Şimdi Ara

[Yerli Proje] Oyunlarda Telefonla Çeviri Yapmaya Son! | BoxTrans: Ekran Üstü Anlık Çeviri Aracı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
777
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.2 sürümü de çalışmadı sürekli çeviri tıkladık ama olmuyor, youtube videosunda denedim yine pencereli modda seçim yapıldı çeviri başlıyor diyor ama çeviri yok ortada, bir ara metin algılanamadı uyarısı görünüp kapandı

Diğer bir videoda boxtrans penceresi göründü ama içinde çeviri yok, boş yeşil çerçeveli kutu, sanırım orada görünmesi gerekiyordu çevirinin.

Windows hangi sürümünü kullanıyorsunuz

İşlemci ve ekran kartı modelini yazar mısınız

Ben win 10 ve 11 de tesirlerini yaptım gayet güzel çalışıyor uygulamayı kurduktan sonra masaüstündeki kısayola sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırınız mı

Bi tane not defteri açın içine herhangi bir şey yazın daha sonra boxtrans ile çevirmeyi deneyin atabiliyorsaniz buraya bi tane video atın videoyu inceleyeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Oyunlarda da fareyi takip eden turuncu bir alan var acaba o tam olarak belirgin değil mi normalde oyun üstü görünmesi lazım

İlk konumu baz alıp mouse ile hareket eden turuncu çizgiler var oyun üstünde de görünmesi gerekiyordu oynadığımız oyun isimlerini yazın ben deneyim benim denediğim oyunlarda turuncu çerçeve fareyi takip ediyordu acaba kullandığınız Windows sürümleri güncellemeleri tam olmadığı için mi bu tür sorunlarla karşılaştınız emin değilim yakında daha detaylı kapsamlı video çekeceğim sesli olarak anlatacağım projeyi desteklediğiniz için teşekkür ederim 😊

Turuncu çerçeve ilk noktayı belirleyince çıkıyor ama ilk noktayı belirlemek için kısayol tuşuna basınca oyun içinde mouse imleci görünmediği yerlerde başlangıç noktasını belirlemek zor oluyor. Trails in the Sky 1st Chapter yüklüydü denedim oyun içi imleç yok onda ve kısayol tuşuna basınca imlecin nereden başlayacağını ayarlayamadım mesela. Sonra silip tekrar denemek zorunda kaldım doğru yer için. Ama kısayol tuşuna basınca direk + işareti gibi bir imleç belirse böylece başlangıç noktası belirlemek kolaylaşır. Oyunun kendi imleci görünen oyunlarda sorun değil ama görünmeyenlerde sorun olabiliyor benim denememdeki gibi. Eklenebilecek bir şeyse kolaylık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gabrielgray -- 3 Ocak 2026; 21:54:20 >

i51140H ve 3050ti win 24H2

i911900KF ve 3090 win 24H2

zaten yönetici olarak çalıştırıyorum

Orijinalden alıntı: gabrielgray

Turuncu çerçeve ilk noktayı belirleyince çıkıyor ama ilk noktayı belirlemek için kısayol tuşuna basınca oyun içinde mouse imleci görünmediği yerlerde başlangıç noktasını belirlemek zor oluyor. Trails in the Sky 1st Chapter yüklüydü denedim oyun içi imleç yok onda ve kısayol tuşuna basınca imlecin nereden başlayacağını ayarlayamadım mesela. Sonra silip tekrar denemek zorunda kaldım doğru yer için. Ama kısayol tuşuna basınca direk + işareti gibi bir imleç belirse böylece başlangıç noktası belirlemek kolaylaşır. Oyunun kendi imleci görünen oyunlarda sorun değil ama görünmeyenlerde sorun olabiliyor benim denememdeki gibi. Eklenebilecek bir şeyse kolaylık olur.

Farenin olmadığı oyunlarda fareyi takip eden cros 1.3 sürümüne ekleyebilirim şuan iş yerindeyim eve gidince 1.3 sürümünü sabaha doğru yayınlarım gündüzleri çalışıyorum geceleri proje ile ilgileniyorum sabaha hazır olur

• lostideas L kullanıcısına yanıt

Acaba Windows sürümünüz güncel olmadığı için çalışmıyor olabilir bunu daha önce yaşadım güncel bir sürümde herhangi bir sorunla karşılaşmadım

Masaüstündeki kısayola sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırdığınızda ilk olarak açılan CMD ekranının ekran görüntüsünü atabilirmisin

Ayrıca güvenlik programı kullanıyorsanız boxtrans güvenilir olarak eklemenizi öneririm Python projeleri nuitka ile exe olarak derlendiginde güvenlik programlarına takılabiliyor

Antivirüs kapatınca bir şey değişmedi. Yeni yayınlanan güncellemeler hep ciddi sorunlu sürümler, o yüzden güncellemek istemiyorum şu anda. Önemli bir değişiklik de olmuyor çoğu zaman. Ama muhtemel tabi, düşük ihtimal de olsa. 24H2 kullanan yok mu programın çeviri yaptığı, onu sormak lazım asıl. Bu program duyurusunu Türkçe yama bölümüne de açsanıza. Burada kim görecek? Orada bir konunun altına yazmışsınız ama öyle değil, ayrı bir konu açın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 3 Ocak 2026; 23:21:47 >

Yıllar oldu donanım habere konu açmayalı baya unutmuşum arayüzü ve kategorileri eve gidince 1 konu Türkçe yama bölümüne açabilirim açıkçası programı kullanamamanıza üzüldüm bir hatada görünmüyor başka bir tuş atayıp başka birşeyi çevirmeyi denermisin

eklediğim zaman buraya yazarım

1.2 sürümü indirdiyseniz 1.3 sürümü yayınladığımda ana pencerenin hemen altında yeni sürüm çıktı uyarısı verecektir iyi geceler

Yarın çıkacak olan 1.3 sürümünde kısayol ayarlarından gpu olarak kullanmayı denermisin belki gpu olarak program çeviri işlemi yapabilir neticede sende arayüz çalışıyor çökme veya hata meydana gelmiyor belki bu yeni güncelleme işini görecektir 😊

• Aklıma takılan bir konu: DeepL API kullanarak demişsiniz ya, programda bir seri no gibi bir şey girilmiş, şimdi bu nasıl işliyor ki? Free mi, pro mu, herhalde ücretsiz olarak kullanılıyor ama nasıl?

Orijinalden alıntı: lostideas

Aklıma takılan bir konu: DeepL API kullanarak demişsiniz ya, programda bir seri no gibi bir şey girilmiş, şimdi bu nasıl işliyor ki? Free mi, pro mu, herhalde ücretsiz olarak kullanılıyor ama nasıl?

https://www.deepl.com/en/your-account/keys

kayıt olduktan sonra aynı linkten create key deyip ücretsiz 500.000 kelime api anahtarını alıp uygulamadi apiyi kendi apinle değiştirebilirsin ben kendi apimi yazmıştım kolaylık olsun diye kendi api anahtarını yazarsan sadece sen kullandıgın için kolay kolay bitmez bu anahtarlar belli bi limiti var diyelimki anahtarın hepsi bitti aylık yenilenmesi lazım yenilenmiyorsa tekrar farklı mail ile kayıt olup anahtar yine alırsın zaten kolay kolay bitiremezsin cünkü uygulama baya optime tüm kelimeleri birleştirip tek kullanıyor normalde diğer apiler her kelime içi cümleyi tamamlamadan birleştirmeden çeviriyor

anahtar kullanımını azaltmak için ise hafıza ekledim aynı kelimeleri tekrar çevirmiyor daha az api anahtarı kullanmış oluyorsun

Boxtrans 1.3 sürümü yayınlandı!

Geri bildirimleriniz benim için değerli, 1.3 sürümünde sorunları ve hataları kısayol ayarlarından hata bildir butonu ile veya buradan hatayı bildirebilirsiniz en kısa sürede hatayı düzeltiriz

omarım güzel bir deneyim olur, beğenmeyi unutmayın ❤️

iyi geceler

⚡ Başlıca Özellikler

🏎️ GPU Modu (NVIDIA CUDA): Artık OCR işlemeyi CPU'dan GPU'ya geçirebilirsiniz! NVIDIA CUDA kullanımı, metin tanımayı önemli ölçüde hızlandıracak ve sistem gecikmesini azaltacaktır. (NVIDIA GPU gerektirir).

🔴 Sanal İmleç (Kırmızı Nokta): Oyunlarda farenin kaybolduğu alanları seçmekte zorlanıyor musunuz? Çeviri alanınızı kolayca tanımlamanızı sağlayan küçük bir kırmızı nokta görmek için "İmleci Göster" düğmesini etkinleştirin.

🔄 Gelişmiş Sürekli Çeviri:

Başlat/Durdur Kontrolü: Artık tam kontrol sizde! Sürekli döngüyü istediğiniz zaman başlatın veya duraklatın.

Geçmiş Gezinme: Sürekli moddayken bile önceki çeviriler arasında gezinin.

🛠️ Başka neler yeni?

Optimize edilmiş kısayol ayarları arayüzü.

GPU görevleri için geliştirilmiş arka plan iş parçacığı yönetimi.

v1.2'den küçük hata düzeltmeleri.

• Suvari64 kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık, indiriyorum.

[Yerli Proje] Oyunlarda Telefonla Çeviri Yapmaya Son! | BoxTrans: Ekran Üstü Anlık Çeviri Aracı

İmleç etkinleştirilince kırmızı nokta ekranda sürekl iiz bırakıyor ve program kapanmadan o izler kaybolmuyor. ayrıca onun x e basınca çıkıp hareket edebilmesi lazım ki ilk başlangıç noktasını seçebilelim ama o böyle işlemiyor zaten oyunun imleci görünmediğinden mouse en son neredeyse yine turuncu pencere oradan açılıyor. Aslında anlatmak istediğim şöyle olmalı x e basıp imleç çıkmalı mouse ile başlangıç yerine kaydırmalıyım ve sonra tıklayıp mouse ile turuncu pencere alanını görüp seçmeliyim böyle bir durumda. Oyun imleci görünürken şimdiki mantık sorun değil ama görünmediğinde sorun oluyor.

[Yerli Proje] Oyunlarda Telefonla Çeviri Yapmaya Son! | BoxTrans: Ekran Üstü Anlık Çeviri Aracı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gabrielgray -- 6 Ocak 2026; 9:39:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gabrielgray

Merhaba güncelleme için teşekkürler.

İmleç etkinleştirilince kırmızı nokta ekranda sürekl iiz bırakıyor ve program kapanmadan o izler kaybolmuyor. ayrıca onun x e basınca çıkıp hareket edebilmesi lazım ki ilk başlangıç noktasını seçebilelim ama o böyle işlemiyor zaten oyunun imleci görünmediğinden mouse en son neredeyse yine turuncu pencere oradan açılıyor. Aslında anlatmak istediğim şöyle olmalı x e basıp imleç çıkmalı mouse ile başlangıç yerine kaydırmalıyım ve sonra tıklayıp mouse ile turuncu pencere alanını görüp seçmeliyim böyle bir durumda. Oyun imleci görünürken şimdiki mantık sorun değil ama görünmediğinde sorun oluyor.

acaba ekran kartınızın driveri güncel değilmi bende kırmızı izler bırakmıyor (ghost olayı yok) diğer yandan nedemek istediğinizi tam anlıyamadım x'e basınca örnek olarak kırmızı nokta çıkacak alanı seçmeden önce belirleyip x'e basıp orayı seçip son alanıda yine x e basınca belirlemek mi istiyorsun ben böyle anladım

kırmızı yokta ghost olayını tekrar gözden geçireceğim normalde iz bırakmaması lazımdı

Küçük Bir Teknik Not:

Gpu modu kullanma özelliği için kullanıcıların bu özelliği kullanabilmesi için bilgisayarlarında NVIDIA CUDA Toolkit yüklü olması lazım 3050 ekran kartı cuda özelliği olduğu için sorun olacağını sanmıyorum PaddleOCR'ın GPU kütüphanesini çalıştırır

Küçük Bir Teknik Not:

Gpu modu kullanma özelliği için kullanıcıların bu özelliği kullanabilmesi için bilgisayarlarında NVIDIA CUDA Toolkit yüklü olması lazım 3050 ekran kartı cuda özelliği olduğu için sorun olacağını sanmıyorum PaddleOCR'ın GPU kütüphanesini çalıştırır

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.