Şimdi Ara

Yoklama kaçağı olan bir kişi son çıkan yasaya göre yurtdışına çıkabilir mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
8
Favori
131.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekadamm

quote:

Orijinalden alıntı: nothing19o3

selam arkadaşlar;
    Kısaca durumumdan söz edeyim size.81 doğumluyum lise mezunuyum.Abim 80 doğumlu kısa dönem asker şu anda.Onun yanına gitmeyi planlıyorum kıbrıs'a.Havaalanı giriş çıkışında nasıl bi sorunla karşılaşırım bilgisi olan varsa biraz yardım rica edicem.Bu arada abin asker sen tecil alabiliyosun diyebilirsiniz.Ordada şöyle bi sıkıntı var.Tecil aldığım zaman abim gelir gelmez benim askerlik işlemlerim başlıyor malum bedelli askerlik gündemde bende tecil olayına yanaşmıyorum.
    Perşembe öğlen havaalanına gidip kıbrıs'a gidicem bu konu hakkında bilgisi olan varsa yorum alayım lütfen

O değilde hem lise mezunu hemde 33 yaşında olduğunuz halde nasıl asker kaçağı durumuna düşmeyip zorla askere alınmadınız?

İsterse kendisi 100 yaşında olsun, yine alınmaz. Bir ailede 2 erkek çocuk var ise, hangisi gidiyorsa diğerinin askerliği gidenin süresi bitmediğinde ne yazık ki alınmıyor. Böyle bir durum var.

• Arkadaşlar tutanak imzalanması durumunda eğer ki 15 gün içinde gitmezsek ve bedelli çıkarsa -ki inşallah çıkar- bedelliyi ödediğimizde bu cezalarda kalkıyor diye biliyorum o zaman tutanak imzalamanın bir zararı olmaz heralde sonuçta bedelliye kadar yine uğramayıp bedelli çıkınca direk başvuru yapacağız.
  • Arkadaşlar merhaba,

yoklama kaçağı olmazdan evvel yüksek lisansa kayıt yaptırdım. Normalde Kasımda asker olmam gerekiyordu. tecilim şuan 30Eylül görünüyor.
    Okulum tecil yazısını yazdı fakat daha askeriyenin sisteminde görünmüyor. 2Ekimde Almanya'ya gideceğim. Eğer tecil tarihim değişmezse o tarihte yoklama kaçağı olacağım.
    Gidişte sıkıntı yaşar mıyım? Öğrenci belgemi yanımda götürsem işe yarar mı?
  • Bugün sabah öğrendimki aranmam varmış.askerlik işlemlerinde sabah başlattım. 2 gün yol verdiler cumartesi birliğine katılmam lazım.bu 2 gün içinde yurtdışına çıkışta sorun olurmu.
    Yani pasaport kontrolde asker olup olmadığım görünümü görünürse de cikartirlarmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dumanyakstyl D kullanıcısına yanıt
    Umarım sıkıntı yasamazsınız.. Siz ne kadardır bakayaydınız? Benim de Ekim sonu ile tecilim bitti ve bakaya kaldım. Subat ayında konsoloslukta çok önemli bi vize görüşmem olacak. Bu yuzden askere gidemiyorum. Şubat sonrası mülakatım olumlu olursa hemen yurtdışına çıkmayı planlıyorum. Sizce o zamana kadar bir sıkıntı yaşarmıyım? @dumanyakstyl

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 dan beri bakaya durumundaymisim ve 2014 haziraninda aranmam başlamış. Umarım sende sorun yaşamadım dostum.
    Şimdi kafamdaki soru kontrolde bakarken temizmi çıkıcam yoksa asker diye yazıcakmi gbt? ???

• quote:

Orijinalden alıntı: dumanyakstyl

2009 dan beri bakaya durumundaymisim ve 2014 haziraninda aranmam başlamış. Umarım sende sorun yaşamadım dostum.
    Şimdi kafamdaki soru kontrolde bakarken temizmi çıkıcam yoksa asker diye yazıcakmi gbt? ???

Cevap için çok sagol dostum.. Ben daha taze bakayayim insallah istenmeyen sıkıntılar cikarmazlar.. umarim sende bi sikinti yasamadan yurtdışına cikarsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: FreddieMercury

quote:

2009 dan beri bakaya durumundaymisim ve 2014 haziraninda aranmam başlamış. Umarım sende sorun yaşamadım dostum.

Cevap için çok sagol dostum.. Ben daha taze bakayayim insallah istenmeyen sıkıntılar cikarmazlar.. umarim sende bi sikinti yasamadan yurtdışına cikarsin..

Isallah bi sorun çıkmaz ne bana nede sana karşı.
    Sanmıyorum aranmam hemen çıkıcak işallah çıkmaz.
    Öğrenmek istediğim şey çok basit.sistemde ne olarak gozukurum ve çıkışıma engel olurlarmi

• dumanyakstyl D kullanıcısına yanıt
    Sülüsü aldıysan zaten şuan askersin. Yurt dışına çıkman mümkün değil, zorla birliğine götürürler.
  • Sistemde asker olarakmi gozukurum

• quote:

Sistemde asker olarakmi gozukurum

Bakaya ile firari ayrı kavramlar sen şu an sivilsin bildiğim kadarıyla birliğe hiç gitmediğine göre.
  • Dün sivil memure hanim hemen sistem den ismini sildiğini aranmamin kaldirdigini söyledi ve özellikle gbt de vs. Cikarmi dedim.
    Çıkmaz cevabı aldım.
    Umarım bi sorun çıkmaz yoksa eşim ve bebeğimle telef oluruz:(

• quote:

Dün sivil memure hanim hemen sistem den ismini sildiğini aranmamin kaldirdigini söyledi ve özellikle gbt de vs. Cikarmi dedim.
    Çıkmaz cevabı aldım.
    Umarım bi sorun çıkmaz yoksa eşim ve bebeğimle telef oluruz:(

Çok büyük ihtimalle silinmiştir hocam. En iyisi en yakın bir Polisin yanına gidip gbt kontrolü yaptırman.
    Sokakta cadde de polisten bol ne var

İnş sıkıntı yaşamazsın çocuk ve eş ile çok zor durum gerçekten.

• Saol dostum.
    Isallah birsey çıkmayacak
    Icimi rahat tutmaya çalışıyorum ama yinede sıkıntı stres var:(

• Sanırım eş ve çocuk yurtdışında sende onların yanına gideceksin.

Gbt kontrolü yaptırma işine ne diyorsun peki?
    BBugün kontrol yaptırsan daha iyi olmaz mı

• Çok doğru söylüyorsun dostum zaten dışarıdayim yaptırmaya calisicam;)
    Ama bu gbt ile pasaport kontrolde ki gbt aynıdır?

• quote:

Çok doğru söylüyorsun dostum zaten dışarıdayim yaptırmaya calisicam;)
    Ama bu gbt ile pasaport kontrolde ki gbt aynıdır?

Aynı Hocam

• Merhaba arkadaşlar,

Önemli VAKA !!

Ben 1983 doğumluyum. 2013 Kasım ayında ben de bir otelde sabah erken saatte alındım. Meşhur yazıyı bana da imzalattılar ve çareyi yurt dışına çıkmakta buldum. Yurt dışında imkanım olduğum için hemen oturumu mu ve çalışma iznimi aldım. Şuan 2 yıllık oturumum var. Aynı zamanda bir şirkette müdür olarak çalışmaktayım. Yaklaşık bir yıla yaklaşan dönem içerisinde ülkeme maalesef gelemedim ve ailemde büyük bir yıkım yaşamak zorunda kaldım.
    Bana 3500 gibi bir ceza kesmişler. Onu ödeyip ülkeme ve tabi kızıma kavuşmak istiyorum.
    Bu konularda bilgisi olan arkadaşlarımdan bilgi rica ediyorum.

Geldiğimde beni yeniden alırlar mı ? yine kağıt imzalatmak için mi? Teslim etmek için mi?
    Tekrar yurt dışına çıkış yapmak istesem yine sorun olur mu ? Çıkabilir miyim ?
    Belki benzer bir durum veya yol göstere bileceğinizi düşündüm.

Bu konularda bana acil yardımcı olacak bilginizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Herkesin Allah yardımcısı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hard Life

Merhaba arkadaşlar,

Önemli VAKA !!

Ben 1983 doğumluyum. 2013 Kasım ayında ben de bir otelde sabah erken saatte alındım. Meşhur yazıyı bana da imzalattılar ve çareyi yurt dışına çıkmakta buldum. Yurt dışında imkanım olduğum için hemen oturumu mu ve çalışma iznimi aldım. Şuan 2 yıllık oturumum var. Aynı zamanda bir şirkette müdür olarak çalışmaktayım. Yaklaşık bir yıla yaklaşan dönem içerisinde ülkeme maalesef gelemedim ve ailemde büyük bir yıkım yaşamak zorunda kaldım.
    Bana 3500 gibi bir ceza kesmişler. Onu ödeyip ülkeme ve tabi kızıma kavuşmak istiyorum.
    Bu konularda bilgisi olan arkadaşlarımdan bilgi rica ediyorum.

Geldiğimde beni yeniden alırlar mı ? yine kağıt imzalatmak için mi? Teslim etmek için mi?
    Tekrar yurt dışına çıkış yapmak istesem yine sorun olur mu ? Çıkabilir miyim ?
    Belki benzer bir durum veya yol göstere bileceğinizi düşündüm.

Bu konularda bana acil yardımcı olacak bilginizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Herkesin Allah yardımcısı olsun.

Gerçekten üzüldüm hocam durumunuza. Sizi çocuğunuzdan ayıran ülkeyi terk ettirmeye zorlayan sistemin bende taa diyorum geçiyorum.

Şimdi konuya dönersek eğer

Mutlaka ve mutlaka öğrenmeniz gerekn bir durum var o da '' hakkınızda arama kararı çıkarılıp çıkarılmadığı"

Eğer ki hakkınızda arama kararı çıkarıldıysa havaalanında alırlar sizi direk askerlik şubesine götürürler ve 2_3 gün içinde askeri Birliğinize teslim etmek için tüm işlemleri başlatırlar sülüğünüzü verirler yani. Nereye gideceğiniz belli olur.

Tabi sonra bırakırlar sizi. 2 veya 3 gün içinde askeri Birliğinize teslim olmanız gerekir sonra.

İşte bu noktadan sonra yurtdışına çıkabilir misiniz yoksa çıkamaz mısınız hiç bilmiyorum.
    Bir önceki sayfada bir arkadaş bu durumdaydı herşeyi belli olmuştu askeri Birliği falan ve 3 gün içinde birliğe teslim olmak zorundaydı.
    O da yurtdışına çıkmak istiyordu ne yaptı acaba merak ediyorum bende.

Eğer o arkadaş çıktıysa sizde rahat şekilde çıkarsınız çünkü işlemler aynı.

Ben o arkadaşı alıntı yapıyım bilgilendirirse bizi çok iyi olur sizin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unzerstörbar -- 17 Ekim 2014; 19:25:04 >

• Teşekkür ederim arkadaşım.

Herhangi bir yakalama kararını nereden sorgulatabilirim bilmiyorum.www.turkiye.gov tr de bir bilgi yok hakkımda ama bu bilgiyi nereden alabilirim.

Bilmiyorum yakalamam olsa da benim burada oturum ve çalışma iznimin olması işe yarayabilir diye düşündüm.

Yine de forum içinde yardımcı olabilecek başka arkadaşlar var ise onlardan da haber bekleyelim artık. Ben de şu yakalama kararını araştırayım.

Tekrar sağol.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.