Şimdi Ara

YOL BİLGİSAYARI + YAKIT TÜKETİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu yol bilgisayarı herkeslerde mi sapıtık yoksa bir tek bende mi? Kırmızı ışıkta yavaşça hareket ediyorum hatta otomatik olduğundan neredeyse gaza bile basmıyorum hafif bir dokunuş ve anlık tüketim 12-13 lt/100km, hafif süratli kalkayım diyince 30-35-40 lt/100km, dik yokuş çıkarken kepaze 70-80 lt/100km yazıyor. Ne bu yaw depo bile 60 lt oloduğundan bu yokuş 100 km olsa gidemeyecek miyim, yolda full depo mu bitecek. Ne gıcık birşey bu ya, beni arabadan soğuttu lanet şey. Herkeste böyle mi bu anlık tüketim. Bir de araba servise gitti enjektör temizliği, hava filtresi fln değişmiş. Servisten sonraki ilk depodayım ve şu an ortalama tüketim sürekli şehiriçi 11.8 lt/100km bana abartı çok gibi geliyor acaba serviste birşey mi oldu ne dersiniz? Araba Mondeo 2.0 ZETEC, beyne hiç dokunulmadı.

Sizler de yol bilgisayarı değerlerinizi ve motor özelliklerinizi yazarsanız çok sevinirim. Herkese sevgiler, saygılar.

Yazmayı unuttum, katalitik konvertör iptalini önerdiler ancak benim için en önemli olan şey arabanın sessiz gitmesi, eksoz sesinden nefret ediyorum. Şu an 4000-5000 devir arasında bile eksozdan hiç ses gelmiyor sırf motor sesi,. Konvertör iptali eksozun ses çıkarmasına neden olur mu? Serviste oraya özel susturucu falan takılacağı söylendi ama bilirsiniz yaptırmadan önce herşey ballıdır yaptırdıktan sonra sorunlarla kimse ilgilenmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRCaPiTaL -- 4 Ocak 2005, 18:50:29 >

• arkadasım arabanı,motorhacmini,beygir gucunu yazmamissin.nasil yardimci olabilelim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xargon

arkadasım arabanı,motorhacmini,beygir gucunu yazmamissin.nasil yardimci olabilelim.

Yazdım arkadaşım, Mondeo 2.0 Zetec 130 BG
  • TOYOTA COROLLA 1.6 SOL KULLANIYORUM KARDEŞİM. MAYIS 17 2004 DE ALDIM ŞU ANDA ŞEHİR İÇİ YOL BİLGİSAYARININ GÖSTERDİĞİ DEĞER 6.4 LT/100KM BENCE MAKUL Bİ DEĞER. SENİN ARABAN İÇİN O DEĞER DE BENCE NORMAL , ÇÜNKÜ BİNDİĞİN ARABA BABA Bİ ARABA 2.0 LT MOTOR VAR. DAHA DÜŞÜK YAKMAZ. UZUN YOLDA DÜŞECEĞİNE İNANIYORUM.
  • Hocam bir arkadaşta da yol bilgisayarı var. oda bahsetmişti kalkışta 40lt yazıyo diye. Yani senin arabanda yazan değerler normal. ama bence bu gösterilen değerler doğrumu yoksa bilgisayar kafadan gaz pedalına basış ve hızına göre değerlermi veriyo. eğer doğru ise trafikte benzin dayanmaz araçlara???
  • quote:

Orjinalden alıntı: velihoca

TOYOTA COROLLA 1.6 SOL KULLANIYORUM KARDEŞİM. MAYIS 17 2004 DE ALDIM ŞU ANDA ŞEHİR İÇİ YOL BİLGİSAYARININ GÖSTERDİĞİ DEĞER 6.4 LT/100KM BENCE MAKUL Bİ DEĞER. SENİN ARABAN İÇİN O DEĞER DE BENCE NORMAL , ÇÜNKÜ BİNDİĞİN ARABA BABA Bİ ARABA 2.0 LT MOTOR VAR. DAHA DÜŞÜK YAKMAZ. UZUN YOLDA DÜŞECEĞİNE İNANIYORUM.

o kadar az mı yakıyor
  • quote:

TOYOTA COROLLA 1.6 SOL KULLANIYORUM KARDEŞİM. MAYIS 17 2004 DE ALDIM ŞU ANDA ŞEHİR İÇİ YOL BİLGİSAYARININ GÖSTERDİĞİ DEĞER 6.4 LT/100KM BENCE MAKUL Bİ DEĞER. SENİN ARABAN İÇİN O DEĞER DE BENCE NORMAL , ÇÜNKÜ BİNDİĞİN ARABA BABA Bİ ARABA 2.0 LT MOTOR VAR. DAHA DÜŞÜK YAKMAZ. UZUN YOLDA DÜŞECEĞİNE İNANIYORUM.

Haklısın velihoca, akla zarar bişey, saatte 10-15 km ile giderken 20 lt/100 km yazarken saatte 130 km ile gittiğimde 9 lt/100km yazıyor. Ya bu yol bilgisayarları bilgi sayamıyor ya da ben deliriyorum. Bu arada çeyrek depom kaldı, şu an ortalama 11.3 lt/100km, herhalde depo bittiğinde 11 olacak. Bu da kaba bir hesapla sürekli şehiriçi, haftanın dört günü sabah trafiği kilometre başına 25 kuruş Yine de ben bir göstereceğim içim rahat etmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzun Yol Yakıt Tüketimi
    7 yıl önce açıldı
    Avensis Yol Bilgisayarı
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu durum size neden garip geldi anlamadım. Basit bir hesapla

1. vites 25 km/h ile gittiğinizde motor yaklaşık dakikada 3000 kere döner ve bu şekilde 4 saat giderseniz 100 km yol alırsınız. Bu 100 km'lik yol boyunca da yol bilgisayarında yazdığı gibi yaklaşık 25 litre gibi bir benzini yer.

Ancak aynı işi 5. viteste yaptığınızda hızınız yine 3000 devirde yaklaşık 100 km/h olur ve aynı yolu 1 saatte alırsınız. Ve bu durumda da araba 1/4 daha az çalışmış olur ve tüketiminizde ortalama 7-8 litre olmuş olur.

Bu arada Velihoca'nın gerçek şehir içi koşullarında 6.5 lt/100 km'yi tutturmasını mümkün görmüyorum. Bir de makul demişsin ya Velihoca pes. Makul olurmu süper ötesi birşey. Velihoca uzun yolda ne yakıyor çok merak ettim orantıya vurursak 3-4 lt/100 km çıkmalı ki bu hiç hiç mümkün değil. Yada şehiriçi dediğin güzergahlarda sık sık 5. vites hızlarına çıkıyorsun herhalde Velihoca.

• ya bendede opel astra gsi var 170 beygir kalkışlarda 17,25 40 ka kadar çıkıyor kafayı yedirtecek bana ortalamasındada 100km de 18l diyor yalnız çözümü buldum ben normal binerken az yaksın diye yavaş yavaş hızlanıyor-dum şimdi ormal kullanımdada biraz devirli kullanıyorum yakıtı düşürdüm yani3000 ila 4000 devir arası vitesleri değiştirince normale biniyor
  • YANİ ŞEHİR İÇİ DEDİĞİMİZ BİLDİĞİNİZ ŞEHİRİÇİ ARKADŞALR. AMA ŞUNU SÖYLEYEYİM ŞU ANDA 3 AYDIR SÜREKLİ ŞEHİR İÇİNDE KULLANIYORUM VE BİLGİSAYARIN GÖSTERDİĞİ RAKAM 6,4 LT/100KM. SANA ŞUNU SÖYLEYEYİM TERDAL BU ARABA UZUN YOLDA 5,7 LT/100KM YE DÜŞÜYOR YAKITI. İNANMAZSANIZ Bİ TOYOTA BAYİSİNE GİDİP TEST EDİN. HIZ OLARAK 100-110 CİVARI GİDİYORUM. BİLGİLERİNİZE
  • quote:

YANİ ŞEHİR İÇİ DEDİĞİMİZ BİLDİĞİNİZ ŞEHİRİÇİ ARKADŞALR. AMA ŞUNU SÖYLEYEYİM ŞU ANDA 3 AYDIR SÜREKLİ ŞEHİR İÇİNDE KULLANIYORUM VE BİLGİSAYARIN GÖSTERDİĞİ RAKAM 6,4 LT/100KM. SANA ŞUNU SÖYLEYEYİM TERDAL BU ARABA UZUN YOLDA 5,7 LT/100KM YE DÜŞÜYOR YAKITI. İNANMAZSANIZ Bİ TOYOTA BAYİSİNE GİDİP TEST EDİN. HIZ OLARAK 100-110 CİVARI GİDİYORUM. BİLGİLERİNİZE

Walla arkadaşım o değer doğruysa öp de başına koy arabayı yalnız ben senin yol bilgisayarından şüpheleniyorum, bir sorun olmasın. Acayip iddialı bir rakam bence şehiriçi. Yani benim 10 lt/100 km'de dolaşıyor şehiriçi. Gelirken bir tane ışıkta hızlı kalktım bayya bir hatta çekiş kontrol devreye girdi bi baktım ortalam 10.4'e fırladı. Uzun yol anca senin şehiriçi değerlere iniyorum ben.

• passat da da alakasız rakamlar gösteriyor o yüzden o değerlere hiç bakmam..

ama içindeki yakıtla kaç km gideceği olayı daha kullanışlı o an ki gaza yüklenişinle durumu gideceğin menzili kestirmen daha kullanışlı bişi
  • 2. viteste kalkınca bide gazı çok az verince 99,9 gördüm. displayde yer olsa herhalde daha fazla görürdüm anlık tüketim sapıtık bişeydir bi dediği bi dediğini tutmaz.
  • takma ya boşver anlık tuketimi
    menzile arada bir goz at yeter...
    Opel astra da da vardı patinaj ile kaldıgımda 110 fln yazıyor Aldırış etme ona.
  • quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

takma ya boşver anlık tuketimi
    menzile arada bir goz at yeter...
    Opel astra da da vardı patinaj ile kaldıgımda 110 fln yazıyor Aldırış etme ona.

Aldırış etme demekle olmuyor, benim yol bilgisayarı sinyal veriyor bazen ve inan bana birini sollarken "diiittt diiiittt diiittt" diye bir ses duymak feci ötesi bir duygu
  • gine ben kesinlikle söylüyorum kafaya takılacak bir şey değil bence tam olarak göstermiyor bu alet değerleri 30l 40l gösterirken 100 km ortalaması 6.9 düştü benim ha sürekli yüksek devirlerde kullanınca illaki ortalama yükseliyor ama ekranı takip etmeden normal bir şekilde kullanmanızı tavsiye eedrim normal değerlere biniyor
  • benim c3 16v 20km den aşağı hızda ölçmüyor yakıt tüketimini...
  • Anlık tüketim aslında uzun yol için kullanışlı birşey. Şehir içinde kafanızı pek takmayın. Zaten çoğu marka 30 km/h kadar arabanın ekonomi karizması gitmesin diye --,- l/100 km gösterir. Yoksa psikolojik olarak insan kafayı yer sürekli 30-50 l/100 km rakamları.

Ama uzun yolda anlık tüketim sayesinde çok daha ekonomik ve hızlı gidebiliyorsun. Örnek olarak yokuş aşağı vitesi boşa alacağınıza 5.vites 130-150 km/h giderken 2-3 l/100 km ile gidilebilir ve daha ekonomik/hızlı yol almış olursunuz.
  • bende de oluyo aynısı araba volvo s40 otomatik 20.t 160bg Hafif kalkışta bile anlık tüketim 20lere vuruyo...
  • burdan şu sonuç çıkıyo özellikle kalkış yaparken sanki koltukta su dolu bi bardak varmış gibi gaz vericez vites geçişleri yumuşak olacak, arkadan selektör yapanları da takmıcaz. bırakınız yırtsınlar bitaraflarını...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.