanmadım. Eren Tekin yol tutuş ve direksiyon hissi focus ile aynı demişti.

tcs çekiş kontrol sistemi tork kontolü ile ilgisi yok hocam bildiğim kadarı ile

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

Focus3 sanırım konfor/yol tutuş dengesini bakımından zirvede olan bir araçtır.

Yol tutuşu çok çok iyi ama bunun yanında oldukça da konforlu.

Bu arada bu segmentta Alfa Gui'yi de unutmamak gerekir. Alfa'lar da yol tutuşta çok iyi. 159'un yol tutuşu efsanedir mesela.

Giulietta QV olmadıkça yol tutuşu pek iyi değil bence. Bu arada belirtmeden edemeyeceğim yol tutuşu denilince aklıma ilk gelen araç volvo C30 oluyor efsane viraj alıyor gerçekten
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.