Şimdi Ara

Yine ethernet problemi Via 6103

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende onboard ethernet var p4 423 pinli bi anakaert p6vm galiba marka. bunu adsl modeme takıyorum ışık yanıyor. fakat ne internete ne de diğer pc lere bağlanamıyorum. Gönderilen byte 2- 3 bin olabiliyor ama alınan byte 0.

hata olarak "sınırlı bağlantı ya da bağlantı yok" diyor.

en yeni sürücüleri yükledim. Xp üstelik kendi de tanıyor.
    Kabloda problem yok.
    Sürücü yüklenmiş
    .TCP/İp yi tekrar yükledim. Adsl modemde bazen ışşığı yanıp sönüyor.Ama bişey gelmiyor.
    Windowsu tekrar kurmadan problemi halledebilir miyim?
    sadece Ağ ayarlarını tekrar yükleyebilir miyim? nasıl yüklerim?

• jackların ucunu kontrol et.(1.si hangi sıradysa 2.si de oyle olcak)yanlıs bağlasan bile ışık yanabilir unutma
  • diger pclere baglanmak icin ev agi kurman gerekir. Internete baglanmak icin ise extra bir ayara gerek yok. Yalnizca sistemin otomatik IP almasini sagla. Ve modem ayarlarinin (kullanici sifre) dogru oldugundan emin ol.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serji

diger pclere baglanmak icin ev agi kurman gerekir. Internete baglanmak icin ise extra bir ayara gerek yok. Yalnizca sistemin otomatik IP almasini sagla. Ve modem ayarlarinin (kullanici sifre) dogru oldugundan emin ol.

1) kablolar başka pc de çalışıyor..

2) Ayarlar otomatikte zaten. Modem zaten diğer pc ye de bağlı o sorunsuz çalışıyor...
  • yerel ag baglantisinda bi sorun gozukuyormu? ve yalnizca ie ile mi denedin internete baglanamyi?
  • quote:

yerel ag baglantisinda bi sorun gozukuyormu? ve yalnizca ie ile mi denedin internete baglanamyi?

Yukarda yazdım.Diğer pc leere bağlanmıyor. Ağ da problem yok. 3 pc bağlı ve hepsi biribirini görebiliyr.. Tabi Bu hariç...
  • quote:

bu hata otomatik IP adresi alamadigindan kaynaklaniyor. Elle IP adresi vermeyi dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

bu hata otomatik IP adresi alamadigindan kaynaklaniyor. Elle IP adresi vermeyi dene.

Kendi tekrar ip adresi almayı deniyor ama alamıyor..
    Elle nasıl gireceğiz? İp adresini nasıl bi rakamla ve nasıl yazacağım nereYE?
  • elle ip olmaz herhalde onu otomatik olmasını sağla bir de kullanıcı adı ..... @ttnet yazıyor değil mi bunu unutursan da aynı hatayı verir.
  • baslat - calistir - cmd yaz entera bas sonrada komut istemine ipconfig /all yaz entera bas orada bi ekran goruntusu gonder ip adresini solicem sana

Bu arada bende GOP oturuyorum ;)
  • ip adresi gözükmüyor... Değerler var.ama ip numarası yok. ağ geçidi numarası yok..ip alamamış.. alamıyor.

almış ip numarasınmı.giden byte sürekli büyürken alınan byte sıfır...

galiba bie ethernet kartı takıp denmek lazım....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 12 Ağustos 2006; 0:02:22 >
  • pci ethrnet taktım takır takır çalışıyor..
    Ama onboard da sorun yok bence...
    bazı ethrenet kartları işletim sistemi seçiyor. Bende çok oldu. win 2000 de çalışmayan 3 tane kart xp de sorunsuz çalıştı. xp de çalışmayan kart 98 de sorunsuz çalışıyor. bunun nedenini açıklayabilecek var mı?
  • ethernet kartnı doğru tanıttına eminmisin versiyonuna dikkat ettinmi değişik versiynlarda tanımış gibi gözüküp ipalmama gibi sorun sıkça yaşanıyor ayrıca ipconfig/all ipconfig/release_all ipconfig/renew_all gibi
    komutları denersen sevinirim son olrakta ip almadına eminmisin dns atamak gerekio olabilir otomatik dns programı indirip sorunu halledebilirsin yada telekomdan dns öğrenip manual olarak girebilirsin ayrıca modeme erişebiliorsan ip alabiliyorsun demektir sınırlı bağlantı veya bağlantı yok gibi bi uyarı almıosan bilgisayarın ip alıodur dedim gibi doğru driveri yükledinden emin ol bu tür durumlarda böyle şeyler olur
  • pardon sınırlı bağlantı ve yokmuş ... o zaman modemini başka pcde dene modeminde sorun olabilir modem ayarlarının doğru oldundan emin ol manual olarak ip ata alt ağ geçiti ve dns modemin ipsi olsun ipnide modemin ipsine göre ver farklı verme yani modemin 10.0.0.2 ise sen 10.0.0.3 yap tmm sonra modeme ulaşmaı dene ulaşamıorsan driver veya modeminde sorun var ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.