Şimdi Ara

YGS Türkçe Ana Konu (Çözülemeyen sorular,kaynak tavsiyeleri vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda hepimizin korkulu rüyası Türkçe. Paragrafta kendimi nasıl geliştiririm? Dil bilgisi nasıl halledilir? vb. konular açılıyor. Kaynak tavsiyesi isteniyor. Sorular için konu açılıyor falan. Bende 3-4 gündür kafamda olan şeyi @sabancıbilgisayar'a danışarak açtım. Lafı uzatmaya gerek yok. Bu konu altında YGS Türkçe kitap tavsiyesi,çözülemeyen sorular,nasıl çalışırım? gibi problemleri beraber aşacağız inşallah.

Not: Konu içine LYS Edebiyat karışmazsa sevinirim. Başlıkta belirttiğim gibi. "YGS Türkçe"

Kullandığım kaynaklar:

1)Fem YGS Türkçe Soru Bankası
    2)Fem YGS Türkçe Konu Anlatımlı
    3)Çözüm YGS Türkçe Soru Bankası
    4)Anka Yayınları Paragraf Deneme Sınavları

Edit: 2013 YGS Türkçe Testi'nin Konu Dağılımı:
    Sözcük ve Sözcük Öbeklerinde Anlam: 3 Soru
    Cümlede Anlam: 5 Soru
    Paragrafta Yapı: 3 Soru
    Paragrafta Anlam: 14 Soru
    Anlatım Biç. ve Düş. Gel. Yolları: 4 Soru
    Sözcük Türleri: 2 Soru
    Fiiller: 1 Soru
    Karma Dil Bilgisi: 2 Soru
    Ses Olayları: 1 Soru
    Yazım Yanlışı: 2 Soru
    Noktalama İşaretleri: 1 Soru
    Anlatım Bozukluğu: 1 Soru
    Anlam Bilgisi ve Dil Bilgisi: 1

Bu dağılım dikkatlice incelendiğinde 29 sorunun doğrudan anlam bilgisi ile ilgili sorular olduğunu söyleyebiliriz. Kalan 11 soru ise dil bilgisi sorularından oluşmaktadır. Özellikle son birkaç yılın soruları incelendiğinde paragraf sorularının daha uzun metinlerden seçildiğini, bir parçaya bağlı birden fazla sorunun sorulduğunu, dil bilgisi sorularında birden fazla konunun ölçüldüğünü söylemek mümkündür. (Alıntıdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaliforniyum -- 26 Kasım 2013; 0:04:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet güzel ve gerekli konu olduğunu düşündüm, umarım herkes birbirine saygı çercevesinde yardimci olmaya calisir, kitap olarak dilbilgisi zayıf olanlara
    "Fdd ygs türkce konu anlatimli"
    "Fem beyaz ygs s.b"
    Öneriyorum. İki kitabida kullaniyorum benimde dilbilgim iyi olmamasina rağmen mantiğini kavratiyor insana..
    Herkese başarılar arkadaslar.

• takip
  • Güncel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel.

• Son güncelleme.

• Fem dışında bir soru bankası önerisi lazım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobala Cobulup

Fem dışında bir soru bankası önerisi lazım ?

Temel nasıl? Ona göre öneride bulunayım.

• güvender nasıl hocam ? temel 0
  • quote:

Orijinalden alıntı: saki

quote:

Dil bilgisi temelim kötü. Paragraf bazında çözdüğüm soru sayısı az ama paragrafları rahatlıkla algılıyabiliyorum. Orta kıvamlı birşey lazım yani :)
  • quote:

quote:

quote:

Dil bilgisi temelim kötü. Paragraf bazında çözdüğüm soru sayısı az ama paragrafları rahatlıkla algılıyabiliyorum. Orta kıvamlı birşey lazım yani :)

Dil Bilgisi için konu anlatımlı kitap lazım. Oradan okuyup özet çıkarabilirsin. Ya da okuduğumu anlarım diyorsan gene konu anlatımlı lazım ama konuyu okuduktan sonra soruları çözersin. @sabancıbilgisayar kullanıyor "FDD YGS Türkçe Konu Anlatımlı" onunda düşüncelerini alabilirsin.

Benim yaptığım ise Fem YGS Türkçe Cep Kitapçığı almıştım. Oradan okuyorum ardından kağıda not alıyorum. Mesela Kişi Zamirleri:Ben,Sen,O,Biz,Siz,Onlar vb gibileri yazıyorum kağıda. Yazma işlemi bittikten sonra kitaptaki ilk testi çözüyorum. Eğer sıkıntı olmuyorsa aynı şekilde devam ediyorum. Eğer sıkıntı olursa diğer testi kağıda bakarak çözüyorum. Bunu da tavsiye ederim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dil Bilgisi için konu anlatımlı kitap lazım. Oradan okuyup özet çıkarabilirsin. Ya da okuduğumu anlarım diyorsan gene konu anlatımlı lazım ama konuyu okuduktan sonra soruları çözersin. @sabancıbilgisayar kullanıyor "FDD YGS Türkçe Konu Anlatımlı" onunda düşüncelerini alabilirsin.

Benim yaptığım ise Fem YGS Türkçe Cep Kitapçığı almıştım. Oradan okuyorum ardından kağıda not alıyorum. Mesela Kişi Zamirleri:Ben,Sen,O,Biz,Siz,Onlar vb gibileri yazıyorum kağıda. Yazma işlemi bittikten sonra kitaptaki ilk testi çözüyorum. Eğer sıkıntı olmuyorsa aynı şekilde devam ediyorum. Eğer sıkıntı olursa diğer testi kağıda bakarak çözüyorum. Bunu da tavsiye ederim

Hocam Fem Simetri ygs Türkçe konu anlatımlı var fakat bundan sonra soru bankası lazım olacak onun için soruyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam Fem Simetri ygs Türkçe konu anlatımlı var fakat bundan sonra soru bankası lazım olacak onun için soruyorum

Dostum elimde kitap var desene

O zaman sana önerebileceğim Çözüm Soru Bankasıdır. Bende kullanıyorum. Önermemin nedeni ise mesela sözcük türleri konusu isim,sıfat,zamir,zarf,edat,bağlaç,ünlem diye ayrılıyor biliyorsun. Fem'in kitabındaki sözcük türleri testinde hepsi birlikte. Ama Çözüm Soru Bankasında isim ile ilgili test konmuş. Aynı şekilde sıfat,zarf,zamir,edat,bağlaç içinde mevcut. Yani sen isim,sıfat,zamir çalıştın soru çözerek pekiştirebilirsin. Bana öyle yapmak daha mantıklı geldiği için ona uygun bir kitap aldım o da Çözüm yani. Çözüm'ü kısa sürede bitirebilirsin. Kitap kalın ama dil bilgisi kısmına çözmeni tavsiye ederim öncelikle. Sözcükte Anlam vb. daha sonra çözülse de olur. Bu 2 kitap bittikten sonra Fem YGS Türkçe Soru Bankası ile Türkçeyi bitirebilirsin

• Körfezin Türkçe konu anlatımlısıda iyi.Ben bu kitaptan çalışıyorum.Soruların mantığını öğretiyor.Kuru anlatım yok yani.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum elimde kitap var desene

O zaman sana önerebileceğim Çözüm Soru Bankasıdır. Bende kullanıyorum. Önermemin nedeni ise mesela sözcük türleri konusu isim,sıfat,zamir,zarf,edat,bağlaç,ünlem diye ayrılıyor biliyorsun. Fem'in kitabındaki sözcük türleri testinde hepsi birlikte. Ama Çözüm Soru Bankasında isim ile ilgili test konmuş. Aynı şekilde sıfat,zarf,zamir,edat,bağlaç içinde mevcut. Yani sen isim,sıfat,zamir çalıştın soru çözerek pekiştirebilirsin. Bana öyle yapmak daha mantıklı geldiği için ona uygun bir kitap aldım o da Çözüm yani. Çözüm'ü kısa sürede bitirebilirsin. Kitap kalın ama dil bilgisi kısmına çözmeni tavsiye ederim öncelikle. Sözcükte Anlam vb. daha sonra çözülse de olur. Bu 2 kitap bittikten sonra Fem YGS Türkçe Soru Bankası ile Türkçeyi bitirebilirsin

Çok teşekkür ederim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorularınız varsa buradan yardımcı olmaya çalışırım.

İyi çalışmalar.
  • Dil bilgisi bende yarım yamalak var. Yani denemelerde 8 soru geliyor diyelim. Bütün sorularda 2-3 şık eleyebiliyorum ama gerisi gelmiyor. Ben de mantığıma yatan şıkkı işaretliyorum, anca 4 doğru falan geliyor. Şimdi sıradışı analiz yayınlarının tamamı çözümlü dil bilgisi kitabını aldım. Çok övmüşlerdi. Kitabın 400 sayfa olması gözümü korkutuyor açıkçası. Henüz başlamadım ama sanırım bu kitap derdime deva olacak... Başka tavsiyesi olan varsa alabilirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: IIVega

Dil bilgisi bende yarım yamalak var. Yani denemelerde 8 soru geliyor diyelim. Bütün sorularda 2-3 şık eleyebiliyorum ama gerisi gelmiyor. Ben de mantığıma yatan şıkkı işaretliyorum, anca 4 doğru falan geliyor. Şimdi sıradışı analiz yayınlarının tamamı çözümlü dil bilgisi kitabını aldım. Çok övmüşlerdi. Kitabın 400 sayfa olması gözümü korkutuyor açıkçası. Henüz başlamadım ama sanırım bu kitap derdime deva olacak... Başka tavsiyesi olan varsa alabilirim :)

Elinde kitap varsa önce onu bitirmeni tavsiye ederim. Diyorsun ki 400 sayfa gözümü korkutuyor. Başka kitap önersek en aşağı 150-200 sayfa. İçinde paragraf falanda var yani

Sıradışı Analiz'i bitir önce hakkını vererek. Ardından netler yükselmezse kitap tavsiye ederiz

• Sıradışı analizi bitirdikten sonra netlerim yükselmezse bana yuh zaten Sayfa sayısından korkmam hiç duzenli olarak dil bilgisi çalışmamış olmamdan kaynaklanıyor sanırım.
    Teşekkürler :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.