Şimdi Ara

[Yerli Proje] Oyunlarda Telefonla Çeviri Yapmaya Son! | BoxTrans: Ekran Üstü Anlık Çeviri Aracı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
777
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizlere tek başıma geliştirdiğim ve özellikle dil desteği olmayan oyunlarda büyük kolaylık sağlayan bir projeden bahsetmek istiyorum: BoxTrans.

Hepimiz yaşamışızdır; çok güzel bir RPG veya hikaye odaklı oyun oynuyoruzdur ama dil bariyerine takılıyoruzdur. Ya oyunu kapatıp çeviriye bakıyoruz ya da telefonun kamerasını monitöre tutup Google Translate ile boğuşuyoruz. Ben bu zahmetten sıkıldığım için bu aracı geliştirdim.

🚀 BoxTrans Nedir? Ne İşe Yarar?

BoxTrans, temel olarak Google Translate’in telefonlardaki kamera mantığını bilgisayarınıza getiriyor.

• Alanı Seç ve Çevir: Ekranın herhangi bir yerinde (oyun içi diyaloglar, notlar, ayarlar) çevirmek istediğiniz alanı farenizle seçiyorsunuz.(tıklamıyoruz)
    • DeepL Desteği: Sıradan çeviricilerin aksine DeepL API kullanarak çok daha doğal ve anlaşılır sonuçlar veriyor.
    • Hafif ve Hızlı: Oyunu alta almadan, sadece seçtiğiniz alanı anında Türkçeye çevirip ekranda gösteriyor.
    • Tamamen Ücretsiz: Proje şu an geliştirme aşamasında ve bazı eksikleri var ama %80 doğrulukla çalışıyor (metin algılama eğitimleri devam ediyor)

🎮 Hangi Oyunlarda Çalışır?

Pencere Modu (Windowed) veya Çerçevesiz Tam Ekran (Borderless) modunda çalışan tüm oyunlarda, programlarda ve hatta resimlerde bile kullanabilirsiniz. Fallout, STALKER, For The King gibi yoğun metin içeren oyunlarda test edildi, canavar gibi çalışıyor.(yakında videosu gelecek) :)

🛠️ Nasıl Kullanılır?

1. Dilediğiniz oyunu Pencere Modu (Windowed) veya Çerçevesiz Tam Ekran (Borderless) modunda çalıştırın.
    2. BoxTrans Uygulamasını yönetici olarak çalıştırın.
    3. Çevirmek istediğiniz alanı seçin.
    4. BoxTrans metni tanısın ve saniyeler içinde çeviriyi karşınıza getirsin.

Github Sitem: https://boxtranslate.github.io/boxtrans

GitHub Repom: https://github.com/BoxTranslate/boxtrans

Destek Olmak İsterseniz: https://buymeacoffee.com/boxtrans

Kurulum ve İnceleme Videoları

https://www.youtube.com/watch?v=6RWPgjZuaWQ

https://www.youtube.com/watch?v=281mVrvSCbM

Henüz yolun başındayım, yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyorum. Değerli yorumlarınız, önerileriniz ve destekleriniz benim için çok önemli.

Sizce bu projeye hangi özellikler eklenmeli?

Deneyen arkadaşlardan geri bildirim bekliyorum! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suvari64 -- 1 Ocak 2026; 23:51:52 >

• 🏆 BoxTrans v1.1.0 Güncellemesi Yayınlandı!

Selamlar arkadaşlar, projeyi geliştirmeye hız kesmeden devam ediyorum. Yeni sürümle birlikte özellikle çok istenen Asya dilleri ve kullanım kolaylığına odaklandım. İşte v1.1.0 ile gelen yenilikler:

✨ Öne Çıkanlar:

• Asya Dilleri Desteği: Japonca, Korece ve Çince dilleri için tam destek getirildi. 🌏
    • Gelişmiş OCR Sistemi: Artık Dikey (Yukarıdan Aşağı), Sağdan Sola ve Çapraz metinleri de sorunsuz algılayabiliyor. (Özellikle Japonca oyunlar/manga için kritikti).
    • Özel Saydamlık Ayarı: Arayüzdeki saydamlığı artık kendi göz zevkinize göre slider üzerinden ayarlayabilirsiniz. 🎨
    • Kombinasyon Kısayolları: Tek tuş zorunluluğu kalktı! Artık CTRL+Q, ALT+E gibi kombinasyonları kısayol olarak atayabilirsiniz. ⌨️

• arkadaşlar uygulamayı deneyen varmı merak ettiğini sormak istediğiniz birşey varsa çekinmeyin seve seve yardımcı olurum

selamlar videolu bir tanıtım gelirse daha çok ilgi çeker diye düşünüyorum hocam

basit oyunlarda çerçeve modunda gayet güzel çalışıyor modern oyunları deneme fırsatım olmadı deneyen varsa rica etsem video çekip atabilir mi ❤️

bu arada ekran kartı ve işlemci gücüne göre 1 saniyeden çok daha kısa sürede doğru çeviri yapıyor

bir geliştirici olarak yorumunuz beni motive etti teşekkürler

video en kısa zamanda atacağım 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suvari64 -- 31 Aralık 2025; 23:56:52 >

https://www.youtube.com/watch?v=6RWPgjZuaWQ

amatör ve doğal bir şekilde video kaydını açtım bilgisayarımın gücü yettiğince japonca manga çevirisi yaptım

ekran kartı veya işlemci performansına göre çeviri hızı farklılık gösterir daha güclü ekran kartlarında OCR (metin algılama işlemi) daha hızlı sürdüğünden 1 saniyeden çok daha kısa sürede çeviriyi gerçekleştirir

hedef dile göre dil değişiyor mantıken hedef dili biliyor olmak gerekir örnek: japoncadan - türkçeye çeviriyorsam misal türkçeyi biliyor olduğumu vasayalım programda ona göre türkçe oluyor

fazla ayar yok

kısayol ayarlarında tüm tuşlar atanabilir

pek güzel bi video olmadı ama bilgisayarımın gücü misbetinde bir video yükleyeyim dedim

uslubumda bir hata varsa affedin arkadaşlar hepinize mutlu yıllar dilerim  

• Suvari64 kullanıcısına yanıt

Ben çalıştıramadım, pencereli tam ekran veya pencere modu yönetici ile açıyorum ama olmuyor, x ile seçim yapınca çeviri gerçekleşmiyor.

kurulum videosu oluşturdum

indirdiğiniz boxtans setup dosyasını normal olarak kurun masa üstüne simge oluşturun

daha sonra masa üstünde oluşan kısayol simgesine sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın

eğer hala sorun yaşıyorsanız

windows hangi sürüm kullandığınızı yazın

yaşadığınız hatayı burada paylaşın

eğer cmd hata mesajı vermeden kapanıyorsa

kurulum yaptığınız klasöre girin ocr_translation.log adlı log'u

buraya veya herrmanndolunay@gmail.com adresine mail atın hemen sorunu çözelim teşekkürler

• benzer programlar kullandım. merak ettim 3 sorum var

seçtiğimiz kutu sabit kalıp metin geçtikçe çeviri devam ediyor mu.?

devam ediyorsa kutunun üstünde bir tuş veya ayrı pencerede geçmiş çevirileri tutuyor mu? bazen yazılar duraklamadan hızlı akar bu yüzden. yön tuşları ile ileri geri gidilebilmeli geçmiş çevirilerde.

son olarak Pixel tarzı vb. sanatsal yazıları algılıyor mu ? bende q translate var game pass olan "Death Howl" adlı oyundaki yazıları çeviremiyor. kartların açıklamaları için lazım

demek istediğinizi anladım

1.seçtiğiniz alandaki metin değişirse çevirmeye devam etmeli bu şuan projede yok ama ekleyebilirim şuan için sadece seçtiğin alandaki ilk metini çeviriyor ardından atadığınız tuş ile temizlemeniz gerekiyor vanilla tuş DELETE

2. metin değişince bir önceki metini görmek için ileri geri tuş ekleme eklenebilir buda mantıklı

3. pixel yazıları algılıyor renkli yazılarıda algılıyor aynı anda hem renkli hem renksiz yazıları, yatay, dikey, çapraz metinleride algılıyor bu 1.1 sürümünde ekledim

Death Howl oyununda sorun yaşamazsınız gayet güzel çalışacağına eminim kendimde deneyip videosunu atabilirim

ayrıca 1.2 sürümü yayınlamadan önce 1 ve 2 yi ekleyebilirim kısayol tuşlarına veya ana pencereye buton ekleyerek dileyen sabit çeviri yapar şuanki gibi dileyende o butona basıp senin dediğin gibi sürekli ocr işlemi yapabilir kutu seçtiğiniz alan kadar sabit kalır o kısımı çevirir pc performansını etkilemeyecek şekilde ayarlayabilirim önerileriniz ve sorunuz için teşekkürler umarım yanıtım sorularınıza yardımcı olmuştur

• Suvari64 kullanıcısına yanıt

1.seçtiğiniz alandaki metin değişirse çevirmeye devam etmeli bu şuan projede yok ama ekleyebilirim şuan için sadece seçtiğin alandaki ilk metini çeviriyor ardından atadığınız tuş ile temizlemeniz gerekiyor vanilla tuş DELETE

Bunu bilmiyordum, bu durumda bu programa otomatik anlık çeviri yapıyor denilemez.

şuan sürekli çeviri butonu ekledim dediğiniz gibi sürekli seçtiğiniz alanın çevirisini yapıyor yeni metin algıladığında çeviriyor sürekli çeviri butonuna tıkladığınızda ileri ve geri butonları çevirinin hemen üstüne ekledim geçmiş çevirileri görebilirsin sesli olarakta dinleyebilirsin

eğer sürekli çeviriye tıklanmadıysa sabit değişmeyen bir dialogu veya açıklamayı anında çeviriyor eskisi gibi ayrıca ileri ve geri butonları kalkıyor dileyen videolardaki altyazıları veya oyunlardaki değişen dialogları çevirmek için ekledim birkaç ayar yaptıktan sonra alpha 1.2 sürümünü yayınlıyacağım yukarıdaki linklerden indirip kullanabilirsiniz

1 gün daha test edip alpha 1.2 sürümünü yayınlarım

Elinize sağlık, müsait zamanda deneyip haber etmeye çalışayım inşallah. Mesela normal internet tarayıcıda youtube videosu üstündeki altyazıların da çevrilmesi gerekir değil mi, tabi pencereli modda.

teşekkür ederim :)

tüm tarayıcılarda metinleri algılar, bilgisayarınızdaki resimlerdeki metinleride algılar herhangi bi kullanım sınırı yok

sadece oyunlarda tam ekran değilde pencere modu veya çerçevesiz pencere modunda oyunu başlatmanız gerekiyor tam ekran modunda çalışmıyor ekran üstüne geçemiyor eğer gecebilseydi oyun dosyalarına müdaleden dolayı ban riski oluşurdu 3. parti yazılıma girerdi bu proje ise herhangi oyun dosyalarına hiçbir şekilde müdühale etmiyor o yüzden risk teşkil etmiyor

olmuyor, anlamıyorum, x e basıyorum seçimi yapıp tekrar x e basıyorum, seçim yapıldı metin çeriliyor yazısı çıkıyor ama çeviri yapılmıyor youtube videosunda pencereli modda denedim.

ocr_translation.log dosyasını mailinize gönderdim, iki ayrı pc de denedim nedense çalışmadı hiç

kısayol ayarlarından "çeviri alanı seç : X" olarak tanımlı değil mi

videodaki gibi ilk olarak sol üstten metinle arasında birkaç santim fark bırak daha sonra metinin bittiği alanın sag alt kısmını seç

şuanki çeviri sistemi şuanki sabit metni (değişmeyen) algılıyor daha alpha 1.2 yayınlamadım yayınlayınca videolardaki ve sürekli değişen karakter dialoglarını algılayan alpha 1.2 sürümünde olacak bugün dosyayı derleyip paketleyip sabah dogru yayınlarım gece tüm gün oluşabilecek hataları fixlemeye çalışıyorum stabil çalışabilmesi için hatalı bir sürüm yayınlamakta istemiyorum bunun için sabahı beklemen gerekecek

şuanki alpha 1.1 sürümü sabit metinleri oyunlardaki sabit yazıları algılıyor

versiyon 1.2 yayınladım test ettim gayet stabil çalışıyor

her 2 saniyede seçtiğin alanı metni tarıyor algılıyor ardından çeviriyor çevirilen alanın hemen üsttünde ileri ve geri tuşları ekledim böylelikle geçmiş mesajları görebilirsin

sürekli çeviri butonu aktif ettiğinde ekranda seçtiğin alanı sürekli tarayacak yeni metin algıladığında çevirecek

işlemci kullanımı biraz artıyor sürekli ekran çevirisi yaptıgı için yakında versiyon 1.3 de kısayol ayarlarından gpu veya cpu kullanım butonu ekleyeceğim dileyen cpu agırlıklı uygulamayı kullanacak dileyen gpu agırlıklı kullanacak

testleri tamamladım artık v 1.2 indirebilirsiniz 

• ilginiz için teşekkürler hızlısınız elinize sağlık birisi şu işe el attı "Capture2Text" programı yüklü idi onun yerine bunu en kısa zamanda deneyeceğim ilerde bunu microsoft store eklerseniz güzel olur.

Microsoft storeye ekleyebilirim Microsoft şartlarını karşılıyor

1.3 sürümünde GPU veya CPU olarak kullanabilme butonu ekleyeceğim

Sürekli çeviri butonunda birkaç değişiklik yapmayı planlıyorum kullanım deneyimini iyilestirecegim çevrilicek alanı seçtiğimiz anda çevirmeye başlamamalı seçtiğimiz alanın hemen üstünde başlat butonu ve durdur butonu ekleyeceğim

Arayüzü biraz daha göze hoş gelecek şekilde duzenliyecegim

Projeyi beğenmenize çok sevindim bir geliştirici olarak bu tür yorumlar beni motive ediyor çok teşekkür ederim iyi akşamlar dilerim 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suvari64 -- 3 Ocak 2026; 19:6:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.