Şimdi Ara

Yeniden Refah Partisi: Kanal İstanbul bile Kurum'u desteklememek için yeterli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeniden Refah Partisi: Kanal İstanbul bile Kurum'u desteklememek için yeterli

    Murat Kurum'un İBB adaylığını eleştiren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, seçmenlerinin AKP’yle işbirliğine olumsuz baktığını söyledi.


    31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine iki ay kalmışken, siyasi partilerin yerel yönetimlere talip olan adayları açıklanmaya başladı. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı olarak duyurulan Murat Kurum’a ise eleştiriler gelmeye devam ediyor.


    Kurum’un İBB adaylığıyla ilgili Halk TV canlı yayında konuşan Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanvekili Doğan Aydal, "Kanal İstanbul beka sorunumuzdur bizim. Bu sebep bile Murat Kurum'un İBB Başkanı olmaması için yeterlidir,” dedi.


    “Tabanımız istemiyor”

    Aydal’ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:


    “Erdoğan, Yeniden Refah’ı arka bahçesi gibi görmeye çalıştı. Ortada uzlaşma niyeti yoktu. Kanal İstanbul beka sorunumuzdur bizim. Bu sebep bile Murat Kurum'un İBB Başkanı olmaması için yeterlidir. Bizim bir partiye güç verişimizi ciddiye almadıklarını gördüm. Onların bizimle yaptığı toplantıları havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Bizim tabanımız da onları istemiyor.


    “AKP'li arkadaşlar diyorlar ki 'bizi desteklemezseniz CHP kazanacak.' Biz AKP'ye kazandırmak için var olan bir parti değiliz. Anlaşamayabiliriz, öyle de gözüküyor. Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar.


    “Murat Kurum isminde Emine Erdoğan'ın etkisi olduğunu düşünüyorum. Murat Kurum beyefendiyle tanışıyorum, gayet beyefendi biri. Ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemde poşetten başka bir şey var mı aklınızda kalan? 25 kuruşluk poşet... Onda bile mantık hatası var. Cumhurbaşkanının eşi önem veriyor diye bunun peşine düşüldü.


    “AKP aday çıkaramıyor”

    “Biz Murat Kurum'u deprem döneminde de gördük. Algı yönetimi ile kurulmuş bir söylem geliştiriyor Murat Kurum. AKP hiç olmadığı kadar sıkıntıda, aday bile bulamıyor.


    “Dikkatinizi çekmiştir, en sıkıntılı şehirlerde bile eski adaylarını yeniden gösterdi. Bunlardan en dikkat çekenlerinden biri Kocaeli. Tahir Büyükakın iki metro vadetmiş ikisi de yok. Temiz hava demiş her gün zehir soluyoruz. Temiz su vadetmiş, sular pis. Tramvay yapacağım demiş, bir tanesi bile bitmemiş. Bütün bu olmazlar içinde bile aynı kişiyi aday yapıyorsa AKP çok çaresiz demektir. Ankara, İstanbul ve İzmir'i kaybedince de kendisini yenilmiş sayacak.” (TY)


    Kaynak:


    Yeniden Refah Partisi: Kanal İstanbul bile Kurum'u desteklememek için yeterli
    Yeniden Refah Partisi: Kanal İstanbul bile Kurum'u desteklememek için yeterlibianet.org
    Yeniden Refah Partisi: Kanal İstanbul bile Kurum'u desteklememek için yeterli
    https://bianet.org/haber/yeniden-refah-partisi-kanal-istanbul-bile-kurum-u-desteklememek-icin-yeterli-290471

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yrp bakalım sağlam duruş gösterebilecek mi, bbp de bize sivası verin motive olup sizi destekleyelim diyor belkide bunlarda bir şey koparma derdindedir, göreceğiz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ömründe Halk TV'ye çıkmayan isimler Birden Halk TV'de hükümet kötülüyor :D Yarın 2-3 belediye verdimi birden AKP'den iyisi yok diyecekler. Şaka gibi işler...


    Siyaset nedense ülkemizde çok yanlış ve çok kirli yapılıyor. Bir makam bir mevki bir koltuk uğruna her türlü iş yapılıyor her türlü söz ediliyor.


    Geçende başka YRF üyesi TV100'de oylarımız yüzde 10 üstü yok potansiyelimiz 15-20 leri zorluyor diyor. İstediklerimizi vermezseler kendimiz aday çıkarırız diye yemliyorlar benim gördüğüm. Şımarmanın bu kadarı...


    Erbakan'ın oğlu olması dışında bir vasfı başarı olmayan bir isime insanlar neden oy veriyor akıl alır işler değil. Zafer partisinden çok çıkıyor YRF'ın oyları.


    Bakın görün bu siyaset ortamında yarın Memleket partiside CHP'yi destekleyecek. ZP'nin ben halen daha son dakika birine entegre olacağını düşünüyorum. Bir hizmet siyaseti bu aday daha iyi mantığı şu gelirse hizmet olur mantığı yok resmen.





  • Kanal İstanbul onun projesi değil ki. Samimiyseler projeyi yaratan ve ısrarla uygulamak isteyen kişiyi desteklemesinler.Yeniden Refah Partisi: Kanal İstanbul bile Kurum'u desteklememek için yeterli 

  • - Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç:



    "Yetkili kurullarımızın ortak kararı ve bizzat Genel Başkanımız’ın ifadeleri dışındaki kişisel görüşlerin ve ifadelerin partimiz açısından bağlayıcılığı yoktur. Parti liderimiz Fatih Erbakan ittifaklık konusunda önümüzdeki günlerde açıklama yapacaktır."


    "İstanbul'da ikinci bir İmamoğlu dönemi yaşanmasını istemiyoruz. Zulüm 1453 ile başladı bağdaşmasını tekrar yaşamakda istemiyoruz. İBB başkanı kim olsun konusunda YRP belirleyici bir pozisyonda değil. AKP'de ikinci bir imamoğlu dönemi yaşanmasını istemiyorsa bazı fedakarlıkları göze almaları gerekiyor."


    "AKP heyeti zaman talebinde bulunarak görüşmenin tehir edilmesini rica etti. Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık."





    Yeniden Refah Partisi: Kanal İstanbul bile Kurum'u desteklememek için yeterli
    Yeniden Refah Partisi: Kanal İstanbul bile Kurum'u desteklememek için yeterliSuat KILIÇ (@suatkilic) on Xtwitter
    31 Mart 2024 Yerel Seçim ittifaklarına yönelik kişisel görüşlerin Yeniden Refah Partisi açısından bağlayıcılığı yoktur 👍
    https://twitter.com/suatkilic/status/1745719581912523200


    Yeniden Refah Partisi: Kanal İstanbul bile Kurum'u desteklememek için yeterli
    Yeniden Refah Partisi: Kanal İstanbul bile Kurum'u desteklememek için yeterliGenel Gündem (@genelgundem) on Xtwitter
    YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç: İkinci Ekrem İmamoğlu döneminin yaşanmasını istemiyoruz 🔗 https://t.co/caYA1eXsCL
    https://twitter.com/genelgundem/status/1745846069383037166




  • BeQuiet! kullanıcısına yanıt
    Sivasliyim

    Sivas BBP seçtiğinde hic memnun kalmadilar diye biliyorum zaten kalsalardi devam ederdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Bende Sivastayım bbp yönetimi akp yönetiminden daha beceriksizdi. Zaten 2009 daki seçimleri kazanmalarının sebebi Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybetmesi nedeniyle halkın duygusal tepki vermesiydi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • BeQuiet! kullanıcısına yanıt
    Aynen reis bibip şansını degerlendiremedi Muhsin Basgan gidince BBP oldu sana bibip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ak parti’nin eleştirilen adayları tekrar aday göstermesi artık kendine çok güvendiğinin ve olgunluktan çöküşe gittiğinin resmidir. Erzurum adayı da bunlardan biridir. Bağımsız aday %1 oy alamayacak adamı tekrar aday göstermeleri tuhaf. Murat kurum halkta bir heyecan yaratmamıştır ki zaten ak partinin yükselipte batmamış pek bir adayı da yoktur. Çirkinlikleri ortada aşağıdan birini de aday göstermezler. Bu seçim İstanbul için tuhaf olacak. Kendi ilim için henüz adaylar tam duyurulmadı ona göre oy atacağım ama ak parti düşünmüyorum bu kez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada İstanbuldaki yıkılan Cami ve tarihi eserlerin yeniden yapımını engellediği için imamoğlı ve chp yönetimini desteklemiyorum. Ama ak parti de bu konular da yavaş ve batta bazı yerleri bakanlıklar işgal etmişti tanımıyordu. Bunu da yanlış buluyorum. Ama imamoğlu 0 yarırım hatta engelleme yapması benim için oy atılmamasına bir nedendir. Halbuki reklama gelince çok güzel paylaşıyorlar şu tarihi eserleri temizledik diye. Güzel ama binde 1 o temizledikleriniz, onardıklarınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KristalTürk K kullanıcısına yanıt
    Erzurum adayi hakkinda bilgim yok, Imamoglu'na yapilanlar harici ama sorun degil ki, ak parti seni aday gosterse Erzurum'da sen secilecen, beni gosterse ben. Mesele ne kadar "uyumlu" oldugu, adam da demek ki uyumluymus.

    Muhalefet oyle rezil halde ki nasilsa rekabet yok, mantikli bence yaptiklari. Bir Eskisehir adayi yanlis olmus cunku muhalefetten meclise girip, iktidara yanlamis bir adama daha da kimse guvenmez. Zaten bu milletvekillerini aday gosterme mantigini anlamiyorum.

    Murat Kurum konusunda, evet aslinda Tevfik Goksu tam malum zihniyetin temsilcisi idi. Malum kisi gibi, melih gokcek gibi. Bence daha avantajli olabilirdi ama daha teknokrat bir tercih yapildi. Belki malum kisi sonrasi donemde bir sansi olmasi istenmedi, IBB vitrininde olup da.

    Bir alt mesajda yazdigin Imamoglu'nun camii vs. tarihi eser restorasyonunu engellemesine ornek verebilirsen sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 13 Ocak 2024; 10:11:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi konuşur, seçime yakın "erbakan ile erdoğan görüşmesi" gerçekleşir ve tiyatro biter.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Söylenilen şeyler hem doğru hem yanlış. Doğru olan AKP'nin YRP'yi takmadığı. E doğruya doğru adamlar seçimi almış mı almış. Bu saatten sonra seni neden taksınlar ki? Zaten oy tabanın cücük kadar neredeyse seçimi kazanma konusunda hiçbir etkin yanın olmamış. Zaten AKP seçimi kaybetme korkusuyla o panikle seninle ittifak kurmuş, kazanacaklarını bilseler umurlarında olmayacaktın, mecliste işin yoktu. Sen sadece AKP'nin paniklediği anda her tuşa bastığı durumdaki o rastgele, işlevsiz tuşlardan biriydin.


    Murat Kurum hakkındaki diğer iddiaları da doğru olabilir.


    Yanlış olan ise Aydal'ın, Kanal İstanbul Projesinin Murat Kurum denen şahsa ait olduğunu sanması. Kardeş Murat Kurum sadece bir süs, sadece bir dekor. AKP'de Murat değil kim gelirse gelsin bu proje inadı değişmeyecek. Çünkü bu dayatma projesi AKP'ye ve RTE'ye ait. Murat'ın projesi değil. Bunlar emir kulu gibi AKP'ye ve RTE'ye bağlılar. Yukarıdan ne emir gelirse onu uygular onu söylerler.


    Adaya gelince AKP cidden daha iyi bir aday bulamamış mı gerçekten?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 13 Ocak 2024; 16:6:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Programı izlemiştim seçim yardımı için yasa değişikliği istemişler böylece 680milyon lira alacaklarmıs. Akp kabul etmeyince kinlenmişler ... Genel seçim öncesi de taban RTE'yi istemiyor demişlerdi ama ne yaptılarsa RTE'yi desteklediler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten rafa kalkmış birşey israil filistin savaşı, ukrayna rusya savaşı bitmeden araplar ve diğerleri para gömmez buraya.

    Hele 3 dünya savaşı yada büyük savaş riski her geçen gün artarken hayal.

    Zaten gündemden kalktı bile son dönemlerde akp bile pek bahsetmiyor daha çok chp bahsediyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Ocak 2024; 16:59:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.