Şimdi Ara

Yoklama kaçağı olan bir kişi son çıkan yasaya göre yurtdışına çıkabilir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
8
Favori
129.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alişanözdemir

    Arkadaşlar Merhaba,

    Bendede benzer bir sorun var ve heyecan içindeyim. İşim gereği tüm illleri dolaşıyorum.. Her çevirmede kontrolde çoğ acaip bir adrenalin yaşıyorum :)

    Şimdi bende durum şöyle;

    1983 Doğumluyum aöf son sınıf öğrencisiyim okul biter bitmez askere gitmeyi düşünüyorum Haziran son yurt dışına çıkacağım. Ve çarşamba günü Vatan'daki emniyete pasaportumu almak için gideceğim. (Gri pasaport)

    Şimdi aklıma Vatanda'mı alı konulurum askerlik şubesine götürülürüm, veyahut orda birşey olmaz Kapıkule'den çıkışta'mı alınırım gibi sorular geliyor aklıma.

    Bu arada geçen sene sonunda iki farklı ilde kaldığım otellere sabahın köründe 2 kez polis gelerek tutanak imzalattılar. Ama sonrasında askerlik şubesine gitmedim ve artık kaldığım otellere durumu anlatıp kayıt yapmamalarını rica ediyorum ve yapmayan otellerde kalıyorum.Ve şuan GBT'ye girdiğimde ne olacağını hiç bilmiyorum.. Yani y**** tutanak mı tutarlar yoksa zaten 6 ay önce 2 tutanak tutulmuş kaçarım yok şubeye mi götürülürüm bilen var mı?

    Ayrıca sorum şu olacak yarın önce bir askerlik şubesine mi gideyim durumu anlatayım? yoksa direk çarşamba emniyette olacakları yaşayıp mı göreyim? belki bir umut yırtarım diye...

    Tabi emniyetten geçtikten sonra da kapı çıkışı var..

    Yorum ve önerilerinizi bekliyorum.



    Hocam senin öğrenmen gereken durum şu;

    Hakkında dava açılmışsa askeri ceza mahkemesinde ve sende bilmeyip gitmediysen hakim arama kararı çıkarabilir.
    İşte sıkıntı burada.Sen dava açılmış mı açılmamış mı hakkında onu öğren önce.

    Eğer hakkında arama kararı yoksa yurtdışına çıkışına kimse karışamaz. Sadece 1-2 gün aksar o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Unzerstörbar kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler yanıt için, öyleyse ben onu bir araştırayım ama zaten yurt dışına çıkmama 15 gün gibi bir süre var.. Ama en kötü ihtimalle hakkımda arama kararı çıkıp çıkmadığını zaten çarşamba günü emniyette öğrenirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alişanözdemir

    Hocam teşekkürler yanıt için, öyleyse ben onu bir araştırayım ama zaten yurt dışına çıkmama 15 gün gibi bir süre var.. Ama en kötü ihtimalle hakkımda arama kararı çıkıp çıkmadığını zaten çarşamba günü emniyette öğrenirim.


    Rica ederim hocam

    Öğrendiğiniz takdirde ona göre plan program yaparsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Benim durumumda olanlar için bir ek bilgi vereyim,

    Bugün askerlik şubesine gittim ve durumumu anlattım (yurt dışına çıkacağımdan bahsetmedim ama)

    Bana 29 yaşını aşmışsanız, 4 yıllık fakülte mezunu değilseniz veyahut yüksek lisans yapmyorsanız işlem yapıldığında hemen sevk edilirsiniz dediler.

    Şubeye yarın emniyete gideceğimi ve bana ne olabileceğini sordum..

    olasılıklar şöyleymiş;

    1 -Tutanak tutulabilirmiş ama her tutanak para cezasını baya bi katlarmış...

    2 - Tutanak yerine ask. Şubesine götürülürmüşüz ve işlem yapılırmış.(yukarıdaki benim durumumda olanlar için 29 yaş üzeri vs vs.. )

    Şube hemen sevk işlemi yapıyormuş hemen gönderiliyormuşsunuz. (Bu şubenizin asker gönderdiği celp dönemine bağlı olarak değişebilirmişte)

    Örneğin; Benim şubem Reşadiye şubat celbinde gönderiyormuş ve 1994 doğumlularla gidecekmişim normalde. zaten onlar şubatta gittikleri için benide hemen gönderirlermişim. Öyle dedi şubedeki memur.


    Bu noktada kilit nokta polis'ten tutanak tutularak kurtulabilirsek yurt dışına çıkmakta sorun yaşamayız gibi gözüküyor.


    Aslında sorunumuzun kilit noktsı polis gibi duruyor..

    Yurt dışına çıkacağımız içinde pasaportu mecbur mesai saatleri içinde almak gerekiyor!! en tehlikeli nokta bu kısım. Daha sonra gümrük kapısından gece geçerseniz yada akşam sorun yaşamazsınız.

    Ben yarın bir polise durumu danışmaya çalışacağım..

    Gelişmeleri yazarım.




  • Arkadaslar bende yasadiklarimi anlatim belki benim durumumdakilere yardimci olur...

    Esim yabanci ulke vatandasi ve orada yasama gibi bi dusuncemiz var..bundan 6 ay once almanyadaydik ve ben orada hicbir islem yaptirmadim askerlikle ilgili(ben giderken bu kadar siki degildi kontroller cunku )..donusumde pasaport islemleri icin emniyete gitmek zorunda kaldim ve orada yoklama kacagi oldum ortaya cikti..

    Polisler beni askerlik subesine goturduler..15 gun tutanagi imzalattilar..oradaki bayan hemen askere almamiz gerekiyor seni dedi..bende almanyada yasadigimi ve orada evlendigimizi soledim...getir o zaman evraklarini bi bakalim sansina dediler...

    ben goturdum evraklari ama o da ise yaramadi cunku...benim orada evli olmam bisey ifade etmiyomus..orada evlendigimi turk buyukelciligine bildirmem gerekiyormus..neyse bunlar sana islem yapmamiz ve sevk islemi yapmamiz gerek dediler...

    Ama orada iyi bir memur sole bir akil verdi;
    "sen su an bu durumda havaalanindan cikamayabilirsin..ama ben eger ki sana sevk islemi yaparsam 2 gun sonra askerlik yapacagin yerde olman gerek ama sen birligine teslim olmayacaksin...ben bu islemi yaptigim anda polis sisteminden adin silinecek ve sende yurtdisina cikabileceksin...ciktigin anda hemen elcilikten yazi gonderirisin ve hersey yoluna girer" dedi..

    sole bi ek bilgi verdi sevk yapildiktan sonra ve birligine teslim olmayinca 2 ay kadar polis sisteminden adin siliniyormus...2 ay sonunda tekrar sisteme dusuyormusuz...

    uzun mevzuydu..umarim anlatabilmisimdir




  • Evet arkadaşlar tekrar merhaba,

    Bugün sabahtan Vatan'daki emniyet müdürlüğüne gittim ama içeri girmedim malesef.

    Çünkü içerideki tanıdıklar vasıtası ile kapı girişindeki GBT kontrolü yapan memurlara ulaştım ve memurdan GBT sistemine TC numaram giriş yapıldığı an bakaya olduğumun ortaya çıkacağını ve tutanak tutarak askerlik şubesine gönderileceğimin bilgisini teyit ettim.

    Askerlik şubesinde ise malum dünkü görüşmeme istinaden polis beni oraya götürdüğünde oradan bana işlem yapılmadan ve askere sevk edilmeden çıkamayacağımı bildiğim için bu riski almadım ve pasaportumu almaktan vazgeçtim ve kapıdan döndüm.

    Benim için başka bir yolu kalmadı gibi gözüküyor ama yinede araştırmaya devam ediyorum. Binaya GBT kontrolünden geçmeden girmekten başka çare gözükmüyor o da zaten imkansız. Yinede başka bir önerisi olan var mı?

    Bu arada önceki yazdıklarımı okumayanlar için bir durum özeti;

    1983 Doğumluyum
    Aöf son sınıf öğrencisiyim (20 Temmuzda tek ders sınavını verip mezun olacağım)
    Bakayayım (askerlik şubesinde memur ile görüştüm işlem yapıldığı taktirde sevkim hiçbir şekilde ertelenmiyormuş)
    Daha önce bu meşhur tutanaktan yedim. (6 ay önce falan)
    Gri pasaport alacağım ( pasaport hazır ve sadece vatan cad emniyetten alabiliyorum, başka yerden verilmiyor bu pasaport)

    Çıkmamış candan ümit kesilmez işte :)

    Herkese kolaylıklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alişanözdemir -- 18 Haziran 2014; 12:44:26 >




  • Trafik tescil büro amirliğinde GBT kontrolü yapılıyor mu?Ehliyet için soruyorum.
  • Alişanözdemir A kullanıcısına yanıt
    Bundan önce 15 gün tutanağını imzalattılar mı ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avrasyasoft

    quote:

    Orijinalden alıntı: san lorenzo

    Peki beyler bakaya kaldığınızı nasıl anlıyorsunuz. Mesela bana bakaya kaldığıma dair kağıt gelmedi, tecilliydim ama tecilim bozulmuş olmalı. Fakat bir uyar gelmedi adresime. 24 yıllık ikametgah adresimiz farklı bir adresimizde yok.

    Yarın çıkıcaz kısmetse yurtdışına, sorun olur mu sizce?


    mesele zaten bu ne haberiniz oluyor ne bilginiz kendin takip edecekmişsin şube böyle söylüyor.

    Bu arada yurtdışına çıkabildiniz mi sorun oldumu beni bilgilendirirseniz sevinirim.

    Çıktım hocam hiç bir sorun olmadı.
  • beyler, ben daha önce 15 gün ifadesi yer alan tutanağı imzaladım. sonrasında para cezasına tabi oldum. 310 bakaya olmam nedeni ile yaklaşık 2500 TL ceza kestiler. 15 gün içerisinde ödedim yaklaşık 1850 TL.sonrasında hiç yakalanmadım. sırf hava alanında bir şey olacak mı diye bu pazar günü makedonyaya bilet aldım. pazar gününden sonra tekrar burada yazacağım.
  • Arkadaslar kolay gelsin bir sorum olucak 29 yas üstüyüm ve kaçak durumundayım tek bildiğim bu yakalanma durumunda askeri hastaneye sevk istiye biliyomuyum yoksa direk birliğe teslimmi oluyorum cok ciddi bir hastalığım yok ama bir doktor arkadasım 1 sene daha seni tecil ederler dedi cvplarsanız sevinirim
  • arkadaşlar herkese merhaba,

    17 haziran salı sabah 06'da otelde kaldığım odanın kapısına 3 polis gelerek ellerinde hazırlanmış tebligatı bana uzatarak "yoklama kaçağı" olduğumu ve 15 gün içinde belgelerimi askerlik şubesine götürmemi söyleyerek tebligatı imzalattılar.
    ben aöf okuyorum bunun gelmesi mümkün değil dedim." bu tür karışıklıklar olabiliyor isterseniz öğrenci belgesini şubeye yollayın" dediler.
    bu arada mart 84 doğumluyum 29 yaşımı doldurdum, aöf son sınıf öğrencisiyim temmuz sonu mezun olacağım.
    ne tavsiye edersiniz ne yapmam lazım ?
  • infini-bleu kullanıcısına yanıt
    Tunağı imzalayalı 6 ay oldu en az.. yakın zamanda imzalamadım.
  • beyler selamlar,

    daha önce söylediğim gibi makedonya için bilet almıştım. pazar günü gümrükten çıktım gittim. salı günüde geri döndüm. hiçbir problem olmadı. sadece polisler gözünüzün içine bakıyor "durumdan haberim var" derccesine. onun haricinde bir şey olmuyor. rahat rahat gidip gelebilirsiniz. test edildi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hzcerkez

    beyler selamlar,

    daha önce söylediğim gibi makedonya için bilet almıştım. pazar günü gümrükten çıktım gittim. salı günüde geri döndüm. hiçbir problem olmadı. sadece polisler gözünüzün içine bakıyor "durumdan haberim var" derccesine. onun haricinde bir şey olmuyor. rahat rahat gidip gelebilirsiniz. test edildi.

    Merhabalar hzcerkez,

    Bir arkadaş bana pasaportumu noterden vekalet vererek başkasına aldırabileceğimi söyledi ve araştırdım ve vekaletle başkasına teslim edilebildiğini netleştirdim, dolayısı ile pasaportumu emniyete girmeden ve polis kontrolüne takılmadan almayı düşünüyorum.

    Ama aklıma polisin bu mesele ile ilgilenmemesi kişinin yaşına göre değişiyor olabilir mi? Birde hangi saatler arasında polis kontrolünden geçtiniz?

    normal şartlarda polisin en azından tutanak tutması gerekiyor olması gerek diye biliyorum.

    Ben kara yolu ile geçeceğim için edirne'de ne olur onu hiç bilmiyorum açıkçası.




  • merhaba arkadaşlar daha önce mesaj yazmıştım 2. defa lisans okuyordum ve askerlik tecilim 2013 aralıkta bitmiştir ikametgah adresimi 2 defa askerlik kağıdı gelmişti.
    20 haziran 2014 itibariyle Türkiye ye atatürk havalimanından giriş yapmış bulunuyorum girişte herhangi bir şekilde askerlikle alakalı hiç bir problem olmadı hatta mührü basan memurada sordum burada askerliklikle ilgli bir şey gözükmüyor dedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    Trafik tescil büro amirliğinde GBT kontrolü yapılıyor mu?Ehliyet için soruyorum.

    Ehliyet için ben de düşünüyorum vekalet işini. Ne yaptınız? Ehliyeti de vekalet ile teslim alabilir miyiz acaba? Ben de doktora kovaladığımdan yoklama kaçağıyım. Doktoraya başlarsam silerler mi kaçaklık durumunu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcuturk -- 27 Haziran 2014; 12:14:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alişanözdemir A kullanıcısına yanıt
    gümrük çıkışım hafta sonu idi, geri dönüş ise hafta için mesai saatleri içerisinde oldu. herhangi bir şey olmadı.
  • arkadaşım 32 yaşında lise mezunu, 4 yıl önce yurt dışına giderken askere gideceği yer bile belliydi, sakın gelme sen bakaya bile değilsin firari olabilirsin diye çok uyardım
    beni dinlemedi bir şey olmaz diye geldi amerika dan yeni ve elini kolunu sallaya sallaya girdi hiçbir sorunla da karşılaşmadı o girdi ise herkes girer sorunsuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hzcerkez

    gümrük çıkışım hafta sonu idi, geri dönüş ise hafta için mesai saatleri içerisinde oldu. herhangi bir şey olmadı.

    Hocam,

    Atladığım bir nokta varmıl benim pasaport almak için emniyetten içeri girip imzalama işlerini bizzat yapmam gerektiğini öğrendim ve emniyete giremediğim için pasaportum çıkmadı dolayısı ile vekalet vermeye gerek kalmadı.

    Yani yukarıdaki işlemleri yapmış olsam vekaletle bir başkası alabiliyordu.

    Ehliyet işine gelince o vekaletle alınıp alınmadığını öğrenmenin en kolay yolu vatan emniyeti arayarak ilgili bölüme bağlanıp sorman (ben öyle yaptım öğrendim) veya herhangi bir sürücü kursuna danışmanda elinde daha net bir bilgi olması açısından fayda vardır.

    gerekli numaralara internetten ulaşabilirsin.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.