Şimdi Ara

Yetkili Servis-Özel servis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merak ettiğim bir konuyu sizlere sormak istiyorum
    Çoğu kişiden duyuyorum yetkili servis bakımlı olmayan aracı almam diyor
    Özel serviste kayıt tutuyor sonuçta hem daha hesaplı
    Aynı kişiden yine başka muhabbet duyuyorum aracımı götürmem yetkili servis'e diyor servis adamı kazıklıyor diye anlatıyor
    Bu işi anlayamadım şimdi yetkili serviste değil'de özel serviste bakım yapılan araç alınmazmı?

km sahtekarlığı ile ilgili olarak : İlk birkaç bakımda zaten servise gitmiştir o kayıtlara bakarak yılda kaç km yaptığı hakkında fikir sahibi olup aracın km si doğru mu değil mi anlayabiliriz.

edit : ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frtmr -- 14 Ekim 2012; 11:57:43 >
  • Sen bizim milletin boş konuşmasına bakma kardeşim. Allahtan yetkili servisler garantiden dolayı zorluyorlarda araçlara bakım yapılıyor. Yoksa bizim insanımız balata bitmeden, yağ çamur gibi olmadan değiştirmez. Hatta aracı alır, bakım zamanını 2 misli geçirir, artık arabaya bakım yapmak mecburi oldu yoksa arıza yapacak, bakım masrafından kurtulayım diye aracı satar. Alanında başına bela açar.

Özel servis bakımda ne yapıyor? yağ ve filitre değişimi. Yetkili servis ne yapıyor? aynı. Bakımlı olsunda farketmez kısacası.
  • garanti süreci bitince özel serviste yaptırıyorum bakımımı, aracımı satacağım zaman bakımı yetkili serviste yapılmamış diye burun kıvıran olursa satmam aracımı ona, bu kadar kıl ve pimpirikli bir insana yıllarca kullandığım aracımı vemem. Aklımdan zorum mu var bir depo benzin parası fazla vereceğim yetkili servise.
  • yetkili servise güven duyuyor insan ancak çok farklı bişey yaptıklarını sanmıyorum aslında sadece kayıt altına alınmış oluyor bir de daha fazla ödüyoruz kesinlikle.
    ama olumsuz bişey yapmaycaklarına inanıyorsunuz gerçekten de öyle.arabanızla oynamıyorlar.
    özel servise gelince eğer fiyatlardan haberdarsanız kesinlikle daha uygun fiyatlı.ama fiyatlardan haberdar değilseniz yetkili servisten daha yüksek çıkaranlar bile olabiliyor:)bunu yaşadım maalesef 2yıl önce:)
    yani biraz özel servisteki ustanın ne kadar dürüst olduğuyla ilgili durum.zaten genel olarak yetkili servislere daha fazla güven duyulmasının sebebi bu.
    çok iyi özel servislerde vardır diye düşünüyorum.(yetkili servisten de iyi)insanı pişman edenler de var tabii
    ben aracım için otostart.com un bakımını yaptırmayı düşünüyorumbu kez.
    1 ay içinde izmir veya aydın da otostart aracılığıyla bosh servisi deneyeceğim.izmir ve aydın da bosh car servis hizmeti alanlar görüşlerini yazarsa memnun olurum.ben de yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuaterner -- 15 Ekim 2012; 0:06:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yetkili servis
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

Arkadaşlar merak ettiğim bir konuyu sizlere sormak istiyorum
    Aynı kişiden yine başka muhabbet duyuyorum aracımı götürmem yetkili servis'e diyor servis adamı kazıklıyor diye anlatıyor
    Bu işi anlayamadım şimdi yetkili serviste değil'de özel serviste bakım yapılan araç alınmazmı?

Kesinlikle alınır.Garantisi bitmiş aracı yetkili servise götürüp kazıklanmanın hiç bir anlamı yok.Özel servistede nasıl olsa dediğiniz gibi kayıtlar tutuluyor.Özel serviste sadece orjinal parça kullanılmıyor ve tek fark bu sanırım bakım anlamında.

***İnsanlar uykudadırlar,Ölünce uyanırlar!!!
  • quote:

Benim gözlemlerime göre yetkili servis ile özel servis arasındaki en belirgin fark şu:

Mesela bakım zamanı geldi. özel servise gidiyorsunuz. Yağını, yağ filtresini, hava filtresini değiştiriyorlar. Cüz'i bir miktar alıyorlar. Sizi uğurluyorlar. Fakat yetkili servis böyle değil. Arabanın rutin bakımından başka şeyler de yapıyorlar. Arabayı kontrol ediyorlar. Amortisörlerine, frenlerine, lastiklerine vb. şeylerine bakıyorlar. Sonra sizi telefonla arıyorlar. O eksiklikleri de gidermek için onay istiyorlar. Onay verirseniz yapıyorlar. Onay vermezseniz yapmıyorlar. Tek karınız şu oluyor. Arabanın gelecekte çıkaracağı arızaları da önceden öğrenmiş oluyorsunuz.

Yetkili servislerdeki rutin bakım fiyatları biraz da bu yüzden pahalı. Ekstra kontrolleri de fiyatlara yansıttıklarını düşünüyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 15 Ekim 2012; 10:46:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Benim gözlemlerime göre yetkili servis ile özel servis arasındaki en belirgin fark şu:

Mesela bakım zamanı geldi. özel servise gidiyorsunuz. Yağını, yağ filtresini, hava filtresini değiştiriyorlar. Cüz'i bir miktar alıyorlar. Sizi uğurluyorlar. Fakat yetkili servis böyle değil. Arabanın rutin bakımından başka şeyler de yapıyorlar. Arabayı kontrol ediyorlar. Amortisörlerine, frenlerine, lastiklerine vb. şeylerine bakıyorlar. Sonra sizi telefonla arıyorlar. O eksiklikleri de gidermek için onay istiyorlar. Onay verirseniz yapıyorlar. Onay vermezseniz yapmıyorlar. Tek karınız şu oluyor. Arabanın gelecekte çıkaracağı arızaları da önceden öğrenmiş oluyorsunuz.

Yetkili servislerdeki rutin bakım fiyatları biraz da bu yüzden pahalı. Ekstra kontrolleri de fiyatlara yansıttıklarını düşünüyorum ben.

Aynı kontrolleri özellerde yapıyor.Sonuçta değişecek parça bulsalar para kazanacaklar.

***İnsanlar uykudadırlar,Ölünce uyanırlar!!!

• Tamire gelen araca geceleyin kepenki kapatınca çöküp ne kadar sağlam işe yarar parçası varsa ellerindeki tamir görmüş çıkma parçalarla değiştiren şerefsiz evlatlarını biliyorum.

bunun gibi daha neler...

W220 S500L V8 Automat. (Satıldı)
  • Cumartesi arabamın ön tamponunu değiştirdim. Hayatımda ilk defa arabayı yetkili servisten başka bir yere götürdüm. Ön tampon orijinal 270 TL idi. Yan sanayi 75 TL. Altı üstü tampon. Varsın, yan sanayi olsun dedim. Kaportacı deliklerini denk getirene kadar akla karayı seçti. Orijinal olmayınca tam karşılığına oturtmakta zorlandı. Bir de şöyle söyledi.

Orijinal tampon daha yumuşaktır. Darbeyi emer. Kolay kolay kırılmaz. Bir canlıya vurduğun zaman yaralar. Öldürme riski düşük olur. Fakat yan sanayi plastik kalitesiz ve serttir. Aynı hızla bir canlıya vurursanız öldürme riski daha yüksektir ve kendisi de kırılır dedi.

Yani şunu demek istiyorum. İster yetkili servise gidin. İster özel servise gidin. Ama imkanınız el veriyor ise mutlaka orijinal parça taktırın.

Kendi deneyimlerime dayanarak servisine göre değişir diyeyim.
    Eski aracımın 90'larda yetkili serviste aracın gaz ayarını bozdular ve bir daha düzeltilemedi, kalıcı bir sorun olarak kaldı.
    Yine en son başka bir Renault yetkili serviste arka balatalar değiştirildi, ellerinde Renault balata bulunmadığı için Motrio marka taktılar.
    Israrlarıma rağmen Renault bünyesinde olmayan bir parça alamayız diyerek kendi ellerindeki balatayı kullandılar.
    Bu işlemden sonra el freni tutmadığı için 3 kez daha servise gittim, en sonunda adamlarla kavga ediyordum, sinirlenip sanayiye gittim, meğer el freni telini unutmuşlar. Bu da yetmiyor gibi sorunu söylediğiniz halde hiç üstlerine alınmayıp, ilk 2 gidişimde yol yaptıkça alışır ve en son gittiğimde el freni bozuktur onu değiştirelim dediler, sağlam olan el frenini çalışmaz hale getirdiklerini hiç kabullenmediler ve hiç tekerleri kontrol etmediler.
    Daha sonraları da fren balatalarının aşırı cızıltılı ses yapması üzerine defalarca sanayide kontrol ettirdim, 3. temizleme işleminden sonra sanayideki ustam Renault servisin taktığı muadil Motrio balatalar için bunlar fazla dandik değiştirelim dedi.
    İnternetten araştırınca da Motrio 'nun Renault firmasının ikinci kalite ürünleri olduğunu, benim gibi Renault araçlara takılan balatalardan birçok şikayet olduğunu öğrendim.

Gelelim sanayiye, eskiden gittiğim ustadan pek memnun değildim, serviste kalitesiz olunca aracın problem çıkarması başa bela oluyordu.
    Hatta direksiyonda biraz boşluk ve titreme vardı, ustaya sorunca bunlar bu kadar oluyor diyordu.
    Sonra iş yerimdekiler beni bir Usta ile tanıştırdılar, sadece muayene için aracı kontrol etmesini isteyerek verdim. Aracın direksiyon hassasiyeti ve stabilizasyonu tamamen değişti.
    Hatta lastikleri çevirdiğinizde tekerlerin eğildiğini bile hissediyordunuz.
    Tabi bundan sonra eksiksiz olarak sadece bu ustaya gitmeye başladım ve yetkili servisi bir daha kullanmadım.

Peki bunlar arasındaki fark nedir;
    Yetkili servis mümkün olduğunca firmanın orjinal parçalarını kullanmak zorunda.
    Özel servisler ve sanayide ise orjinal parça her modelde bulunmuyor, bir kısmı da orjinal yerine imitasyon kullanıyor.
    Bu servisin dürüstlüğüne ve kullanıcının bütçesine kalmış durumda.
    Yetkili servislerde, özel servislerde ve sanayide sizin aracınızdan anlayan bir usta bulunup bulunmadığını bilemezsiniz.
    Her servisin çalışanlarına verdiği eğitim ve çalışan kalitesi değişiyor.

Bir de yetkili servis aracın tüm kaydını tutmaz.
    Siz yağ su değişimine kilometre bakımına gelirsiniz, aracın bir aksaklığı bulunuyorsa söylerler ve fiyat teklifi verirler, isterseniz dışarıda yaptırırsınız, kaydı kuydu tutulmaz. Şimdi bu araç ile tüm bakım ve onarımları serviste yapılan aracı nasıl ayırt ederseniz bilemiyorum.
    Yetkili servislerin yolma politikalarına da belli bir oranda katılıyorum, çünkü kimi müşteriye hizmet sunduğu için para kazanıyor, kimiyse para kazanmak için hizmet sunuyor.

Yani ikinci el araç alırken her durumda kötüye kullanımlar söz konusudur.
    Kesinlik arz etmeyen bir etkendir.

• quote:

Orijinalden alıntı: lord66

quote:

Kesinlikle alınır.Garantisi bitmiş aracı yetkili servise götürüp kazıklanmanın hiç bir anlamı yok.Özel servistede nasıl olsa dediğiniz gibi kayıtlar tutuluyor.Özel serviste sadece orjinal parça kullanılmıyor ve tek fark bu sanırım bakım anlamında.

benim götürdüğüm opel özel servis orjinal parça kullanıyor gösterdi bana bakım için gerekli olan parçaları herşeyi

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

yine aynı şekilde götürdüğüm özel servis mesela en son götürdüğümde aracın altına balatalara her yere baktılar halbuki ben öyle birşey istemedim

• Bakim Yaptirma Isi Kendi Insiyatifi de Herkesin Ben garanti surecinde yetkili servis sonrasinda ise iyi bir ozrl servisin kollarina teslim ediyorum aracimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son yaşadığımı aktarayım. Aracımın garantisinin bitmesine bir ay kala LPG taktırdım. Bu süreçte başıma çok şey geldi. Öncelikle yetkili servise son gittiğimde 1050TL para ödedim!!! Normal bakıma ek olarak sadece ön çift fren balatası var bu fiyatta!!! LPG işini sordum. "Biz tavsiye etmiyoruz, aracınız garantiden çıkar, vs.vs.vs." dediler. Neyse LPG taktırdıktan sonra uzun yolda iki sis farım da kırıldı. Sis farının tanesi 630TL imiş!!! O an şafak attı ve sanayiye gittim. Argos'a sis farlarını söktürdüm. 3 hafta sonra geri gittim, hem bakım yaptırdım, hem Sis farlarımı tamirden aldım, taktırdım. Toplam 420TL. Bunun 80TL'si iki sis farı tamiri. 340TL'ye çıktım servisten. Yetkili servisten daha yetkin ve daha çok kontrol yapan bir adam. An itibari ile mutluyum. Yetkili servis bu pazar beni bir etkinliğe çağırdı. Gideceğim. Tüm müşterilere hem LPG'yi hem Argos'u tavsiye edeceğim

• Hayati onarımlar için yetkili servise gidin. Triger gibi mesela.
  • 1 ay önce ilk sahibinden aldığım 2005 model 110.000 km'deki Yaris sadece ilk bakımda yetkili servise gitmiş, onun dışında 10 binde 1 bakımlar aksatılmadan hep aynı özel serviste yaptırılmış.Cumartesi günü yağ filtresi almaya gittim servisten, kayıtlara bakıp güldüler. Dedim gülecek ne var bunda 110.000 km boyunca 10 bin km bakımları, 1 takım da fren ve debriyaj balatası dışında hiç bir masraf çıkarmamış araç.Sonra bakımı biz yapalım diye teklif ettiler, yağı dışarıdan aldığımı söyledim, sorun olmaz dediler, kaç para dedim yağ hariç 170-200 lira dedi adam.Ben de kalsın deyip çıktım.

Özel servisle aynı fiyat olsa dahi bakım sırasında aracın yanına sokmayan yere hiç bir zaman araba götürmem.Ne yapılıyorsa gözümün önünde yapılacak arkadaş...

Orijinalden alıntı: Yns 

Özel servisle aynı fiyat olsa dahi bakım sırasında aracın yanına sokmayan yere hiç bir zaman araba götürmem.Ne yapılıyorsa gözümün önünde yapılacak arkadaş...

Bağdatlılar Yetkili Servisi buna izin veriyor. Arabanızın başında bulunabiliyorsunuz. Her şey gözünüzün önünde oluyor. O sebeple memnunum.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.