Şimdi Ara

Yerli Araba İFŞA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
9.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ARAÇ BU TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ BU GURUR HEPİMİZİN.

Yerli Araba İFŞA

BU ARACA BENZİYOR YAZMIŞLAR NE GÜZEL İŞTE HEPİMİZİN MASERATİ LEVANTESİ OLACAK

• Devrim için Opel'den örnek alındı. Motoru dahil yerli bir arabadır. Sivas'ta dökülmüştür motoru ve 3500 devirde 50 beygir güç üretir. Benim şu anki arabam 3000 devirde 67 beygir güç üretiyor. Yani üretildiği dönem için gayet rahat ve seri bir araba ağırlığını da düşününce. Kasası İngiliz motoru Ford'a Anadol diye isim verip gazlama değildir.
    Destek çıkacağın konu ne. Anlatta bilelim. Araba yapılacak hüloğğgg. Destek.

Ula ne bir teknik detay ne bir bilgi. Ortada bilgi kırıntısı yok.
    Misal motorunu kim yapacak. Teknik veriler neler.
    Şase karoserde ne kullanılacak.
    Güvenlik ekipmanlarını kim yapacak. Nasıl yapacak.

Yani bana araba yapıyoruz hüloğğ muhabbeti yapmayın. Binlerce parçadan oluşan bir ürünün en önemli parçalarını nasıl kim nerede vs... detaylarını vermeden tek ürünü göstermek sadece reklamdır. Günümüzde 100 yıllık markalar batarken, el değiştirirken maliyet düşük yapılabilecek mi? Yoksa numunelik 500 tane üretip toki kurası gibi dağıtalacak.
    Yani halka bu iş yarayacak mı maliyet olarak.

Daha bu detaylar yokken boş muhabbet veya göstermelik işler bize mahsustur zaten.
    Bir kişide alay edecegine destek çıksın iyi şeyler yazsın. Daha olumlu yorum görmedim istedigi kadar ona benzesin şuna benzesin alma kardeşim alma sanki şuan bindigin araba dünyada tekmi üretildi. Arabasının parcalari 10 ayrı arabada kullanılıyor gelmiş burda laf kalabalıgı yapıyor buna benziyor diye
    Herhangi bir marka araba yapıcakken bilgi veriyormu size ?

Peki varsayıyorum ki bu bilgiler daha onceden veriliyor. Bu arabanın maliyet konusunda motor konusunda hiçbir bilgi verilmedi , bu kadar ön yargılı olmak niye onu anlamadım ? Araba ortaya çıkar kimsenin işine gelmez herkez tepkisini gösterir. Daha araba hakkında bilgi sahibi degilsiniz yerin dibine gömüyorsunuz. Sonucta ortada iyi yada kötü milli birşey var.
    Tabi ki bağı var o bağda KOÇ grubu. Şimdi neden bu aracın üretilmeyip Fiat grubunun Türkiye'ye girdiğini anlamışındır heralde. Ama önemli olan aracın yerli üretim olup olmadığını tartışmak ise sadece üretime bakar. Ben Bursa TOFAŞ'ta çalışıyorum. Fiat grubunu sevmem araçlarınıda ama üretimde motor hariç geri kalan herşeyi ülke içinde üretildiğinden orada ki araçlarda benim gözümde yerli üretim. Egea kısmını açmıyorum tasarımda bize ait. Bu konuda da şöyle bir durum var ki şuan Egea tasarımını muhtemelen TIPO adı altında Fiat'a kiralıyoruz yada para alıyoruz. Opel, İngiltere'ye Vauxhall adı altında giriyor. Kendimiz Doblo bandında karoser tasarımını kiralayıp Dodge Pro Master City adı altında üretiyoruz.

Özetle tasarımı falan boşverin. Üretim bandı kurmak kolay değil çok para ve güç isteyen şeyler bunlar. Üretim teknikleri Japonlara ait. Bunların eğitimi ve sistemleri kiralaması var bunlar çok büyük paralar. Atlas Copco gibi sadece elektrikli sıkıcı ve bilgisayar sistemleri kuran firmaya bile milyar dolarlar ödememiz gerek. Politik durumumuzu tartışmak bile istemiyorum.
  • 1961 model devrim

Yerli Araba İFŞA

1960 model Fiat 1300

Yerli Araba İFŞA

Türklerin FCA ile kesin bir bağı var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeter ulan. Şu konsepti atmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dış güçlerin kıskanacağı yeni bir item

• Egea ya benzeyecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

1961 model devrim

Yerli Araba İFŞA

1960 model Fiat 1300

Yerli Araba İFŞA

Türklerin FCA ile kesin bir bağı var
    Fiat 1300 1960 değil 1961 olacak beyefendi. Ama senin amaç belli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-007649809

Fiat 1300 1960 değil 1961 olacak beyefendi. Ama senin amaç belli.

Alıntıları Göster
    Yalan mı, devrim tasarımı Fiat 1300'e özenerek yapıldı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dsg şanzıman ile gelecekse fiyatına bakılmaksızın alınır. 😀Hele bir de TSI motor koyarlarsa üfff tadından yenmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_samuray -- 23 Aralık 2019; 19:10:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurt bakışlı %100 yerli arabamızdan mi bahsediyorsunuz.

• Yerli otomobili İtalya'dan Ege Ekspres ile getirmişler.
    Ben anlamadım şimdi. Türkiye'nin mi yerlisi yoksa İtalya'nın mı yerlisi?
  • Logosu da devlet bahçelinin partisinin üç hilali olsun bari.İkisi binip köprüde tur atsın.
  • Devrim için Opel'den örnek alındı. Motoru dahil yerli bir arabadır. Sivas'ta dökülmüştür motoru ve 3500 devirde 50 beygir güç üretir. Benim şu anki arabam 3000 devirde 67 beygir güç üretiyor. Yani üretildiği dönem için gayet rahat ve seri bir araba ağırlığını da düşününce. Kasası İngiliz motoru Ford'a Anadol diye isim verip gazlama değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Devrim için Opel'den örnek alındı. Motoru dahil yerli bir arabadır. Sivas'ta dökülmüştür motoru ve 3500 devirde 50 beygir güç üretir. Benim şu anki arabam 3000 devirde 67 beygir güç üretiyor. Yani üretildiği dönem için gayet rahat ve seri bir araba ağırlığını da düşününce. Kasası İngiliz motoru Ford'a Anadol diye isim verip gazlama değildir.
    Hiç opel gibi durmuyor hocam

• Bir kişide alay edecegine destek çıksın iyi şeyler yazsın. Daha olumlu yorum görmedim istedigi kadar ona benzesin şuna benzesin alma kardeşim alma sanki şuan bindigin araba dünyada tekmi üretildi. Arabasının parcalari 10 ayrı arabada kullanılıyor gelmiş burda laf kalabalıgı yapıyor buna benziyor diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Devrim için Opel'den örnek alındı. Motoru dahil yerli bir arabadır. Sivas'ta dökülmüştür motoru ve 3500 devirde 50 beygir güç üretir. Benim şu anki arabam 3000 devirde 67 beygir güç üretiyor. Yani üretildiği dönem için gayet rahat ve seri bir araba ağırlığını da düşününce. Kasası İngiliz motoru Ford'a Anadol diye isim verip gazlama değildir.
    Devrim her zaman eşsizdi, öyle de kalacak...

4.5 ayda o imkanlarla sıfırdan başlayıp üretilen hakiki yerli araba.
  • Tasarımcısı Pininfarina...

• Propertij2931 P kullanıcısına yanıt
    Destek çıkacağın konu ne. Anlatta bilelim. Araba yapılacak hüloğğgg. Destek.

Ula ne bir teknik detay ne bir bilgi. Ortada bilgi kırıntısı yok.
    Misal motorunu kim yapacak. Teknik veriler neler.
    Şase karoserde ne kullanılacak.
    Güvenlik ekipmanlarını kim yapacak. Nasıl yapacak.

Yani bana araba yapıyoruz hüloğğ muhabbeti yapmayın. Binlerce parçadan oluşan bir ürünün en önemli parçalarını nasıl kim nerede vs... detaylarını vermeden tek ürünü göstermek sadece reklamdır. Günümüzde 100 yıllık markalar batarken, el değiştirirken maliyet düşük yapılabilecek mi? Yoksa numunelik 500 tane üretip toki kurası gibi dağıtalacak.
    Yani halka bu iş yarayacak mı maliyet olarak.

Daha bu detaylar yokken boş muhabbet veya göstermelik işler bize mahsustur zaten.

• Yine bir bok çıkmayacak

• Herhangi bir marka araba yapıcakken bilgi veriyormu size ?

Peki varsayıyorum ki bu bilgiler daha onceden veriliyor. Bu arabanın maliyet konusunda motor konusunda hiçbir bilgi verilmedi , bu kadar ön yargılı olmak niye onu anlamadım ? Araba ortaya çıkar kimsenin işine gelmez herkez tepkisini gösterir. Daha araba hakkında bilgi sahibi degilsiniz yerin dibine gömüyorsunuz. Sonucta ortada iyi yada kötü milli birşey var.
  • 2010 da başlayan yalan 2020 olmuş hala devam ediyor halkı uyutmaya devam

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.