Şimdi Ara

YÖK'ten herkese açık ve ücretsiz 'Yapay Zeka Okulu'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy şu anda #6
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YÖK'ten herkese açık ve ücretsiz 'Yapay Zeka Okulu'
    Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kendini yapay zeka, veri analizi ve istatistik alanlarında geliştirmek isteyen tüm vatandaşlarımız için Veri Analizi Okulu’nu hayata geçirdi. Herkese açık ve ücretsiz yapay zeka okulu için başvurular başladı.

Veri Analizi Okulu; Marmara Üniversitesi Nüfus ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü koordinasyonunda, ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi’nin katkılarıyla başlıyor. Eğitimler, Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin dünya çapında tanınan hocaları tarafından çevrimiçi ortamda ücretsiz olarak verilecek.

Ayrıca Bkz.Google AI Mode, 180 ülkede kullanıma açıldı

Veri Analizi Okulu 6 farklı eğitim modülünü içeriyor. Zoom üzerinden yapılacak eğitimi tamamlayan öğrencilere katılım ve başarı belgesi verilecek. Başvurular 7 Eylül’e kadar yapılacak. Dersler 1 Ekim 2025’te başlayacak ve 24 Nisan 2026 tarihinde sona erecek.

Veri Analizi Okulu kapsamındaki eğitim modülleri şunlar

• Temel İstatistik: Bilimsel düşüncenin ve araştırma tasarımının temelini oluşturan istatistiksel okuryazarlık becerileri kazandırılır. Veriye dayalı düşünme, grafiksel anlatım ve analitik yorumlama yetkinlikleri geliştirilir.

• Panel Veri Analizi: R programlama dili kullanarak yatay-kesit ve panel veri yoluyla çeşitli regresyon modellerinin anlaşılması ve uygulanması hedeflenir. Katılımcılar, yatay-kesit ve panel veri kullanarak model kurma ve yorumlama becerisi edinir.

• Psikometri: Psikolojik ve sosyal ölçme araçlarının bilimsel güvenirliği ve geçerliliği ele alınır. Rasch ve Madde Tepki Kuramı (IRT) gibi çağdaş modellemelerle uygulamalı ölçüm analizi yapılır.

• Hesaplamalı Sosyal Bilimler: Doğal Dil İşleme (NLP), ağ analizi ve mekânsal analiz gibi tekniklerle veri tabanlı sosyal araştırmaların nasıl yapılandırılacağı öğretilir. Python üzerinden uygulamalı analiz yapılır.

• Dijital Beşerî Bilimler: Dijital arşivler, metin madenciliği, veri görselleştirme ve dijital haritalama yöntemleri kullanılarak tarih, edebiyat, felsefe, sanat tarihi, dilbilim gibi beşerî bilimler alanına sayısal analiz ve yorumlama becerisi kazandırılır.

• Yapay Zekâ: Denetimli ve denetimsiz öğrenme modelleri, üretken yapay zekâ araçları ve Büyük Dil Modelleri (LLM) üzerinden yapay zekâ destekli analiz uygulamaları gerçekleştirilir.

Kimler başvurabilir?

Veri Analizi Okulu’na başvuru için herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır. Program, farklı disiplinlerden ve mesleki alanlardan gelen katılımcılara açık olup, geniş bir kitleye hitap etmektedir. Kontenjan sınırlıdır. Başvurular, adayların akademik yeterlilikleri, güncel not ortalamaları ve İngilizce okuma-anlama düzeyleri esas alınarak değerlendirilecektir.

Eğitime başvurabilecek gruplar şu şekilde sıralanabilir:

• Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrenim gören öğrenciler

• Üniversitelerde görev yapan akademik personel ile bağımsız araştırmacılar

• Kamu kurumlarında veriyle çalışan uzmanlar ve analistler

• Sivil toplum kuruluşları ve özel sektörde görev yapan profesyoneller

• Veriyle çalışan veya bu alanda kendini geliştirmek isteyen kişiler

• Karar alma süreçlerinde veri temelli yaklaşımlar geliştirmeyi hedefleyen tüm ilgililer

Veri analizi okuluna başvuru için: https://tr.research.net/r/VeriAnaliziOkulu

• Mesajım bulunsun

• Din elden gidecek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Dijital Beşerî Bilimler: Dijital arşivler, metin madenciliği, veri görselleştirme ve dijital haritalama yöntemleri kullanılarak tarih, edebiyat, felsefe, sanat tarihi, dilbilim gibi beşerî bilimler alanına sayısal analiz ve yorumlama becerisi kazandırılır.

Şimdi öğrenci olmak vardı. Yanlış dönemde doğmuşum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YÖK'ten sonrasını okumadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 22 Ağustos 2025; 17:46:30 >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    quote:

Veri Analizi Okulu; Marmara Üniversitesi Nüfus ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü koordinasyonunda, ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi’nin katkılarıyla başlıyor. Eğitimler, Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin dünya çapında tanınan hocaları tarafından çevrimiçi ortamda ücretsiz olarak verilecek.

(YÖK'ün) Başındakiler bugün var, yarın yok.

• Chatgpt kullanımı gibi boş bişey olur diye açtım baya dolu bir program eleştirmek için eleştirmeyin r programlama dili gibi derinlere girmiş adamlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hahah yahu bu ülkede parasını basıp diploma alma imkanı varken kim yapay zeka ile uğraşacak. Hoş bu sahte diplomadaki e-imzayı bile koruyamayanların kodladığı yapay zekasa, iki üç yıl sonra şikayet varda yapay zeka diplomam nerede diye başlık açılır benden söylemesi.

• Düşünce olarak güzel. Birde aktroll lerr zeka geliştirici kurs falan yapsalar keşke. Yapay mapay idare ederler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşte hayalimdeki kurs. Hepsi de tam bana göre. Hangi birini seçsem karar veremedim. Yapay Zeka seçsem diyeceğim herkes onu seçer de elenirsem acıklı olur. Bu durumda keşke formu yaparken istek sırasına göre 3 bölüm seçtirselerdi. Ya da online olunca programda katılım sınırı olmasa ve herkes en ilgisini çekeni seçse.

Bu üniversitelerin hocalarını dinlemek büyük zevk olacak benim için. Elenmem umarım.

• Başvurabilecek gruplar bir şey yapabilecek olsaydı bugüne kadar yaparlardı zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sawasson kullanıcısına yanıt
    yapay zeka birçok dogmayı çürüten argümanlar bulup cevaplayabilir.
    geçen sivri zeka dincinin biri yapay zeka ile tartışıyordu.
    pandoranın kutusu bir açılınca, ateistler şu şu argümanlar neden yanlıştır diye yz kullanarak neler neler çıkarırlar, yani hakkaten din tehlikede...

• matematikselll M kullanıcısına yanıt
    hocam kayıt olduğunuzda başvurunuz alınmıştır gibi bir mail geldi mi?

• hamuge H kullanıcısına yanıt
    Daha kayıt olmadım ben. Eylül'e kadar zaman var yazıyordu. Hayat bana hemen karar vermemeyi öğretti. :)

• matematikselll M kullanıcısına yanıt
    kayıt olduktan cevap verirseniz çok mutlu olurum :)

• Linux Super User kullanıcısına yanıt
    Beni de şaşırtmadı değil bu bakımdan aynı şekilde.

• :)

• hamuge H kullanıcısına yanıt
    Bugün kayıt oldum. Bir mail göndermediler. 15 Eylül'de kabul edip etmeyeceğimizi size mail atarız diye bir not yazmışlar formun sonuna. 15 Eylül'de mail'i bekleyeceğim. :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.