Şimdi Ara

Yılbaşına doğru gümrük yasası... Ürünü teslim aldım. ^_^ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
4.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de sürekli Avrupa ve Çinden ürün getirtiyorum.Havalı ambalaj da yada 100 Eurodan pahalı değilse aldığınız şey gümrükte takılmaması lazım.

PSN : ahmetx32
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacrifice32

Ben de sürekli Avrupa ve Çinden ürün getirtiyorum.Havalı ambalaj da yada 100 Eurodan pahalı değilse aldığınız şey gümrükte takılmaması lazım.

Kargo dahil 145 dolardı aldığım ürün.

DHL'de sürekli soru soruyorum, kadın gülmeye başladı o derece...

Cumartesi gününe kaldı benim paket o zamana kadar belli olur işin gidişatı.

Geçerse ne ala geçmez ise ona göre fazla birşey tutmazsa parasını vericez artık. ^_^
    Cömertlikte akarsu gibi ol. Şefkatte güneş gibi ol. Kusur örtmekte gece gibi ol. Öfkede ölü gibi ol. Tevazuda toprak gibi ol. Müsamahada deniz gibi ol. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
  • Bana DHL'nin söylediği; gümrük masraflarını Amazom.com'un karşıladığı yönünde olup ben asla para ödemeyecekmişim.

Yani bir yerde faxladığım evraklar ile ürünün gerçek fiyatını (zaten DHL biliyor kargo dahil gerçek fiyatı) ve ürünü şahsım adına aldığımı kanıtladım.

Artık iş gümrük memurlarının insafiyetine kalıyor. Takılırsa zaten çekicem ama para alınmaması garip geldi bana, güya Amazon.com karşılıyormuş. :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nathrizarri -- 30 Kasım 2011; 22:22:35 >

Zaten adamlar müşterinin sorumluluğunda olduğunu yardım kısmında da yazmışlar:

http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_nodeid_596184_customs?nodeId=596184&#customs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fustercluck -- 30 Kasım 2011; 22:56:26 >
    Sony NWZ-ZX1/Sony MDR-1A/BT/ AKG K518DJ
    PlayStation4/PlayStation3/PS Vita
    LG 32MB25HM 82 Full HD Monitor
    Logitech Driving Force G29
    Asus N552VW-FW149T

• Amazon, müşteri hizmetlerine çok önem veriyor gerçekten. Ödeme doğrudur büyük ihtimalle.
  • siz alışverişi yaparken amazon ekstra olarak "import fees deposit" adı altında hesabınızdan fazla para çekiyor. bunun belli bir oranı var ve gümrük işlemleri o parayla amazon tarafından yaptırılıyor. eğer daha az tutarsa amazon üzerini iade ediyor. yani sonuç olarak para sizden çıkıyor ama siz birşeye karışmıyorsunuz. böylece takılan malın gümrük işlemleri ve vergisi bu yolla halledilmiş oluyor.

Import Fees Deposit

The Amazon Global Program offers customers a unique service: duty and tax estimation during checkout and customs clearance on your behalf for certain eligible countries. When products are shipped to the eligible countries using eligible ship options included in the Amazon Global Program, an Import Fees Deposit will be estimated and collected for the shipment. With your authorization, such funds will be used by the carrier or another agent to pay the Import Fees on behalf of you (or the recipient's behalf) to the appropriate authorities of the destination country (See detail below).

işlem tamamlanınca ürün eline gelecek rubellite.
    Cömertlikte akarsu gibi ol. Şefkatte güneş gibi ol. Kusur örtmekte gece gibi ol. Öfkede ölü gibi ol. Tevazuda toprak gibi ol. Müsamahada deniz gibi ol. Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.

• yani şu olay emek hırsızlığı, elin amerikalısı çalışmış didinmiş ürün yapmış, sen türkiye olarak tepsi çatal kaşık üretiyosun en fazla. adamlar kinect çıkarmış burda görenler iman ediyo, bide türkiye sınırı dışında satılan 3-5 kuruşluk ürün için bile garibanın vergisine tecavüz edip fermuraını çekiyosun işin bitince.

bide serbest piyasa diyolar, yok serbest piyasa fln.

İnanın sıkıntı yaptım biraz bu durumu. Dün gece uyuyamadım desem yeridir.

Bu mesajı bile sabahın köründe yazıyorum oradan anlayın.

--------

Sizlere katılıyorum. TR içinde aynı ürünü bulsam 50 TL fazla verip öyle alırım ama yok işte. Böyle bile bile rus ruleti yapar gibi sipariş veriyoruz resmen kumardan farksız. :)

@Buyukbaba

İnşallah dediğin gibi olur. Ek ücret isterler ise ondan tırsıyorum biraz ama Amazon'a da güvenim sonsuz tabiki. Olmadı en kötü ihtimal ürün geri gider ben de parayı kredi kartına geri alırım siteyle konuşup. ^_^
  • Ben Bulgaristan'da yaşıyorum. Amazon.com dan bu yaz 230$ civarında bir kulaklık almıştım. Burası AB de olduğu için ingiltereden felan alımlarda sorun çıkmıyor normalde e benimkide eşeklik gidip Amerikadan aldım. Neyse ürün geldi gümrük işlemlerine tabi oldu amerika ile bulgaristan arasında gümrük serbestliği olmadıığı için. Amazun bu Import Fees Deposit ücretini bendende kesmişti. Gümrüğe gidip evrak hazırlamaktan başka bir iş yapmadım parada vermedim. Biraz koşuşturma oldu o kadar. Yaklaşık 1 ay sonra amazon Import Fees Deposit ücretini kredi kartıma tekrar iade etti.
    Fakat her ülke için kesmeye bilir bunu. Sipariş geçmişinde ürünün ödeme içeriğine bir bak bakalım. Orda ürün fiyatı kdv si felan yazar alattada Import Fees Deposit yazması lazım eğer kesmişlerse.
  • Konteyner çıkış noktasından ayrıldı ISTANBUL - TURKEY ISTANBUL - TURKEY 10:18

Gümrük çekim işlemleri tamamlandı ISTANBUL - TURKEY 09:52

--------

Sonunda gümrükten geçti stick. Oh be. Artık gün içinde teslim alması kaldı paketi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Queen Hentai -- 1 Aralık 2011; 10:30:46 >

Motocross İs My Life

Yamaha Yzf R-1 2009
    Akrapovic Exaust System
  • Teşekkürler. ^_^

Orijinalden alıntı: rds

Nereden alınırsa alınsın PTT ile gönderilme durumu yok mu arkadaşlar? Bende model helikopter için yedek parça çekiyorum sürekli ve air-mail den faydalanıyorum. Sıkıntı yok.

Bu helikopter dediiğnin kendisi ve parçaları aliexpress sitesinde bulabilirsin , Türkiyeye giriş yaptığında PTT dağıtımını üstleniyor bende kendime büyük bir helikopter almıştım , gümrüğe takılır dedim kutu büyüklüğünden vs ama takılmadı.

Parça olarak da yedek kanat vs tüm ekipmanları dediğim sitede mevcut , bir çok kez alış veriş yaptım son derece güvenilir bir site tavsiye ederim.

Ama direk PTT seçmek tabi yurt dışı olduğu için imkansız , fakat TR de dağıtımı PTT nin yaptığı bazı kargo firmaları var , asıl önemli olan da bunlar zaten , sonuçta ürün TR ye bir şekilde geliyor , asıl sorun TR girişinden sonra

Külahin } sat yine } lakin yokuncul } olma nâmerde
    Yeter ki } kelle sag olsun } külah lazim degil } merde
    Basimizdan hiç } hevâ-yi } zülf-i yâr } eksik degil
    Pek yüce yerdedir } onun için, } rûzîgâr } eksik degil
    Sultan III: Ahmed ve Sultan III. Mustafa

MCP { MCSA { MCSE { CCNA

• quote:

Orijinalden alıntı: FiréLord

quote:

Nereden alınırsa alınsın PTT ile gönderilme durumu yok mu arkadaşlar? Bende model helikopter için yedek parça çekiyorum sürekli ve air-mail den faydalanıyorum. Sıkıntı yok.

Bu helikopter dediiğnin kendisi ve parçaları aliexpress sitesinde bulabilirsin , Türkiyeye giriş yaptığında PTT dağıtımını üstleniyor bende kendime büyük bir helikopter almıştım , gümrüğe takılır dedim kutu büyüklüğünden vs ama takılmadı.

Parça olarak da yedek kanat vs tüm ekipmanları dediğim sitede mevcut , bir çok kez alış veriş yaptım son derece güvenilir bir site tavsiye ederim.

Ama direk PTT seçmek tabi yurt dışı olduğu için imkansız , fakat TR de dağıtımı PTT nin yaptığı bazı kargo firmaları var , asıl önemli olan da bunlar zaten , sonuçta ürün TR ye bir şekilde geliyor , asıl sorun TR girişinden sonra

Hocam alibaba ya bir kaç kez bulaştım orada toplu satış var ve o zamanlar bana uygun gelmemişti. Sonra birisi ile iletişime geçtim, yok 50 tane alırsan şu kadar, 100 tane alırsan şu kadara olur filan kurtaramadım yakayı. ebay her türlü ihtiyacı görmekte.

Neyse konu dağılmasın herkese iyi oyunlar, sorunsuz teslimatlar.
    LG 32MB25HM 82 Full HD Monitor
    Logitech Driving Force G29
    Asus N552VW-FW149T

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: FiréLord

quote:

Hocam alibaba ya bir kaç kez bulaştım orada toplu satış var ve o zamanlar bana uygun gelmemişti. Sonra birisi ile iletişime geçtim, yok 50 tane alırsan şu kadar, 100 tane alırsan şu kadara olur filan kurtaramadım yakayı. ebay her türlü ihtiyacı görmekte.

Neyse konu dağılmasın herkese iyi oyunlar, sorunsuz teslimatlar.

Alibaba toplu , aliexpres tek olarak satım var

Külahin } sat yine } lakin yokuncul } olma nâmerde
    Yeter ki } kelle sag olsun } külah lazim degil } merde
    Basimizdan hiç } hevâ-yi } zülf-i yâr } eksik degil
    Pek yüce yerdedir } onun için, } rûzîgâr } eksik degil
    Sultan III: Ahmed ve Sultan III. Mustafa

MCP { MCSA { MCSE { CCNA

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.