Şimdi Ara

[Yerli Proje] Oyunlarda Telefonla Çeviri Yapmaya Son! | BoxTrans: Ekran Üstü Anlık Çeviri Aracı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
777
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.3 sürümünü tekrar gözden gecireceğim hızlıca 1.4 sürümü yayınlıyacağım

Kullanıcının ekran kartı donanımsal olarak desteklese bile, bilgisayarında gerekli NVIDIA sürücüleri veya CUDA Toolkit yüklü değilse program hata verecektir. GPU kullan butonu gri ve tıklanamaz olur

bunun için nasıl kurulur gibi bir buton eklemeliyim

kırmızı noktanın ghost sorununu çözmem gerekiyor bende kırmızı noktada ghost sorunu olmadıgı için bunu cözmem biraz zor görünüyor olmazsa bu mantıgı kaldırıp daha farklı bi yaklaşım denemeliyim daha rahat ve sorunsuz kullanım deneyimi sunmalıyım

• Deepl masaüstü uygulaması kullandınız mı aslında ekran yakalama mantığı oradaki gibi en rahat kullanım olur. Ekran yakalama kısayol tuşuna basınca programın imlecine geçiyor imleci başlangıç noktasına götürüp tıklayıp sürükleyince alan çıkıyor ve bırakınca o kısmı yakalıyor. Ekran kartı sürücülerim güncel.

CUDA Toolkit yetmiyor, yüklemeye çalışınca bir de visual studiio yüklemeniz lazım diyor. Ben de tabi olarak ohoooo dedim.

deepl masaüstü uygulamasına bi bakem nasıl bişi ben daha önce hiç kullanmadım

daha önce boxtransın yayınlanmayan ilk sürümü böyleydi kısayol tusuna basınca imlec cıkıyor bir alan seçiyorsun fare ile orayı çeviriyordu ama daha sonra arka planda tıklamaları engelleyemedim cünkü fare ile tıkladıgımda istenmeyen oyunlarda dialog geçmelerine neden oluyordu sorunu cözebilseydim oda kullanışlı olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gabrielgray -- 6 Ocak 2026; 14:46:32 >

buyüzden GPU modu getirdim CPU ya göre hem 10 kat daha hızlı olacak hemde CPu modunda kullanamayanlar için oldukca ideal kötü yanı ise NVIDIAnın cuda toolkit kurulması gerekiyor :(

• evet sürekli çeviride alanı bir kez belirlediniz mi zaten gerisi aynı kalıyor ama normal değişken alan yakalamada şu an ki sisteminiz biraz zor oluyor tabii imleç olmayan durumlar için. tercih sizin tabi. :)

2-3 saate kalmaz 1.4 sürümünü yayınlayacağım

kırmızı nokta yı şimdilik kapatacağım bazı ekran kartlarında ghosta neden oluyor ona bi çözüm bulasıya kadar devre dısı kalacak

• 1.4 sürümünde hiçbirşey yüklemeye gerek kalmıcak şekilde modelleri gerekli dosyaları setubun içine gömülü yapacağım böylelikle CPU olarak çeviri işlemi başlatamayan işlemcisi yetmeyenler için Nvidia ekran kartı olanlar GPU olarak tek bir butonla kullanabilecekler hem 10 kat daha hızlı çalışacak (ekran kartının performansına göre değişiklik gösterir)

2-3 saate kalmaz 1.4 sürümünü yayınlarım ayrıca kırmızı nokta sorununu çözdüm sanırım 1.4 sürümüne dahil edeceğim

• teknik bi sorun oldu sistemi gömülü yapmaya çalışıyorum kimse birşey indirmeden çalışmasını sağlıcam bu gece bunları yapıp 1.4 sürümünü yayınlarım en azından cuda tookit vs indirmenize gerek kalmıcak

ben laptopta denedim ama gpu aktif olmadi, musait zamanda masaustunde de bakacagim. size de kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

https://github.com/BoxTranslate/boxtrans/releases/tag/V1.4.0

tüm günümü aldı ama buna deydi detayları assağıdaki linkten okuyabilirsiniz

https://github.com/BoxTranslate/boxtrans/blob/main/README_TR.md

artık hiçbişey kurmanıza gerek kalmıyor

buraya gpu modunun desteklenen ve desteklenmeyen kartlarını yazıyorum inceleyebilirsiniz

✅ Tam Desteklenen Ekran Kartları (NVIDIA)

Bu kartlarda GPU modu aktif edildiğinde 0.2s gibi ultra hızlı çeviri sürelerine ulaşılır.

• RTX Serisi (En İyi): RTX 4090, 4080, 4070, 4060, 3090, 3080, 3070, 3060, 3050 ve tüm RTX 20 serisi.
    • GTX Serisi (Yüksek Performans): GTX 1660 Ti, 1660 Super, 1650, 1080, 1070, 1060, 1050 Ti.
    • Eski Nesil (Minimum Destek): GTX 900 serisi (980, 970, 960) ve GTX 750 Ti gibi Maxwell mimarili kartlar.
    • Laptop Kartları: Yukarıdaki modellerin tüm Mobile (Laptop) versiyonları (Örn: RTX 3050 Mobile).

❌ Desteklenmeyen / CPU Modunda Çalışanlar

Aşağıdaki donanımlarda program yine çalışır, ancak "GPU Kullan" seçeneği seçilse bile işlem gücü otomatik olarak İşlemciye (CPU) aktarılır.

• Tüm AMD Radeon Kartlar: RX 7000, 6000, 5000 serisi, RX 580, 570 vb. (CUDA desteği yoktur).
    • Tüm Intel Ekran Kartları: Dahili Intel HD Graphics/Iris ve harici Intel Arc serisi.
    • Çok Eski NVIDIA Kartlar: GT 710, GT 730, GT 1030 veya 600 serisi altı (CUDA çekirdek sayıları verimli çeviri için yetersizdir).

• Türkçe Yamalar bölümüne yeni konu açıldı (biraz geç oldu farkındayım  )

https://forum.donanimhaber.com/yerli-proje-boxtrans-v1-4-0-turbo-oyunlari-ve-gorsel-romanlari-anlik-cevirin-gpu-destekli--162802906

burası kapanmazsa buradaki ve oradaki mesajları dikkate alacağım

projeyi destekleyen herkese teşekkür ederim  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suvari64 -- 7 Ocak 2026; 9:4:25 >

• Suvari64 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederiz, denedim masaüstünde son versiyonu ama gpu fonksiyonu aktif olmasına rağmen yine çeviri görünmedi, mecburen Windows güncellemesinden sonra tekrar bakacağım.

Yok hocam, hem nvidia sürücü hem windows 25H2 güncellemesi yaptım, youtube ve iki oyunda denedim, sıfır çeviri, olmuyor, pencere modunda denedim.

Windows sürümüyle alakalı sanırım win 10 ve 11 testlerini yaptım hiçbir sorun görünmüyor

Sadece 3070 de sürekli çeviri hızını kısmam gerekiyor çok hızlı olduğundan yazıları okumaya fırsat vermeden sürekli çeviri yapıyor ona ince ayar yapmam lazım

Olmazsa boxtrans 1.1 sürümünü bi kurmayı dene onun mimarisi farklıydı o daha hafif bu 1.4 sürümünde GPU modu çalışması gerekirdi neden çalışmadı hiçbir fikrim yok hadi CPU modunda belki işlemci yeterli gelmediği için çalışmamıştır dedim ama GPU modu paddlenin motorunu yapısını tamamen değiştiriyor normalde çalışması lazımdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suvari64 -- 7 Ocak 2026; 17:54:25 >

4 sürümün hepsini 2 ayrı pc'de denedim zaten. Bildiğin Windows 11 pro 25H2 işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 7 Ocak 2026; 22:1:36 >

Acaba güvenlik duvarı veya antivirüs programı kullanıyorsan güvenli eklemeyi denermisin

Kurulumu yaptıktan sonra masaüstündeki kısayola sağ tıklayıp yönetici olarak calistiriyorsun değilimi senin pcde normalde rahat çalışması lazım daha kötü pcde bile denedim hiçbir sorun görünmüyor

AnyDesk programı ile istersen gece 12de işten çıktığımda pcne bağlanıp kurulumu yapalım bi test edelim tabi senin içinde uygunsa

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.