Şimdi Ara

Yetkili servis mi? Özel servis mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aracın genel bakımlarını yaptırıcam.Aracımız 2011 fluence,62 binde.Ağır bakımları şimdiye kadar pek yapılmadı diye biliyorum.Triger değişicek,diğer bakımlarla beraber yetkili servis 1300 tl fiyat çıkardı.Özel servisi aradım 800 tl fiyat çıkardı ama balatalar falan değişirşe 950 yi bulabilir dedi.Araçta bu km'de neler değişmeli,nelere dikkat etmeliyim?Birde sizce hangi servisi kullanmalıyız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güvenilir bir özel servis ise tabii ki özel servis derim. Ancak bazı markaların aracın devamlı yetkili servis kaydının bulunması halinde pahalı bazı parçaların bozulması halinde iyi niyet garantisi kapsamında sadece işçilik ücreti talep ettiğini okudum.

Renault da böyle birşey yoksa hiç gerek yok yetkili servise.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Triger genelde 80.000 de değişir,Siz bir gösterin derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 lira için maceraya ne gerek var. Yetkili serviste adam her gün ayni araçlara bakiyor.sik sik eğitimler veriliyor.orijinal parca kullaniliyor.silinti olunca takilan ürünün garantisi var
    Düşünmeye gerek yok bence. Yetkili her zaman iyidir.satarken de faturalar hem km hem de güven anlamında çok yardimci olur.

• Özel servise git garantisi dolmuştur zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: selim82

300 lira için maceraya ne gerek var. Yetkili serviste adam her gün ayni araçlara bakiyor.sik sik eğitimler veriliyor.orijinal parca kullaniliyor.silinti olunca takilan ürünün garantisi var
    Düşünmeye gerek yok bence. Yetkili her zaman iyidir.satarken de faturalar hem km hem de güven anlamında çok yardimci olur.

Açıkçası bu işlerden pek anlamıyorum hocam.Bazıları garantisi bittiyse hiç yetkili servise gerek yok diyor.Bazıları da ağır bakım yapılacaksa yetkili serviste yaptır garantili olur diyor.Bilemiyorum inan

• trigere 90 binde baktırın bence, yetklii servisin yanından dahi geçmeyin muhakkak özel servise yaptırın. hidrolik yağı, fren yağına filan baktırın. klima gazına baktırın, kaçak vb var mı diye. amortisörlere baktırın, fren disklerini muhakkak kontrol ettirin. başka yağ su antrifiriz, filtreleri değiştirin devam edin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yetkili servis mi sanayi mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

trigere 90 binde baktırın bence, yetklii servisin yanından dahi geçmeyin muhakkak özel servise yaptırın. hidrolik yağı, fren yağına filan baktırın. klima gazına baktırın, kaçak vb var mı diye. amortisörlere baktırın, fren disklerini muhakkak kontrol ettirin. başka yağ su antrifiriz, filtreleri değiştirin devam edin.

Hocam araç 6. yılına girdi.Triger için yılında önemi var diye biliyorum.

• onlar sadece kullanım kılavuzunda yazar. siz 90 binde değiştirin. 6 yılı da 9 yıl yapın
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Yetkili serviste son bakım yaptırdığımda 150,000 km veya 10 yıl dediler...
  • O zaman 65 binde periyodik bakıma sokalım aracı.80 binde triger gibi ağır bakımları yaptıralım.Doğrumudur hocam

• Bende de fluence var size yardımcı olayım.Öncelikle triger için geç bile kalmışsınız normalde ya 4 yıl yada 80.000'dir.Ben geçen sene değiştirttim.Serviste bana o civar fiyat çıkarmıştı ancak ben orjinal parça kullanılarak 600 tl'ye değiştirtmiştim.Her özel servis bir değildir bana servisle aynı fiyatı çıkaran servislerde vardı iyice gezmek lazım.Başka sormak istediğiniz bişey varsa cevaplayabilirim
  • iş ustanı bulmakta ben ustamı bulana kadar neler çektim neler itin köpeğin elinde oyuncak oluyorsun

2 yıldır o kadar rahatım ki öyle böyle değil

Güzel ustan varsa yetkili servisin kapısından bile geçmene gerek yok
  • Bir ay içinde bakıma gitmem lazım,garanti bu sene itibaryle bitti. Dedimki parçaları dışardan alayım sadece işçilikle işi kapatayım.Parçaları almaya gittim satıcı dediki,kardeş tamam garantin bu ay bitiyor ama sen yine bu sene bakımı servise yaptır,önümüzdeki yıl içinde bir şey olursa garanti kapsamı dışında dahi olsa servisler iyi niuyet garantisi adı altında yerdımcı olurlar.250-300 tl için bu avantajı kaybetme derim dedi bana parça satmadı. 3.tane filtre 4.5 litre motor yağı 1.tk ön fren balata servis indirim yaparak 550 tl fiat verdi.parçaları ben alsam sadece dışarda işçilik vererek yaptırmaya kalksam 300 tl.Bende satıcıyı haklı buldum bu senede servise gidicem.
  • yetkili servisler çok fazla fatura çıkarmakta, güvendiğiniz ustanız varsa özel servis daha ekonomik olur.
  • Gözünü seveyim fiatın. Yetkili servisleri bile uygun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.