Şimdi Ara

Yetkili servis 10+ yıllık plazma TV tamiri için 2250 TL istedi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Açıkken kendi kendine kapanıp tekrar açılan plazma TV'yi yetkili servise tamire verdik, "Y-SUS görüntü kartı bozulmuş, değişecek, yedek parçası piyasada bulunmaz, orjinal Japon parça olması lazım, başkasını TV kabul etmez, bizden başkası bu plazma TV'yi tamir edemez, televizyonu bozdurursunuz" dediler. Sizce 10+ yaşında, 60 Hz 1080p televizyonun tamirine bu kadar para vermek mantıklı mı? "Piyasada 5000-6000 TL'ye yeni televizyonlar var" dedim (hoş 2000 TL'nin altında bile var), "Sizdeki birinci kalite, onlar 5. 6. kalite, sizdekinin görüntüsü çok iyi, sizi bir 20-30 yıl daha götürür" dediler. İyi bir 4K HDR 120Hz TV 18.000 TL civarında, o kadar parayı da şu anda veremem, ama tarih olmuş bir TV'ye de yeni TV parası verilir mi?

EDİT: Aynı sorunun yaşandığı benzer bir konu buldum. https://forum.donanimhaber.com/tv-kendi-kendine-acilip-kapaniyor-panasonic--123078363#142810343

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Ekim 2022; 17:47:1 >

• Hocam, neye dayanarak 20-30 yıl gideceğini söylemişler gerçekten ilginç. 10 yıl fabrika üretimi ile gitmiş. Diğer parçaların bozulmayacağının garantisi yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Parçayı kendiniz çıkma veya benzer bulursanız devam edin. Ürün ömrünü doldurmuş yarın başka yeri bozulur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt

İnternetten parçayı araştırıyorum ama henüz bulamadım. "Orjinal Japon parçası olması lazım ,yoksa TV kabul etmez, üretimi durmuş, piyasada parçası yok" dediler. Gerçekten öyle mi bilmiyorum ama "bize mecbursun" demeye getirdiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Ekim 2022; 17:35:3 >
  • NEGANYRSA kullanıcısına yanıt

Evet, yani babaannemin zamanındaki para kasası gibi buzdolaplarından olsa 50-60 sene dayanır diyeceğim, ama adam öyle bir konuştu ki sanki uzaya uydu gönderiyor.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Bütçeyi biraz zorlayarak yeni TV baksanız daha iyi olur gibi. Bence bütçe bile yeterli değilse bir süre idare edip yetince almak daha iyi olacaktır. Şimdi para harcarsınız, yarın farklı yeri bozulur...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pazarlık yapın 2000e insin. Model numarası nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Modeli "TX-P42ST30E". Linkini verdiğim diğer başlıkta da aynı sorun var, "switch arızasıdır, 5-10 TL'ye yenisini bulursunuz" diyorlar. Yani pek bilemeyeceğim, beni ayaküstü öpmeye çalışmayacak tanıdık bir elektronikçiye göstermekte fayda var. 2000 TL'nin altında yeni televizyon satılıyor, yani 2000 TL de az buz değil; zaten pazarlık yapacak bir tavırları da yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Ekim 2022; 18:57:14 >
  • Dışarıda yaptırın ucuza gelir, geze geze yer bulursunuz.

• Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

"Bizden başka kimse yapamaz, televizyonu bozarlar, yedek parçası yok, üretimi durmuş, sadece orjinal japon parça kabul eder" filan dediler. Tanıdık elektronikçiye bir baktıracağım, eğer ON switch bozuksa üç beş kuruşa yenisiyle değiştirilebilir, cidden Y-SUS kartı bozuksa da 10 küsür senelik televizyonun tamiri için yeni televizyon parası verilmez. Belki yaza kadar para biriktirip yeni televizyon alırım diye düşünüyorum, ama tabii dolar birden katlanırsa o iş de yaş olur.

Hocam tv tamircilerinde hurda tv parçaları oluyor. Belki geze geze bulursunuz. Tv ile uğraşan tanıdık var. Bir sürü hurda parçası var mesela.

10 yaşındaki plazmaya 2k verene kadar ikinci el almak bence de daha mantıklı duruyor

hocam zaten çoğu elektronik ürünün tamiri çıkma parçasıyla tamir ediliyor yada yan sanayi kartı,elektronik parçayı bularak değiştirip yapıyorlar. bu işlere ilgili biri olarak tavsiyem 2.el tv bozuk tv satan bit pazarı tv tamiricisi gibi yerlerde muadil parçayı kartı aramanız sonrasında bir elektronik ustası bulup montajını yaptırmanız. bu hayatta guvenılmıcek calısanlar servis elemanı telefoncular bilgisayarcılardır. lg servisinde calısan bir arkadasım vardı tamir montaj her kısımda calısıyordu. pişkin pişkin söylediği şu oluyordu müşteriye akım korumalı priz satıyoruz korkuutup 10k tv ye verıyor zaten "200 300tl vermekten korkmayın elektrıksel arızada bozulur servıs kabul etmez" dıyorduk tv marka model fiyatına gore akım korumalı priz fiyati veriyorduk diyordu. yani cok guvenmeyın sallayın ne derlerse desın baktınız olmuyor mahalle arası usta sanatkar bir tamirci illa cıkar ama genede servise o parayı yedirmeyin.

• Ebbx41 E kullanıcısına yanıt

Zaten televizyonu iade alıp tanıdık bir elektronikçiye baktırtma kararı aldım. Ben servise öyle diyince ücreti 2250 TL'den şaak 1850 TL'ye indirdi. Büyük ihtimalle fatura vermeyip KDV'yi indirecek. 1850 TL bile fazla, 2000 TL'nin altında satılan yeni TVler var. Sonuçta tamir ettirsem bile o TV'nin daha ne kadar dayanacağı belli değil, her an başka bir parça bozulabilir (tabii servis bana 20 yıl daha dayanır dedi).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 14 Ekim 2022; 12:43:32 >

aman aman hocam servisten direk uzaklas büyük ihtimal minik bi soket bile cıkmıs olabilir. takınca duzelicektir ben direk servis calısanı arkadasımın yaptıklarını anlattım. ben evdeki arızalarda servislik bir durum olduysa örnek buzdolabı gelir servis bakar arızasını soyler ikna etmeye calısır kabul etmem fiyat alırım servis ücretlerini öderim ve gönderirim. sonrasında biraz piyasaya bakarım tamire değer değmez bi değerlendiririm. sonra yaptırır yada yenisini alırım. ama kesinlikle servisi cagırıp hemen yapın diyenlerden olmadım arastırmakta fayda var. garantisi yoksa servis bana uzak olsun abi geneli ne koparsam müşteriden kardır gozuyle yaklasım sergılıyor sizdede goruldugu gibi :)

• Bende benzer bir sorun yaşıyorum(Yaklaşık 10 yıllık LCD TV), Tık tık diye ses geliyor televizyon açılmıyor. Basit bir şey sandım yakınımda olan bir tamirciye götürdüm yetkili servis değil. Tamirci parçasını bulamadığını ve çöp olduğunu söyledi, bende başka bir çözüm arayışına girdim. Sony servisine sordum gelen cevap "kurcalanmis cihaza bakmıyoruz bir başka servisten yardım alın" dendi  

Başka bir tamirci bulacağım şansımı denemek istiyorum.

• qarakedi kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    "kurcalanmis cihaza bakmıyoruz bir başka servisten yardım alın"

Yuh davara bak, kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.