Şimdi Ara

Yeraltı edebiyatı kitapları tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar, şöyle 250 sayfayı geçmeyecek, popüler olmamış ama güzel, etkili her türlü yeraltı edebiyatı yani az duyulmuş kitap önerisine açığım.

• Hakan Günday'i öneririm ama sanırım kitapları 250 sayfayı geçiyor. Kitap sayfa sayısına fazla takılma derim. Ben Kinyas ve Kayra'yi okurken bu kitap bitmesin dediğimi hatırlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hsann

Hakan Günday'i öneririm ama sanırım kitapları 250 sayfayı geçiyor. Kitap sayfa sayısına fazla takılma derim. Ben Kinyas ve Kayra'yi okurken bu kitap bitmesin dediğimi hatırlıyorum.

Hocam az istememin nedeni daha fazla kitap okuyup inceleme yazabilmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuzuyaJuuzou -- 8 Ekim 2013; 8:07:45 >
  • Dövüş Kulübü efsanesiyle başlamalısın bence.
  • İskambil Kağıtlarının Esrarı - Felsefik bir kitap ama çok akıcı, öyle böyle degil
    Yazarının adını hatırlayamıyorum. Soyadı Joostein ama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Listeye aldım dediklerinizi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökkağan

Listeye aldım dediklerinizi :)

Joostein Gaardner tarzı birseydi hatırladım şimdi
    Bir de Jo Nesbo - Nemesis var. Bildigimiz akıcı roman tarzında bir banka soyuluyor, polis bulmaya çalışıyor vs. ama ben çok beğenmiştim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gramer Kitapları Tavsiye
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıntı Yayınları'nın Yeraltı serisine bakabilirsin.
    Başlıca, Chuck Palahniuk, Jack Kerouac vs. Gözüne çarpar zaten ilk.
    Jack Kerouac'tan Big Sur iyi gider,(siren yayınları'ndan yayınlandı)
    kaliforniya'da Big Sur adında bir mekanda -genel olarak- geçen olayları vs anlatıyor.
    William s burroughs da var, cut up üçlemesini üzerine inceleme yapabilirsin mesela,yazarın üslubu falan, ve bu üçleme çok uçuktur, en başta hiç bir key anlamayıp bırakabilirsin. W.s.b, genellille uyuşturucu,seks,eşcinsellik konuları üzerinde yazar.

• Yeralti edebiyati kavramini tan olarak anlayamadim. Biri bana aciklayabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Harley-Davidson

Yeralti edebiyati kavramini tan olarak anlayamadim. Biri bana aciklayabilir mi?

Yeraltı edebiyatı, edebiyatın kılcal damarlarıdır. Popüler edebiyatın el atmaktan çekindiği, uzak durduğu ayrıksı konulara kucak açar, mesela cinselliğe, mesela insan psikolojisinin gizli kapaklı yanlarına, mesela inanca, mesela genel geçer ahlaki kabullere, sorgulanmadan kabul edilen etik ve estetik değerlere, mesela hayatın karanlık derinliklerine döner yüzünü ve bunlara kafa tutar. Buralarda gezinip dolaşır, edebiyatı buralarda arar. Tedirgin edici mecralarda dolanır. Popüler, ana akım edebiyatın sığ sularında oyalanmaktansa, neredeyse korkutucu ve irkiltici bir eleştirellikle ‘uçlara’ doğru ilerler. Yeraltı edebiyatı, hayatın ve gerçekliğin öylesine bakan gözlerine, gizli kalmış bölgelerini sızdırır. Verili gerçeklikte gedikler açar ve insanın gerçekliği kavrama yetisini geliştirir.

Alıntıdır. (osman çakmakçı-milliyet)

• quote:

Orijinalden alıntı: Artizt

Ayrıntı Yayınları'nın Yeraltı serisine bakabilirsin.
    Başlıca, Chuck Palahniuk, Jack Kerouac vs. Gözüne çarpar zaten ilk.
    Jack Kerouac'tan Big Sur iyi gider,(siren yayınları'ndan yayınlandı)
    kaliforniya'da Big Sur adında bir mekanda -genel olarak- geçen olayları vs anlatıyor.
    William s burroughs da var, cut up üçlemesini üzerine inceleme yapabilirsin mesela,yazarın üslubu falan, ve bu üçleme çok uçuktur, en başta hiç bir key anlamayıp bırakabilirsin. W.s.b, genellille uyuşturucu,seks,eşcinsellik konuları üzerinde yazar.

cut up tekniği üzerine yazabilirsin cidden, bak doğru söylemiş. Bir de sinema üslubu olarak cut up var, oradan ona da geçiş yapabilirsin; ama riski büyüktür, hiçbir halt anlamamak da var işin ucunda. Bu yazıya ek olarak Allen Ginsberg, Carterescu, Nelly Arcan, Weisbacker ve Carolyn Cooke'yi de ekliyorum. Bir bakarsın.

Alıntıyı özellikle yaptım, alt alta olsun bunlar dedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.