Şimdi Ara

YERDEN ISITMA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.855
Cevap
78
Favori
273.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sacrifise hayırlı işler 20m2 alan maliyeti kaç olur yada m2 fiyatı nedir
    Fiyat alabilirmiyiz kombi var....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkantyusuf B kullanıcısına yanıt
    Bende aynı soruyu soracaktım. Benim 2 odam var kuzeyde kalıyor ve ısınmıyor bundan dolayı bu odaları alttan ısıtma sistemi yaptırmak istiyorum.

Odaların toplamı :45 m2 metrekare maliyeti nedir?
  • 135 metrekare yerden ısıtmalı sisteme 24kw lik kombi yeterlimi. ben pek verim alamadım.720metre boru döşenmiş sözde.
  • Yerden ısıtma sistemi neden 55 dereceyi geçmemeli? 70 derece yapsak ne sakıncası olur?
  • sacrifise kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Kombisiz 6 m yüksekten doğal basıncıyla gelen sıcak suyu hem yeterince basınçlandıracak hem de 1300 m yerden ısıtma borusu içinde dolaştırabilecek pompa tavsiyesi verir misiniz?

Teşekkürler
  • Merhaba benim sorum, mevcut muğla fethiye de 130 m2 dairem var. yerler laminant parke bunlar kaldırılarak zemine yerden ısıtma döşettirebilirmiyim bu konuda bana öneriniz olabilirmi. bilgi sahibi değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacrifise

ustam sen bu bariyer konusunu biraz daha araştır.bilmediğin bir konu olduğu için hırs yaptın belliki.10 yıldır ben yerden ısıtma uygulaması yaptığım yerleri sayarsam ağzınız açık kalır.türkiyenin en büyük inşaat şirketleri (ağaoğlu sinpaş toki taşyapı) yerden ısıtma tercih ederler birçok konutlarında.muhakkakki o şirketler a dan z ye bu sistemi araştırmışlardır en ince ayrıntısına kadar yoksa sizin dediğiniz gibi sorunlar olsaydı yaparlarmıydı? ve ayrıca rehau yerden ısıtma sistemleri ni ve kullandığı malzemeleri araştırmanı isterim senin dediğin gibi aç google ı araştır.

2 yıl öncesine kadar 5 yıldır ağaoğlunda çalışıyordum şu an hala kombi servisi olarak hizmet veriyorum gittiğim projelerin hiç birisinde yerden ısıtma sistemi görmedim. Anadolu yakası için konuşuyorum.

• merhabalar

bizde evi terasını yerden ısıtma yaptırdık zeminide seramik yaptırdık kombi 35derecede sürekli yatıgımızda yanmıyormuş gibi yer hiç ısınmıyor gibi bişey
    yer seramik oldugundan mı yada ısı kaybı oldugundan mı
    oda termostatı almalımıyım ?
    hangi marka ?
    termostatdaki hasasiyet önemli mi çok

kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sacrifise

quote:

Orijinalden alıntı: asilkanissan

Çok farklı bir soru sormak istiyorum. Bu boruları karavanın zaminine döşeyerek motorun sıcaklığından faydalanarak alttan ısıtma sağlayabilirmiyiz :) ?

Aracın kalorifer sistemini kullanmaya devam etmenizi tavsiye ederim zira olsa bile bayağı bi masraflı olur galiba.

Aracinizin Corum kalorifer ile donatimi bu is icin daha uygun olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: [darkness13]

Yerden ısıtma sistemi neden 55 dereceyi geçmemeli? 70 derece yapsak ne sakıncası olur?

1. Sebep varise sebep olur'
    2. Sebep yerdeki havadan hafif toz, mayt gibi unsurlari solumaya baslarsiniz ve bunu cigerlerinizde hissedersiniz...

• 70 m2 lik bir evde ortalama ne kadar maliyet çıkar acaba ? yani petek sistemine göre daha mı uygundur acaba ? konuyu açanlar veya bu konu hakkında bilgisi olanlar cevap verebilir mi ?
  • tam bilmiyorum ama 120 veya 150 m2 ne kdr mmaliyeti olur sistemi dosetmenin

• slm, yerden isitma yapilmis alana girip pis su ve temiz su tesisati dosenebilir mi ?
  • yerden ısıtma diyince akla sadece elektrikli ısı veren halılar geliyor herhalde :)
  • sizin aklınıza öyle geliyor olabilir ama inanın artık çok yaygınlaşmaya başladı sıcak sulu yerden ısıtma.birçok büyük inşaat şirketleri yeni projelerinde yerden ısıtmaya geçiş yapmaya başladılar.sistem hakkında pek bilgisi olmayanların aklına ilk gelenler dediğiniz şeyler olabilir doğrudur.
  • Değerli arkadaşlar, yerden ısıtma sistemimiz var. Tamamen nizami şekilde yapıldı ve üzerinde şap var. TerraClick marka 7.8 mm 31. sınıf laminat parke döşeyeceğiz, altına şilte olarak ne kullanmamızı önerirsiniz? Şimdiden teşekkürler...
  • Yerden ısıtma yapıldığı zaman, üstüne halı filan koyunca ısı verimliliği düşer mi? Isı alttan geldiği için ve halıda üstüne geldiği için ısı kaybı, verimlilik kaybı, maliyet sorunu ortaya çıkar mı?

Petek/Duvar/Yerden ısıtma sistemlerinde, en yüksek verimlilik, en az maliyet olarak hangisi en öndedir? Hangisi daha az tüketim yapar?
  • minca12345 kullanıcısına yanıt
    çok zor bir soru, ben de size sorayım kim atık ve temiz su tesisatını yapmadan yerden ısıtma döşetir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac14 -- 30 Mayıs 2014; 20:27:40 >
  • mahira M kullanıcısına yanıt
    Merhaba yerden ısıtma kullanıyorum 3 yıldır ve memnumun üzerine uzun araştırmalar sonunda yerden ısıtmaya uygun lamine parke (laminat değil) döşedik problem yok tavsiye ederim.Bilgi isterseniz PM atabilirsiniz .
  • Merhaba 170 mt2 dubleks eve taşınıyorum yerden ısıtma var yeni bir bina.
    Kombi olarak ne tercih etmeliyim kombinin yeri mutfakta yoğuşmalı kombi evin içinde olmaz falan dendi doğrumudur.
    model ve marka olarak önerileriniz varmı ?
    yardımınızı rica ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flat-Eric -- 6 Haziran 2014; 19:29:46 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.