Şimdi Ara

Yoklama kaçağı olan bir kişi son çıkan yasaya göre yurtdışına çıkabilir mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
8
Favori
129.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwerty0909

    arkadaşım 32 yaşında lise mezunu, 4 yıl önce yurt dışına giderken askere gideceği yer bile belliydi, sakın gelme sen bakaya bile değilsin firari olabilirsin diye çok uyardım
    beni dinlemedi bir şey olmaz diye geldi amerika dan yeni ve elini kolunu sallaya sallaya girdi hiçbir sorunla da karşılaşmadı o girdi ise herkes girer sorunsuz.

    Hocam 4 sene öncesine göre mevzuatta epey bir değişiklik oldu. Bu durumun çok da bir standardı yok anladığım kadarı ile çünkü bu kişinin durumuna göre değişiyor sanırım.

    Mesela yüksek lisans okumuyorsanız ve lisans mezunu değilseniz, yaşınız 30'u aşmışsa, bu kontrolden geçtiğinizde askerlik şubesine götürüldüğünüz tarih ile sizin askere gitmeniz gereken celp tarihi geride kalmışsa hiç bekletmeden gönderiyorlar askere.

    Bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor.

    28 yaşında bir bakaya ile 30 yaşında bir bakayaya yapılacak işlem aynı değil, bu işin yukarıdaki gibi bazı mekanikleri var.

    Örneğin iş seyehatim sırasında Ankarada otele gelen polise yakalansaydım şubeye götürülecektim allahtan yakalanmadım yoksa şimdi askerdim.

    Ama Malatyada otele gelen polis tutanak tuttu ve imzalattı gitti.

    O yüzden herhalde bizim bilmediğimiz bir takım şeyler var sanırım. Ordunun asker açığına göre bu işlemleri sıkı tutuyor olabilirler mesela.
    Ve sonuç olarak ne olacağı bence tamamen süpriz olabilir.

    Ben cesaret ettim ve askerlik şubesine gidip sordum. Şansıma içerde hiç asker yoktu memurla sohbet ettim durumu anlattım okulum temmuzda bitecek mezun olucam dedim, işlem yapmayın dedim.

    Durumumu öğrenince baktı sistemden işlem yapsam hemen askersin dedi. Adam durumu izah etti, sorularıma cevap verdi, para cezası ile ilgili uyardı. Abi saol beni görmedin hadi eyvallah dedim çıktım.


    Yani özetle buradaki yorumları okuyup birileri çıkmış bizde çıkarız gibisinden hareket etmek riskli olabilir. Telefonla bilgi alabilirsiniz askerlik şubesinden. Yardımcı oluyorlar. Ve bilgi aldıktan sonra ne yapacağınıza karar vermeniz daha sağlıklı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alişanözdemir -- 1 Temmuz 2014; 22:27:58 >




  • Merhabalar,

    Eger musait olursaniz benim durumum ile ilgili beni aydinlatabilirseniz cok sevinirim. Simdiden ilginize tesekkur ederim.

    Ben 1980 dogumluyum. 4 yillik lisans diplomami Ankara Universitesi'nden 2003 yilinda aldim. Ve 2003 yili sonunda Paris'e geldim. Burada ikinci bir lisans okumaya basladim. Ikinci lisans icin tecil yapilmadigini soylediler ve 1 yillik ek tecil uzatim hakkimla 2005 kasim ayina kadar tecilli idim. O tarihten sonra askerlik icin herhangi bir islem yaptirmadim. Bu yuzden anladigim kadariyla su anda bakaya durumundayim degil mi?

    2010 yilinda eski mavi pasaportumun suresi bitiyordu. Yeni pasaportlardan almak icin Turkiye'ye gelmem gerekti (konsoloslukta askerlik durumunuzu sorduklari icin oradan alamadim). 2010 ekimde Turkiye'ye giris yaptim. Ve 2011 ocak ayinda da Paris'e geri dondum. Giris ve cikista bir problem olmadi.

    Bu yaz agustos ayi icinde Turkiye'ye gelmem gerekecek. Bu yeni yasa degisikligi ile duzenleme degistigi icin giris cikis konusunda ne gibi sorunlarla karsilasabilirim? Su an icin halihazirda Paris'te hala ogrenci statusunde bulunmaktayim (hukuk fakultesini bitirdikten sonra baro sinavi ve sonrasi staj donemlerinde hala ogrenci statusunde olunuyor).

    Yukarida okuduklarimdan anladigim, eger hakkimda mahkeme karari yok ise yurtdisi cikisimin engellenemeyecegi. Bu dogru mudur?

    Simdi ben kendi durumum icin askerlik subesini arasam veya buradaki baskonsoloslugun askerlik subesine gitsem, orada beni bilgilendirdikten sonra kalkip birde benim dosyami savciliga sevk ederler mi?

    Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim.

    Saygilarimla




  • Arkadaşlar şu an Atatürk havalimanı dış hatlardan çıkış yapmış uçağımın kalkışını bekliyorum. Tecilim 31 aralık 2013 tarihinde bitmişti. Çıkış kontrolünde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. İlgili arkadaşlara duyurulur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 yaşındayım, tecilim Eylül sonu bitiyor ve bakaya durumuna düşüyorum. Şubat veya Mart gibi göçmen olarak Amerika ya gitmeyi planlıyorum. Bu ulkede bütün kanunlar biraz havada ve herkes kafasına gore bir kanun uyguluyor. Bu yuzden tek korkum havalimanında bir şekilde çıkışımın engellenmesi. Sizce bu kadar kısa süre için ve paraya ihtiyacımın had safhada olduğu bu donemde paralı bir master programına kayıt olup kendimi garantiye alsam mı?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakin zamanda kimler pasaport subeye ugradi yenileme veya yeni pasaport cikartmak icin ve yine son zamanlarda kimler pasaport kontrolden gecti havaalaninda?
    Yardimci olursaniz sevinirim arkadaslar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam Arkadaslar dicle ünv kazandım eylül 1 de ünv kayıt yaptırıp tecil ettirmem gerekiyor eylül 12 de düğünüm var cünkü ... nisanlımda yurt dısında avustralya vatandası , daha önce 1 kere tecil yapmıstım ve iki yıldır yoklama kaçağiyim sizce ünv kayıt yaptırabilirmiyim askerlik durum belgesini nasıl alabilirim subeden ... cünkü pasaport cıkartmam lazim gerçekten cok sıkıntılıyım acil cvplarınızı bekliyorum yurt dşina ckma sansım varmi sizce ?
  • matador27 M kullanıcısına yanıt
    emin değilim ama nikah kıyarsanız 6 ay tecil işlemi yapılıyor araştırmanızı öneririm....
  • gerçi 2 yıldır bakaya durumdaymışşınız nikah kıymanız sorun çözmeyebilir....
  • kardeşim peki git subeye askerlik işlemlerini baslat kacaklıgın kalkar ve kacak görünmediğin için askerlikle ilişiği yok belgesi alabilirsin diyorlar ve sonrada bu belgeyip okula götürüp kaydını yaparsin diyorlar sonrada okuldan aldiğin öğrenci belgesiylede askerliğini tecil edersin diyorlar buna ne diyorsun ?
  • Arkadaşlar,Merhaba.
    özetle;lisans mezunuyum,2014 şubat ayında bakaya kalip geçtiğimiz hafta otelde konaklarken jandarma baskini ile 15 günlük meşhur tutanağa imza atmak zorunda kaldim...Simdi?
    1:15 gün içinde şubeye gitmezsem süreç nasil isler
    2:15 gün içinde gidersem apar topar askeremi alinir yada en erken ne zaman alinirim
    3:Kasim 2014 te askere gitmek için ne yapmam gerek?
    Kesin ve net bilgisi olan arkadaşlardan bilgi dönüşü bekliyorum..herkese hayirli tezkereler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun yenileme icin pasaport subeye gittim işlemler sırasında bakaya(yoklama kacagı) oldugum çıktı."edevlet te hıcbırsey çıkmıyor" meşhur 15 günlük tutanağı imzalattılar."hala hakkımda açılmış dava yok e-devlette"
    Sorum su 15 gün içinde gıtmezsem mahkeme ve para cezası var.pekı gıdersem hemen alırlar mı?
    Gıtmezsem 2 ay ıcınde yurtdısıNa cıkabılırmıyım?
    Şubeye gıtmeden havaalanındakı pasaport kontrolde ne olur?
    Yas 28 şubeye gıdıp tecıl ettırebılırmıyım.Ogrencı degılım.
    Yardımcı olursanız sevınırım.
    Pasaport aylmaya gideceklere notum Kesınlıkle e-devlette bırsey çıkmıyor ama onların sıstemınde cıkıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla kardeş bildiğim kadariyla gitmezsen para cezasi artiyo bende bitane imzaladim 3 4 tane imzalayanda duydum ... bende evlenip yurt dısına cıkmayı düşünüyorum yaynen bakayayımm 2 yıldır ve pasaport cıkartmak istiyorum basvurursam gbtde cıkarsa subeye teslim ederler diyo ama basvurun alınır... peki beni subeye götürürseler nolur sizce tutanakmı imzalarım yoksa askeremi direkt ?
  • Para cezasını bılıyorum ama para cezasını aldıktan sonra yurtdısına cıkabılırmıyım bılmıyorum...pasaport gelsın vizeye başvurucam tabı bu süreçte o 15 Günü'de gecmıs olucam.cıkabılırmıyım çok merak edıyorum.yoksa doğru yol yoklamayı yaptırmak mı.subeye gıttıgımde hemen alırlarmı bılmıyorum.
    Pasaport şubeye gıderken epasaporttan saat 4 e randevu al senın ıslerın yapılıp askerlık subeye sevk edılınceye kadar mesaı bıter;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta önce pasaporta başvuru yaparken bakaya olduğumu öğrendim ve meşhur kağıdı imzaladım. Pasaportum geldi. Şu an havaalanında Rusya ya gitmek üzere bekliyorum. bilgilerinize...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qfreestyler

    1 hafta önce pasaporta başvuru yaparken bakaya olduğumu öğrendim ve meşhur kağıdı imzaladım. Pasaportum geldi. Şu an havaalanında Rusya ya gitmek üzere bekliyorum. bilgilerinize...

    Sorunsuzca çıkış yapmış olmanız guzel haber.. Paylaştığınız için teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebligat sonrasi adli para cezasi almis biri yurt disina cikabilirmi arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nothing19o3

    selam arkadaşlar;
    Kısaca durumumdan söz edeyim size.81 doğumluyum lise mezunuyum.Abim 80 doğumlu kısa dönem asker şu anda.Onun yanına gitmeyi planlıyorum kıbrıs'a.Havaalanı giriş çıkışında nasıl bi sorunla karşılaşırım bilgisi olan varsa biraz yardım rica edicem.Bu arada abin asker sen tecil alabiliyosun diyebilirsiniz.Ordada şöyle bi sıkıntı var.Tecil aldığım zaman abim gelir gelmez benim askerlik işlemlerim başlıyor malum bedelli askerlik gündemde bende tecil olayına yanaşmıyorum.
    Perşembe öğlen havaalanına gidip kıbrıs'a gidicem bu konu hakkında bilgisi olan varsa yorum alayım lütfen

    O değilde hem lise mezunu hemde 33 yaşında olduğunuz halde nasıl asker kaçağı durumuna düşmeyip zorla askere alınmadınız?
  • Cevaplarinizi bekliyorum arkadaslar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumanyakstyl -- 3 Eylül 2014; 11:36:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar:

    86 doğumluyum ve 2013 şubat ayında yoklama kaçağı olduğumu öğrendim askelik şubemden işim gereği yurt dışına gidip geliyorum şuan pasaportumu uzatmam gerekiyordu ve bugün (03-09-2014) emniyet müdürlüğüne gittim tanıdıklar sağolsun bir bakalım durumuna dediler, aynen şöyle söyledi uyap üzerinden yoklama kaçağı olduğum çıkıyormuş ama herhangi gbt sorgusunda herhangi bir şekilde bir durum yok dedi yanlız bu şekilde senin pasaportu uzatamam dedi eğer ki işlem yaparsam seni askelik şubesine götürüp bir belge imzalatmam gerekiceğini söyledi, yani durum şöyleki var olan pasaportum bitene kadar yurt dışına giriş ve çıkış yapabilirim.
  • iyi geceler,12 eylül yurt dışına çıkacağım(umarım)

    2010 kıbrıs girne amerikan üniv başladım,daha sonra bırakmak zorunda kaldım,daha sonra okul halletmemiş tecil işlemlerini ve 3 yıldır kaçak olarak gözüküyorum,bu sene tekrar üniversite kazandım,kayıt yaptırdım fakat 3 yıldır kaçak olarak gözüktüğüm için tecil işlemi yapılamıyor,sadece ekc2 belgesi isteniyor bende onu halledeceğim,yurt dışına çıkmam gerekiyor(ukrayna).

    herneyse,bugün şubeye gittim yurt dışına çıkmam gerekiyor diye tamam dediler 2010 kayıt belgesini götürdüm ve bu sene ki üniversite kayıt belgesini götürdüm,15 günlük sistemden kaldırdık kaçak durumunu dediler, bu süre içinde hallet dediler.tamam dedim.emniyete gittim pasaport şubeye,tc no girdiler ama emniyet sistemlerinde halen kaçak olarak gözüküyorum.

    bu ne zaman kalkar veya nasıl kalkar? kimden öğreneceğim,çok az vaktim kaldı ve muhakkak gitmek zorundayım,ki gidemezsem çıldırırırm orası ayrı tabi..

    yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler,yorumlarınızı bekliyorum..




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.