Şimdi Ara

Yeniçeri vs Samuray (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
374
Cevap
3
Favori
15.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Yeniçeri vs Samuray

(En Son Oy Tarihi: 30.7.2017)
Giriş
  • belli olmaz, yeniçeriler ayı yiyen aslanlardır evet ama samuraylarda kirpi yiyen çıtalardır

-birisi hööhöhhaaaa koşa koşa gireyim derken, diğeri sağ sol yapıp ortadan ikiye yarmazsa iyidir
    ama kalkıp birisi, kılıcını diğerinin kılıcına vurup sol eliyle herifi havaya kaldırıp yere gömmezse, o da iyidir

samuray ve yeniçerinin hangisi olduğunu tahmin etmek zor değil herhalde, saygılar
  • Katana yeniçeri kılıcına çarparsa yamulup kırılabilir. O zaman samurayın sonu olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albert Camus

quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir

nedir bu bizim milletimizi küçük görme havaları herkesin herşeyi iyi bizimki kötü adım gibi eminim burdakilerin çogu yeniçeriyi sıradan asker sanıyordur samurayıda filmlerde duyup şöyle yapıyo böyle yapıyo sanıyodur yeniçeriler bildiginiz ölüm makinesiydi dostlar kısacası ezer geçer

Yorum-yorum uyumsuzluğu

nasıl yani
  • Fiziksel olarak yeniçeriler üstün(anadolu türkleri yerine balkanlardan alım yaptıklarından) Savaş tarihine bakarsak yine yeniçeriler daha üstün. Fakat teke tek bir müsabakada sonuç belli olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Agrippa-

quote:

Orijinalden alıntı: Nakuğod

quote:

imzamdanda anlayacağın gibi ortaçağ savaşları hayranıyım.bu yüzden bütün bilgimle açıklıyorum.yeniçerilerin kılıçları eğridir.samuray kılıcıyla yeniçerinin kılıcına vurduğu zaman samurayın kılıcı kırılır.çünkü yeniçerinin kılıcının ucu konudaki yeniçeri resmindede görüldüğü gibi eğridir.ve eğri parçanın bulunduğu noktaya herhangi bir parça gelirse o parça ayrılır.youtubeda bir video izlemiştim.bir domuza düz kılıçla vurmuşlardı.hiçbirşey olmamıştı.eğri kılıçla vurmuşlardı ortadan ikiye ayrılmıştı.yani yeniçeri silah bakımından bir adım önde.üstelik yeniçerilerin elleri çok serttir ve bir insanın kafasına sert bir şekilde tokat attıkları zaman beyin travmasına hatta ölüme yol açabilirler.yani yeniçeri samurayın boşluğunu bulduğu an tokadı çakarsa samurayın işi biter.ayrıca yeniçeriler samuraylardan çok daha yetenekli ve eğitimlidirler.bunun sebebi safkan türk olmalarıdır.türkler ise dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kılıç kullanan insanlarıdır.bu yüzden yeniçeri yener.

Yeniçeriler safkan türk değildir. Hıristiyan çocukların 8-18 yaşlarında alınarak yetiştirilmesi (devşirme) ile oluşturulmuştur . KAYNAK

Bu arada soruya gelirsek samurayların çok daha seri ve teknik olduğunu düşünüyorum. Bu gibi durumlarda kas gücünün pek bir önemi olmadığını düşünüyorum.

eğer öyle olsaydı Osmanlı hiçbir savaşı kazanamazdı.çünkü Osmanlı Avrupalı asker kullansaydı Avrupalılar türkler kadar iyi kılıç kullanamadığından bütün savaşlarda yenilirdi.hem yeniçeriler bıyıklarıyla meşhurdur.sen hiç pala bıyıklı bir Avrupalı gördün müdediğim gibi yeniçeriler safkan TÜRKTÜR!!!

Allahını seversen ne saçmalıyorsun sen ya o yeniçeriler sonunda Osmanliyı bile yikti dolaylı yoldan safkan Türkler ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Katana yeniçeri kılıcına çarparsa yamulup kırılabilir. O zaman samurayın sonu olur.

hayır katana kırılmaz yeniçeri kılıcı kırılır çünkü katana esneyebiliyordu ucu neşterin yapıldığı çelikden yepılıyordu ortasıda daha yumşak demirden bin yıllık bir öğretidir va hala sırdır nasıl yapıldığı
    şu belgelesi izleyin anlarsınız
    katana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenaton. -- 12 Ekim 2013; 9:12:36 >
  • quote:

quote:

quote:

imzamdanda anlayacağın gibi ortaçağ savaşları hayranıyım.bu yüzden bütün bilgimle açıklıyorum.yeniçerilerin kılıçları eğridir.samuray kılıcıyla yeniçerinin kılıcına vurduğu zaman samurayın kılıcı kırılır.çünkü yeniçerinin kılıcının ucu konudaki yeniçeri resmindede görüldüğü gibi eğridir.ve eğri parçanın bulunduğu noktaya herhangi bir parça gelirse o parça ayrılır.youtubeda bir video izlemiştim.bir domuza düz kılıçla vurmuşlardı.hiçbirşey olmamıştı.eğri kılıçla vurmuşlardı ortadan ikiye ayrılmıştı.yani yeniçeri silah bakımından bir adım önde.üstelik yeniçerilerin elleri çok serttir ve bir insanın kafasına sert bir şekilde tokat attıkları zaman beyin travmasına hatta ölüme yol açabilirler.yani yeniçeri samurayın boşluğunu bulduğu an tokadı çakarsa samurayın işi biter.ayrıca yeniçeriler samuraylardan çok daha yetenekli ve eğitimlidirler.bunun sebebi safkan türk olmalarıdır.türkler ise dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kılıç kullanan insanlarıdır.bu yüzden yeniçeri yener.

Yeniçeriler safkan türk değildir. Hıristiyan çocukların 8-18 yaşlarında alınarak yetiştirilmesi (devşirme) ile oluşturulmuştur . KAYNAK

Bu arada soruya gelirsek samurayların çok daha seri ve teknik olduğunu düşünüyorum. Bu gibi durumlarda kas gücünün pek bir önemi olmadığını düşünüyorum.

eğer öyle olsaydı Osmanlı hiçbir savaşı kazanamazdı.çünkü Osmanlı Avrupalı asker kullansaydı Avrupalılar türkler kadar iyi kılıç kullanamadığından bütün savaşlarda yenilirdi.hem yeniçeriler bıyıklarıyla meşhurdur.sen hiç pala bıyıklı bir Avrupalı gördün müdediğim gibi yeniçeriler safkan TÜRKTÜR!!!

hocam sen şaka mısın :D Ayrıca bence de teke tekte yeniçeri alır.Bi kere yeniçerinin heybetinden korkar adam psikolojisi geriye düşer
  • quote:

Orijinalden alıntı: saranida

quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Katana yeniçeri kılıcına çarparsa yamulup kırılabilir. O zaman samurayın sonu olur.

hayır katana kırılmaz yeniçeri kılıcı kırılır çünkü katana esneyebiliyordu ucu neşterin yapıldığı çelikden yepılıyordu ortasıda daha yumşak demirden bin yıllık bir öğretidir va hala sırdır nasıl yapıldığı
    şu belgelesi izleyin anlarsınız
    katana

Kimin kazanacağını belirlemek zor. Katananın çok ince ve sert olduğunu biliyorum ama ağır yeniçeri kılıcına dayanabileceğini pek sanmıyorum ama olabilir

• BURDA SAMURAY

KILICI KATANA

BUDA YENİÇERİLERİN KULLANDIĞI EĞRİ KILIÇ
     Yeniçeri vs Samuray
  • dün akılma böyle bir şey gelmişti.bugün konusunu gördümeycof'a göre yeniçeri rahat alır.yalnız bu samuraylar da çok hızlılar.teke tekte teutonic knight'ı alamadıkları halde tabura taburda hızları sayesinde alıyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC07A6798 -- 12 Ekim 2013; 10:49:35 >
  • İkisi de hayran olduğum savaşçılar. Uzak dövüş düşünürsek yeniçeriye karşı şansları olduğunu düşünmüyorum zaten ok ve yayla çok iç içedir yeniçeriler.Ama yakın dövüşte samuray alır diye düşünüyorum.Bir kere katana'lar bugün bile insanı hayrete düşüren bir kılıç, çok esnek, dayanıklı ve keskin.Ve samuraylar kılıç kullanmakta ustalaşmıştır.Bu benim görüşüm tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roc.

Yeniçeri vs Samuray
    Forum kapanabilir.

Atatürk mü o?
  • Yine Osmanlıcılar gelmiş... kaç kere kılıcınız oldu lan uzun mutfak bıçağından başka...

Sadede gelirsek burada bu konuyu çözemezsiniz. 2 uzmanı kapıştırırsınız görürsünüz.

Yeniçeriler hakkında yanlış bilginiz var üstelik. Tokat atanlar ayrı Yeniçeri ayrı. Madem Osmanlıyı seviyorsunuz doğru düzgün bilgi edinin.,

• quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

Yeniçeri vs Samuray
    Forum kapanabilir.

Atatürk mü o?

Evet kostümlü bir baloda çekilmiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hardcore ergen. Ocakta reislerinmi söylüyor bunları sana

Bi de seni ciddiye alıp tartışanlar var

• Ayrıca hiç bir samurayın yeniçerilerle kılıç çarpıştırabilieğini düşünmüyorum kılıçlar çarpıştığı anda yeniçerilerin gücü o katanayı havada 50 takla attırır gibime geliyor ama tabi kılıç çarpıştırmadan atlar zıplar samuray napar belli olmaz :D
  • Birçok Yeniçeri ile savaştım zorlandım ama etki etmedi
    Samuray ile kapışmak nasip olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jony___ -- 12 Ekim 2013; 18:01:18 >
  • Silahsız olarak dövüşmeleri daha adil olur. Silahsız kapıştıklarını varsayarsak yeniçeri daha kuvvetli bir seçenek. Çûnkü bir tarafta 110 kiloluk 2 metreye yakın boyuyla sağlam bir yapı ve sıkı eğitilmiş bir vücut varken diğer tarafta en fazla 80 kiloluk 1.70 boyunda bir dövûşçüden bahsediyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychedelic_Grunge

Yeniçerilerin skilleri daha güzel tokatla bayıltma falan var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentolur

quote:

Orijinalden alıntı: WetDream

quote:

Yeniçeri vs Samuray
    Forum kapanabilir.

Atatürk mü o?

Evet kostümlü bir baloda çekilmiş

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.