Dersanemi bugün seçtim 80 90 dakika rehberlik hocası ile konuştuk ama net bi karar veremedim bu konu hakkında. Temmuz sonuna kadar değiştirme imkanım var. Sizce hangisini seçmeliyim. Size biraz kendim hakkımda bilgi vereyim;
Ticaret Meslek Lisesinde okuyorum Dış Ticaret bölümü yani eşit ağırlık. Şuana kadar rehberlik hocasının dediğine göre LYSde çıkacak hiçbir şeyi görmemişiz ben buna inanıyorum çünkü LYSde çıkacak çoğu şeyide tam görmüyoruz.
Hafta sonları tamamen dersaneye gidiyor haftaiçi 2 günde akşamları etüt gibi bişey olacakmış. Staj gördüğüm için haftanın 2 günü sabah 6 öğlen 3 okuldayım diğer 3 gün staj göreceğim buda büyük ihtimal ile sabah 8 akşam 6:30 olur.
Fazla ders çalışmayı seven biri değilim hatta size şöyle diyebilirim ilkokul 6. sınıftan sonra evde hiç ders çalışmadım. Hep hocaların anlattıklarıyla aklıma kazıdım ve sınıfları geçtim şuanda Lise 4 üm ve karne ortalamam 78.92 olarak geldi.
Ben liseye başladığımda amacım hiç değişmedi hep tüccar olmak istedim YGS ile bunu yapabiliyorum. Ama LYS yede girer şanstan iyi bir puan alıp savcı olabilirim diyorum. Belki LYSyi de seçersem çok ağır gelecek ve hali hazırda kazanabileceğim YGSyide kaybedecek duruma gelebilecem. Bana bi yardımcı olur musunuz ne yapmalıyım?
Bu arada amacım çabam hedefim hâla aynı tüccar olmak istiyorum ama savcılıkta güzel bi meslek ayda 3000 TL maaşı var birinci kademeli savcının :)
alt yapısı olmayan birisinin hukuku kazanması çok çok zor ona göre.
Hukuk ıcın liseden berı calısanlar var fazla hayale kapılma super zeka bıle olsan kazanman zor meslek lısesınden gırerek
savcılık'ın iyi parası var diye düşünerek çalışmazsın bence, sıkılırsın. paraya endeksli hayaller kurma. hukuk okuma gayen ağır basıyor mu o mühim. hukuk kazanmak oldukça zordur bir de. okumak da. ama ben de bu sene tm'den 10-15 bin arası bi sıralama bekliyorum. şu seneye kadar altyapım baya kötü olarak geldim. bir senede kapanıyor o konular. ben çok ciddi çalışmadım. eğer hukuk istiyorsan çok ciddi çalışmalısın. staj işleri filan sana baya engel olacak gibi.
kısacası olmayacak iş değil ama işin zor. ciddi anlamnda kendini vermen, sene boyunca neredeyse tek amacının "hukuk kazanmak" olması gerek. "savcılık da iyi meslek, parası da iyi..." diye düşünerek ne kadar motive olabilirsin bilemiyorum.
Sanırım ilk verdiğim karar en iyi karar. Savcılık illa savcı olayım gibi bi hayalim yok ama olsa güzel olurdu. YGS ye devam :)
Teşekkürler yorumlarınız için.
Evet hukuk çok çok zordur.Babayasayı felan ezberlemen lazım kazanınca.Arkadaşların dedigi gibi illada para ıcın seçmemelisin yoksa kaldıramazsın..
herkes istediği meslekte olsaydı oo ne güzel olurdu. hem çalışmayı sevmiyorum diyorsun hem savcı olacam diyorsun güldürdün yani senin bu sene devlet üniversitesinde hukuk bölümü kazanman imkansız gerçi meslek liseli olduğun için en az 2 sene gerekir bir sene bile değil çok sıkı bir çalışma ile. ygsye odaklanmalısın lysye hiç gerek yok.
Hukuk fakültesini yazanların yüzde 70'i savcı olmak ister daha ilk senesinde avukatlıga merak salar. Ayrıca Savcı maasları 5500 e kadar ckar ve yaptıgı işe degecek bir maas degil. Ayrıca hukuk fakültesi kazanmak cok calısma gerektirmekten ziyade biraz alt yapı birazda zekaya baglı. 3 sene sınava hazırlanıp hukuka el sallayacak yakınlıga gelemeyen tanıdıklarım var (anadolu lisesi mezunu). Ders calısmayı sevmeyen biriymissn ve meslek lisesi diyorsun sana cok zor dyrm kısacası. Alınma kızma vs. olmasın öyle yani. Meslek liseliym demen yeter zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: K.chaLi
Hukuk fakültesini yazanların yüzde 70'i savcı olmak ister daha ilk senesinde avukatlıga merak salar. Ayrıca Savcı maasları 5500 e kadar ckar ve yaptıgı işe degecek bir maas degil. Ayrıca hukuk fakültesi kazanmak cok calısma gerektirmekten ziyade biraz alt yapı birazda zekaya baglı. 3 sene sınava hazırlanıp hukuka el sallayacak yakınlıga gelemeyen tanıdıklarım var (anadolu lisesi mezunu). Ders calısmayı sevmeyen biriymissn ve meslek lisesi diyorsun sana cok zor dyrm kısacası. Alınma kızma vs. olmasın öyle yani. Meslek liseliym demen yeter zaten.
Haklısın meslek lisesinde anca mesleki derselir öğretiyorlar diğerleri olmasada olur cinslerinden.
quote:
Orijinalden alıntı: the gamers
herkes istediği meslekte olsaydı oo ne güzel olurdu. hem çalışmayı sevmiyorum diyorsun hem savcı olacam diyorsun güldürdün yani senin bu sene devlet üniversitesinde hukuk bölümü kazanman imkansız gerçi meslek liseli olduğun için en az 2 sene gerekir bir sene bile değil çok sıkı bir çalışma ile. ygsye odaklanmalısın lysye hiç gerek yok.
İstediğim mesleği YGSyi başarı ile geçtiğim takdirde seçebiliyorum. Hukuk fakultesi için bi fikir almak istedim banada komik geliyor çünkü ama belki biri gaz verirde LYSyide ekler öyle devam ederim dedim :) Ben Liseye başlarken Tüccar olmak istemiştim ticaretide hiç sıkılmadan yapabilirim ve şuanda yapıyorum. Benim için yaradılmış birşey artık kararımı değiştirmiyorum 9 ağustosda başlıyor maraton ve kendimi bu psikolojiye hazırlayacağım. Ders çalışmaya gelince hiç çalışmadığım kadar çalışacam bu sene kendime söz veriyorum çünkü bu hayattan kendimi çekip kurtarmam için büyük bi fırsat bu fırsatı değerlendirmem için ailemde destek veriyor ve verecektir ileride de. Onların yüzünü kara çıkartmamaya çalışacağım ve ilk seneden istediğim üniversiteye gideceğim.
Demek istedigim durum şu kardeş. Hani hocaların meşhur lafı vardır ders derste ögrenilir diye. Aynen o. Okulda ögrenmediysen dershanede istedigin kadar ugras olmuyor. Hem yüzeysel gösteriliyor hemde alt yapı varmıs gibi paldır küldür konuya giriliyor. Meslek lisesinde sana matematigin baba konularını göstermezler. Ayrıca cok kisi sınıfta kalmasın diye kolay sınavlar atlatırsın. Hukuk hedefi zor. Piskoloji hukuka göre senin daha kolay kazanabilecegin bir bölüm eger cok iyi edebiyat-türkce calısırsan. Lys-3 ün etkisi yüzde 25. Lys-1 in etkisi biraz daha az. Lys-3'ü cok iyi cıkartıp matematik acıgını kapatarak kazanabilirsin.
Bir insan isterse, yapamayacağı şey yoktur. Tek cümle sana bazı şeyleri anlatmaya yetmiştir umarım. Hadi kolay gele.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme