|
Kollektördeki oda sıralamasını biliyorsanız ısınmayan oda hariç diğerlerini tam kapatın, sonra sadece birer tur açın, hiç bir şey teorikteki gibi olmuyor, ısınmaya etki eden bir çok faktör var, yerden ısıtmada aslında tüm hatlar eşit uzunlukta olmalı ama öyle yapıp yapmadıklarını bilmiyoruz, bunun dışında cephe olayı var, ayrıca kombiniz mutfaktaymış dolayısı ile tüm hatlar mutfaktan geçtiği için orası zaten ısınacak belki tam kapatsanız bile ocaktı fırındı derken mutfağın ısınması yetecek, bunları deneyerek bulacaksınız. benim ev mobil petekli sistem ben eve ilk taşındığımda mutfak peteğini bir kapattım bir daha hiç açmadım çünkü tüm hatlar oradan geçiyor ve mutfağı yeterince ısıtıyor. Sadece mutfağı kapatmanız da o odayı ısıtmayabilir bu sefer başka bir oda çok ısınabilir ona göre çok ince bir reglaj ayarı çekmeniz gerekiyor. Biraz uğraştırır ama bir kez tam olarak ayarlayabildiğinizde hep öyle gider, birde ufak bir ayrıntı reglajı oturttuğunuzda vana konumlarını not alın şu oda 1 tur, bu oda 1.5 tur vb gibi herhangi bir nedenle bir müdahale olduğunda tekrar tekrar uğraşmamış olursunuz. |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

önceki