Şimdi Ara

yerımı bılmıyorum ama gurur duydum vestelle

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fazla tv ızlemeye vaktım olmuyor ama demın gordum vestel avrupanın tek dızustu fabrıkasını kurmus zaten yazın vestelcı arkadaslardanda duymustum
    gurur duyuyorum vestelle ınanın tuylerım dıken dıken oldum yenı buldukları pıllerden sonra bu cok guzel oldu sanırm dızustune bu pıllerden koycaklar
    unutmayın cınlılerde ınanılmaz bozuk mallarla basladılar su an muhtesem aletler cıkarmaya basladılar yaratıcılık taklıtle baslar elımızden geldıgınce TURK mallarına destek olmaya cagırıyorum
    tesekkurler vestel

• Avrupadaki tek dizüstü fabrikası çünkü Avrupa'da işçi vs maliyetleri yüksek. Fason üretimle / elalemin malını üretmekle övünen bir ülke haline geldi Türkiye, yazık
  • Kaç kişi çalışıyo bilmiyorum ama birsürü aile o fabrika sayesinde ekmek yiyecek. Sadece bunun için bile alkışı hakediyo vestel. Türkiyede sanayi hiç gelişmedi üretim olmazsa bu ülke kalkınmaz diye herkes basbas bağırırken böyle bir fabrikayı kınıyanları anlamıyorum. Türk gençliği ne hale gelmiş demek istiyorum bir Türk genci olarak
  • quote:

Orjinalden alıntı: PhantomX

Avrupadaki tek dizüstü fabrikası çünkü Avrupa'da işçi vs maliyetleri yüksek. Fason üretimle / elalemin malını üretmekle övünen bir ülke haline geldi Türkiye, yazık

böyle düşünme... hiç üretilmese işsizlik artsa daha mı iyi olcak ???
    üretmeden kalkınabilen bi ülke yok... (petrolün üstünde oturan araplar dışında... ama petrolün de bi sonu var... )
    üstelik o fabrikadaki üretim için illaki mühendis, tasarımcı falan da çalışacak, icabında icatlar yapılacak...
  • quote:

Avrupadaki tek dizüstü fabrikası çünkü Avrupa'da işçi vs maliyetleri yüksek. Fason üretimle / elalemin malını üretmekle övünen bir ülke haline geldi Türkiye, yazık

Kimse elini taşın altına sokmasın, herkes dışardan alsın satsın o zaman. Sonra da herkes ağlasın şu ürün niye gelmiyor bu ürün niye bulunmuyor diye Türkiye'de. Siz alternatif sahibi olmazsanız, dışardan ne verirlerse onunla yetinirsiniz unutmayın.

/>

• Herkes birçok şey belirtmiş.Bence ve olursa olsun iyi bir gelişme.
  • Ben Vestelin iyi işler çıkaracağına eminim ama öncelikle biraz zaman gerekiyor. Zamanla vestel büyüyecek sanayinin türkiyeye katkısı olacaktır türk iş adamları vesteli tercih edecektir. Her şey zaman vestel geliştikçe belki on yıl sonra dell almak yerine vesteli tercih edeceğiz türk malı olduğu için...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Böyle karamsar bakmanın mantığı ne anlayamıyorum. Sanki diğer laptop üreten firmalar içindeki harddiski işlemcisi rami tamamen kendi üretiyor da vestel üretmiyor bundan dolayı.amerikan firmalarıda gidip çinde üretim yapıor. Sanki diğer firmalar vestelden farklı da.Ayrıca Türkiyede yaratacağı istihdam potansiyelinide düşünürsek bunun ne kötü tarafı var çözemedim bir türlü.

extinet arkadaşa katılıyorum bende vestelin zamanla daha büyük işler çıkaracağına inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateso8634 -- 2 Ocak 2007; 22:26:39 >

• İstihdam açısından elbet olumlu, işsizlik açısından da Türkiye'ye olan katkısından da.

Ancak benim demek istediğim marka üretemiyoruz yurtdışında. Marka üretmeden de global dünyada yer edinmek çok ama çok zor.

Ne dediğimi bir daha düşünün, amerikan firmaları gidip çinde üretim yapıyor ama onları koşa koşa alıyoruz neden? Çünkü adamlar "marka" yaratmış.

Dediğim mesajı anlayabilen bir kişi çıkmamış; Türk malı diye kimse Vestel'i koşa koşa almıyor şu an. Ancak "marka" imajı yaratabilirse Vestel vb. markalar alınır. Ki bu imajın dünya çapında yaratılması gerekir yoksa "türk malı" olmaktan dışarı çıkamaz.
  • Vestel=Montaj anlayın artık bunu
  • quote:

İstihdam açısından elbet olumlu, işsizlik açısından da Türkiye'ye olan katkısından da.

Ancak benim demek istediğim marka üretemiyoruz yurtdışında. Marka üretmeden de global dünyada yer edinmek çok ama çok zor.

Ne dediğimi bir daha düşünün, amerikan firmaları gidip çinde üretim yapıyor ama onları koşa koşa alıyoruz neden? Çünkü adamlar "marka" yaratmış.

Dediğim mesajı anlayabilen bir kişi çıkmamış; Türk malı diye kimse Vestel'i koşa koşa almıyor şu an. Ancak "marka" imajı yaratabilirse Vestel vb. markalar alınır. Ki bu imajın dünya çapında yaratılması gerekir yoksa "türk malı" olmaktan dışarı çıkamaz.

Demek istediğin buysa bende sana katılıyorum. İlk mesajın yanlış anlamaya fazlasıyla müsait. Dünyaca çok tanınan bir teknoloji markamız yok. Ama takip ettiğim kadarıyla vestel güzel şeyler yapıyor. Ben bu süreç böyle giderse vestelin bir marka olma yolunda ilerleyeceğini düşünüyorum.Gerçi ben hiç bir şeyi direk marka diye almam fiyat / performans oranı benim için daha önemlidir. Fiyat performans oranında iyi olan firmalar sonunnda markasınıda tanıtıyor zaten.Ama dediğinde haklısın nihayetinde dünyada işler marka üzerinden dönüyor ve markalaşmak günümüzde ayakta kalmak bakımından çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateso8634 -- 3 Ocak 2007; 0:48:57 >

• adamlar yapıyor aslında desteklemek tutmak lasım mesela vestel ve casper her gün daha iyiye gidiyorlar vetsein televizyonşarı bence çok güzel zamnala notebook tada bunu yakalayacaklar eminim
  • Ben size rakam söyleyim arkadaşlar,

vestel yaklaşık 30 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Yan sanayi, tedarikçi, diğer hizmetler dahil edildiğinde rakam korkunç boyutlara ulaşıyor. Zorlu gurubu 2006 yılını 5 milyar dolar ciro, 2,750 milyar dolar ihracat gerçekleştirmiş. eleştiren arkadaşla şunu unutmasın ülkenin tek çıkış yolu üretimdir, üretelim, ister fason, ister ara mal, ister nihayi ürün ne olursa olsun üretelim. Sonuçta vestel notebook un sadece işlemcisini ve işletim sistemini dışarıdan alıyor ana kart dahil tüm ekipmanı manisa da üretiyor. En büyük göre bize düşüyor, biz desteklemezsek yabancı nasıl yaklaşır? Şansen ben fujitsu faciasından sonra vestel almayı düşünüyorum, 4 ay içinde değişim, sonrada servis garantisi veriyor.
  • Vestelin ar-ge sinde kaç mühendis çalışıyor haberdarmısın? elbette hayır! Peki vestelin yurt dışına özellikle büyük firmalara TV yazılımı ve diğer yazılımları sattığından haberdarmısın? Peki notebook tasarımının manisa da yapıldığından haberdarmısın? Burada bilmeden yazmakla olmuyor, araştırıp öğreneceksin ondan sonra iddaalarını sıralayacaksın, iki kelimelik yazı ile iş bitmez.

quote:

Orjinalden alıntı: safranboy

Vestel=Montaj anlayın artık bunu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.