2024 modellerde sorun durumunun daha azaldığına dair bir izlenim var hatta Eylül 2024 sonrası Togg kendisi zaten işlerin artık dada da düzeldiğini düşünerek ADAS için ek para konusunu gündeme getirdi. Ben bundan olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte 2023 modellerde sıfır sorun yaşayan 2024 modellerde ise çok sorun yaşayan araçlar bulunmaktadır. Bu durum olasılık olarak durum değerlendirmesini oluşturmaktadır. |
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (764. sayfa)

YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
(En Son Oy Tarihi: 21.3.2025)
-
-
T10X’in ardından şimdi de sedan modeli T10F ile otomobil severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Uzun süredir geliştirme aşamasında olan ve seri üretime hazır hâle gelen T10F, Mayıs ayında Türkiye yollarında olacak.
TOGG’un sedan modeli T10F’nin başlangıç fiyatı 1.8 milyon TL olarak açıklandı. Ancak bu fiyat standart menzil seçeneği için geçerli olacak. Daha uzun menzil sunan versiyonunun ise yaklaşık 2 milyon TL seviyesinde olması bekleniyor. Yeni model Mayıs ayında satışa sunulacak ve Türkiye genelinde TOGG deneyim merkezlerinde kullanıcılarla buluşacak. Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre, TOGG T10F'nin başlangıç fiyatı 1.8 milyon TL olacak. Ancak bu fiyat, aracın standart menzilli versiyonu için geçerli. Daha uzun menzil sunan versiyonun fiyatının ise 2 milyon TL civarında olması bekleniyor.
Şimdiye kadar 0 faizli kredi seçenekleri 12 ay ile sınırlıydı.Fakat yeni yasa ile birlikte TOGG T10F’te bu süre 48 aya kadar uzatılacak.Bu bağlamda lansman zamanı 800 bin TL’ye 48 ay 0 faizli bir kredi seçeneği sunulacağı belirtiliyor.
- Menzil
- Batarya
- Donanım
- Isı pompası
Yukarıda ki özelikler ve daha fazlası nasıl olacak belli olduktan sonra rekabetçi fiyat olmasına ramen alınır mı yoksa alınmazmı belli olacak.
-
kaynak paylaşabilir misiniz?
-
800 bin tl için 48 ay çok iddiali. Eğer doğru ise Türkiyedeki elektirikli dönüşüme ciddi ivme kazandırır TOGG. Pekçok kişi aracını satar ve TOGG alır. Ancak ilk alanların tanışacağı ve yaşayacağı olası arıza/hizmet durumu düşündürücü. Ben temkinli yaklaşma taraftarıyım en azından. Gelsin görelim tez zamanda.
-
-
T10x ten ucuz olacak deniyordu hep yeni modelin fiyatı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İçten yanmalı araç sahiplerinin çoğu cahil
Bırakın almasınlar elektirikli
Dünya malı dünyada kalacak doğru da bu Kafa ile aldığımız herşeyi çöpe atalım o zaman.
Benim bu dünyada yaptığım en büyük hata togg galiba.
Satıldığı da yok para ettiği de yok yerlerde sürünüyor piyasası
Standard menzil 1.8 çok olmuş bence. Bir hata olabilir. Boş paket uzun menzil olanıdır belki.
suvun fiyatını yükseltirlerse bu fiyata ucuz kalmış oluyor 😂😂 ben mesela düşünüyordum sedanı da ama 1.8 m vermem
Ortaokul çocuğuna anlatır gibi anlatıyorum. Ama anlamak istemeyene elbette anlatamam. Mevlana'ya atfedilen sözde olduğu gibi "Ne kadar anlatırsan anlat, anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır..." Güzel olan işe şu: anlatma zorunluluğum yok, alan alır...
-
T10f diğer haber sitelerindeki yakın tarihli haberlere göre de 1.6 milyondan çıkacak yazıyor. Elektrikli araçlara önyargılıydım ama hem sedan hem t10x e göre ucuz olacak dendi bu yüzden niyetlenmiştim. Uzun menzil 2 milyon üstü olursa ters köşe olucam
Sedan model çok bekleniyor büyük bir kesim tarafından ha çıktı ha çıkacak falan derken beklenti talep falan da sürekli arttı artıyor. Ben açıkçası çok uygun bir rakam beklemiyorum. Son aylardaki Togga olan talep ortada. Şu an Toggun v1 uzun menzili fiyatı 2 milyondan başlasa yine satacak satışlar onu gösteriyor. Ayın ortasında siparişler durduruldu yani o zaman ne olur ayın sonuna kadar sürerdi. Ama o rakama da giderdi. Sonuç olarak daha fazla kar edilirdi. Ama tepkilerden, zam gelmesin düşüncesi ve çok pahalı olmasın algısıyla bence ocakta zam yapılmadı. 3-5 binlik artışı kastetmiyorum. Şimdi ise mayısta gelecek yeni modelle farklı 2 model olacağından birinin fiyatını yukarı çıkarmak daha kolay olacak. Çünkü alternatif ortaya çıkacak.
-
Bence ikiside aynı fiyat olsun , isteyen istediğini seçsin
T10F de işlemci daha üst model olacak V2L olacak bunlar hep extralar , ayrıca kasa SUV dan daha uzun , genelde fiyat konumlandırması SUV da daha yüksek oluyor ancak T10F de D segmenti ölçülerinde
yinede gerçek fiyat çıkana kadar herşey uydurma haber olarak kalacak
T10F için giriş seviyesi 1.6 dan başlayacak dediklerinde T10X 1.450 den başlıyordu , bu ara euro da arttı bakalım nasıl fiyatlandırma çıkacak
T10F için ilk çıkış tarihi ön sipariş için Nisan dı ,bence Nisanda T10F i ön siparişe açmakla sürpriz yapabilirler ,deneme üretimleri başlamıştır
-
t10f t10x den ucuz olması gerekir. zaten 2 milton ciarına bir çok içten yanmalı c suv ve d sedan var, bu durum da satışlar geriler gibi
-
T10F passatın yerini dolducak diye tahmin ediyorum , menzilide çok iyi ,konforda T10X gibi olursa ki olur aynı alt takım , bence baya iyi iş yapacak 2 ye çok satar diye düşünüyorum
-
Şu an 1.800 e koy bakalım satılıyor mu ,satılmıyor mu
Bende Nisan sonu ödemeyi tamamlarken 1.300 peşin yatırmıştım , o zaman o parayla altın alsam bugün 1.950 gibi yapıyor , ne yapalım ? altında o aralar hep yatay gidiyordu 4-5 ay ,hala yatay gitse iyiki almışım diyecektin
Sen bir ticaret yaptın ve araca zam gelmediği ,üstüne altın bozdurup aldığın için altında aşırı yükseldiği dövünüyorsun ne gerek var güzel kardeşim bahsettiğim bu , artık geri gelmez togg hep zam yapsa yine altına yetişemez
altın bugün yeni zirve yaptı , senin 1 kilo altın dursa 3,7 milyon , geçmiş olsun ne diyelim
ben de o parayı hisse bozdurupta ödemiştim , thy vardı ,kontrol vardı , astor vardı eğer arabayı almak için çıkmasam hala aynı yerdeler ve kontrol neredeyse %50 kaybetti ,çok şükür iyi ki arabayı almışım
-
Ben de niyetlendim. Eğer 1700 bandında çıkarsa uzun menzillisi, alacağım. 2 milyon olursa maalesef 😔
Hocam togg un %50 den fazlası yerli değil mi , neden her Euro yükselişinden etkileniyoruz , TL ile üretip satılmıyor mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X