Şimdi Ara

[YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
6
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özellikle Türkçe yaması olmayan oyunlar, Uzak Doğu menşeli görsel romanlar (Visual Novel) veya ekrandaki herhangi bir metni çevirmek zorunda kalanlar için geliştirdiğim(görsellerde dahil) BoxTrans projesinin en güçlü sürümü olan v1.6.0 Turbo'yu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Telefonla ekranı çekip çevirmeye çalışmaya veya yavaş çalışan OCR araçlarıyla vakit kaybetmeye son!

🏎️ BoxTrans v1.6.0 Turbo ile Neler Değişti?

Bu sürümde odağımız tamamen hızdı. NVIDIA CUDA desteğini entegre ederek çeviri hızını tam 6 kat artırdık.

• GPU Hızlandırma: NVIDIA ekran kartınız varsa OCR işlemleri artık sadece ~0.2 saniye sürüyor.
    • Hepsi Bir Arada Paket: CUDA veya FFmpeg ile uğraşmanıza gerek yok; her şey Boxtrans_Setup.exe içinde hazır geliyor.
    • Gelişmiş Ses Desteği: gTTS (Google TTS) desteği sayesinde çevrilen metinleri anlık olarak sesli dinleyebilirsiniz.
    • Dikey, çapraz Metin Desteği: Japonca, Çince ve Korece gibi dikey, çapraz yazılan diller için özel optimizasyon yapıldı.

💻 Ekran Kartı Desteği Hakkında

GPU (Turbo) modundan yararlanmak için:

• Tam Destek (NVIDIA): RTX 40, 30, 20 serileri ile GTX 16, 10, 900 ve 700 (750 Ti vb.) serisi kartlar.
    • CPU Modu: AMD veya Intel kullanıcısıysanız üzülmeyin; BoxTrans işlemcinizi kullanarak yine yüksek hızda çalışmaya devam eder.

🛠️ Nasıl Kullanılır?

1. GitHub üzerinden BoxTrans_Setup.exe'yi indirin.
    2. Programı YÖNETİCİ olarak çalıştırın (Ekranı okuyabilmesi için önemli).
    3. Çevirmek istediğiniz alanı seçin ve sonucun anında ekrana gelmesini izleyin!

🔗 Bağlantılar

[YERLİ PROJE] BoxTrans v1.4.0 Turbo: Oyunları ve Görsel Romanları Anlık Çevirin! (GPU Destekli)

Proje tamamen ücretsizdir. Eğer hoşunuza giderse GitHub üzerinden bir ⭐️ bırakarak destek olabilirsiniz.

Sorularınızı veya karşılaştığınız hataları konu altından yazarsanız hızlıca yardımcı olmaya çalışırım.

İyi oyunlar!

Yenilikleri ve sürüm notlarını aşağıda yorumlar kısmına ekliyoruz, gelişmeleri oradan takip edebilirsiniz.

[v1.9 GÜNCELLEME NOTLARI]

✨ Neler Yeni?

İnteraktif Akıllı Lens (Side Panel): Ekranın yanına sürüklenebilir hızlı çeviri butonu eklendi! Tek tıkla tüm ekranı çevirebilir, butonu dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz.(dilerseniz kısayol ayarlarından atadığınız tuş ile tek tuşla ekranı çevirebilirsiniz) İşlem sırasında buton üzerindeki yeni yükleme animasyonuyla (GIF) görsel geri bildirim alırsınız.(kum saati görseli geldiğinde 2. kez butona basmayın veya tam ekran çeviri kısayol tuşuna basmayın! Ekran kartı veya işlemci gücüne göre çeviri süresi farklılık gösterebilir, bir sınırlama yok. GPU modunu aktif etmeniz önerilir)

🛠️ Teknik Düzeltmeler ve İyileştirmeler

Siyah Ekran Sorununa Tam Çözüm: Eski nesil donanımlarda yaşanan takılmalar ve siyah ekran sorunları yeni motor ile tamamen giderildi(tam ekran çeviri hariç!! çok fazla işlem gücü gerektiriyor!!).

Gelişmiş High-DPI Desteği: 2K ve 4K monitörlerde, %250 ve üzeri ölçeklendirmelerde yaşanan yazı kayması sorunları tamamen optimize edildi.

Performans ve Stabilite: Thread yönetimi iyileştirilerek programın RAM kullanımı azaltıldı ve çökme sorunları giderildi.

Sürekli çeviri ve normal çeviri işlemi sırasında metinlerin kutudan taşması sorunu düzeltildi.

Önemli Açıklama: v1.9 sürümü, en stabil BoxTrans deneyimidir. Özellikle NVIDIA ekran kartı kullanıcıları için devrim niteliğinde bir hız artışı sunar! (tam ekran çevirideki farkı göreceksiniz)

not: v1.9 sürümü, v1.8 ve öncesinin tüm özelliklerini kapsayan en güncel resmi sürümdür.

Emeğe saygı bir teşekkürü çok görmeyin 😊

En son sürümü deneyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum ❤️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suvari64 -- 15 Ocak 2026; 7:0:19 >

• [v1.5 GÜNCELLEME NOTLARI]

Proje v1.5 sürümüne yükseltildi. İşte bu sürümle gelen kritik değişiklikler:

• 👻 Şeffaf HUD Sistemi: Çeviri kutuları ve arayüz artık tamamen saydamlaştırılabiliyor. Oyun ekranında görsel olarak belirgin olmaz, görüşü engellemez. tamamen kısayol ayarlarından saydamlık ayarı isteğe göre ayarlanabilir
    • 🎯 DPI / Ölçeklendirme Fix: 2K/4K ekranlarda ve laptoplardaki "yanlış yer seçme" koordinat sorunu tamamen çözüldü.
    • 💻 CPU Optimizasyonu: İşlemci üzerinden yapılan çevirilerde oyun içi takılmalar ve anlık donmalar (stuttering) giderildi.
    • 🧠 Smart Timing: Metin okuma süreleri iyileştirildi; artık uzun diyaloglar ekranda daha makul sürelerde kalıyor. çevrilen metinin ekranda kalma süresi şuan için 4.5 saniye ayarlandı birdahaki güncellemede artırılabilir
    • 📦 Plug & Play: CUDA, cuDNN ve FFmpeg gibi tüm kütüphaneler paket içine dahil edildi. Dışarıdan kurulum yapma derdi bitti. (1.4 sürümü ile aynı)
    • 🎨 Modern Overlay: "BoxTrans" kontrol paneli ve butonlar görsel olarak yenilendi, şeffaflık moduna uyumlu hale getirildi.

GitHub: BoxTrans Turbo v1.5 - GPU Acceleration & Invisible HUD Update

Bana bir kahve ısmarlamak isterseniz aşşagıdaki bağlantıya tıklayın ❤️

buymeacoffee : Bana bir kahve ısmarla ☕

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suvari64 -- 8 Ocak 2026; 21:23:52 >

• ne yazık ki, her iki pc'de kurulduktan sonra çalıştırdıktan sonra (anti virüs açıkken) bir indirme/yükleme satırı çıktı, yüzde 100 olduktan sonra hiçbir hareket olmadı, antivirüsü kapatıp çalıştırınca da yükleme satırı çıkmıyor, hareket yok, program açılmıyor.

Ekran görüntüsündeki gibi öyle kalıyor.

• lostideas L kullanıcısına yanıt

denetim masasından boxtransı kaldırın güvenlik duvarlarını kapatın bazen nuitka ile derlenen projelerde exe formatını virüslü gibi algılayıp bazı dosyaları silebiliyor ardından tekrar kurun yüksek DPI sorununu çözdüm bi kod satırıyla seçtiğiniz alanı seçmesi lazım eğer hala sorun düzelmezse müsait bi zamanda teamviewer ile bilgisayarınıza bağlanıp sorunu düzeltelim büyük olasılıkta düzelmesi lazım

Durum değişmedi, hiç fark etmedi öylece kalıyor, bu arada neden hiç kimse size geri dönüş yapmıyor?

Bu kadar yama için rica ve talep edenler neden kayıtsız kalıyorlar bu uygulamaya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 9 Ocak 2026; 0:55:11 >

o konuda bilgin yok hocam uygulama çalıştığı ve kullanmaya başladıklarında herhangi bir sorunla karşılaşmadıkları sürece yazmamaları üzücü

sizin sorunu çözmeye calısalım yarın gece 12 gibi işten çıkmış olurum bugün oldukca yorgunum gece uyumadım tüm gün kodlarda calışma prensiblerinde düzenleme yaptım

acıkcası uzun süredir uygulamayı takip ediyorsunuz bir uygulamanın calısmaması üzücü

ona bi cözüm bulmak için hala araştırıyorum müsait olursanız yarın gece 12 de işten çıktıgımda müsait olurum sizin içinde uygunsa bi bakalım tam oalrak sorun nedir öğrenmiş olurum

cod ve rdr2 de deneme fırsatım olmadı oyun bilgisayarınızda kurulu ise boxtransı indirip deneyebilirsiniz ancak oyunları tam ekran değilde cevcevesiz tam ekran veya pencere modunda açmanız gerekiyor

programın çalışma pirensibini inceledim

programın ilk 21 kod satırı şu şekilde çalışıyor

Kod

Yığını:
    import ctypes def set_dpi_awareness(): try: # Windows 10 v1607+ için en modern yöntem ctypes.windll.user32.SetProcessDpiAwarenessContext(-4) except Exception: try: # Windows 8.1+ yöntemi shcore = ctypes.windll.shcore shcore.SetProcessDpiAwareness(1) except Exception: try: # Windows 7 yöntemi ctypes.windll.user32.SetProcessDPIAware() except Exception as e: print(f"DPI ayarı yapılamadı: {e}") set_dpi_awareness() import cv2 import numpy as np from PIL import ImageGrab, Image

bu tüm ekran ölceklendirmelerinde sorun oluşturmaz ekran yakalama (OCR)

yüksek DPI ölceklendirmesini programda devre dışı bırakır OCR işlemlerinde doğru sonuclar almamızı sağlar

sizin ekranınızda CMD çalışıyor çökme veya donma söz konusu değil arayüzün gelmemesinin nedeni TV ekranlarının sanal ölceklendirmesinden kaynaklanıyor gerçek 4k çözünürlüğünde olmadığı için ekranınız bir büyüteç vazivesi gördüğünden programın arayüzü ekranın orta alt kısımda görünmeyen kısımda kalıyor sanki program çalışmıyormuş gibi görünür ancak çalışmaya devam eder

sizin 2k/4k monitör almanızı tavsiye ederim sorun ortadan kalkacaktır sağlıcakla kalın

• 4k monütör var bendede aynı

Boxtrans.exe dosyasına sağ tıkla ve Özellikler'i seç.

Uyumluluk (Compatibility) sekmesine gel.

Alttaki "Yüksek DPI ayarlarını değiştir" (Change high DPI settings) butonuna tıkla.

Açılan pencerede en alttaki "Yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl" (Override high DPI scaling behavior) kutucuğunu işaretle.

Altındaki açılır menüden "Uygulama" (Application) seçeneğini seç.

Tamam diyerek tüm pencereleri kapat.

Bi bunu deneyin normalde 4k monitörlerde çalışması lazım 2k monitörde denedim sorunsuz çalışıyor TV bağladım onda çalışmıyordu ekran altında kalıyordu sanal olceklendirmeden dolayı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ayrıca programı çalıştırdığınızda şuan için (arayüz olmadan) vanilla ayar olarak ekran yakalama duzgun çalışıp çalışmadığını denemek için programı çalıştırın bir metin başlangıcının sol üst konumuna X tuşuna basın ardından metinin bittiği sağ alt kısmı seçmek için X kısayol tuşunu kullanır mısınız metini çerçeve içinde tutalım ve doğru konumda olup olmadığını kontrol edelim en azından fare koordinatlarını doğru yakalayıp yakalandığını denemiş oluruz orada da sorun olup olmadığını denemiş oluruz sizden sonuçları bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

[v1.6 GÜNCELLEME NOTLARI]

Bu sürüm v1.5 üzerine yapılan kritik bir düzeltme güncellemesidir. Eğer mevcut sürümünüz sorunsuz çalışıyorsa bu güncellemeyi indirmenize gerek yoktur.

Neler Değişti?

• 4K ve TV Desteği: Özellikle yüksek çözünürlüklü ekranlarda ve Windows ölçeklendirme (%150, %200 vb.) kullanılan sistemlerde arayüzün ekrana gelmeme veya butonların kayma sorunu tamamen giderildi.
    • Koordinat Hassasiyeti: Alan seçimi sırasında yaşanan piksel sapmaları ve yanlış yerin çevrilmesi sorunu çözüldü. Seçtiğiniz alan artık milimetrik doğrulukla yakalanıyor.
    • Arayüz Konumlandırma: Program paneli tüm çözünürlüklerde ekranın alt-orta kısmında sabit ve görünür olacak şekilde ayarlandı.

Gelecek Planı: Gelecek 1.7 güncellemesinde alt alta olan metinlerin birleşmesinin, birleşik yazmasının önüne geçeceğiz. Çevrilen metinler doğrudan ekrandaki kendi konumlarında çıkacak.

Önemli Not: Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz! İstekleriniz, daha kullanıcı dostu bir araç geliştirmemize yardımcı oluyor. Mantıklı özellik istekleriniz varsa, gerçek zamanlı çevirinin sınırlarını zorlamaya devam ederken bunları bizimle paylaşmaktan çekinmeyin.

GitHub Releases: sayfaya gitmek için tıklayın (1.5 sürümü sorunsuz çalışıyorsa yeni gelen 1.6 güncellemesini indirmenize gerek yoktur)

Bağış Yapmak İsterseniz: bana bir kahve ısmarlak için tıklayın ☕❤️

• Suvari64 kullanıcısına yanıt

Bunda da hiçbir değişiklik olmadı. Durdu kaldı öyle, açılmıyor :-(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 10 Ocak 2026; 21:3:45 >

hocam ben bir mantık hatası yapmışım aslında teorik olarak eklenen kod ekran ölceklendirme vs. doğru çalışıyor ama ben ana pencere (arayüz) sabit bir konum yerleştirmişim bu yüzden ekranın alt kısmında kalıyormuş gözden kacırdıgım kücük bir detay 2 gece sabaha kadar kod değiştir düzenle paketle ve yayınlamakla geçti

Yok, yüzde 100'de de program arayüzü görünmüyor.

hocam yarın bir güncelleme daha yayınlayacağım onda sorun tamamen düzelecek arayüzü(paneli) ben sabit bir konuma yerleştirmişim o yüzden görünmüyormuş artık düzelecek tüm geri bildirimler için teşekkür ederim benim hatam arayüzü yanlış konumlandırmışım

bunu düzeltip tekrar yayınlayacağım

Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.