Şimdi Ara

Yılmaz Özdil'in mükemmel yazısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Yılmaz?"
    "Evet?"
    "Ekrem ben... İzmir'den."
    "Vaay, ağabey hayırdır?"
    Aynı muhitin çocuğuyuz. Kardeşi, üniversiteden arkadaşım. Ekrem ağabey, bizden 7-8 yaş büyük... Hayli oldu, görüşmeyeli.
    "Şırnak'ta 5 şehit varmış."
    Gazeteciyiz ya...
    "Maalesef ağabey, mayın."
    Sesi kırılıyor aniden.
    "Tolga orada..."
    Oğlu.
    Ağlıyor kapı gibi adam... Belli ki o ana kadar zor tutmuş kendini, boşalıyor, ağlıyor...
    "Var mı şehitlerin arasında ismi?"
    Çok soru duydum da... Bu kadar ağırı...
    Gırtlağım düğüm.
    Tolga...
    Gözümün önüne geliyor hergele.
    Okumuyordu kız peşinde koşmaktan, hatırlıyorum... Demek asker, Şırnak'ta.
    Baba İzmir'de.
    Ben çaresiz.
    Geveliyorum, saçma sapan, "bilmiyorum ağabey, henüz isimler açıklanmadı, sen sağlam dur, o yoktur inşallah."
    Diyorum ama... Utanıyorum verdiğim cevaptan aslında... Bu kadar arsız bir temenni olabilir mi? Tolga değilse, Hasan, Hasan değilse, Murat... İlla ki, bir babanın evladı... İlla ki, bir ananın kuzusu... "İnşallah seninki değildir" denebilir mi? Diyorum.
    Yerin dibine geçerek...
    "Öğrenirsen, arar mısın?" diyor.
    Biraz daha saçmalıyorum... Kapatıyoruz.

Sigarayı bırakmam mümkün değil.

Saldırıyorum hemen, oraya buraya. Yok. İsim yok. Bir yandan da, düşünmek istemediğim durumu, düşünüyorum... Ya Tolga'ysa... Ne diyeceğim yani, telefon açıp? Ne diyor acaba, şehit ailelerinin kapısını çalan komutanları? Kaç bin defa yaşadılar bu durumu...
    "Vuruşmak daha kolay, inan" demişti bir subay bana, "analar, o haberi duyunca, öyle bir bakar ki sana, o gözleri ömrünün sonuna kadar unutamazsın..."
    Hiç anlamamışım ne demek istediğini, bu ana kadar... Öküz gibi dinlemişim meğer.

Saat 12.45...
    Şehit sayısı, 6'ya çıktı.
    Saat 13.33...
    Anadolu Ajansı duyurdu. Başbakan, "5" askerimizin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı'na başsağlığı mesajı göndermiş.
    Şehit 6... Başsağlığı 5.
    Evlatlarımızın öldürülme hızına bile yetişemiyorlar... İsimler hâlâ yok.
    Bir umut, haber kanallarını zaplıyorum...
    Cannes film festivali var, bir tanesinde.
    Öbürü, borsanın hacmini anlatıyor.
    Saat 13.55... 14.07... 14.23...
    Çalmasın diye dua ediyorum. Çalıyor.
    Bu sefer yenge.
    Baba atmış kendini sokağa, dayanamamış beklemeye. Ana yüreği sarılmış telefona.
    "Var mı?"
    Nasıl çıktı ağzımdan, bilmiyorum...
    "Yok abla, ben de tam sizi arayacaktım, şükür ki yok, isimler hep başka."
    Bir çığlık ki, anlatamam.

Ekrana oturuyorum...
    Parmaklarım hiç olmadığı kadar dermansız, tuşlar hiç olmadığı kadar ağır.
    Gözüm televizyonda... Hayat, lay lay lom arkadaşlara... Hiçbir şey olmamış gibi.
    Umursamaz. İlgisiz... Neşeli hatta.
    İsimlerden ses seda yok. Tek bildiğimiz, 6 koçumuz daha düştü. Rakamdan ibaret...
    Kaç bin baba bekliyor acaba şu anda? Kaç bin ana? Eş, nişanlı, sevgili? Böylesine bir utançla yazı yazmadım bugüne kadar...
    Aklım yalanımda... Kulağımda çığlık.

Ve, saat 15.05... Tolga yok, Vedat var.
    Vedat Dayıoğlu, Antalya.
    Bayram Bolat, Konya.
    Atıf Günkan, Niğde.
    Bekir Çakır, Adana.
    Mahir Yıldırım, Aydın.
    Samet Kırbaş, İstanbul.
    Kulağımda çığlık.

YILMAZ ÖZDİL

• tek yol soykırım.
  • Dünya'nın en iyi askeri güçlerinden biriyken nasıl olur da bitirilemez bu lanet aklım almıyor.

Bizde asker olcaz yakında. Ne için ? B.k yoluna gitmek için mi ? Bu vatanı savunmak mıdır ? Bir savaş çıksa koşa koşa giderim. Ama bu şekilde ölmek.. Bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.V.

Dünya'nın en iyi askeri güçlerinden biriyken nasıl olur da bitirilemez bu lanet aklım almıyor.

Bizde asker olcaz yakında. Ne için ? B.k yoluna gitmek için mi ? Bu vatanı savunmak mıdır ? Bir savaş çıksa koşa koşa giderim. Ama bu şekilde ölmek.. Bilmiyorum.

Olayi hala askeri gucten ibaret oldugunu saniyosunuz oyle degil iste . Şöyle düşün elinde terörist başi var ve istesen 1 dk da yok edebilirsin ama edemiyosun iste ayni sekil askeri operasyonlarda boyle .
  • Bi tane de villadan cenaze çıksın arkadaş. Hep garibana hep garibana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbe16

Bi tane de villadan cenaze çıksın arkadaş. Hep garibana hep garibana.

bunu yazmak için giriyordum konuya.Arkadaş yok mu hiç zengin tanınmış bir ailenin oğlu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noth1nq.

quote:

Dünya'nın en iyi askeri güçlerinden biriyken nasıl olur da bitirilemez bu lanet aklım almıyor.

Olayi hala askeri gucten ibaret oldugunu saniyosunuz oyle degil iste . Şöyle düşün elinde terörist başi var ve istesen 1 dk da yok edebilirsin ama edemiyosun iste ayni sekil askeri operasyonlarda boyle .

Neden peki ? Devletin işine mi geliyo bu durum ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gözlerim doldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: darbe16

Bi tane de villadan cenaze çıksın arkadaş. Hep garibana hep garibana.

niye çıksın ya manyakmısın nesin.hiçbiyerden bu konuyla ilgili cenaze çıkmasın.Yazdığınız şeyi bi okuyunda öyle yazın
  • quote:

Geveliyorum, saçma sapan, "bilmiyorum ağabey, henüz isimler açıklanmadı, sen sağlam dur, o yoktur inşallah."
    Diyorum ama... Utanıyorum verdiğim cevaptan aslında... Bu kadar arsız bir temenni olabilir mi? Tolga değilse, Hasan, Hasan değilse, Murat... İlla ki, bir babanın evladı... İlla ki, bir ananın kuzusu... "İnşallah seninki değildir" denebilir mi? Diyorum.

• Of off offf.
    Yemin ediyorum hiç bi yazı bu kadar etkilemedi beni hayatımda
  • 10 numara yazmış yine
  • quote:

quote:

quote:

Cunku pkk sadece bir teror orgutunden ibaret degil doguda bu orgute destek veren bir halk var . Sadece teror orgutu olsa simdiye bitmisti belkide ama dogudaki kurt halki durumu cok farkli kiliyor . Ve bu durumda askeri politikadan cok siyasi ve diplomatik surec izlenmeli .burada is hukumete dusuyor hukumetin malum dogudan almis oldugu bir oy destegi kendilerini bu yolda ince bir cizgide yurumelerine yol aliyor . Ve terorist elebasinin olasi bir ölümü ulkeyi cok farkli yerlere getirir bu yuzden bu sureci cok dikkatli bir sekilde yurutmelerine neden oluyor . Askeri operasyonlara gelince ben bunun bi fayda saglicagini dusunmuyorum ne zaman bir baris sureci konusulur o zaman terorun bitecegine inanirim bu durumda zor . Askeri operasyon yaparsiniz teror orgutune belli zararlar verir ama dogudaki halkla siz bi uzlasmaya gitmediginiz ve onlarin bazi taleplerine kulak vermediginz surece bu teror her zaman var olacaktir .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

terör olmazsa askere ihtiyaç kalmaz

işin özü bu

• Okurken gözlerim doldu, iyi yazıyor vallahi bu adam
  • Dün ben açacaktım konuyu,üstad yine döktürmüş resmen.
  • Bi tuhaf oldum ben ya
  • quote:

ordu emir kulu. birilerinin işine geliyo terör ki emir gelmiyo orduya.
  • Bütün yazıları mükemmel, kitabını tavsiye ederim.
  • Bu terörden ne kadar nemalanan varsa yok edildiği zaman bitecek bu terör. Bu işin silahla askerle alakası yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.