Şimdi Ara

***YERDEN ISITMA*** [ANA KONU] (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.973
Cevap
84
Favori
301.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kollektördeki oda sıralamasını biliyorsanız ısınmayan oda hariç diğerlerini tam kapatın, sonra sadece birer tur açın, hiç bir şey teorikteki gibi olmuyor, ısınmaya etki eden bir çok faktör var, yerden ısıtmada aslında tüm hatlar eşit uzunlukta olmalı ama öyle yapıp yapmadıklarını bilmiyoruz, bunun dışında cephe olayı var, ayrıca kombiniz mutfaktaymış dolayısı ile tüm hatlar mutfaktan geçtiği için orası zaten ısınacak belki tam kapatsanız bile ocaktı fırındı derken mutfağın ısınması yetecek, bunları deneyerek bulacaksınız. benim ev mobil petekli sistem ben eve ilk taşındığımda mutfak peteğini bir kapattım bir daha hiç açmadım çünkü tüm hatlar oradan geçiyor ve mutfağı yeterince ısıtıyor. Sadece mutfağı kapatmanız da o odayı ısıtmayabilir bu sefer başka bir oda çok ısınabilir ona göre çok ince bir reglaj ayarı çekmeniz gerekiyor. Biraz uğraştırır ama bir kez tam olarak ayarlayabildiğinizde hep öyle gider, birde ufak bir ayrıntı reglajı oturttuğunuzda vana konumlarını not alın şu oda 1 tur, bu oda 1.5 tur vb gibi herhangi bir nedenle bir müdahale olduğunda tekrar tekrar uğraşmamış olursunuz.

• hocam reglajı sıcak vanadan mı yoksa dönüş soğuk vanalardan kısarak mı yapmayı önerirsiniz internette farklı görüşler var ben soğuk olanları sonuna kadar açıp sıcak vanaları kıstım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar evim açınca 26.5 derecelere yükseliyor (ucuz bir dijital oda termometresiyle ölçüyorum) ve bu yüzden kollektörlerin kırmızı ana vanasını kapattım. çok soğuk bir kaç gün hariç hiç yakmadım bile

oda termostatı + kollektör aktüatörü gibi şeyler takabilir miyim? bir de bu vanayı aç kapa yaparak bir süre sonra sanki yalama olacak su kaçıracak gibi hissediyorum..

28 daire var ve maalesef ısınamayan 1-2 daire yüzünden aşağıda sistemi 27 dereceye ayarladılar bu da çok ısınmamıza neden oluyor.

termostat ve aktuatör konabilir ama onun konacağı yerde sitemdeki suyu tamamen kesecek çift vana yoksa o hattaki tüm suyu boşalttırmanız gerekir.

daire girişinde yanyana kollektörler bir de ana mavı ve ana kırmızı vana mevcut sağ taraflarında.

her iki vana kapatılıp yer de varsa aktuatör konabilir tabi aktüatör bağlantısı için elektrik de gerekiyor

bu işlerle profesyonel olarak ilgileniyorsanız bana özelden yazar mısınız? ya da kimden hzimet alacağım konusunda tavsiye ltf.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

aşırı sıcaktan krtulmak için. tüm kollektörleri önce tamamen kapadım. sonra milimetrik olarak açarak ısındığı en az açık konumda bıraktım. ana vanalar tamamen açık ama kollektörlerin hepsi mümkün olabiliecek en az açıklıkta... böyle kullanmak zarar verir mi?

kendinize ait pompa var mı yoksa pompa merkezi sistemde mi, merkezi sistemde ise çok rahat tolere eder.

pompa sanırım merkezi sistemde.. sormak istdiğim kollektörleri mi kısmalıyım yoksa resimdeki gibi ana vanayı mı? aç kapa yaparak vanaları bozacağım ve su kaçıracka diye korkuyorum..

Evde pompa yoksa merkezi sistemdir o zaman pompaya bir zarar gelmesi durumu olmaz. Kollektördeki bir vana bile bozulsa kollektörü komple değiştirmek zorunda kalma ihtimali var, ana vana bozulsa bile onu değiştirmek daha kolay olur işçilik ve maliyet olarak.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.