Bildirim
Yerel Disk D'ye erişilemiyor.
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
-
Hocam bi de şunu deneyin.
cmd yönetici olarak açın;
CHKDSK D: /F /R
üstteki kodu yapıştırıp tarama yapın. Daha sonra sistemi yeniden başlatıp kontrol edin. -
-
Hocam tekrardan disk özelliklerindeki güvenlik sekmesine gelin. Alt kısımda gelişmiş var. Gelişmiş sekmesine girin. Daha sonra üst kısımdan Sahip yazan sekmeyi açın. Altta Düzenle sekmesi var onu açın. Administrator ve sizin kullanıcı grubunuzun olması lazım. Kendi kullanıcınızı seçip uygula tamam diyerek sahip grubuna ekleyip deneyin. -
-
O zaman hocam manuel olarak grup atayıp yetki vermek gerekelebilir.
Resimde değiştir yazan yere girin. Açılan menüden Seçilecek Nesne Adını Girin yazan yere (boş büyük kutu var orada orası) Authenticated User yazın. Karşısında aktif hale gelecek olan Adları Denetle butonuna tıklayın. Yazdığınız yazıda değişiklik oluşabilir aynen karışmadan Tamam diyin. Uygula diyin çıkan uyarılara tamam diyin. Tamam butonları ile pencereleri kapatın. Daha sonra tekrardan aynı disk özelliklerinden yine güvenlik sekmesine gelip bu yeni oluşturulan kullanıcıya izinler sekmesinden tam yetki verin. Disk sayfasını yenileyin. Bu şekilde açması gerekir. -
-
Şifreleme programı falan kullandıysanız ve de sonrasında programı sildiyseniz ondan da olabilir. Yeniden aynı program veya yöntem ile şifreyi açmanız gerekebilir. Birde oraları dahi açmıyorsa virüs olabilir. Ben dosyalara zarar verme ihtimaline karşı onu en son söyleyecektim o yüzden manuel yöntemleri anlatmaya çalıştım. Ama bu noktada tavsiyem bi virüs ve malware taraması yapmanızdan yana olacak.
Kaspersky Virus Removal Tool ile masaüstü taraması.
Bitdefender Rescue Disk ile bootable bir tarama (linux masaüstü ile açılır diskler listelenir oradan verilere ulaşada bilirsiniz. Yani hem virüs taraması hem de dosyalara erişim şansınız var)
Malwarebytes ile malware taraması yapmak faydalı olabilir. -
Ek olarak yeni kullanıcı açıp ona admin yetkisi yani tam denetim izinlerini vererekte deneyebilirsiniz. -
Sağol hocam hepsini denicem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sonucu yazarsınız. Yine de gözümüzden kaçan birşeyler varsa onlara bi bakarız. -
Hocam kaspersky ile taradım birşey bulamadı malwarebytes ile taradım 528 tane virüs buldu ama sonuç değişmedi hala disk d açılmıyor.
Yeni kullanıcı yaratamıyorum “şu anda Microsoft ailesine bağlanamadık, sonra tekrar deneyin” yazıyor. Bilemedim şu anda tek çözüm format gibi görünüyor değil mi?
Hemen format atmayın ama baya virüs girmiş hocam. Sonuca bakılırsa halen de tam temizlenmemiş ve bu durumun sebebi virüs olduğu daha belirgin gibi.
Bir de live cd bir linux kurup önemli verileriniz varsa linux üzerinden kurtarmaya bakın. Sonra format atıp denersiniz. Linux mint falan usb üzerinden canlı olarak çalışabiliyor. Yani kurmanıza gerek yok direk masaüstünden D: diskine girebilirsiniz. Bunu bi deneyin diske girerseniz almanız gerekenleri alıp öyle format atarsınız. Hatta linux üzerinden disk yetkilendirmesi ayarlayıp windows üzerinden de aktif edebilirsiniz. -
Hocam teşekkür ederim ama yanımda linux bilgisayar yok sadece 1 tane windows bilgisayar var ayrıca öyle live cdsi oluşturmayı bilmiyorum. Şu anda d’nin içinde kurtarmam gereken birşey yok, gta 5 setupu yerel disk c’deymiş sadece d’ye format atabilme ihtimalim var mı acaba?
D: içerisinde önemli bir şeyiniz yoksa tavsiyem şu olur:
Sonuçta sistemde virüs var. Bazı konularda da bilgi sahibi olmadığınızı belirtmişsiniz. Öncelikle D:'yi direk biçimlendirin. Biçimlendirme yapmaya bile izin vermezse format atar gibi başlatıp sadece format ekranında D: yi silip yeniden bölüm oluşturun ya da o ekrandayken sadece biçimlendirin. Silip yeniden biçimleyerek bölüm oluşturmak daha temiz olur.
Yalnız sıkıntı olan birşey var ki bu virüs sizin C: diskinize de bulaşmış. Yani D: yi silsenizde yine aynı sonuç olacak ve o GTA dosyasının içine girmiş olabilir. İso ise daha zor bir ihtimal olacağı için onu kurtarma şansınız var.
Şu GTA dosyasının resmini paylaşırsanız (içerikle beraber) ona göre size bir yol gösterebiliriz.
Şöyle anlatayım. D yi silin-biçimlendirin gta dosyasını D: diskine atın. Daha sonra C: ye format atın. Ama aklıma takılan nokta GTA dosyanın da içine virüs girdiyse veya bu dosyanın içinden sisteme bulaştıysa sonuç yine aynı olur. Orayı çözersek işiniz kolay. O da önemli değil derseniz (gta için diyorum) komple C: ve D: yi format ekranındayken tamamen silip yeniden her ikisi içinde bölüm oluşturun ve format atın.
-
Hocam şu anda d'yi biçimlendiriyor, biçimlendirmeye engel olmadı. Gta 61 gb boyutunda iso dosyası. Oynadığım tek oyun ve 61 gbyi tekrar baştan indirmek istemiyorum o yüzden onu kurtarmak istiyorum. Iso dosyasına da virüs bulaşır mı? Yoksa dediğiniz gibi yani d'yi biçimlendirsin gtayı d'ye atıp, c'ye format atmayı düşünüyorum. -
İso dosyalarına bulaşabilir ama öyle her virüs iso kalıblarına müdahale edemez. Siz D: yi biçimlendirdikten sonra dosyanızı sadece iso kalıbını (bulunduğu klasör varsa klasörü atmayın klasör içinde gizli dosya da olabilir) D: ye atın. Daha sonra C: ye temiz bir sistem kurulumu yapın. En sağlıklısı bu olur. -
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için d'yi biçimlendirdim şimdi c'ye format atıyorum.
Benzer içerikler
- start pxe over ipv4
- press esc in 1 seconds to skip startup.nsh any other key to continue
- sınırlı bağlantı nasıl çözülür
- missing operating system
- telefon kablolu kulaklığı görmüyor
- telefon wifi bağlanmıyor
- dlss nedir
- klavye kısayolları
- silinen dosyaları geri getirme
- video boyutu küçültme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X