Şimdi Ara

Yetkili servis mi sanayi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar biliyorum ilk başta kulağa mantıksız geliyor. Ancak artik sözde garanti dedikleri olayda bile dünya kadar para alıyorlar. Ayrıca genel itibariyle bircok servisin yeterince kurumsal olmadığını dusunuyorum cevremde bu konuda çok şikayet var.
    Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz inanıyor musunuz ki gittiğiniz yetkili serviste bütün araçlara orijinal yağ vs... konuluyor. İçeriye girmek bile yasak. Ne yapıldığı belli değil.tamam herşeyi çok güzel bile yapsalar bu fiyatlara gidilecek yerler değil. Garanti diye diretiyoruz ama ilk 2-3 yıl kim aracında sorun yaşamış ki... yetkili serviste 1500 e yaptıracağım bakımı sanayide gözümün önünde 400 e yaptırdım.bu kadar uçurum olmasa ben de yetkili servisi tercih ederdim ama şu şartlarda yetkili servise gitmek biraz şey gibi....
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yetkili Servis mi Sanayi mi: Aracını Nerede Baktırmalısın?

Arabanın düzenli bakımı, aracının ömrünü uzatmak ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için çok önemlidir. Bakım yaptırırken karşı karşıya kaldığın seçenekler arasında yetkili servis ve sanayi yer alıyor. İşte bu iki seçenek arasındaki farkları ve aracını nerede baktıracağına karar verirken göz önünde bulundurman gerekenleri:

Yetkili Servis

• Yetkili servisler, aracının markasına özel olarak eğitim almış teknisyenler tarafından sunulan hizmetlerdir.
    • Orijinal parçalar kullanırlar ve aracının garanti kapsamı dahilinde kalmasını sağlarlar.
    • Standart bakım programları uygularlar ve aracının benzersiz ihtiyaçlarına göre özel tavsiyelerde bulunurlar.
    • Maliyetleri genellikle sanayiden daha yüksektir.
    • Aracını garanti kapsamı dahilindeyken yetkili serviste bakım yaptırmak genellikle önerilir.

Sanayi

• Sanayiler, genellikle bağımsız olarak işletilen ve çok çeşitli araç markalarına hizmet veren işletmelerdir.
    • Orijinal parça kullanmayabilirler ve aracının garanti kapsamını etkileyebilirler.
    • Esnek bakım programları sunabilirler ve aracının bakımını ihtiyaçlarına göre özelleştirmene izin verebilirler.
    • Maliyetleri genellikle yetkili servisten daha düşüktür.
    • Aracının garanti süresi dolduktan sonra veya daha uygun maliyetli bir seçenek arıyorsan sanayi iyi bir alternatif olabilir.

Servis mi Sanayi mi?

Aracını nerede baktıracağına karar verirken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundur:

• Araç garantisi: Aracın garanti kapsamındaysa yetkili serviste bakım yaptırmak önerilir.
    • Bütçe: Sanayiler genellikle yetkili servislere göre daha uygun maliyetlidir.
    • İhtiyaçlar: Aracının özel bakım ihtiyaçları varsa yetkili servis daha iyi bir seçim olabilir.
    • Tercih: Sonuçta, aracını nerede baktıracağına sen karar vermelisin. Bilgili bir karar vermek için her iki seçeneği de araştırmak ve ihtiyaçlarına en uygun olanı seçmek önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Siz inanıyor musunuz ki gittiğiniz yetkili serviste bütün araçlara orijinal yağ vs... konuluyor. İçeriye girmek bile yasak. Ne yapıldığı belli değil.tamam herşeyi çok güzel bile yapsalar bu fiyatlara gidilecek yerler değil. Garanti diye diretiyoruz ama ilk 2-3 yıl kim aracında sorun yaşamış ki... yetkili serviste 1500 e yaptıracağım bakımı sanayide gözümün önünde 400 e yaptırdım.bu kadar uçurum olmasa ben de yetkili servisi tercih ederdim ama şu şartlarda yetkili servise gitmek biraz şey gibi....

• Arabanın halinden anlayan sağlam, tanıdık bir ustayı hiç bir yetkili servise değişmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JrEvo

Arabanın halinden anlayan sağlam, tanıdık bir ustayı hiç bir yetkili servise değişmem.

+1
  • Ben once referanslarina bakarim sonra fiyatina . Ucuz diye gidersiniz daha pahalliya gelir. Benim icin aslolan isi bilene iyi fiyata yaptirmaktir. Sanayi servis ayirt etmem eger aracin garantisi yoksa.

• Garantisi bitince yetkili servise götürmem bir daha.Malum opel servisleri bir halt beceremiyor
  • Daha önceki aracıma Fiat servisinden fiyat alırken kullandıkları yağı sordum. Birisi shell dedi diğeri marja vermedi bir başkası olio kullanıyormuş. Son olarak da mobil diyen de oldu. Yağ konusunda inisiyatif alma konusunda yetki veriyorlar galiba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yetkili servis herzaman bana güven veriyor.karşında en azından kurumsal bir kimlik var.

• Sanayi derim ben

• YETKİLİ SANAYİ

• Duruma göre hareket ediyorum bazen servisler yedek parça da özellikle daha iyi fiyat verebiliyorlar. Birde hep aynı araçla uğraştıkları için el yatkinligida oluyor ama bu dediklerim hep teşhisi belli sorunlar icin. Yoksa gidin servise klima soğutmuyor diyin onlara kalsa kompresör + radyatör değişecek. Halbuki sanayide gazi bas devam

• trsinapsis T kullanıcısına yanıt
    Kendim + sanayi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servis bir kere geçiriyor, sanayi 10 defa geçiriyor.

Sanayiler istisnalar dışında tamamen at hırsızları ve kolay yoldan para kazanmaya yemin etmiş tiplerin yeri olmuş işim olmaz.

Geçen gün arkadaşın şirket arabalarına çıkma far bakmaya gittik, Ankara Yıldız sanayi, pert arabaların yeri, adam diyor ki abi bu farın bana gelişi 250TL, ulan sen 250TL'ye komple pert araba alıyorsun namussuz adam bir de ayak yapıyorsun.

Serviste de 305TL aynı far ve takma parası almıyorlar gittik servise yaptırdık.
  • Servis.

Başlarında mühendis var. Kayıt var. Gerisi sürücünün becerisi.
  • Gidip parca-malzemeyi kendim aliyorum sonra ustalarima goturup hallettiriyorum. Hem aracima ne takildigini, nasil malzeme kullanildigini biliyorum hemde en uygun sekilde islemleri hallediyorum.

• Al birini vur ötekine

• Yetkili servisten ayrılıp sanayide kendi dükkanını açan usta tercihimdir.

Böyle "iyi" bir usta buldunuz mu sorunun çözümü ve ödeme konusunda yetkili servise göre daha güvende hissedebilirsiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Kendim + sanayi

+1

• En iyisi kendi yaptığınızdır, sonra tanıdık bir ustanın yaptığıdır. Bu arada malzemeleri de alacağınız markanın distribitöründen öğrendiğiniz satıcıdan temin ettin mi tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: L&M

YETKİLİ SANAYİ

Yetkisiz sanayi desek daha doğru olur :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.