Bildirim
Yerli telefona taksit yasağı kalktı! (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Bizim yerli telefon markamız var mıydı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yerli telefon hangileri oluyor acaba? biri bana söyleyebilirmi?
yıllarca tofaş ve renaultu yerli araba diye zorla insanlara kakalayanlar gibi, şimdide bütün parçalarını yurtdışından getirip burada montaj yapan firmaların adlarını yapıştırıp yerli diye insanlara kakalamaya çalışanlaramı kâr elde ettireceğim.
yapsınlar herşeyi ile üretip yerli telefonu alayım yoksa, koç sabancı gibi montaj ailelerini çoğaltıp onlar kazansın diye telefon almaya niyetim yok.
bizdeki montaj ailelerinin şirketlerinin kuruluş tarihlerine bakın, birde uzak doğudaki markaların, samsung, lg, toyota, vs gibi markaların kuruluş tarihleri neredeyse aynı zamanlarda kurulmuşlar, ama onlar argeleri ile yaptıkları ile dünya markası olup her alanda üretim yaparken, bizimkiler montajcılık sevdası ile ne arge yapmışlar ne birşey, insanları ne kadar kazıklarız, insanlara neyi kakalarız derdine düşmüşler -
Yemişim yerlisini 4 sene önce aldığımız beko televizyon bozuldu, vestel televizyonda doğru düzgün çalışmıyor kitleniyor.
2006 yılında aldığım tüplü samsung monitör hala taş gibi 2005 model samsung plazma televizyon hala iyi çalışıyor.
Takside bölecek diye sokağa atılacak paramız yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: ŞAKACI
yerli telefon hangileri oluyor acaba? biri bana söyleyebilirmi?
yıllarca tofaş ve renaultu yerli araba diye zorla insanlara kakalayanlar gibi, şimdide bütün parçalarını yurtdışından getirip burada montaj yapan firmaların adlarını yapıştırıp yerli diye insanlara kakalamaya çalışanlaramı kâr elde ettireceğim.
yapsınlar herşeyi ile üretip yerli telefonu alayım yoksa, koç sabancı gibi montaj ailelerini çoğaltıp onlar kazansın diye telefon almaya niyetim yok.
bizdeki montaj ailelerinin şirketlerinin kuruluş tarihlerine bakın, birde uzak doğudaki markaların, samsung, lg, toyota, vs gibi markaların kuruluş tarihleri neredeyse aynı zamanlarda kurulmuşlar, ama onlar argeleri ile yaptıkları ile dünya markası olup her alanda üretim yaparken, bizimkiler montajcılık sevdası ile ne arge yapmışlar ne birşey, insanları ne kadar kazıklarız, insanlara neyi kakalarız derdine düşmüşler
Ne yapalım 70'li yılların dışa kapalı türkiyesine araba fabrikası açacak firma bulmak kolaydı sanki. O yılların şartları öyleydi. O numaralar 2001'e kadar sürdü. 2016 yılında hala aynı taktiği deneyen firmalara devletin izin vermesi rezillik.
En azından o fabrikalar birçok parçayı burada yapıyordu lisansla üretim yapıyorlardı. Bunlar sadece parça getirtip birleştiriyor.
-
Zorlu urunlerinin listesini yapin arkadaslar almayin aldirmayin basta vestel.
quote:
Orijinalden alıntı: webbie
Zorlu Holding, yani yabancı üretim telefonlara ek vergi koyduran, yerli telefonlara taksit imkanı sağlayan firma zamanında İstanbul Zincirlikuyu'da yer alan Karayolları'na ait arsayı satın almıştı. Arsanın ihalesi bile olay olmuştu, çünkü İstanbul'un en değerli arazilerinden birinin ihalesiydi bu.
Zorlu, ihaledeki en yüksek teklifi verip, 800 milyon dolar karşılığında bu arsayı satın aldı. 102.000 metrekare büyüklüğündeki bu arsaya verilen inşaat izni 232.000 metrekareydi. Ancak Zorlu, toplamda 615.000 metrekareye varan bir proje gerçekleştireceğini belli edince, TMMOB Danıştay'a başvurup, inşaatın durdurulması için dava açtı ve bu davayı kazandı.
Danıştay'ın verdiği bu karara rağmen, Zorlu'ya 2,5 milyar dolara mal olan bu proje bitti ve İstanbul'un göbeğine dikildi. Gecekondu durumunda olan, yani yasadışı yollarla dikilmiş olan bu projeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi onay verdi.
Zorlu'daki daire fiyatları, bulunduğu konuda tek olması nedeniyle, rekor fiyatlardan satıldı. Metrekaresi 9.500 dolar ile 18.500 dolar arasında değişen dairelerin tamamı satıldı. Zorlu'nun kulelerinin 3 tanesi konut olarak planlandı ve toplam 584 daire yer aldı. Ortalama metrekare fiyatının 13.000 dolar olduğunu düşünürsek, Zorlu sadece konut satışlarından 7,5 milyar doların üzerinde para kazanmış oldu.
Bu bina kompleksinde yer alan son kule ve dükkanlar ise, işin en tatlı kazancını sağlayan kısım olarak göze çarpıyor. Bu bölümler, her ay, milyonlarca dolar kira geliri sağlayan bir altın madeni gibi işlemekte.
Bugün yerli cep telefonlarına taksit yapılmasını sağlayan, yabancı telefonlardan ek vergi alınmasını sağlayan firma, işte bu firmadır.
Bunlar Zorlu holdinge verilen hediyeler aslında. Zira kendileri zamanında Tüpraş ihalesini kazanmasına rağmen ihale iptal edilip Tüpraş Koç grubuna geçmişti.
Ülkede kriz varsa ne yazık ki bu sermaye sahipleri ve bunlara izin verenler yüzünden.
-
Vestel bunu beğendi. -
Abartmaya gerek yok Vestel'in Venüs serileri fiyatına göre gayet makul cihazlar , biraz erken çıkabilselerdi bugün onlardan birini kullanacaktım yetişmedi. -
12 taksitle 1-2 bin tl ihtiyaç kredisi çekip istediğini almak varken. millet ne yapsın çöp vesteli. -
Yahu telefon konusunda yazdıklarınıza kısmen katılabilirim. Hatta bilgisayar konusunda da kısmen katılabilirim ama bazı arkadaşlar Türk malı bütün eşyaları kötülemiş, almayız vs demiş. Yazık arkadaşlar ülkenize bu kadar düşman olmayın. Ne demek bu ülkenin bir tane ürününü almam, ne demek inadına yabancı mal alacağız falan. Vatanını seven insan bu lafları söylemez.
Ben de telefonda, bilgisayarda yabancı marka tercih ediyorum fakat asla Türk markası almam vs demiyorum. Kaldı ki evde çamaşır, bulaşık makineleri, buzdolabı, televizyon hep Arçelik. 1 kere de arıza çıkardığını görmedim 7 yıldır kullanıyorum. Ha telefonda bana 3 yıl dayanabilecek telefon yapılsın Türk markası olsun gider önce onu alırım. Aynen bilgisayar için de geçerli. Ama asla almam diyemem, Türk malına karşı olamam. Ülke menfaati herşeyin üzerindedir.
Bazılarınız gerçekten kin ile yorum yazıyor. Bence bu büyük yanlış. Siyasi duygularınızı vatan sevginizin üzerine koymayın.
-
Vestel ürünlerini almayın, aldırmayın.
Amaçları ülkeye hizmet değil, finansman sağlamak başka amaçlara! -
okumayın kablolu tellere kalkmış yasak -
mantıklı hareket destekliyorum
Buna gm ürünleri de dahil edilirse güzel olur
ayrıca elmacılar samsungcular sizin için değişen bir şey yok olsa ne olur olmasa ne olur -
Vestel telefonları kullanan bütün tanıdıklarım memnun bundan sonra ki telefonumda Vestel venüs olacak , hükümete muhalif olmanız devlete millete muhalif olmanızı gerektirmiyor kendinizle çelişiyorsunuz.
Ek olarak Fakir Elmacı ve Samsung'cular isyanda -
Hocam 7.5 milyar değil milyon olacak sanırım orası.
Zorlu'nun lobisi baya güçlü desenize hocam. -
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih
Rakamda yanlışlık yok forumdaşım. Zorlu Center üzerine kurulu olan rezidansların satışından kazandığı toplam para 7,5 milyar Dolar. -
quote:
quote:
Rakamda yanlışlık yok forumdaşım. Zorlu Center üzerine kurulu olan rezidansların satışından kazandığı toplam para 7,5 milyar Dolar.
Ortalama metrekare fiyatının 13.000 dolar olduğunu düşünürsek, 584 daire; 584x13.000 = 7.592.000$ ediyor. Nerede hata yapıyorum?
Pardon metrekare fiyatıymış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih -- 18 Ekim 2016; 13:31:27 > -
quote:
quote:
quote:
Rakamda yanlışlık yok forumdaşım. Zorlu Center üzerine kurulu olan rezidansların satışından kazandığı toplam para 7,5 milyar Dolar.
Ortalama metrekare fiyatının 13.000 dolar olduğunu düşünürsek, 584 daire; 584x13.000 = 7.592.000$ ediyor. Nerede hata yapıyorum?
Pardon metrekare fiyatıymış.
Bu beyan edilen rakam. Metrekaresi 25.000 Dolar olan daireler de vardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X