Şimdi Ara

yeni topladığım kasa açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dün exa kadıköyden htpc olarak kullanılacak bir sistem topladım. http://forum.donanimhaber.com/m_70225634/mpage_1/f_/key_//tm.htm#70225634 forumda açtığım bu konuda arkadasın önerdiği sistemi aynen aldım. ek olarak sisteme 60 gb ssd bağlandı. hdd yok sadece ssd var sistemde. Kasa toplama işinde acemiyim. daha önce ram ekran kartı gibi bileşenleri söküp takmıştım ama sıfırdan kasa toplamamıştım. aslında exa'da toplatacaktım ama geç bi saatte gittim. yoğun olduklarını 2 saatten fazla beklemem gerektiğini söyleyince bende tecrübe olur diye düşünüp kendim toplamaya karar verdim. umarım acı bir tecrübe olmaz Sadece rica edip anakarta işlemciyi ve fanı taktırabildim. geldiğimde internetten uzun uzun araştırıp kuruluma geçtim. ana kartın klavuzuna bakarak kablolarını taktım. herşey tamam olunca fişi taktım hdmi kabloyla lcd tv'ye bağlayıp aleti açtım. fanlar ledler falan hepsi çalıştı. ama lcd'ye görüntü gelmedi. ve speaker taktığım halde bip sesi falan yok. speaker'ı ters takıp tekrar denedim yine ses yok. takıldığım 1-2 nokta şöyle.

ana kartta 8 pin 12v güç girişi var ama benim psu'da 4pin 12v güç çıkış var. bu şekil bağladım.
    pc'de sadece ssd var.hdd yok. bu sorun olur mu?
    klavye mause seti kablosuz usb. bu sorun olur mu?

Benim açılmama neden dolayı olabilir? Bi el atında çalıştıralım şu aleti

• ramleri cikar ram yok sinyali bekle.
    ek bir not. bir daha redrock vs gibi markalari arastirmadan almayin. sahte etiketli urunlerde urune zarar vermesi distributor tarafindan kullanici hatasi olarak gecer...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

ramleri cikar ram yok sinyali bekle.
    ek bir not. bir daha redrock vs gibi markalari arastirmadan almayin. sahte etiketli urunlerde urune zarar vermesi distributor tarafindan kullanici hatasi olarak gecer...

cevap için teşekkürler hocam. rami çıkarınca spaker sürekli ses çıkarıyo. saymaya çalıştım ama 6-7 den sonra saymadım.devam ederken ses kapattım kasayı.
  • ram yok sinyali geldigine gore sistem calisiyor sadece ramlerinizi dual olarak actiramamis olabilir. ramlerden bir tanesini takin ve oyle deneyin.
    Eger tek ram ile de calismazsa gidip hi-level leri iade edip baska ram alin. ocz alin kingston alin... hi-level ler ozellikle gigabyte anakartlarla sıkıntılıdır.
  • zaten tek ram var hocam. sorun ramlarde mi yani?
  • exa uyumsuz donanımda iade almıyormuş böyle yazıyor internet sitesinde

Ürün seçiminde uyumsuzluk problemi olabilecek ürünler için, mutlaka uyumluluk hakkında teknik yardım alarak sipariş verilmelidir. Bu tarz ürünlerin orijinal ambalajları açıldığında iade işlemleri mümkün olmamaktadır. (Örnek : Yazılım Ürünleri, Hazıfa Kartları, Bazı bilgisayar donanımları vb.)

sorun kesin ram'dedir değil mi? Boşu boşuna yeni ram almayalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yayan -- 13 Ocak 2013; 12:54:15 >
  • Eger ram i taktiginizda bip sesi bile alamiyorsaniz ne olur ne olmaz bir kere bios resetleyin. ekran kartiniz var mi harici olarak yoksa onboard mi kullanacaksiniz? bu noktada onemli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Belki sorun sende değildir karttadır,
    Bazen bende Sıfır kart taktıgımda böyle ekran gelmeye biliyor,

Yani Sorun Güney köprüsünde felan olabiliyor, Ekran gelmedimi.
  • çok detaylı düşünüyorsunuz. Lcd'den kasaya giden vidalı kabloyu bir başka bilgisayarda deneme şansınız varsa iyi olur.
  • lcd'ye hdmi kabloyla bağlıyorum. az önce abimin crt ekranında da denedim görüntü yok. makina çalışıyor. fanlar psu ledler falan yanıyor. ama speaker'den hiç ses yok. arkadaşın dediği gibi ram'i çıkardım ram yok sinyali verdi. yani speaker çalışıyor. ama ekrana görüntü gelmiyor.

şimdi bios pilini çıkardım. 10-15 dk bekleyip yine deniycem bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yayan -- 13 Ocak 2013; 15:46:55 >
  • yok arkadaş olmadı ya. bios pilini çıkarıp 15 dk sonra yeniden taktım. olmadı. ram'i değiştirdim. kingston yaptım sitesinden uyumlu ram'lere baktım. gerçekten hi-level ram yok listede. bende listede olan bi ram aldım. kingston 4 gb. yine olmadı.

açılışta hiç bip sesi gelmiyor. bir yerde okumuştum hiç ses gelmemesi güç problemi uyarısı diye. güç problemi olabilir mi. ne yapmam lazım?

• Ram cikardiginizda ram yok uyarisi gelip ram taktiginizda uyari gelmiyorsa baska bir sıkıntı vardir... bu ara onboard mi ekran karti kullanacaksiniz?
  • quote:

Ram cikardiginizda ram yok uyarisi gelip ram taktiginizda uyari gelmiyorsa baska bir sıkıntı vardir... bu ara onboard mi ekran karti kullanacaksiniz?

evet hocam onboard ekran kartı kullanıcam.
  • yayan biosu pil ile degilde jumper ile resetlemek lazim gibi. siz kingston u takin anakartin kitapcigindan clear cmos jumper inin yerini ogrenin bununla biosunuzu resetleyip oyle deneyin.
  • quote:

yayan biosu pil ile degilde jumper ile resetlemek lazim gibi. siz kingston u takin anakartin kitapcigindan clear cmos jumper inin yerini ogrenin bununla biosunuzu resetleyip oyle deneyin.

cmos jumperın yerini buldum kitapçıktan. ne yapmam gerekiyor. seni de uğraştırıyoruz. kusura bakma.
  • 3 pinse 123 konumunda 12 ise 23 e getirip 10 sn kadar beklemek...sonra 12 ye geri almak.
    2 pinse iki pin i birbirine 10 sn temas etmesini saglamak.
  • quote:

3 pinse 123 konumunda 12 ise 23 e getirip 10 sn kadar beklemek...sonra 12 ye geri almak.
    2 pinse iki pin i birbirine 10 sn temas etmesini saglamak.

iki pinin arasına iletken bir şey sokup ikisine birden 10sn değdiriyoruz değil mi?
  • evet. eger varsa jumper ile de yapilmasi tavsiye edilir.
  • quote:

evet. eger varsa jumper ile de yapilmasi tavsiye edilir.

bilgisayar kapalı ve pil üzerindeyken yapıyoruz dimi?
  • evet.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.