Şimdi Ara

Yerli Otomobil, Gebze'de Üretilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye’nin otomobili Gebze’de bulunan Bilişim Vadisi’nde üretilecek. Fabrika yatırımı için Bilişim Vadisi’nin yanındaki arazilerde kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Gebze ve Bursa’daki yan sanayi firmalarının yanı başındaki vadinin limanı da var.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) üretim üssünün adresi belli oldu. TOGG, yerli otomobili Gebze- Kocaeli'nde bulunan Bilişim Vadisi'nde kuracağı fabrikada üretecek. Fabrika yatırımı için bir süredir Bilişim Vadisi'nin yanındaki arazilerde kamulaştırma çalışmaları sürüyor.

Fabrika için Bilişim Vadisi'nin seçilmesinin en önemli nedeni olarak yan sanayi firmalarına yakınlık gösteriliyor. Yan sanayi firmalarını bir arada toplayan TOSB Otomotiv Yan Sanayi bölgesi Gebze-Şekerpınar'da Bilişim Vadisi'nin yanı başında bulunuyor. Türkiye otomotiv sanayisinin kalbinin attığı Bursa ise Osmangazi Köprüsü ile Bilişim Vadisi'ne bağlanıyor. Ayrıca denize kıyısı ve limanı var.

TOGG Başkanı Gürcan Karakaş daha önce yaptığı bir açıklamada fabrika yeri için yan sanayiye yakın olmak istediklerini söylemişti. "Her otomobil üreticisinin gönlünde yan sanayinin en yakınında olmak yatar. Bu nedenle Bursa yakınları dahil birçok alternatif üzerinde teknik ekibimiz çalışıyor" diyen Karakaş'ın isteği gerçek oldu. Bu arada TOGG, yönetim ofisini 7 Ekim'de TOBB'un Levent'teki binasından Bilişim Vadisi'ne taşıdı. 2018 Eylül'ünde hizmete açılan Bilişim Vadisi, bilişim teknolojileri, elektronik, yazılım ve robotik vb sektörlerde Ar-Ge yapan firmalarına ev sahipliği yapıyor.

TOGG, 2021'de seri üretime başlamayı ve yerli otomobili 2022'in ilk yarısında yollara çıkarmayı hedefliyor. Satışa sunulacak ilk araç yüzde 100 elektrikli C-SUV olacak. Programa göre 2030'a kadar model sayısı 5'i bulacak. Bunun yanı sıra o tarihe kadar geçen süre içinde mevcut 3 modelin face-lift'i (yenileme) gerçekleşecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KULLANACAK

Yerli otomobilin Türkiye'nin beğenisine sunulmasına sayılı günler kaldı. TOGG, yerli aracın yürüyen prototipini aralıkta düzenlenecek bir toplantıda gösterecek. Tanıtım toplantısına yerli otomobilin fikir babası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması ve prototip modeli kullanması bekleniyor.

Kaynak:

• 2021 de seri üretim yapacaklarmış.

sen binayı kurdun

üretim bandını kurdun

kaynak ve birleştirme robotlarını getirdin onları birde programladın

press kalıplarını yaptın

press makinelerini getirdin

fikstürlerde hazır montaj için

fabrikanın otomasyonu ve projelendirmeside bitti

işçileride işe aldın işide öğrettin

ürün geliştirme ekibide var satın alma hazır arge hazır maşallah

vay anasını ya 1 senede üreticen ha 7 senede 1 yeni model çıkaran sözüm ona otomobil firmalarına ders olsun. hahahahaha

O değilde ciddi ciddi olacağını zanneden birde yorum yapan kafalar var enterasan durum = )

Habere bu kadar gülmedim hahahaha kafalara gel kafalara....
  • Araba üretilmiş de üç defa da face-lift'i planlanmış. Vay be.

Önlerden yerimizi alalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 18 Kasım 2019; 12:36:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba neden 2022 de yola çıkması gerekiyor. Çok ilginç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet ekmek alamaz hale gelmiş hala alaya devam

• Bilişim vadisinin çevresinde otomobil üretimi yapılacak ölçüde arazi maalesef bulunmuyor.
  • Haber linkinin sabah olduğunu görünce hiçbir şekilde inanasım gelmiyor. Ha atv ha sabah

• quote:

Orijinalden alıntı: erka1907

Bilişim vadisinin çevresinde otomobil üretimi yapılacak ölçüde arazi maalesef bulunmuyor.
    Katılıyorum, ancak idari işler binası gibi olur ki Togg'un ofisi de halihazırda orada.

Mantıken Gebze Taysad içine kurulmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bekleyip göreceğiz 500 km menzil çok yeterli fiyatı makul tutarlarsa bu iş yürür 2030 yılına 3 facelift demek ilk modelleri aslında şirket değil kullanıcı test edicek demektir umarım hatalar olursa küçük olur inşallah ölmeden görürüz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmara bölgesinden dışarı çıkmayın aman ha. Mazallah istanbulun nüfusu azalır falan.
  • cnv_58 kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 facelift değil 3 modelin facelifti. Yani normal otomobillerdeki gibi tek bir facelift.
  • Kasımdi aralik oldu prototip gösterim tarihi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzay ajansı kurmakla nasıl uzaya gidilmiyor, uzay aracı yapılmıyorsa, otomobil fabrika yeri bakmakla da otomobil yapılmış olmuyor. Zaten otomobil yapmak gibi bir derdi yok kimsenin, maksat 2020 yılının son baharında yapılması planlanan seçimi kazanmak için bir parmak bal çalmak milletin ağzına... Havuz medyasının dediğine inanacak kadar saf olanlar da gittikçe azalıyor zaten bu yüzden ellerini çabuk tutmak zorunda hissediyor olabilirler...
  • Olacak, üretilecek, yapacak, edecek. Yıllardır aynı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhenatonnn

millet ekmek alamaz hale gelmiş hala alaya devam
    ekmek yemeyin diyor profesörler o yüzden almıyoruz ekmek başka şeylerle daha sağlıklıyız eğer siz alamıyosanız bir yardım kuruluşuna vakıfa başvurun doyuracaklardır, aç kalınmaz bu ülkede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 18 Kasım 2019; 17:24:5 >
  • hiçotomobil olmasada atlarla devam etseydik daha iyiydi be, Abdülhamit bu düşüncedeydi tasarruf etmek için araba üretimi yaptırmıyordu

• 2021 de seri üretim yapacaklarmış.

sen binayı kurdun

üretim bandını kurdun

kaynak ve birleştirme robotlarını getirdin onları birde programladın

press kalıplarını yaptın

press makinelerini getirdin

fikstürlerde hazır montaj için

fabrikanın otomasyonu ve projelendirmeside bitti

işçileride işe aldın işide öğrettin

ürün geliştirme ekibide var satın alma hazır arge hazır maşallah

vay anasını ya 1 senede üreticen ha 7 senede 1 yeni model çıkaran sözüm ona otomobil firmalarına ders olsun. hahahahaha

O değilde ciddi ciddi olacağını zanneden birde yorum yapan kafalar var enterasan durum = )

Habere bu kadar gülmedim hahahaha kafalara gel kafalara....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 18 Kasım 2019; 17:31:51 >
  • Yerli otomobil projesini şahsen çok önemsiyorum. Ancak verilen süreler net biçimde çok erken, biraz daha zaman alacağı kesin.
    Yer konusuna da katılıyorum, öyle ya da böyle İst dışını (en yakın 100-150 km olmak üzere) düşünmeliler.
  • Yerli oto hayal değil, nasılki İHA SİHA insansız hava araçları yapabilmemiz ve Dünyaya satabilmemiz gerçekleşti, ama bu inanılır gibi değil, sadece rantabıl kar edecek pozisyon aranıyor yoksa çokdan üretilirdi, mevcut ürünlerle rekabet şansı pazar payı meselesi yavaşdan ilerlemeyi getirdi, bence gecikmemeli girilmeli, mevcut teknoloji bunu karşılar, sadece yabancı hayranlığını yıkabilirsek satışları iyi gider.

• Çin cumhurbaşkanı çin otomobili kullanıyor, bizim cumhurbaşkanımızda türk otomobili kullanırsa tüm Dünyada reklam açısından bir numaralı getiri sağlayacak, yani diğer reklamları geride kalır, heleki tüm DÜnyada cumhurbaşkanımızın hayranları var ve her adımını örnek alıyorlar, iyide üretilirse türk otomobili satış patlaması yapacak

• Bütün sanayi o bölgede ne yapacaklar başka? Ağrıya kurup birde nakliye lojistik maliyetlerini mi katlasın adamlar? Yerli araç diyorsan fiyatını maliyetini mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışacaklar başka türlü başarılı olması mümkün değil. Kimse tanınmamış daha önce üretilmemiş araçlara yüksek ücretler ödemez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.