Şimdi Ara

Yılbaşına doğru gümrük yasası... Ürünü teslim aldım. ^_^

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Amazon.com'dan kutusu büyük bir ürün almak istiyorum. Hatta arkadaşımda almayı düşünüyor.

Şu sıralar gümrükten kutusu büyük koliler geçiyor mu ? Zamanında dünyanın malını aldım hepsi geçti ama şuan ki gümrük limiti 75 euro olduğu için takılabilir diye düşünüyorum.

Gerçi riske girmeyi seven biriyim, alabilirim ürünü.

Bu arada zamanında Kinect'i bile Amazon.com'dan 150 doları geçen bir fiyata almışız forum olarak, o bile geçmiş gümrükten. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queen Hentai -- 1 Aralık 2011; 15:41:19 >

Cömertlikte akarsu gibi ol. Şefkatte güneş gibi ol. Kusur örtmekte gece gibi ol. Öfkede ölü gibi ol. Tevazuda toprak gibi ol. Müsamahada deniz gibi ol. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
  • Açık konuşmak gerekirse dün siparişi geçtim. Yarın bile elimde olabilir ürün.

Bu konuyu biraz rahatlamak adına açmış gibi oldum.

KDV'si gerekirse veririz yeterki gümrükte takılmasın paket.
  • yasa gereği takılmaz zaten, elektronik bir cihaz değilse. Kamera, cep telefonu vb. cihazlar muhakkak takılır ve çıkaramazsın ama diğer şeylerde hiçbir problem olmaz. Zannediyorum 1000 USD ye kadar sokabiliyorsun tabii vergisiyle ve kişisel kullanım için olması ve elektronik olmaması kaydıyla. Bu meblağda yanılıyor olabilirim yalnız.
    Cömertlikte akarsu gibi ol. Şefkatte güneş gibi ol. Kusur örtmekte gece gibi ol. Öfkede ölü gibi ol. Tevazuda toprak gibi ol. Müsamahada deniz gibi ol. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
  • XBOX360 için arcade stick aldım ama kutusu baya büyük malesef. Zamanında aynı büyüklükte kutular gümrükten takılmadan geçti. İnşallah bu seferde olur aynısı. Yardımcı olduğun için teşekkürler.

Orijinalden alıntı: Rubellite

Takılırsa bakıcaz bakalım. :) Bir şekilde geçirmeye çalışıcaz. (:

takılırsa yandın nolcak geri gonderirler herhalde
  • Arkadaşlar, gümrükte takılırsa geri gönderme diye birşey yok. Belirli süre sonunda sen çıkarmazsan geri gider. Ayrıca takıldığında sadece kdv sini ödeyip çıkartıyorsunuz. Takıldı mı olay imkansızmış gibi konuşmuşsunuz. Rahat olun, birşey olmaz. Postaneye gidip para ödersin alırsın ürününü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buyukbaba

Arkadaşlar, gümrükte takılırsa geri gönderme diye birşey yok. Belirli süre sonunda sen çıkarmazsan geri gider. Ayrıca takıldığında sadece kdv sini ödeyip çıkartıyorsunuz. Takıldı mı olay imkansızmış gibi konuşmuşsunuz. Rahat olun, birşey olmaz. Postaneye gidip para ödersin alırsın ürününü.

Evet, bunu duymuştum. Olmadı parasını verip çıkartıcaz ama benim düşüncem takılmayacağı yönünde.

Bu birazda şans işi arkadaşlar. Kocaman koli geçerken ufacık oyun takılıyor. :)

Orijinalden alıntı: zildjiann

gümrüksüz ürün bedeli 50 euroya düşürüldü,eskiden 150 idi.

Ben de 75'e düştü diye biliyorum...
    gümrüğe şöyle bir mesaj "çekeceğim alın sizin olsun hayrını görün" :)

----------

Evet, benim paket İstanbul'a giriş yaptı. Şans dileyin. ^_^

Konteyner varış noktasında ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 09:14

Birde benim bildiğim yurt dışından size ürünü getiren kargo firması da önemli , atıyorum DHL veya UPS kargo gibi kargolar Türkiye de de kendileri dağıtıma çıkarmak istediğin bu ve bu ürün gümrüğe takıldığında ödediğiniz miktar fazla oluyor , ama Türkiye ye giriş yaptık dan sonra dağıtımı PTT ye bırakan ürünlerde ise gümrüğe takılsa bile çüz i bir miktar ile kurtarabiliyorsunuz ürünü.

Aldığınız satıcıda yine önemli rol oynuyor aslında özellikle çinden alışverişlerde satıcı ile konuşup ürünün üstüne daha küçük bir bedel atıyorum 150£ luk bir ürün bile olsa üstüne 25£ yazsa ve "gift" veya "accessories" yazdırmanız da mümkün bu , yazılar gümrüğe takılmamasın da büyük etken oluyor.

Külahin } sat yine } lakin yokuncul } olma nâmerde
    Yeter ki } kelle sag olsun } külah lazim degil } merde
    Basimizdan hiç } hevâ-yi } zülf-i yâr } eksik degil
    Pek yüce yerdedir } onun için, } rûzîgâr } eksik degil
    Sultan III: Ahmed ve Sultan III. Mustafa

MCP { MCSA { MCSE { CCNA

• Benim paket incelemedeymiş şuan.

Takılırsa yandım. :) Duruma göre DHL'yi arayıp gerekli bilgileri alıcam.

Ama bu seferde gümrükte sorun yaşamazsam dicem ki şeytan tüyü var bende.

Şu yazıyor en son:

Konteyner çıkış noktasından ayrıldı ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 11:11

----------

Eski siparişlerime bakayım dedim ama takip no'lar otomatik olarak Amazon.com'dan silinmiş. O yüzden tam kestiremiyorum ne oldu diye.

2010'da çoşmuştum Kinect bahanesi ile... Yine mi başlasam...?!?

Gerekli evrakları doldurup DHL'e yolladım. 2 gün içinde haber vericekler.

İnşallah bir kıllık çıkmaz yoksa soğuk suyu lıkır lıkır içicem gibi.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.