Şimdi Ara

YGS'deki şık dağılımları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
2
Favori
22.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Biliyorsunuz normalde her bölümden 40 soru var, bunların çoğu 8 soru A 8 soru B 8 soru C 8 soru D ve 8 soru E şıkkı şeklinde sıralama gösteriyor.

3-4 boş bırakıp gerisinin doğruluğundan emin olduğumuz durumlarda bu şıkları sayıp az dağılan şıkları yazınca çoğu doğru çıkıyor.

Sormak istediğim şey şu, hani kişiye özel kitapçık cevap anahtarı durumu çıktı, bu durumla beraber bahsettiğim durum devam ediyor mu? Hala tüm cevaplar herkese eşit oranda mı dağılım gösteriyor? 40 sorudan 15inin veya 20sinin A şıkkı olması gibi bir durum var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

YKS'de Şık Dağılımı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) şık dağılımı, sorularda yer alan seçeneklerin doğru cevap ihtimaline göre dağılımını ifade eder. ÖSYM tarafından hazırlanan sınavlarda, doğru cevap genellikle belirli bir şıkta yoğunlaşır.

ÖSYM Şık Dağılımı

YKS'de şık dağılımı şu şekildedir:

• A Şıkkı: Genellikle en düşük doğru cevap ihtimaline sahiptir.
    • B Şıkkı: A şıkkından daha yüksek, ancak C şıkkından daha düşük doğru cevap ihtimaline sahiptir.
    • C Şıkkı: Genellikle en yüksek doğru cevap ihtimaline sahiptir.
    • D Şıkkı: B şıkkından daha düşük, ancak A şıkkından daha yüksek doğru cevap ihtimaline sahiptir.

ÖSYM Şık Hileleri

ÖSYM'nin şık dağılımı uygulamasında bazı hileler tespit edilmiştir:

• Doğru cevap genellikle C şıkkında yer alır.
    • Eğer A ve D şıkları birbirinin zıttıysa, doğru cevap genellikle C şıkkıdır.
    • Uzun ve karmaşık şıklar genellikle yanlıştır.
    • Çok kısa veya özlü şıklar genellikle doğrudur.

ÖSYM Cevap Anahtarı Taktiği

ÖSYM sınavlarında cevap anahtarını tahmin etmek için bu taktiği kullanabilirsiniz:

• Soruyu dikkatlice okuyun ve anahtar kelimeleri belirleyin.
    • Her şıkkı anahtar kelimelerle eşleştirin.
    • Anahtar kelimelerle en fazla eşleşen şık likely doğru cevaptır.

TYT sınavlarında da YKS'ye benzer bir şık dağılımı uygulanır. Bu nedenle, TYT sınavlarına hazırlanırken de şık dağılımı taktiklerini kullanabilirsiniz.

Şık dağılımını anlamak ve uygulamak, YKS ve TYT sınavlarında başarı şansınızı artırabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Biliyorsunuz normalde her bölümden 40 soru var, bunların çoğu 8 soru A 8 soru B 8 soru C 8 soru D ve 8 soru E şıkkı şeklinde sıralama gösteriyor.

3-4 boş bırakıp gerisinin doğruluğundan emin olduğumuz durumlarda bu şıkları sayıp az dağılan şıkları yazınca çoğu doğru çıkıyor.

Sormak istediğim şey şu, hani kişiye özel kitapçık cevap anahtarı durumu çıktı, bu durumla beraber bahsettiğim durum devam ediyor mu? Hala tüm cevaplar herkese eşit oranda mı dağılım gösteriyor? 40 sorudan 15inin veya 20sinin A şıkkı olması gibi bir durum var mı?

Bildiğim kadarıyla bilgisayar farklı kitapçıklar hazırlıyor ve sonrada şıkları eşit miktarda dağıtıyor. 1 milyon kitapçığın hepsi aynı işlemle hazırlanıyor diye biliyorum.
  • Bu soru şıkkı dagılımı gerçekten var mı ? yani kitapcık farklı olsa bile belli sayıdamı cevap şıkkı var ?
  • e ozaman fulle yakin yapan adamin tek tek sayip yanlisini bulmasi kolay olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alakası yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

e ozaman fulle yakin yapan adamin tek tek sayip yanlisini bulmasi kolay olur ?

tabi ki öyle dereceye oynayanlar bu yöntemi yaparlar.
  • zaman.kaybı.tek.tek.sayılırmı.oyle:D.fulle.yakın.yapıyorsa.ayrı.tabi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her sınav bir şifre ile yapıylıyo aslında farklı algoritmalar falan filan onu bi bulsak. herşey tamam da ileriki yıllarda sırf şifre bulmak için gircem sınava
  • quote:

Orijinalden alıntı: dapies

her sınav bir şifre ile yapıylıyo aslında farklı algoritmalar falan filan onu bi bulsak. herşey tamam da ileriki yıllarda sırf şifre bulmak için gircem sınava

Şifre matris Anahtar filan
  • quote:

Orijinalden alıntı: melih52

zaman.kaybı.tek.tek.sayılırmı.oyle:D.fulle.yakın.yapıyorsa.ayrı.tabi

35 soru çözüp işaretlediysem gayet sayarım. Bi şıktan 4 tane işaretlemişim sadece mesela C şıkkı, boşlarımın hepsini C yaparım en az 2 tanesi KESİN tutar. 3 tanesi de yanlış çıkar. 1,75 net karda olursun, fena mı? Ama işlem hatası yapan biriyseniz ve emin olmadığınız soru çoksa denemeyin, çuvallarsınız
  • Şıklar karıştırılmadan önce öyleydi, ama artık olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ichigo85

Şıklar karıştırılmadan önce öyleydi, ama artık olmaz.

Aynen yoksa millet 20 yıl önce geometriyi optik formdan çözüyordu özellikle çember ve daireydi.Full çıkarıyorlardı şimdi kaldırıldı
  • vay be knight online gibi millet full buglardan yararlanmış zamanında biz ise avcumuzu yaladık
  • Bu doğru mu yahu ? Böyle olduğunu bilmiyordum.
  • bu sistem biz oksye girerken falan vardi ben saymistim degistirmistim 4-5 soruyu yanlisa cevirmistim hatta :D artik yok sanirim gecen yilki cevap anahtarlarina bi bakmak lazim tabi yine de :D
  • Şık dağılımı orantısız hiç kasmayın
  • her dersten değil ama toplamda 32 a 32 b 32c 32d 32e şıkkı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Şık dağılımı orantısız hiç kasmayın
    http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57453/h/2011ygscevapanahtari.pdf

o kitapçık master kitapçık, bütün şıklar küçükten büyüğe sıralı, herhangi bir düzenleme yok.
  • Valla matematikte falan olursa bu duruma göre sallarım ben.
  • Beyler gaza gelmeyin yok öyle bi durum.Buna benzer yapılacak tek taktik 13 ve üstü soru üst üste çıkmayan şık varsa ve boş bıraktığınız soruda o gelmeyen şık yakınsa işaretleyip hafif bi kumar yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.