Ersan, Serdar, Egemen, Hasan Ali, İbrahim Akın, Pektemek, Volkan, Sercan...
Bu adamları örnek gösterip iç piyasada hata yaptık diyoruz. Doğrudur, hata yaptık. Takımda Sabri-Ceyhun-Yekta-Engin-Selçuk-Kazım-Semih dışında yerli topçu yok. Selçuk ve Kazım'ı koy kenara, diğerleri yedek. Buna eyv, ama bir de işin diğer boyutu var;
Serdar - Fenerbahçe bu adama 4.5 milyon euro + 1-2 topçu verdi. E biz talip olsak bonservisi kaç milyon euro olurdu? Veya şunu soralım, Kayseri bu adamı bize verir miydi? Süleyman Hurma denen adam orada varken?
Hasan Ali - Keza bu adamı alabilir miydik? Tamam sen parası neyse verirsin de, ya Süleyman Hurma?
Ersan - Geçen sezon ağır sakatlık geçirdi. 3-4 milyon euro verip bu riske girmek mantıklı mıydı? Neticede sakatlanma ihtimali vardı, sakatlandı. (Tekrar geçmiş olsun bu arada.)
İbrahim Akın - Aydın Yılmaz + para konuşuluyordu, olmadı. Sonra baktık ki adı şike mevzusuna karışmış. Şu an Metris'te.
Sercan - Hızlıdır, çalım atar vs. Son hamlede ise al sana Guiza. Hadi gece hayatını geç, Terim varken iki adım atamazdı. Ama sakatlığıyla ilgili soru işareti vardı. L. Moskova yanılmıyorsam bu sebeple vazgeçmişti. Şimdi Kiev'e transfer olmuş.
O listede 3 isim gelsin isterdim; Egemen, Pektemek ve Volkan. Pektemek'te ise devre arasında Beşiktaş'a verilmiş bir söz vardı dedi Cavcav. Ne kadar doğru tartışılır. Doğru desek, olaya geniş açıdan bakınca -ki FM oynamıyorsun bas parayı al adamı, diğer durumları da düşünmek zorundasın- sadece 2 adamı kaçırdık gibi duruyor. Kaçırdık da değil, almadık.
Yerli transferde hata yaptık, falanca oyuncuyu alamadık derken biraz düşünün istedim. Benden bu kadar, bakalım siz ne düşünüyorsunuz.
(Tekrar not düşelim. Takımın yerli kalitesi düşük, yerli transfere ihtiyaç var. Bu ayrı konu. Bahsettiğim olay bu isimleri sayarken "parayı verip alırdık, niye almadık" şeklindeki düşünce yapısı.)
Volkanı da bursa beğenmiyor biz mi alacağız.
6+2+sınırsız pizza muhabbeti varken burun kıvırmak yanlış. Oynatırsın, olmadı rotasyonda kullanırsın. Trabzon'a gitti zaten, o ihtimal de kalktı ortadan.
diğer klüp başkanları fenerbahçe taraftarı bence bizim gurbetçi futbolcu peşinde koşmamış lazım daha kaliteli oluyorlar hemde . Şunuda söyleyeyim ben en çok beşiktaşın transfer politiikasını takdir ettim hatta hayran kaldım adamlar gençlere yöneldiler bebe falan çok eleştirildi ama manu yedeği bence kötü olamaz ordaki üst düzey oyuncuların yanında yetişen adam elbet birşeyler kapmıştır ayrıca şimdide atletico madrid b takımının forvetini almışlar gencecik . ayrıca gurbetçi türkte aldılar adlarını hatırlıyamıyorum şimdi.
O biraz da transfer stratejisine bağlı. Bu sezon takıma direk katılacak oyuncular tercih edildi. Zira başarı gerek, taraftarın sabrı kalmadı bu konuda. Bunu Aysal da Terim de söyledi göreve geldiklerinde. Ha gelecek sezon dediğin olur. Sanıyorum bu yönde çalışmalar da var. Genç oyunlar, bilhassa Avrupa'da oynayan, altyapı eğitimini orada alan oyuncular alınacaktır. Ayrıca 3 takım satın alınacak diyorlar, altyapıyla ilgili bir proje söz konusu. Bekleyip görmek gerek.
Bahsi geçen futbolcularla ilgili kişisel görüşüm,gece gece ancak bukadar yazdım.
Ersan Gülüm:Almak bence büyük riskti haklısın sakatlık sorunu falan,Zaten Gökhan Zan dan dolayı bu sıkıntıyı sene içerisinde bolca yaşıyoruz Egemen Korkmaz:Yanlış hatırlamıyorsam Trabzonla sözleşmesi sona ermişti keşke alsaydık Gökhaz Zan gibi 2 yıldır yan gelip yatan biriyle 3 yıllık daha sözleşme imzalatmaktansa ligimizi çok iyi bilen ve avrupada olmayan takımımızda görek isterdim
İbrahim Akın:Ciddi anlamda ilgilendiğimizi sanmıyorum klasik medya yalanları gibi duruyor, Pektemek:Ersan Gülüm gibi yakın zamanda ciddi bir sakatlık geçirdi tekrar eder etmez bilemem orası ayrı ama alınabilirdi genç,güçlü fiziği var Volkan Şen:Disiplin sorunu var her ne kadar Fatih Terime güvensekte kadroda normal oyuncu kalmayacak.Aydın Yılmaz yerine düşünülebilirdi fakat kendisi yedek kalmayı belli bir süre sonra kabul edeceğini sanmıyorum
Sercan Yıldırım:Geçen sezon olsa alınmasını daha çok isterdim.Topla koşan hareketli oyuncu sıkıntımız vardı şu durumda da gelmesini isterdim yedekte düşük maliyete alınmış yerli,hızlı birine her zaman ihtiyaç vardır Serdar Kesial-Orhan Şam:Şuan için transferlere ciddi yatırımlar yaptık doğru ama oynadıkları mevki gereği bu isimleri almak gereksiz kaçardı,kendilerinin oynadıkları mevkide gerekli adamlarımıs var herhangi bir sakatlık olursa farklı rotasyonlarla o bölgenin telafisi var ama Egemen Korkmazın alınmasını yinede isterdim serbst bir oyuncu olması enbüyük artısı ve uzun vadede işimize yarardı.En çok işimize yarayacağı nokta ise görev verilmesi halinde sol kanatta bile görev yapabilmesi
Cenk Tosun:Zamanında birileri 3 kuruşun hesabını yaparken kendisi fiyatını katladı yok efendim Sercan ucuzdur yedek olarak düşünülebilir dediğim bu yazımda esas ihtiyacımız olan futbolcudur.Paraya kıyılıp alınmasını çok istesemde gerçekleşmeyeceğini bildiğim bir transfer Hasan Ali:Genç yetenekli ama yukardaki futbolcuların içinde ençok işimize yarayacaklardan para+aydın+çağlar ı önersek rahatlıkla alır hatta kar a bile geçiş sayılırdık
Serdar Aziz : Şimdiye kadar hep umutluydum yönetimimiz alır diye beklediğim yerliler arasındaydı bonservisinin düşük olması enbüyük artısı
(Yani demek istediğim alınabilecek yerli biri daha çok yedek klübesine mahkum olacak Hakan Balta-Çağlar yerine bir isim düşünmemiz iyi olabilirdi-Aydın Yılmazında kiralık veya takas bir şekilde artık gönderilmeli senelerdir istenen patlamayı yapamayıp bizleri sinirden patlattı) Edit:Süleyman Hurma demişsin o adama para ver kanım sarı kırmızı-cimbom için akar der (bknz;emre belezoğlu-fener)
Haklı olduğun noktalar var. Ancak o saydığın 8 oyuncu dışında alınabilecek birçok yerli oyuncu vardı. Konuyu açmanda ki amaç, sadece o saydığın oyuncuları örnek gösterip "parayı verip alırdık,neden almadık? diyenlere bazı gerçekleri göstermekse sonuna kadar haklısın.
İlk mesajda yazdığın yerli isimler dışında alınabilecek birçok yerli oyuncu var. Dediğin gibi Serdar Kesimal ve Hasan Ali Kaldırım ı Kayserispor bize vermeyebilirdi.
Yerli transferde hata yaptık, falanca oyuncuyu alamadık derken biraz düşünün istedim. benden bu kadar, bakalım siz ne düşünüyorsunuz? demişsin. İlk mesajda yazdığın isimleri ele alırsak yerli transferlerinde hata yaptığımız söylenemez. Ancak alınabilecek düzeyde olan başka yerlilerde vardı. Hatta temas kurup sonra vazgeçtiğimiz isimler var. Bunları ele aldığımda yerli transferlerinde hatalar yapıldığını düşünüyorum.
Daha önce defalarca yazdım. Tekrar yazayım. Sezon başında Mehmet Ekici görüşülen isimlerdendi. Hatta başkan adaylarından Mehmet Helvacı Mehmet Ekici,Arnautovic gibi isimlerle presipte anlaştığını, başkan seçilmesi durumunda bu isimlerle sözleşme imzalanacağını söylemişti. Başkan seçilemese dahi anlaştığı isimleri yeni yönetimi de sunacağını açıkladı. Yani Ünal Aysal ve yönetimine bu isimler sunuldu. Mehmet Ekici bir süre Galatasaray dan haber bekledi. Yönetim yada Fatih Terim bu transferi veto etti. Mehmet Ekici de 5 Milyon euro ya Werder Bremen e transfer oldu.
Bunun yanı sıra Gökhan Töre gibi genç ve yetenekli bir isim var. Daha önce B.Leverkusen ve Chelsea altyapılarında oynadı. Türk milli takımına da çağırılmaya başlandı. 1.3 Milyon euro ya Hamburg takımına transfer oldu. Engin Baytar yerine Gökhan Töre alınabilirdi.
Tolgay Arslan var. Oda bu sene Hamburg takımına bedelsiz olarak transfer oldu. 21 yaşında. Ofansif ortasaha oyuncusu. Kariyerinde 104 maçta 42 golü 13 asisti var. Gelecek vaadeden isimlerden bir tanesi.
Ömer Toprak stoper sıkıntımızı bir nebze olsun giderebilirdi. 3 Milyon euro bedelle B.Leverkusen takımına transfer oldu. Yanılmıyorsam sözleşmesine 15 Milyon euro serbest kalma maddesi eklendi.
Listede adı geçen Mustafa Pektemek'te çok sık sakatlanan bir yapıya sahip. Geçen sezon devamlı sakattı, lig sonlarına doğru düzelir gibi oldu bjk ye gitti gene sakatlandı. Şu anki durumu ne bilmiyorum, yetenekli olduğu kesin ama çok sık sakatlanacağı ortada. Almadığımız iyi oldu.
Zaten yerli kalitesini arttırmak istiyorsak daha çok gurbetçi futbolculara bakmamız lazım. Tabi kastediğim şey Barış Özbek gibi 3-4 ligden alıp belki parlar umuduyla transfer yapmak değil. Almanya U17 U18 U19 U20 U21 takımlarının hepsinde Türk futbolcu bulunmaktadır. Burdan alıp direk Türk Futboluna Adapte etmek için Bank Asyaya 1 veya 2 sezon kiralanıp (ilk 11 yada ilk 18 de olma şartıyla) potansiyeli varmı yokmu bize yarar sağlarmı bu gibi şeyleri değerlendirmek lazım.
Sercan'da gitti demek yeni duyuyorum.Bu sene dışarıya baya bir oyuncu sattık.
quote:
Orijinalden alıntı: IFatalTürkI
Sercan'da gitti demek yeni duyuyorum.Bu sene dışarıya baya bir oyuncu sattık.
edit
Öncelikle gurbetçi oyunculara yönelmemiz lazımdı 2-3 tane gurbetçi oyuncu alıp şans verebilirdik.Sol beke Atila Turan'ı alabilirdik.Bedelsiz transfer oldu yanlış hatırlamıyorsam. İç piyasadan yerli olarak orta sahaya Alper Potuk'u alabilirdik.20 yaşında.Ancak Eskişehir yüksek bonservis isteyebilir. Forvete Muhammet Demir'i alabilirdik.Gaziantepspordan.19 yaşında.
Geçen sene alacaktık Antepteki Cenk'i, şimdi forvet almaya gerek yoktu. Hem yerli hem kaliteli hemde genç..
Bu yıl yerli olarak Yiğit ile görüşülüyor bildiğim kadarıyla, iyi bir alternatif umarım alınır..
Ayrıca Urfalı sağda oynayacaksa Zan'ın yerine daha iyi biri gerek ama yerli de kim var bilmiyorum ki.. Sağa o kadar adam aldık Sabri ya da Eboue oynar inşaallah orada..
Egemen korkmaz, h.ali kaldirimm(olmazsa atilla turan) , mehmet ekici, gökhan töre almamız gereken isimlerdi. Keşke alsaydık. Çok ihtiyacimiz olan bölgeler. Estonya maçında mehmetle gokhani izledim çok iyi oynadılar.
CENK TOSUN, GÖKHAN TÖRE, MEHMET EKİCİ, HASAN ALİ KALDIRIM, ÖMER TOPRAK bu adamları alak avrupa ligini bile alırız
hocam komuşunun tavuğu komşuya kaz görünür diye söz var gökhan töre aşırı yetenekli bir oyuncu ama aynı zamanda bencil bir oyuncu bizim taraftar pofili ile bu adamın bizde başarılı olma şansı çok az mehmet ekici 60 dakikalık bir oyuncu ....3 maç çok dikkatli izledim tekniği mükemmel top saklaması ve futbol zekası üst seviyede ancak fizik olarak yetersiz hasan ali kaldırım bence hakan baltadan kötü bir oyuncu ilerleyen zamanlarda izler görür herkes cenk tosun ise galatasaray gibi bir takımın 1. forveti olabilecek kapasitede değil ömer toprak serdar kesimal ve ersan gülüm bu sene kaçırdığımız büyük balıklar bu 3 isimden 2 sini alabilsek inanın bu sene en büyük şampiyonluk favorisi biz olurduk hele ömer toprak ve serdar kesimal süper ötesi olurdu göbekte ancak şuda bir gerçekki yerli oyuncu yetiştirememe sıkıntımız aşikar ...80 milyonluk ülke sadece arda ve gökhan gönülü konuşur mu ? portekiz bizim 8 de 1 imiz kadar civarında abartısız dünyanın en büyük klüplerinde en az 2 oyuncuları var ...bunun nedenide asla yöneticiler futbolu umursamıyor ... şike şaibe teşvik pislik .ok püsür o kadar sirayet etmiş vaziyetteki futbolun gelişmesi imkansız oğlu imkansız ...kısaca kendi alt yapımızdan arda gibi oyuncular çıkaramazsak kendi ligimiz nanay ... anadolu klüplerinden bu sene en iyi oyuncular transfer edildi büyük takımlarca serdar kesimal ...ersan gülüm .... pektemek ...belki birde yiğit gökoğlan ismi bu kategoriye girebilir ... inanın bu sene iyi yerli oyuncular olmuş olsa 4 büyük hepsini sömürürdü 3 5 demeden hepsini alırdı ... ama yok ki yerli oyuncu .... hakan balta kadar balta bir oyuncu yerine şu alınsın diyebileceğim bir tane sol bek olmaz mı ? kızıyorum hani hakan baltaya ama kim gelsin hakanın yerine ?çağlar mı ismail köybaşımı caner mi hayrettin mi hasan ali kaldırım mı ? inanın bu oyuncuların hiçbiri bizde oynayamaz ... yada hakan baltadan üstün yönleri yok ....kısaca ülke futbolu sadece şike şaibe olayları ile değil her yönü ile bitmiş ... oyuncu yetiştiremiyoruz ... hollandanın nüfusu kadar bizde genç erkek vardır muhtemelen ama avrupada her takımda bir hollandalı görüyorsun biz kendi takımlarımıza transfer edecek oyuncu bulamıyoruz .... çok uzar bu yazı ... inşallah bu temiz kramponlar davası aynı zamanda yetenekli kramponlar bilincinide oluşturur ... yoksa asla avrupa ile baş edemeyiz ... avrupada uzun soluklu başarı istiyorsan alt yapın iyi olacak ... barcelona ve porto bunun en güzel örnekleri ...
eskişehirli alper potuk bu oyuncuya sabır ederlerse çok büyük futbolcu olucak
Şu denilebilir; ''milli takıma 7 tane futbolcu veriyoruz, iyi kötü yerlilerimiz var, büyük paraları iç piyasada harcamaya gerek yok.'' Bunu geçmiş yönetimlerde dedi, hiç adım atmadılar, her sene daha da düştük. Ünal başkan bu konuda bir adım attı. En önemlisi Selçuk'tu, onu aldık. Fakat sonra hem durduk hemde elimizdeki en iyi futbolcuyu kaptırdık.
Şu an yedek kulübeme bakıyorum, ligin belkide en zayıf yedek kulübelerinden (Aydın, Ayhan) biri var. Allah korusun, Melo ve Selçuk sakatlandı veya ceza aldılar, geçen seneden daha kötü bir orta alan ortaya çıkabilir. En önemlisi hocanın saha içinde hamle yapabilme özelliği azaldı.
Misal; Engin'in yerine Volkan'ı tercih ederdim. Engin'e sanırım 1 veya 1,3 milyon verdik. Volkan ise 3.6'ya gitti. İkiside sorunlu denilebilir ama Volkan hem yaş olarak genç, hem buna bağlı eğitilebilir durumda hemde şampiyonlar ligi, şampiyonluk tecrübesi tatmış durumda. Yazın başında gurbetçi transferleri çok bekledim hiç yönelmedik bile. Alman kulüpleri kendi aralarında alıp verdiler. Şimdi Psg vermeyeceğini açıklmış ama yazın başında bu kadar Mevlüt için fırsatlar denenebilirdi. Mustafa Pektemek düşünülebilirdi. Olmadı Sercan birkaç gün önceye kadar boştaydı, bir girişim olabilirdi. En azından bir tane yerli forvetin elimizin altında olması gerekiyordu. Hocanın elini çok rahatlatırdı.
Yerli oyuncu bakımından sıkıntı çektiğimiz doğru. Bence şu an takımda direk oynayabilecek kapasite iki isim var biri Servet diğeri Selçuk. Kazım da dahil olmak üzere, diğerleri -şu anki form durumlarıyla- anca mecburiyetten GS'nin ilk 11'inde yer alırlar. Ha burada tabi tercih hocanın; mesela ben olsam Balta'nın yerine Çağlar'ı, Sabri'nin yerine Yekta'yı, Zan'ın yerine de Ceyhun'u oynatırdım. Hatta bu saatten sonra parası neyse Mevlüt'ü santrfora alıp, yabancı kontenjanını başka mevkiye kaydırırdım. Ama tabi bunları anca FM'de yapabiliyoruz, tıpkı hiç izlemediğimiz yerli oyuncuları oradaki gelişimleri sağlam diye önerdiğimiz gibi
quote:
Orijinalden alıntı: joedumars
Yerli oyuncu bakımından sıkıntı çektiğimiz doğru. Bence şu an takımda direk oynayabilecek kapasite iki isim var biri Servet diğeri Selçuk. Kazım da dahil olmak üzere, diğerleri -şu anki form durumlarıyla- anca mecburiyetten GS'nin ilk 11'inde yer alırlar. Ha burada tabi tercih hocanın; mesela ben olsam Balta'nın yerine Çağlar'ı, Sabri'nin yerine Yekta'yı, Zan'ın yerine de Ceyhun'u oynatırdım. Hatta bu saatten sonra parası neyse Mevlüt'ü santrfora alıp, yabancı kontenjanını başka mevkiye kaydırırdım. Ama tabi bunları anca FM'de yapabiliyoruz, tıpkı hiç izlemediğimiz yerli oyuncuları oradaki gelişimleri sağlam diye önerdiğimiz gibi
PSG yi araplar satın aldı ve iyi futbolculara ciddi paralar harcamalarına rağmen Mevlütü satmayacaklarını açıkladılar. Sanırım ilk 11 i zorlarmı yada iyi bir yedek olurmu diye 1 sezon oynatıp kapasitesine bakıcaklar. Ayrıca hafta sonu 90. dakikada takımına galibiyeti getiren golu attı. Takım nekadar iyi olursa Mevlütte okadar çok gol atar gibi bir his var içimde.
Lafın kısası 2 ay önce ciddi olarak almak isteseydik alırdık ama bu saatten sonra zor.
Süleyman Hurma denilen adam bende sevmem ama bazi olaylarida abartmayin. Polat ve Sezgin yönetimlerinin belescilik anlayisi ile Kayseri ile papaz olduk. Bir kac örnek Kayseriden Ali turan alinmak isteniyor zaten sezon sonu sözlesmesi bitecek, Kayseri bir miktar para talep ediyor yaklasik 800 bin dolar yadfa euro arasi yönetim vermiyor. Neticede oyuncu 6 ay futboldan uzak kaliyor bizede faydasi olmuyor ama bizim akilli yönetim yabanciya gelince ayni dönemde bu is yatinca Neil icin 1 milyon kiralama bedeli ve sezon sonuda gene parayi basiyor Ali Turaninda 2 misli ücrete getiriyor. Ha bu Neilin hayranlari coktur ama takima katildigi andan itibarende takim savunmasida cökmüstür. Gene ayni sezon icinde Ts ile Gökhan icin anlasma yapiliyor forvete ihtiyac var Nonda + 1 milyon euro para istiyor yönetim yanasmiyor para olayina oyuncu Fbye satilirken Alemci Jo kiralama bedeli senelik alacagi para 6 ay icin nerden bakilsa 2 bucuk milyon euroyu geciyor.
Yani bazi kizilan isimlerde o dönemdeki Gs yönetiminin yaptigi rezillikleride unutmayin bu takimlart bize futbolcu vermeyen takim degildi özellikle Kayseri takimi daha Canaydinin son döneminde Sezgin ve Polatin ilk yönetim sonrada Polatin baskanlik döneminde bu tarz hareketlerden 20 tane örnek veririm.