Şimdi Ara

YGS-LYS'mi, 2 yıl okuyup DGS mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaşlar, 3.sınıf meslek lisesi öğrencisiyim YGS-LYS'ye çalışmak çok kafa bulandırıyor ve meslek lisesi öğrencisi olduğum için Matematik, Geometri, Fizik, Biyoloji, Kimya derslerini görmüyorum(güya sayısal bölümdeyim anasını satayım (elektrik-elektronik). ) Bu 5 derse çalışmak yerine 2 yıl direk geçiş hakkımı kullanarak üniversite okumak ve 2 yıl sonra DGS ile +2yıl ekleyerek mühendis olmayı düşünüyorum, sizin görüşleriniz neler ? YGS-LYS'nin artıları neler, DGS'nin artıları neler ? Bence bariz şekilde DGS çok daha iyi bilmediğim bişey var mı acaba ? Bildiğim kadarıyla DGS'de Türkçe-Matematik var sadece o da konular çok basit .

(konuyu yanlış yere açtım sanırım açtıktan sonra farkettim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allame0904 -- 17 Şubat 2014; 22:56:40 >

• DGS' yi tercih edersen mühendislik için çok yüksek puan alman gerekir, çünkü böyle düşünen bir tek sen değilsin rakibin oldukça fazla olacak. Bence gireceğin bölümün DGS puanlarını araştır, yapabileceğine inanırsan bu yolda devam edersin.
  • en düşük taban puan 200 kendime güveniyorum kazanırım her türlü de ben şimdi 2+2 olarak mı okuyacagım 2+3 mü yoksa 2+4 mü ? araştırdım da somut bişey bulamadım :S
    2+4 ise ne anlamı kaldı ki .s
  • quote:

Orijinalden alıntı: allame0904

en düşük taban puan 200 kendime güveniyorum kazanırım her türlü de ben şimdi 2+2 olarak mı okuyacagım 2+3 mü yoksa 2+4 mü ? araştırdım da somut bişey bulamadım :S
    2+4 ise ne anlamı kaldı ki .s

Oda arkadaşım dgs ile geldi sana net bilgi verebilirim. Bazı üniversiteler hariç çoğu üniversitede 4 Yıl okuyorlar toplasan 10 dersten felan muaf oluyorlar. Çok çalışkan olursan 3 yılda bitirme ihtimalin var. açık söylemek gerekirse dgs kolay bir sınav orta halli bir öğrenci için ygs-lys de iyi bir üniversiteyi kazanmak zordur fakat dgs de bu o kadar da zor değil. Sadace türkçe matematik var ve daha kolay. Yani kısacası kendini 2+4 e hazırla çok arkadaşım var dgs li hepsi 2 yıl boşuna okuduk diyorlar. Sana tavsiyem ygs- lys den git mühendisliğe 2 yıllığı düşünme puanın güzel mühendisliklere yetmiyorsa 1. sınıfta çok çalışır ortalama yapar geçiş yaparsın hemde kaybın olmaz

• kendimi çok kasamam diyorsan açıkcası dgs daha mantıklı 1 bazen 2 senelik kaybın oluyor ama kafan daha rahat olur gibime geliyor
    çünkü girmek istediğin yeri lys ile kıyaslıyınca çok az bi çabayla elde edebilirsin
  • teşekkür ederim arkadaşlar bu konuyu detaylı bi şekilde rehber öğretmenimle görüşeceğim. hepiniz sağolun
  • allame0904 A kullanıcısına yanıt
    Sonucun ne oldu dgs ile dahamı kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.