Şimdi Ara

Yine dsg sorunu ne yapmalıyım? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
4
Favori
6.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

öncelikle kafamda cevaplayamadığım soru otomatik araba nasıl kullanıcı hatası ile dsg problemi verir?

garantisinin bitmemiş olması ve bu arızadan ötürü bir parçanın daha yeni değişmiş olması da cabası..

böyle saçmalık olmaz arkadaş bi ekspertiz raporu tutturup öncelikle sıkıntıyı resmi evrağa bi dök derim ben. parçanın değiştiğine dair evrağını da ek olarak koyup sağlam bi avukata ver.

cebinden çıkacak olan meblağ sadece ekspertiz ücreti olur. avukat senden hiçbir ücret talep etmez. gerisine de karışma sen.

unutmadan.. arızalı arabayı sıkıntısız diye satmak başkalarının canına kast etmektir.
  • son durum: c.tesi yeni ünite takıldı artık raporu bekliyoruz
    kafamda kimsenin canını yakmadan(en azından ben yakmayacağım) arabadan kurtulma planı var bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: t_i_t

son durum: c.tesi yeni ünite takıldı artık raporu bekliyoruz
    kafamda kimsenin canını yakmadan(en azından ben yakmayacağım) arabadan kurtulma planı var bakalım

aracınızın trafiğe çıkış tarihi nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Daha once cok yazdim

Bu dsg vw basini cok agirtir yalniz soyle bir olay var

Serviste takilan parcanin ayri garantisi var

Millete böyle yaz, sonra git kendine DSG al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Daha once cok yazdim

Bu dsg vw basini cok agirtir yalniz soyle bir olay var

Serviste takilan parcanin ayri garantisi var

Millete böyle yaz, sonra git kendine DSG al.

O ne dediğini biliyormu ki Şurada bir hatasını önüne çıkart, görmezsen gelir sizi..

• sorunu çözdüm daha doğrusu sorundan satarak kurtuldum diyeyim.
    tavsiyem 2. el dsg kesinlikle almayın yok illa alacağız diyorsanız özellikle dod ve vw bayilerindeki beyaz 1.4 polo'dan uzak durun
  • quote:

sorunu çözdüm daha doğrusu sorundan satarak kurtuldum diyeyim.
    tavsiyem 2. el dsg kesinlikle almayın yok illa alacağız diyorsanız özellikle dod ve vw bayilerindeki beyaz 1.4 polo'dan uzak durun

geçmiş olsun.
  • quote:

sorunu çözdüm daha doğrusu sorundan satarak kurtuldum diyeyim.

Geçmiş olsun hocam. Vallaha çok zor durum. İnşallah fazla zararınız olmamıştır.
    Neyse bir gün çoğu kobay kullanıcı için geç olsa da insanlar bazı şeyleri daha net anlayacaklar.
  • Yeni vites topuzuna sahip 2.nesil dsg şanzımanlarda sorunların giderildiğini sanıyordum ama öyle değilmiş. Tam da 2.el dsg'li golf bakıyordum bu aralar. Kararsız kaldım.
  • @akifsari ,@fenermaniac teşekkürler.
    aracı bir kullanıcıya satsam içim rahat etmezdi artık günahları onların boynuna
    biraz zararım oldu ama neyse zararın neresinden dönsek kardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Dsg sorunu olanlar yemin billah satın aracınızı arkadaş . Satın sorun varsa sat 2-3 zarar olsada satın .

Ilk sahibi sizin gibi dusunup elden cikarmis olabilir. Konu sahibi aracin ikinci sahibi. Satilsada bu araclari ikinci elde yine benim vatandasim alacak degisen bisey yok ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw nin yaptıgı şanzuman testlerini halka yaptırmak ve hatanın maliyetini de halka ödetmek. o zaman neden garanti veriyorsun ?

yapılması gereken "acana vw almanyada amerikada dsg şanzuman problemlerine nasıl yaklaşıyor bunu bilmek öğrenmek!"
    vw amerika veya almanyaya mail atın. diyin ki msal 13000 km de arabanızı aldım (2. el farketmez. o araba hiçbier zaman hasan abinin arabası olmaz o vw nin arabasıdır. vw arkasında durmalıdır). dsg sorun çıkarttı bu iyi niyertle mi indirim olur yoksa garantiniz mi karşılardı diye. oradan dönecek cevap doğrultusunda ilerleyin. en azından vw bu sorunu kabul ediyor bu sorun türkyiede kullanıcıya mal ediliyorsa bu o zaman "doğuş oto" nun sorunudur. doğuş otonun sattığı aRacın arkasında durmamasıdır. bence iyi araştırın. aynı sorunla diğer ülkelerde karşılaşan insanlara nasıl davranılıyorsa öyle davranılmasını isteyin.

şahsi görüşüm: bir araç amerikada 5 yıl almanyada 10 yıl türkiyede 2 yıl garantili ise bu demektir ki garanti distribütor tarafından veriliyor otomobil firması tarafından değil. demekki bu DSG şanzuman maliyeti garanti dahilinde ise doğuş otoya kaçıyor. ve sizden para almaya çalışan VW değil doğuş otodur. bunu bilin. ona göre davranın

• geçen akşam bir abimiz cc almış sıfır 86bine. Onu test ettim. DSG 7 ileri 1.4 tsi. Araç gerçekten güzel vites geçişleri malum sarsıntısız seri.Araç daha 140 küdür km olduğu için zorlamadım ama bu araçlarda gördüğüm sıkıntı: çok sessiz araçlar ve çok performanslılar yani tork yüksek bu durum kullanıcıları tamamen zevke getiren şeyler ama ben motorun sesini net duyamadığım araçlarda bir güvensizlik hissediyorum.Yani araç hastalansa bunu farkedemeyerek hastalığın ilerlemesine sebep olunuyor.Ben şahsen aracın motorunu sürekli kulağımla tartarım. çok fazla elektronik olan araçları arızaya çok meyilli görüyorum.Çünkü o elektronik parçalar her nakadar kusursuza yakın üretilse de o elektroniği yönetecek olan programları yazanlar karşılaşacak ve tahmin edilmesi zor binlerce olumsuz ihtimali sönümlendirecek bir yazılım hazırlayamayacakları için kullandıkları algoritmaların tıkanması sonsuz döngüye girmesi ihtimali hep mevcuttur.

• vw iyi arabadır ama dsg olayında çuvalladılar
    aslında dsg iki tip kuru ve yağlı
    200 beygirlere kadar kuru tip 7 ileri üst modellerede ise 6 ileri yağlı
    kuru tip arıza veren tiptir
    yağlı tip arıza yaratmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

geçen akşam bir abimiz cc almış sıfır 86bine. Onu test ettim. DSG 7 ileri 1.4 tsi. Araç gerçekten güzel vites geçişleri malum sarsıntısız seri.Araç daha 140 küdür km olduğu için zorlamadım ama bu araçlarda gördüğüm sıkıntı: çok sessiz araçlar ve çok performanslılar yani tork yüksek bu durum kullanıcıları tamamen zevke getiren şeyler ama ben motorun sesini net duyamadığım araçlarda bir güvensizlik hissediyorum.Yani araç hastalansa bunu farkedemeyerek hastalığın ilerlemesine sebep olunuyor.Ben şahsen aracın motorunu sürekli kulağımla tartarım. çok fazla elektronik olan araçları arızaya çok meyilli görüyorum.Çünkü o elektronik parçalar her nakadar kusursuza yakın üretilse de o elektroniği yönetecek olan programları yazanlar karşılaşacak ve tahmin edilmesi zor binlerce olumsuz ihtimali sönümlendirecek bir yazılım hazırlayamayacakları için kullandıkları algoritmaların tıkanması sonsuz döngüye girmesi ihtimali hep mevcuttur.

hocam bu mantıkla dünya nasıl ilerlerdi? Bir düşünün?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

Orijinalden alıntı: ototube

geçen akşam bir abimiz cc almış sıfır 86bine. Onu test ettim. DSG 7 ileri 1.4 tsi. Araç gerçekten güzel vites geçişleri malum sarsıntısız seri.Araç daha 140 küdür km olduğu için zorlamadım ama bu araçlarda gördüğüm sıkıntı: çok sessiz araçlar ve çok performanslılar yani tork yüksek bu durum kullanıcıları tamamen zevke getiren şeyler ama ben motorun sesini net duyamadığım araçlarda bir güvensizlik hissediyorum.Yani araç hastalansa bunu farkedemeyerek hastalığın ilerlemesine sebep olunuyor.Ben şahsen aracın motorunu sürekli kulağımla tartarım. çok fazla elektronik olan araçları arızaya çok meyilli görüyorum.Çünkü o elektronik parçalar her nakadar kusursuza yakın üretilse de o elektroniği yönetecek olan programları yazanlar karşılaşacak ve tahmin edilmesi zor binlerce olumsuz ihtimali sönümlendirecek bir yazılım hazırlayamayacakları için kullandıkları algoritmaların tıkanması sonsuz döngüye girmesi ihtimali hep mevcuttur.

hocam bu mantıkla dünya nasıl ilerlerdi? Bir düşünün?

dünya ilerledi ama kime faydası oldu ne için faydası oldu kompleks bir konu...

• Arkadas el bombası dsg yı satmış. Sanırsam aynı konuda yeni bir başlık geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocak 2012'den sonra üretilmiş olan 7-DSG şanzumanlarda arıza olayı daha az görülüyor diye biliyorum. (Taner Göde'nin yalancısıyım. )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Source

Corsa yada Polo almak istiyoruz ikiside otomatik olacak yalniz VW'nin bu sanziman sorunlarini duydukca Corsa almaya daha cok yaklasiyoruz..

Gecmis olsun uzucu bir durum yalniz benimde anlamadigim sey otomatik sanzimanda nasil kullanici hatasi oluyor bunu cozemedim bence hakkinizi arayin..

otomatikte en iyi suzuki swift

4 ileri tam otomatik mis gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

quote:

Orijinalden alıntı: Source

Corsa yada Polo almak istiyoruz ikiside otomatik olacak yalniz VW'nin bu sanziman sorunlarini duydukca Corsa almaya daha cok yaklasiyoruz..

Gecmis olsun uzucu bir durum yalniz benimde anlamadigim sey otomatik sanzimanda nasil kullanici hatasi oluyor bunu cozemedim bence hakkinizi arayin..

otomatikte en iyi suzuki swift

4 ileri tam otomatik mis gibi...

Aynen ama biraz fazla yakıyor. Neyse varsın biraz fazla yaksın kafamız rahat olur hiç değilse.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.