Şimdi Ara

Yokuş tırmanan atmosferik (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
15.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    merak etme Allah çok şükür bana akılda vermiş ,fikirde (nerede tehdit etmişim) ,ne yani aşırı hızla gidin çok iyidir dersem hem kendime ,hemde başkalarına faydam mı olacak ?

    aklı fikri olan hız limitlerin anormal şekilde aşmaz ,kendisinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atmaz
    hele ki suç işleyip ,videoya çekip millete hiç göstermez (otoyollarda hız limiti 120 km.dir ,yol boş olsa dahi)

    yine söylüyorum EGM bunları görüp delil kabul ederek ,konu sahibini ve destekleyenleri tespit edip ,gereken cezayı vermeli
    aslında yollara EDS koymaya bile gerek kalmaz böylece

    maşallah forumun araba konularında suç işlemeyi maharetmiş gibi ballandıra ballandıra anlatanlardan geçilmiyor

    belki bazılarına yazdıklarım dokunabilir ama konu insan hayatı olunca artık kusura bakmasınlar
    tek başıma kalsam dahi doğruları ve yasaları savunacağım (bence yetersiz ama hiç olmamasından iyidir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 21 Eylül 2018; 6:57:18 >
  • Trafik hiç bir şekilde ceza kesemez bu tür videolara. Zamanında bisiklet yoluna park eden bir ayının resmini çekip yollamıştım, bin bir bahane yapmışlardı ceza için. Olayın saati dakikası güzergahı adresi bilmemnesi, zaten kesemiyorlar.

    Adam kadran çekip yolluyor , ben de çekeyim 280 le giderken , soran olursa Almanya otobanda çekmiştim dersin. Arkadaşım gönderdi dersin. Yani kısaca cezai bir durum olması için doğrudan kendini yüzünü çekeceksin , trafikte saçmalarken kameraya alacaksın bir de o olayın Türkiye'de yapıldığı net belli olacak ( Eğer hiç yurtdışına çıkmadıysanız bu kriteri es geçin) . Hani şu futbolcu karısı ile bir youtube fenomeninin çeşme otobanında çektiği gibi olacak. Anca ona ceza yazılırsa yazılır.
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Bloklu olduğumdan yazdıklarımı göremeyeceksiniz ama olsun.
    Öncelikle günlük sürüşlerde gösterge hata payını da dahil ederek 132 km/h'yi geçmeyen, arka koltuktakilere zorla kemer taktıran birisiyim. Yani yerküreye göreceli hızım 120-125'i geçmez. Hatta 90'lı hızlarda ekonomik sürüş gerçekleştirmeyi daha da kolaylaştırmak adına İngiltere'den aracım için hız sabitleyici sistemi getirip monte ettim.

    Konuyu okumadığınız için bunu da bilmiyorsunuz, ama sırf hız yapmış olmak için çekmedim bu videoyu. Aracımın benzin pompası geçen sene değişti. Pompanın olması gerektiğinden daha düşük basınç bastığından şüpheleniyordum, çünkü zaman zaman güçten düştüğü oluyordu. Nitekim tam bir sene sonra pompa teklemeye, araç gaz yememeye başladı. Gerçekten tahmin ettiğim gibi olması gerekenden az basınç basıyor bu da pompanın sürekli %100 kapasitede çalışmasına sebep olup kısa sürede kendi kendini yakmasına sebep oluyordu. Bu süreçte 2 defa yolda kalma tehlikesi atlattım.

    Pompayı değiştirdim ve ardından basıncın eskisi gibi yetersiz olup olmadığını test etmek adına özellikle günün en boş saatini seçip bahsettiğim yola çıktım. O süreç içerisinde yanımdan geçen araç sayısı 2-3'ü geçmemiştir. 120 km/h'in üstündeki hızım toplasanız bir dakikayı geçmez. Peki bu hız yapmaya bahane mi? Değil. Ama soruyorum size, aracın mekanik/elektronik sisteminde bir tamir yapıldıktan sonra test edilmeden nasıl güveneyim ben o arabaya? Tek şeritli yokuş yukarı yolda sollama yaparken benzin pompası aniden cortlayıp beni karşıdan gelen bir aracın önünde sap gibi bıraksa, arkamdan gelen de olaydan habersiz kalıp sağa kaçabilmem için yeterli mesafe bırakmasa ve bir kaza olsa daha mı iyi olurdu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 21 Eylül 2018; 18:19:38 >




  • Böyle konuş canımı ye. Ama yaptığın ilk yorumda itham ve ön yargı bolca var onu tekrar oku. Kimseden korkum yok, alnım ak. İsmimi de forumda gizlememi?im, hatta her fırsatta yaşadığım ülkeyi de yazıyorum foruma. Gizli, saklı, pusan veya bunlara ihtiyaç duyacak biri değilim.



    Magandalıkla bu konunun amacı farklı, konuyu açan üyenin iyi niyetinden eminim ama kural ihlallerini destekliyor değilim. Makas atmak, sokakta terör estirmek yaptığım birşey olmadı ve savunduğum birşey de olmadı. Hatta inanmazsın otomobile oturur oturmaz kemerini takan bir sürücü ve hatta yolcuyum.



    Biz de insan hayatını savunuyoruz. Forumda bir tartışma vardı ve ona istinaden atılmış bir video, üslubunca tepki verilir ona hak veririz ama senin hatan üsluptu. Kural ihlali, insan hayatını tehlikeye atacak hız veya hız yapmakla hava atacak biri olsam veya bunu savunuyor olsam elimde çok güzel bir makine var 500 beygir üzeri güç veren bir V8, 0-100 tutunma olursa 4 saniyeler civarı, son hızı 300'ü geçiyor. Hiçbir sürat videom hiçbir yerde yok. Ayrıca günümün en az 6 saati hergün işim gereği trafikte geçiyor. Trafikte sinyalsiz dönen, akışı bozacak şekilde seyreden, akışı kontrol etmeden ortalık yerde aniden duran sayısız sürücüyle muhatap oluyorum. Trafikteki magandalığı savunacak ne mentaliteye sahibim ne de kültüre sahibim.



    Ama forumda anlamadan dinlemeden ithamlar, bir kalıba sokup yaftalamalar hoş olmuyor bilesin. Ve engelleme imkanını böyle tehdit vari, muhatabını küçümseyerek beyanda bulunmalar da forum ortamında hoş olmuyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elin boş herhaldei, bu konu olmasa daha iyiydi . .

    Konu kıtlığı filan yok ayrıca. .

    Lüzumsuz konu bolluğu var. . .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

    Elin boş herhaldei, bu konu olmasa daha iyiydi . .

    Konu kıtlığı filan yok ayrıca. .

    Lüzumsuz konu bolluğu var. . .
    Nick - Mesaj uyumu.
  • Atmosferik ağzıyla kuş tutsa benim için Bitti itti Gitti. 😉

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    cevap butonuna basınca görüyorum (dh.in tuhaf bloklama özelliği nedeniyle istemesem de görüyorum)
    yanlış hatırlamıyorsam çok genç birisiydin ve tuhaf konular açıyordun ,merakın olabilir ama bunun trafikte tehlikeye atan şeyler olmaması gerekir

    benzin pompaları standarttır az basıyor ,çok basıyor diye bir şey olmaz ,arızalı ise her türlü sorun çıkartır
    test etmek için çok yüksek hızlara çıkmak da gerekmez ,vites boştayken tam gaz yaparsan durum anlaşılır

    ha sen diyorsan ben hız yaparak denemeden içim rahat etmez ,işte o zaman trafiğe kapalı bir alan bulacaksın orada yapacaksın

    senin anlattıkların hiçbir şekilde aşırı hız yapmaya mazeret olamaz ,senin dediğin durum her araç için geçerlidir ,misal bir anda araba sollarken motor stop edebilir ve işte zaten hız limitlerinin önemi burada ortaya çıkıyor ,arkadan gelen araçlar aşırı hızlı değilse sana çarpmadan yavaşlayabilir ama 200 km. gibi bir hızla geliyor ve son ana kadar hızını düşürmemiş birisine denk gelirsen çarpması kaçınılmaz olur

    zaten pompayı test etmek için rampa yukarı 180 km. hız yapmana gerek yok ,çünkü zaten 120+ % 10 limitini geçmeyeceğin için aşırı hız mantıksız

    o zaman aynı mantıkta her yeni araba alan ,acaba benim araba kaç yapıyor bir test edeyim diyerek de çok anormal hızlara çıkıp ,bunu mazeret gösterir
    bir diğeri makas atarak esp yi denedim diyebilir vs.




  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Son 7 senede açtığım konu sayısı herhalde 20-25'i geçmez. Tuhaf konulardan kastınız donanım tavsiyesi veya araç ile alakalı sorularsa, diyebileceğim pek bir şey yok. Büyük ihtimalle farklı birisiyle karıştırdınız. Açtığım konulardan bir örnek :https://forum.donanimhaber.com/arka-koltukta-kemer-mi-takilir--128391595

    Benzin pompaları birbirinden farklıdır. Her motorun ihtiyaç duyduğu benzin hat basıncı ve akış debisi farklıdır, nitekim bozulan pompanın gerçekten de farklı bir araca olduğu söküldükten sonra anlaşıldı.
    Az basan pompa araç yük altındayken hızlanmasını engeller. Aksi takdirde ciddi olarak modifiye işleriyle uğraşanların ilk yaptığı şeylerden birisi benzin pompasını güçlendirmek olmazdı. Rölantide motor yük altında olmadığından yarım gazla bile redline'a ulaşabilirsiniz.

    Trafiğe kapalı deneme yapabileceğim yeterli uzunlukta bir alan olsa inanın direk oraya giderdim. Ben bugüne kadar görmedim, siz? Bu denemeyi Tem'de veya E5 gibi her daim yoğun olan bir yerde de yapabilirdim. Zaten kimseyi riske atmamak istediğimden bildiğim en sakin, geniş ve risksiz yolu tercih ettim.

    Son yazdıklarınıza katılmıyorum. Hiç tanımadığı bir araç alan kişi arabanın yanal tutuş kabiliyetlerini, fren performansını, ani bir durumda hızlanması gerekirse hangi sürate ne kadar sürede çıkabileceğini bilmezse asıl sıkıntı buradan çıkmaz mı? Her sene TV'lerde görüyoruz kontrolünü kaybetti, virajı dönemedi vs. Bu kazaların sebepleri arasında aşırı hız olduğu kadar, arabanın limitlerinin farkında olmamak da var. Her sürücünün kullandığı arabanın limitlerini görebilmesi için bir kere kontrollü şartlar altında test etmesi kanaatindeyim. Zaten sosyal anlayışı iyi seviyede olan bir ülke olsak, bu tür amaçlar için halka açık ücretsiz pistler olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 21 Eylül 2018; 23:48:57 >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    mesajları inceledim ve evet ben başka birisiyle karıştırmışım :)
    bu bölümde 1-2 kişi var sürekli yeni üyelik alıp geliyor ,bir tanesi benden yardım istemişti (özelden) sonrasında kendi aramızda geçen mesajları, haberim olmadan buraya getirip birde konu açmıştı

    işin doğrusu ben sizi o zannettim :)

    bu arada araştırırken gördüm ,arkadaş o arabayla ne çok sorun yaşamışsınız ,ben olsam o kadar sorunlu arabayı asla kapımda tutmazdım ama çok sorunlu araç insanı tamirci bilgisine ulaştırıyor :)

    lakin ben hala yollarda aşırı hız yapılmasına karşıyım ,ki benim karşı olmam dahi sizin ve başkalarının hayatı için (sadece kendimi düşünerek söylemiyorum)

    bu arada bilgi amaçlı yazalım o zaman (aşırı hız itirazım geçerlidir)
    evet tabi ki benzin pompaları farklıdır ama marka ve model uyumlu ise sorun olmaz ,modifiye ise zaten bambaşka bir konu
    zaten pompa arızalı ise her türlü sorunu çıkartacağını belirtmiştim

    birde anlayabildiğim kadarıyla siz hep kötü tamircilere rastlamışsınız , başka aracın pompasını takan adama ne desek az




  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    iyi güldüm hocam buna
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airinterceptor

    iyi güldüm hocam buna
    Sizleri güldürebiliyorsak ne mutlu bize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    O konuyu hayal meyal hatırlıyorum

    Pek de sorun denmez aslında onlara. Büyük kısmı benim titizliğimden kaynaklanan şeyler. Çoğu da arabanın çalışmasını riske atmayacak şeyler. Mesela ne bileyim PCV tıkanması motorun çalışmasını etkilemiyor, ama ustaların azizliğine denk geldik işte. Volvo ustasıyım diyen adam bile aynı işi 3 defa yapmanıza sebep olabiliyor.

    Araba 5 senedir hiç yolda bırakmadı, bana güven veren bir durum bu. Ki bir ara günde 65-70 km yol yapıyordum. 6 ayda 10 bin km devirmişti. 17 yaşında bir araç için gayet istikrarlı bana sorarsanız.

    Bir de şu ikinci el piyasasında huyunu suyunu bildiğin aracı satıp tamamen yabancı bir araç almak da riskli geliyor. Zaten satsan edeceği parayla aynı temizlikte ve donanıma sahip başka bir araç için üzerine en az 15-20 bin tl eklemem gerekiyor. Onun çıkaracağı masraflar falan var daha..

    Bununla beraber 1.5 senedir sanayiye tamir amaçlı gitmedim (enjektör temizliği yapıldı ama onu saymiyorum, keyfi bir durumdu). Ustalardan gına geldiği için artık kendim öğrenip, alet edevatımı toplayıp kendim hallediyorum her şeyi. Sadece işçilik ücretlerinden yaptığım tasarruf bile diğer bütün kusurları örtmeye yetiyor. Zira kaputta volvo yazısı olunca otomatikman her şey 2x fiyatlanıyor.

    Senelik bakımı özel serviste 400-450'ye yaptırırken(şimdi dövizden dolayı daha da artmıştır) aynı malzemelerle kendim yaparak 220-250 liraya mâl ediyorum mesela.

    Bu arada başka aracın pompasını takan da benim. Ama bende suç yok. Volvo parçacısından kaliteli bir pompa sipariş verdim. Adamların gönderdiği pompa şekil olarak neredeyse aynıydı. O anki aceleyle üzerinde yazan kodları araştırmadım. 1 sene sonra tekrar sökünce farkına vardım. Şekil olarak benzer ama akış değerleri falan farklıydı.

    Hız konusunda tamamen haklısınız. Üstüne diyebileceğim pek bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 23 Eylül 2018; 4:13:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nacker kullanıcısına yanıt
    sizi o arkadaş zannettiğim ve ona göre davrandığım için özür dilerim (bazen karşımdaki kimdir diye araştırmadan yazıyorum)

    kendiniz öğrenip yapıyorsanız ne mutlu ,aslında benimde bu konuda yeteri bilgim var ama bu işleri yapmak için garaj gerekli ,diğer sebep ise artık yaşlandık üşenme durumu da var yani :)

    bak işte yanlış pompa alıp takıyorsunuz ve sonra ortalığı yıkıyorsunuz :)

    yok ya merak etmeyin tamirciler de bu konularda mükemmel değil yani
    en son ağır bakımda kayışlar değişti ,nasıl oluyorsa adamlar orijinal kayış bulamayıp uyduruk kayışlar takmışlar
    direksiyonu tam sağ yada tam sol yaptığımda motor kısmında kıyametler kopuyordu ,tamirci birde demez mi abi direksiyonu tam çevirme zararlı zaten :)

    yahu eski kayışlarla kullanırken tık çıkmıyordu ,bu olacak iş mi dedim ve internetten orijinallerini getirip taktırdıktan sonra ses falan kalmadı

    bu arada direksiyonu tam çevirme dediği olayını zaten biliyorum , aniden çevirip tak diye vurdurursan tabi bir zarar verebilir ama tam çevirme demek olacak iş mi :)




  • Polestar191 P kullanıcısına yanıt
    Ben anlamadim neden 4bindevirdeki bir aracla 2bin devir ceviren bir aracin guclerini karsilastirdik. Dizel araclar daha iyi gider demeyecegim ama yaptigimiz hesabin amacini anlayamadim. Dizelde de sanziman var vites dusurur 3000-3500 devirle de gidebilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu forumda şuna inandım ;

    görmeyeceksin ,duymayacaksın ,yazmayacaksın

    yasalarda olanı söyleyeni "gözünün üstünde kaşın var" diyerek susturmaya çalışmak
    suçu savunan ve hatta itiraf edenleri ise görmemek için gözünü kapatmak

    ha ileride aşırı hız yapan birisi nedeniyle ,yakınlarınızın başına kötü bir olay gelirse ,hiç sızlanmayın
    sadece beni hatırlayın yeter

    ben yazdıklarımdan dolayı bir dirhem pişmanlık duymuyorum ama tersini yapan ve savunanlar zaten mutlaka bir gün yaptığının karşılığını alacaktır
    foruma üye olup bir şeyler yazınca başımız göğe ermiyor ,önemli olan insanları doğruya ,güzele yönlendirecek şeyler yazmak ,uyarmaktır

    rampada 180 km. ile gidin , düz yolda 250 km. yi zorlayın ,bunlar normal şeylerdir
    asıl suçlu olan benim ,ben sizi tahrik ediyorum ,yoksa sizin vicdanınız da sızlamayacak ,rahat mutlu huzurlu bir şekilde hız rekorları kıracaksınız

    gerçi kime ne anlatıyorsam
    bir musibet ,bin nasihattan iyidir ,diye atasözümüz vardır ama artık musibetlerler falanda işe yaramıyor
    millet aşırı hız nedeniyle olan kazada ölenlere üzülür ,ah vah eder
    sonra gelir burada 180 km. ile rampa çıkmayı çok normal görür

    yanlış anlaşılmasın ben yapanlara üzülmüyorum ,zarar verdiği masumlar için isyan ediyorum
    yoksa su testisi zaten su yolunda kırılıyor

    bu mesajı neden yazdığımı bilen biliyor ,3 aydır foruma girmiyordum ,süresiz girmesem de çok önemli değil
    yanlışı savunacağıma ,hiç yazmam daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 24 Eylül 2018; 6:0:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.CEMİL

    ben bu forumda şuna inandım ;

    görmeyeceksin ,duymayacaksın ,yazmayacaksın

    yasalarda olanı söyleyeni "gözünün üstünde kaşın var" diyerek susturmaya çalışmak
    suçu savunan ve hatta itiraf edenleri ise görmemek için gözünü kapatmak

    ha ileride aşırı hız yapan birisi nedeniyle ,yakınlarınızın başına kötü bir olay gelirse ,hiç sızlanmayın
    sadece beni hatırlayın yeter

    ben yazdıklarımdan dolayı bir dirhem pişmanlık duymuyorum ama tersini yapan ve savunanlar zaten mutlaka bir gün yaptığının karşılığını alacaktır
    foruma üye olup bir şeyler yazınca başımız göğe ermiyor ,önemli olan insanları doğruya ,güzele yönlendirecek şeyler yazmak ,uyarmaktır

    rampada 180 km. ile gidin , düz yolda 250 km. yi zorlayın ,bunlar normal şeylerdir
    asıl suçlu olan benim ,ben sizi tahrik ediyorum ,yoksa sizin vicdanınız da sızlamayacak ,rahat mutlu huzurlu bir şekilde hız rekorları kıracaksınız

    gerçi kime ne anlatıyorsam
    bir musibet ,bin nasihattan iyidir ,diye atasözümüz vardır ama artık musibetlerler falanda işe yaramıyor
    millet aşırı hız nedeniyle olan kazada ölenlere üzülür ,ah vah eder
    sonra gelir burada 180 km. ile rampa çıkmayı çok normal görür

    yanlış anlaşılmasın ben yapanlara üzülmüyorum ,zarar verdiği masumlar için isyan ediyorum
    yoksa su testisi zaten su yolunda kırılıyor

    bu mesajı neden yazdığımı bilen biliyor ,3 aydır foruma girmiyordum ,süresiz girmesem de çok önemli değil
    yanlışı savunacağıma ,hiç yazmam daha iyi
    Hocam şimdi adam sürekli 180-250 yapmıyor. Bir kereliğine denemiş hepsi bu. Yolun boş olduğundan güvenli olduğundan emin olmuş denemiş.

    Tamam gene yanlış ama sanki sürekli hız yapıyormuş trafikte kapışıyormuş gibi de davranılmaz.




  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    yol boş olsa dahi hız limitlerinin dışına çıkılamaz

    artık şu araba kullanmayı ,daha doğrusu trafik yasalarını ve yönetmeliklerini bir öğrenseniz



    hız sınırlarını vatandaşlar koymuyor ,itirazınız varsa yetkili yerlere verin dilekçeyi ,tabi oralara başvurmak için yürek lazım ,buradaki gibi fake hesaplar açıp ekran arkasından atıp tutmaya benzemiyor ,değil mi ? (sizi kastetmiyorum ,bu şekilde yapan çok kişi var)



    bu arada benden rahatsız olan yönetici varsa pm. göndersin ,zaten yakın bir tarihte hesabımı komple kapatıp ,bu forumdan gideceğim

    bıktım artık hak hukuk tanımayan ,magandalığı dahi marifet sayıp ,birde üste gelip benim gibilere laf atanlardan

    daha şu yaşıma kadar normal hayatta hiç kimse bana bu şekilde davranamamıştır ama ekran arkası olunca herkes dayı kesiliyor



    sizlere bir şey demiyorum zaten bu konuda bir sürü söz ,atasözü var



    -bir musibet ,bin nasihatten iyidir

    -su testisi ,su yolunda kırılır

    -alma mazlumun ahını ,çıkar aheste aheste

    -etme bulma dünyası

    -eden ,bulur

    vs.



    bu ve bunun gibi konuların açılması bile hukuk dışı ,anında silinmesi gerekirken ,birde üste bizim gibilere uyarı vermeye çalışıyorlar

    yarın bir gün birisi son sürat vurup ,kendisi ve ailesi sakatlansa veya ölse o zaman uyarıyı yanlışlığını anlayacaklar ama çok geç olacak



    arkadaş aşırı sürat yapmak farz mı da bu kadar hevesleniyorsunuz , hız limitlerinde kullanınca yıldızlarınız mı dökülüyor ?

    bu işlerde bir defa yapmış ,kısa süreli yapmış gibi mazeretler olmaz , ki bunu yapan birisinin aklının bir köşesinde mutlaka aşırı hız merakı vardır



    misal makas atanların asıl amacı nedir ?

    ne kadar kıvransan dahi ,sonu aşırı hız merakına çıkar ,yani diğer araçların hızını çok az buldukları için makas ata ata giderler

    herkes kendine bir mazeret bulup ,araç kullanacaksa biz boşuna konuşuyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 25 Eylül 2018; 2:17:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşın canı bayağı sıkkın diyaloga girilmiyor, ben denedim olmuyor. Laftan da anlamıyor, maganda ilan etti bizi burda. Bir laf diyoruz 10 satır akıl veriyor.



    Dalga için söylemiyorum ama ya kötü bir dönemde yada eğer böyleyse bir psikologa görünmeli. Bir olay bu kadar şahsileştirilmez. Burda kendisiyle diyaloga giren kimse hıza teşvik, kuralsızlığa teşvikte bulunmuyor. Diyalog yolunu kapatıyor ve sonrada beni anlamıyorsunuz minvalinde satırlar döküyor. Burda bu kadar adam yanlış bir kendisi doğru...



    Alçak gönüllülükle alay etmeden söylüyorum eğer geçmişte kötü bir trafik kazası travması yoksa ve böyle şahsileştiriyorsa herşeyi, çözüm bulmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkihalindekal -- 25 Eylül 2018; 5:45:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşırı hız ,makas gibi huyları olanlar ,evet magandadır
    zoruna giden varsa ya yapmayacak ,yada kabul edecek

    tüm dünyada trafikte terör yaratanlar psikoloğa (hatta psikiyatri uzmanına) gönderilir ,bizde ise uyaranlar gitsin diye tavsiye ediliyor

    üstelik çocuk mu kandırıyorsunuz ?
    konuyu açan şahısın amacı hız rekorunu göstermek olmasa ,başlığı bu şekilde mi açar ?

    konu başlığı ne ?

    180'le yokuş tırmanan atmosferik

    maksat başka olsa misal şöyle bir başlık olurdu ;
    benzin pompası sorunu

    meşhur bir söz vardır
    siz giderken ,ben dönüyordum

    şükür kimin neyi kast ettiğini de , ne demek istediğini de anlayacak yaş ve zekaya sahibim

    trafikte şahsi olarak travma geçirecek bir kaza falanda yaşamadım
    ki insan hayatının tehlikeye atıldığını , yasalara yönetmeliklere karşı gelip ,video çekip konu açıldığını görmek dahi travma için yeterlidir

    misal birisi çıkıp ;

    ben çok güzel hırsızlık yaptım deyip ,video ile destekli konu açsa ortalığı yıkarsınız değil mi ?
    sorsanız hırsız da kendini temize çıkartacak bir sürü masal anlatır
    yahu hırsızlıkta sadece malınızı kaybedersiniz ama bu konuda hem canınızı hem malınızı ,belki başkalarının malını hayatını çalacaksınız

    daha ne olsun ?

    asıl anlamak istemeyenler gelip gidip aynı şeyleri söyleyince her şey değişecek falan zannediyor olmalı

    belki koyu harflerle yazınca anlarsınız

    trafiğe kapalı olmayan bir yolda ,kısa süreli de olsa ,yol boş iken de olsa ,yasa ve yönetmelikler geçerlidir


    ha bu arada isteyen arkadaş "bize maganda" diyor ,diyerek şikayet edebilirler ,nasıl olsa yöneticilerde sizin gibi düşünüyor (anladığım kadarıyla)
    merak etmeyin ben sizi bana "psikolojik sorunlu" dediniz diye şikayet etmeyeceğim (eğer havadan nem kapmak normal ise bende yapabilirdim)




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.