Şimdi Ara

Yep Yeni Yaris D4D (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
4.582
Cevap
10
Favori
294.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bittabi'nin degindigi noktalarin onemli oldugu kanaatindeyim. Ancak sonucta, tuketici cephesi olarak bayilere karsi magdur durumda olmamizin en onemli sebebinin yine biz tuketiciler oldugumuzu dusunuyorum. Son iki aydan beri Ankara'daki bayilerle biraz hasir nesir oldum ve hemen hepsinde de midemi bulandiran bir uygulamayla karsilastim. Toyota bayileri ehliyetimin fotokopisi olmadan test surusu yaptirmadilar, Yaris almaktan vazgectim. Renault bayileri istedigim rengi bulamadilar, almadim. Honda bayisi ic doseme renginde istedigim araci bulamadi, almadim, Fiat bayisi beni enayi yerine koyup "size kafadan 1000 YTL indirim yapiyoruz" dedi, almadim. Sanki cocuk kandiriyorlar, musteriyi "gerizekali" yerine koymalarina çok sinirleniyorum. Yasadigim problemleri hep markalarin ulke genel mudurluklerine aktardim, hicbirisi yardimci olmaya tenezzul etmedi. Hicbirinin umrunda degil cunku...

Neden??? Araclarin cogunda sira var, ulkemize talep fazlasi stok araci zaten gelmiyor. Yurticinde uretilen araclarin zaten %90 kadari dis ulkelere gonderiliyor. Bir modelin dunyadaki toplam uretiminin en fazla %5-8 kadari ulkemizde satiliyor. Musteriler de her soylenene genellikle kuzu kuzu "eyvallah" deyip seslerini cikartmadiklari icin, ayni tas ayni hamam isler yuruyor. Bilgisayarinizdan konfigurasyon yaratip, renk ve dosemelerini zevkinize gore secip, 13 gun sonra bayiye gidip aracini teslim alan yanibasimizdaki avrupa ulkelerindeki musteriler gibi, boyle bir hakkiniz olabilecegini dusunmuyor musunuz?? Kac kisi bu konuda simdiye kadar bir bayiye baski yapti veya boyle bir uygulamanin neden olmadigi hakkinda hesap sordu?? Ben bu tedarik zinciri uygulamasini bayiye anlattigim zaman terbiyesizce gulmekten kendilerini alamiyorlar. Musteri olarak bilinci ve baskici oldugumuz zaman bizlere bayilerin uzun sure direnebileceklerini dusunmuyorum....

• Buraya kadar öğrendiklerim:Paran bile olsa cebinde araba alamıyosun
    Rengini bile bırakın istediğin modeli bile seçme özgürlüğün yok...
    Son olarak adapazarlıyım ve toyota fabrikası bu şehirde,dün fabrika gittim bizzat ve kapısında koskocaman şöyle yazıyordu:
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLER MARKASI OLMAK TEK HEDEFİMİZ
    gülermisin ağlarmısın
  • ya arkadaşlar b sınıfı c sınıfı ne oluyor ? hangi araçlar hangi sınıflara giriyor.lütfen yardım
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_size_class

ece bu sayfada tum arac siniflandirmalarina orneklerle olayi anlayabilirsin sanirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eceee

ya arkadaşlar b sınıfı c sınıfı ne oluyor ? hangi araçlar hangi sınıflara giriyor.lütfen yardım

B sınıfı küçüktür (3.5-4.1 m arası) . B sınıfı araçların bagajı ve oturma mesafesi küçüktür. Bu araçlar genellikle hafiftir, ucuzdur ve 1.6 motorun altında satılırlar.
    C sınıfının boyu 4 metre ile 4.6 metre arasında değişir. Bagajı ve oturma alanı rahat olan araçlardır, ağırdır, biraz pahalıdır ve genellikle 1.6-2.0 arasında motorlarla satılırlar.
  • Arkadaşlar bi kaç ay içinde Yaris 1.4 D-4D Terra almayı düşünüyorum. Liste fiyatından ne kadarlık bi indirim istemeliyim? Bir de Toyota Kaskosu yaptırmak istiyorum, bu kaskoyu hediye etmelerini istersem absürt mü olur? Kafamda çok abartı ucuz bi fiyatla gitmek istemiyorum. Kasko + araba=28000 civarı aklımda. Çok mu ucuz sizce? Bir de Ankara'da hangi bayide daha ucuz satma ihtimalleri var?
  • Biraz yardım edin ama
  • abs, Toyan'i tavsiye etmem, uzulebilirsin sonra....
  • normal fiyata kaskoyu hediye alabilirsen daha iyisi can sağlığı derim ben..

quote:

Orjinalden alıntı: abs

Arkadaşlar bi kaç ay içinde Yaris 1.4 D-4D Terra almayı düşünüyorum. Liste fiyatından ne kadarlık bi indirim istemeliyim? Bir de Toyota Kaskosu yaptırmak istiyorum, bu kaskoyu hediye etmelerini istersem absürt mü olur? Kafamda çok abartı ucuz bi fiyatla gitmek istemiyorum. Kasko + araba=28000 civarı aklımda. Çok mu ucuz sizce? Bir de Ankara'da hangi bayide daha ucuz satma ihtimalleri var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssami

normal fiyata kaskoyu hediye alabilirsen daha iyisi can sağlığı derim ben..

quote:

Arkadaşlar bi kaç ay içinde Yaris 1.4 D-4D Terra almayı düşünüyorum. Liste fiyatından ne kadarlık bi indirim istemeliyim? Bir de Toyota Kaskosu yaptırmak istiyorum, bu kaskoyu hediye etmelerini istersem absürt mü olur? Kafamda çok abartı ucuz bi fiyatla gitmek istemiyorum. Kasko + araba=28000 civarı aklımda. Çok mu ucuz sizce? Bir de Ankara'da hangi bayide daha ucuz satma ihtimalleri var?

Yapma ya
  • yav kardeşim bu arabanın burun tasarımına bitiyorum... kalitesine diyecek yok zatende , bu kadarda tuzlu olmazki

liste fiyatlarının altına iniyolar mı bayiler?

sedanı gelirse, bide uygun fiyatlı olursa pazarı altüst eder... belki adapazarındaki fabrikada üretirler gelecekte

2007 de yenilenecek corollanın tasarımıda bub kadar güzel olacakmı acaba...
  • aynı donanımlı 28'e dizel varmı?
  • ben 26 700 e aldım.1,3 sol M/M.Anca bukadar indirdiler.Araçta mayıs 26 dan sonra gelecek.bekliyoruz bakalım
  • Bana da 1.3 terra için 600YTL indirim yaptılar. Çok düz bir mantık oluyor ama D-4D Terra daha pahallı, bence alacak olursam en az 750YTL'lik bi indirim yapması lazım. Yanlış mı düşüncem? Bir de D-4D Terra'nın tahmini kasko bedeli nedir?
  • getzoloji : "bu kadarda tuzlu olmazki" sözün için seni bu topicteki önceki mesajlara havale ediyorum.. Bolca konuşuldu bu konu.. İnsaflı olanlar tuzlu değil hatta tatlı olduğu kanaatinde

Ben 1.4 Sol M/M için 830 YTL ye Toyota Kasko yaptırdım. Terra için de 750 falan tutar herhalde..
    www.sigortam.net ten de kasko teklifi alabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssami -- 4 Mayıs 2006; 10:08:12 >
  • Arkadaşlar 2004 Yaris 1.3 SOL Special sahibiyim kilitlemede deadlock(kumandadan 2 kere kilitlemeye basınca oluyormuş) diye bir olay var nedir bilen var mıdır ?
    Ve bunun gibi gizli özelliklerini bilenler varsa açıklayabilirler mi ? Nelerdir.

Yaris gerçekten benide TOYOTA Fun 'ı yaptı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgetuncay

Arkadaşlar 2004 Yaris 1.3 SOL Special sahibiyim kilitlemede deadlock(kumandadan 2 kere kilitlemeye basınca oluyormuş) diye bir olay var nedir bilen var mıdır ?
    Ve bunun gibi gizli özelliklerini bilenler varsa açıklayabilirler mi ? Nelerdir.

Yaris gerçekten benide TOYOTA Fun 'ı yaptı...

deadloock yapınca arababın camını kırıp kapısını açamıyorlar...

yani kapı içeriden ve dışarıdan kol ile açılamıyor.
  • MERHABA

YARİSİNİZ DEN MEMNUNMUSUNUZ ACABA ÖN KONSOL GÖSTERGELER VE EN ÖNEMLİSİ MM ŞANZIMANI NASIL MEMNUNMUSUNUZ? MM İÇİN TEK SEBEBİM TRAFİKTE RAHATÇA ARABA KULLANMAK

BAŞKA TAVSİYELERİNİZ VARMI? YENİ ASTRA YI DA DÜŞÜNÜYORUM MESALE

İYİ GÜNLER........................
  • MERHABA

YARİSİNİZ DEN MEMNUNMUSUNUZ ACABA ÖN KONSOL GÖSTERGELER VE EN ÖNEMLİSİ MM ŞANZIMANI NASIL MEMNUNMUSUNUZ? MM İÇİN TEK SEBEBİM TRAFİKTE RAHATÇA ARABA KULLANMAK

BAŞKA TAVSİYELERİNİZ VARMI? YENİ ASTRA YI DA DÜŞÜNÜYORUM MESALE

İYİ GÜNLER........................
  • quote:

Biraz yardım edin ama

Ben Ankara'da Toyota Lider'i tavsiye ederim.
    Aracı oradan almıştım. 28'e d-4d terra alabiliyorsan iyi bir fiyat derim.
    ben 2,5 ay önce aluminyum jant dahil yaklaşık o fiyata almıştım. o zaman kasko indirimi vardı 580 YTL ye yaptırmıştırm. Araç gerçekten güzel tavsiye ederim.
    Sadece şehir içi kısa mesafe kullanımda yakıtı fabrika verilerine uymuyor. 6,5-7 arasında değişiyor. uzun yolda 4,7-5,5 arası gibi birşey. ancak aracın mazotlu olduğunu düşünürsen ve benzinli bir aracın da şehir içi en iyi ihtimalle 7-8 lt yakacağını varsayarsan, bu miktarlar gayet normal. hemen belirteyim ki benim araç 2500 km de belki zamanla bu değerler aşağı inebilir. Performans konusunda hiç endişen olmasın. gayet iyi gidiyor. Şimdidien hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.