Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.814
Cevap
73
Favori
262.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mahira M kullanıcısına yanıt
    Oluklu mukavva kullanılması önerilmektedir. Ancak parkeyi yaptırmadıysanız Terraclick yerine daha iyi bir malzeme seçebilirsiniz
  • Selamlar, mustakil 25 yillik bir evim var ilk yapildiginda o teknoloji ile yerden isitma yapilmis 2 yildir oturuyorum 1.sene fena isitmiyordu 2.yil iyice gitti, evde kombi 2 gun kapali kalsin sora acalim 4gunde ancak ev 12 derece oldu (ankarada disari -5 filandi) simdi hic isitmiyor kombi haril haril calisiyor deli gibi gaz yakiyor ama yerler ilik bile olmuyor, sizce tesisat temizligimi yapmaliyim, ew benden once 4-5 yil bos kalmis sanirim 20 yildir temizlenmemiştir, Ankarada tavsiye edeceginiz firma varmi, kis gelmeden halletmek istiyorumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde parkelerim oldukca eski acik renk laminat yaptirmak istiyorum, yerden isitmada ahsap parkeyi sokturmem gerek sanirim ustune bide laminat olmaz diye dusunuyorum, yerden isitmaya her laminat uygunmu, uygun fiyatli onerebileceginiz marka varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tesisat temizlenirse ve kombi bakımı yapılırsa sorun büyük ihtimal ortadan kalkar...yinede ısınmıyorsa yeterli miktarda boru döşenmemiştir veya dağıtıcı kollektörünüz ün değişmesi gerekebilir..çünkü 20 yıl çok uzun bir zaman kollektörün iç kısmı oksitlenme yapmış ve gidiş dönüşleri tıkanmış olabilir.mevcut parkelerin sökülmesi gerekir kesinlikle..yeni döşenecek parkenin yerden ısıtmaya uygun olmasına dikkat edin(en azından parke altına koyulan izolasyon şiltesi yerden ısıtmaya uygun olsun)aksi takdirde verim alamazsınız.
  • Sayın ustam, yerden ısıtma sistemi üzerine döşenecek parkenin kalınlığı en fazla kaç mm olmalıdır, parke sınıfının ısınma performansına herhangi bir etkisi var mıdır, piyasadaki markalar içerisinde yerden ısıma sistemleri üzerine kullanılabilecek emsallerine göre daha verimli bir marka var mıdır ve son olarak 8mm lik parke ile 12 mm lik parke arasında ısınma performansını çok fazla etkileyebilecek bir fark var mıdır 8 lik mi 12 lik mi döşetmeliyim?? Teşekkürler...
  • sacrifise kullanıcısına yanıt
    Sayın ustam, yerden ısıtma sistemi üzerine döşenecek parkenin kalınlığı en fazla kaç mm olmalıdır, parke sınıfının ısınma performansına herhangi bir etkisi var mıdır, piyasadaki markalar içerisinde yerden ısıma sistemleri üzerine kullanılabilecek emsallerine göre daha verimli bir marka var mıdır ve son olarak 8mm lik parke ile 12 mm lik parke arasında ısınma performansını çok fazla etkileyebilecek bir fark var mıdır 8 lik mi 12 lik mi döşetmeliyim?? Teşekkürler...
  • 8 yada 12 mm arasında fazla bir fark olacağını zannetmiyorum,bu konuda bir şikayet almadık henüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18 m2 alanın maliyeti nedir
  • Sevgili sacrisife. Evimde yerden isitma sistemi mevcut ve evin 105 m2 civarinda kullanim alani mevcut. Ev yeni ve daha kis gormedi... ECA confeo premiks s 30000 kombi mevcut. simdi bu sartlarda combi - yerden isitma sisteminde bir problem cikar mi. Combinin guclu olmasi yerden isitma sisteminin performansini olumlu yada olumsuz etkiler mi... bu konuda yardimci olursan sevinirim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar üstad

    size bir sorum olacaktı.

    yeni bir müstakil ev aldık. ısıtma yerden ısıtma

    evde yerden ısıtma sistemi fayans altında. evi aldığım yani tadilat yapanlar bu fayansın üstüne tekrar fayans döşemişler. 2 kat fayans döşenmiş olması yerden ısıtma sistemini olumsuz etkiler mi?

    fayansı neden sökmediklerini sorunca yerden ısıtma borularının fayans sökümü sırasında zarar görebileceği için böyle yaptıklarını belirttiler.
  • 200 senedir yerden ısıtma kullanıyoruz. Alt katta soba yanıyor ve üst katı ısıtıyor.:-) Buna bayılıyorum.
  • Selamın Alleyküm,
    ustam size bir sorum var.
    biz uygulamayı yaparken şu mantarlı straforları dübelle yere çakıyoruz. Matkapla del del bitmiyor. Ben işçiyim. Sizin kullandığınız veya bildiğiniz başka bir yöntem varmdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iki yıl olmuş siz tartışalı ama belki görür bi cevap yazarsınız.225 m dubleks bi evde yaşıyoruz.aşttan ısıtmalı ve bir hayli sıcak.çorapsız atletle geziyoruö evde ama hava çok kuru.suluk takılacak bir petek de yok.evin neö dengesini bozmaz deniyor ama boğazımdaki kuruluk ve hasta kızlarım buna inanmama engel oluyor.sizler alttan ısıtmalı bir evde nem oranını yükseltmek için ne gibi bir çözüm önerirsiniz.nem sağlayıcı cihazlarında mikrop taşınmasında olumsuz etkileri oldquğu söyleniyor.mümkünse ekoomik bir çözüm olsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, yerden ısıtma sistemi ve üzerine parke döşemesi yaptırmak istiyorum. yeniden şap beton atmadan bu mümkün müdür?
  • Bulunduğum binaya ilk kez yerden ısıtma sistemi döşendi ve 1 gün önce doğalgaz açıldı yani sistem çalışmaya basladı ama hala ısınma gerçekleşmedi. Buz gibi evde oturuyoruz kombi sadece suyu bir nebze olsada ısıtıyor ama yere dokundugumda hiçbir sıcaklık hissetmiyorum. Sebebini sordugumda binadaki tesisat sisteminin verimli olması için 3-4 gün dogalgazın calısması gerektiğini söylediler. Bu doğru mudur ?

    Bu arada her dairede kombi yok sistem merkezi olarak işliyor.
  • Mrb oturduğum ev yerden ısıtma sistemi ile ısınıyor daha önce mrk sistem kömürlü idi şimdi bireysel kombi oldu benim mavi boruların bağlandığı konmektör sıcak kırmızı baglantılı konnektör soğuk sanırım ters bağlanmış sorun olurmu tşk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalyada triplex villamıza kalorifer tesisatı bağlatmayı düşünüyoruz. giriş kat toplam 51 m2 salon + amerikan mutfak ve giriş antreden oluşuyor. Bu bölümde salon kısmında dış duvar olmayacak komple cam olacak (absürd bir projemiz var da ) duvar sadece amerikan mutfak tarafında oluyor o yüzden petek koyma şansımız yok. 2. kat 27 m2 yatak odası, 4 m2 antre, 7 m2 banyo var.. çatı katında 10 m2 lik bir oda, 15 m2 lik başka bir oda, 5 m2 antre ve 5 m2 banyo var. giriş katta petek koyamadığımız için yerden ısıtma düşünüyoruz. 2. kat ve çatı katına mobil sistem petek koyma şansımız olabilir mi. ısıtma kombi ile olacak benim düşüncem kombiyi zemin kata koyup, üst katlara tek kolon çıkarak toplam 3 kollektörle sistemi beslemek.. buna göre;
    1) sistem çalışır mı?
    2) kombi kapasitesi ne olmalı (haliyle mutfak ve banyolarda sıcak su kullanımı da olacak)
    3) kombinin sirkülasyon pompası bu sistemi kaldırabilirmi (ECA Confeo Premix düşünüyoruz tanıdık bayi var bayi alış fiyatına verecek)

    cevaplandırırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler




  • yerden ısıtma olan evimin tabanında taş döşeli. onun üzerine laminant parke döşetirsem ısının yüzeye çıkması azalır mı? uygun mudur? ve tavsiye eder misiniz? bilenler yardımcı olursa sevinirim. teşekkürler arkadaşlar.
  • Merhaba,
    100 mt2'lik evimdeki 20 senelik hermetik kombisi bozuldugu icin bu sefer yogusmali bir kombi almayi planliyorum. Apartman mantolamali olmasina ragmen toplam yaklasik 4 mt olan petek boyu evi isitmaya yetmiyor ve petek boylarini iki katina cikarmayi planliyorum.
    Gelelim soruma. Banyoyu onumuzdeki yaz kirdirip zeminine yerden isitma koymak istiyorum. Bunu su andaki mevcut kombi sistemine baglayabilir miyim yoksa elektrikli bir sistem kullanmam mi daha uygun olur kombinin sagligi acisindan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cigir -- 28 Şubat 2015; 11:55:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Döşemeden ısıtma sisteminin üzerine şap olarak standart her evde ki kuru şapta denilen şapı yaptırmak ısı iletiminde kayıp yaşatr mı ? Yoksa bol çimentolu kısmen daha sıvı daha yoğun bir şap atmak şart mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.