Şimdi Ara

Yetkili otomobil bayi açmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
26.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet, bu soruyu buraya sormak ne kadar mantıklı tartışılır fakat şu dönemde bir yetkili otomobil bayi açmanın maliyeti nedir?

- Bu işte en kârlı otomobil markası nedir?

- Bu dönemde bu işe yatırım yapılır mı?

- Araç başına kazancı ne olur?

gibi soruların cevabını merak ediyoruz evet ediyoruz. Değerli yorumlarınızı bekliyorum

Yetkili otomobil bayi açmak?

Talha Mert bu mesajı paylaştı

• - Anlaşacağınız markaya göre 5-10 milyon euro arasında maliyeti olur,

- Servisten ve Satıştan en çok kazandıran markalar , MERCEDES - BMW - VAG - TOYOTA - HONDA ve RENAULT

- Sermayeniz var ise , Doğru marka ve doğru Lokasyonda bir yatırım yapıyorsanız bu işe her zaman yatırım yapılır

- Anlaşacağınız markaya göre

Sıfır araçtan, Min %3 Max %10 arasında bir kazanç
    Yedek paraçadan Min % 20 Max %45 kazanç
    Mekanik - Kaporta - Elektirik - Döşeme İşçilikleri zaten külliyen kazanç ( eleman maliyeti ve işletme giderleri çıkıldıktan sonra )
    Aksesuardan ( Spoyler - Cam Filmi - Park Sensörü - Geri Görüş Kamerası - Multimedya - Boya Koruma - Seramik Kaplama vs... ), Min %30 Max %200 kazanç
    Boya dan Min %100 Max %300 kazanç
    Lastik Satışından Min %10 Max %30 kazanç
    Rot ve Balans Ayarı Külliyen kazanç
    Araçtan çıkan eski parçalar ( hurda ) ve yanık yağ da cabası
    2. El araçtan kazanılan kazanç göreceli ...

Bu işe '' çok kafa yormuş, araştırmış - yemiş - içimiş - yatmış - kalkmış '' birisiyim ancak tek başına yapılabilecek bir iş değil en azından benim için , ciddi yatırım gerektiriyor.
  • Ben diyeyim 20, sen de 30 milyon TL.
  • Bayi açmak önemli değil. Servis de açma zorunluluğu var. Kalifiye elemanı ustası çırağı vs paran olsa bile o kadar kolay değil.
  • Arac satisindan cok para kazanilmiyor, bakimdan,iscilikten,yedek parcadan,kisaca Servisten kazaniliyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıcıysanız Afyon Opel Akhanlar devren satılık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 13 Aralık 2018; 17:22:4 >
  • - Anlaşacağınız markaya göre 5-10 milyon euro arasında maliyeti olur,

- Servisten ve Satıştan en çok kazandıran markalar , MERCEDES - BMW - VAG - TOYOTA - HONDA ve RENAULT

- Sermayeniz var ise , Doğru marka ve doğru Lokasyonda bir yatırım yapıyorsanız bu işe her zaman yatırım yapılır

- Anlaşacağınız markaya göre

Sıfır araçtan, Min %3 Max %10 arasında bir kazanç
    Yedek paraçadan Min % 20 Max %45 kazanç
    Mekanik - Kaporta - Elektirik - Döşeme İşçilikleri zaten külliyen kazanç ( eleman maliyeti ve işletme giderleri çıkıldıktan sonra )
    Aksesuardan ( Spoyler - Cam Filmi - Park Sensörü - Geri Görüş Kamerası - Multimedya - Boya Koruma - Seramik Kaplama vs... ), Min %30 Max %200 kazanç
    Boya dan Min %100 Max %300 kazanç
    Lastik Satışından Min %10 Max %30 kazanç
    Rot ve Balans Ayarı Külliyen kazanç
    Araçtan çıkan eski parçalar ( hurda ) ve yanık yağ da cabası
    2. El araçtan kazanılan kazanç göreceli ...

Bu işe '' çok kafa yormuş, araştırmış - yemiş - içimiş - yatmış - kalkmış '' birisiyim ancak tek başına yapılabilecek bir iş değil en azından benim için , ciddi yatırım gerektiriyor.

• En az 5 milyon Euro desek 30 milyon eder Eee...!!! Şimdi bu servis bize yilda risksiz kafadan en temizinden 6 milyon getirirmi once onu hesap etmek gerekir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel yetkili servis önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Ankara Renault Servis Tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • En iyi iş oto yıkama, yanındada detailing yaparsan paraya para demezsin.

Forumda kendince arkadas bu işi hobi olarak yapıp daha sonrasında ticarete dökmüş insan var. Ankarada detailing dediğinde dby diyorlar.

Ürünün maliyeti belli, işçilik ön planda

• bu tür bir işe girecekseniz bence doğru bir lokasyonda vag yetkili satış-servis işine girin.

bizim memleketteki tok kapı sesi sevdası bitmez, sizin de sırtınız yere gelnez

• quote:

Orijinalden alıntı: sals

En az 5 milyon Euro desek 30 milyon eder Eee...!!! Şimdi bu servis bize yilda risksiz kafadan en temizinden 6 milyon getirirmi once onu hesap etmek gerekir
    Risksiz %20 kazandıran bir iş mümkün mü?

• Piyangodan para çıkarsa bu işi düşünüyorum😁

• ir10 kullanıcısına yanıt
    Piyango tam bilete ve sadece size çıksa bile ucu ucuna yeter o sermaye

• Sadece bina maliyeti 10 milyon tl yi geçiyor.
  • Nissanda sadece yetkili servis açmak isteyen birisi, satış birimini de açmasını ve en az 50 araç ilk olarak almasını istedi.

50 araç demek aynı zaman da depo da demek. Şu an çok riskli iş.

• 50 milyonu o işe yatırıp bir sürü insanla uğraşacağıma bankaya yatırıp ayda 1 miyon alırım hayatımı yaşarım.
  • sfzb67 kullanıcısına yanıt
    mersin'deki opel bayii de devrediyor :)
  • Bu işi bir süre önce ben de düşünmüştüm. Zengin bir arkadaşım işinden istifa et hangi markayla istersen onunla görüşelim açalım servisini sen de başına geç dedi.

2012 yılında 5 trilyon bütçe ayırırım sözünü aldım ve araştırmaya koyuldum. Satış rakamları, servis maliyetleri ve illerde hangi servislerin bulunduğuna dair vs. araştırma yaptım. En sonunda xx marka olarak belirledim ve xx servisi olmayan illeri belirledim.

Sonra birkaç görüşme yaptık ama bu iş sen ben istiyorum dediğinde değil karşı taraf ben seni uygun gördüm demesiyle oluyormuş. Firma o ildeki muhtemel ihtiyaca göre karar veriyormuş.

Lafın kısası maddiyat yetmedi ve biraz da yemedi biz bu işten çekildik:)

• zamanında açsanız sırtınız yere gelmezdi. biz de şu an yamaha motosiklet bayisi açmayı düşünüyoruz yardımcı olabilecek veya bilgisi, tavsiyesi olan varsa yazsın lütfen n ekadar sermaye gerekli kar oranı nedir değer mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.