Şimdi Ara

Yeni takılan klima kompresörü patladı. Yardım ediniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 hafta önce REnault Yetkili servisinde bozulan klima kompresörünü yenisiyle değiştirdim. Havalar sıcak olmadığı için henüz klimayı kullanmamıştım. Deneme amaçlı 2-3 kere açtığımda ise ilk çalışma anında kalın bir ses geliyordu klimadan, daha sonrasında düzgün şekilde çalışıyordu. Bu öğlen acaba yine o ses gelecek mi diye deneme yaptım, klimayı açtıktan 5 saniye sonra o ses yükseldi , artarak devam etti ve 5-6 saniye sonra "pof" diye bir ses çıktı ve sanırım klima gazı aracın dışına doğru saçıldı.

Bunun sebebi nedir? cumartesi servise gidip baktıracağım ama bu işi bilenlerden yardım istiyorum, sizlerin deneyimlerini dile getirmesi sonrası servisin olası oyunlarına karşı hazır olmak istiyorum. Sebep gazın fazla doldurulması mı? klima kompresörünün hattalı olması mı veyahut başka bir şey mi?

Bilenler yardımlarını esirgemesin lütfen.

• Klima kompresörü yanlış takılmıştır yada yağ konulmamıştır gaz ayarı fazladır nedenleri çok. Serviste takıldıysa zaten garantilidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yetkili serviste taktırdığınız için şanslısınız.faturanızla beraber gidiniz,size yardım edeceklerdir.
  • hocam o pof sesi arada bir benim aracımda da oluyor gaz ayarıyla ilgili sanıyorum. yetkili servise götürdüğümde sorun yok dendi şu an klima gayet iyi çalışıyor.
  • Spirited kullanıcısına yanıt
    özel servis 1600 küsür fiyat vermişti , ben yetkili serviste yaptırayım garantili olsun deyip 2400 ' e yaptırdım. 2 sene garantisi var demişlerdi yaptırırken. Ama yetkili servisten böyle bir hata beklemiyordum açıkçası. Klima kompresörünn hatalı olma ihtimali üzerine düşünüyorum daha çok ben. Böyle bir ihtimal var mıdır acaba?
  • 24OO mü benim klima tamiri için 1OOO lira istediler de camı açarım bırakın yapmayın dedim
  • Bence durduğun kabahat. Hemen servise git ve durumu hallet. Kompresör arızalıdır ve garantiden değişir. Kendi hataları da olsa yaparlar bence garantiden. Bu arada, bir önce ki arabam 2005 model Renault Symbol'ün klima kompresörü + klima filtresini 2014 yılı Ağustos ayında bende 2.400 liraya yaptırmıştım yetkili servis de. Hatta 7 takside böldürmüştüm. Kasım ayında arabayı değiştirdim ve Mart ayında son taksidini ödeyeceğim kompresörün. Yeni sahibi ile Çorum'da mutlu mesut masrafsız yaşıyordur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 25 Şubat 2015; 14:28:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Bence durduğun kabahat. Hemen servise git ve durumu hallet. Kompresör arızalıdır ve garantiden değişir. Kendi hataları da olsa yaparlar bence garantiden. Bu arada, bir önce ki arabam 2005 model Renault Symbol'ün klima kompresörü + klima filtresini 2014 yılı Ağustos ayında bende 2.400 liraya yaptırmıştım yetkili servis de. Hatta 7 takside böldürmüştüm. Kasım ayında arabayı değiştirdim ve Mart ayında son taksidini ödeyeceğim kompresörün. Yeni sahibi ile Çorum'da mutlu mesut masrafsız yaşıyordur herhalde.

iki taraf için de hayırlı olmuştur inşaallah, ben de satacağım aracı da , satış öncesi ne eksiği varsa yaptırayım diyerek klimayı değiştirdik , sonuç hüsran oldu :)
  • Arkadaşlar bu yetkili servis merakı nedendir anlamıyorum. Bir klima kompresörü için 2400 TL ödemek, özellikle garantisiz bir araç için bunu yapmak israf. Taktıran arkadaşlara geçmiş olsun ama rica ederim böyle bir sorun yaşarsanız mutlaka sanayide işinin ehli klimacılara gidip araştırma yapın.

Yetkili servisteki ustadan çok daha kalifiye olan klimacılarda kompresör değişimi için işçilik maksimum 300 TL'dir. Klima kompresörleri öyle kolay bozulan parçalar değildir ve genellikle tamir edilir. Tamiri mümkün değilse megane 2 için çıkma kompresörler 400 TL civarında. Bu parça sorunlu olduğu için değil kazalı bir araçtan söküldüğü için çıkmadır. Çıkma parça ile bu işin maliyeti 800 TL civarında. ,Sıfır Valeo marka kompresör piyasada 850 TL. Bu parça ile maliyet 1150 TL.

Şimdi 1150 liralık iş için yetkili servise 2400 TL ödemenin mantığı nedir? Bu kadar da aç gözlülük olmaz kardeşim. Garantiyse dışarından aldığınız orijinal parçanın da 2 yıl garantisi var. Olmasa ne olur garantili diye 2 kattan fazla para ödemenin hiçbir mantığı yok. Lütfen yetkili servislerde iş yaptırmadan piyasada küçük bir araştırma yapın.

• Gaz kaciran klima kompreserunu 330 liraya tamir ettirmistim. Sadece tamir icin cok geldi, iki kati fiyatina cikmasi da takilabilirdi. Yapilan islem garantili ve faturali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne ki? Bizim aracın (Corolla) cam suyu fıskiyesi bozuldu...Yetkili servis 400 lira istedi fıskiye için...Orijinalinin fiyatı öyleymiş...
    Ben de yan sanayi alıp taktırdım,işçilik dahil 60 lira...
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Arkadaşlar bu yetkili servis merakı nedendir anlamıyorum. Bir klima kompresörü için 2400 TL ödemek, özellikle garantisiz bir araç için bunu yapmak israf. Taktıran arkadaşlara geçmiş olsun ama rica ederim böyle bir sorun yaşarsanız mutlaka sanayide işinin ehli klimacılara gidip araştırma yapın.

Yetkili servisteki ustadan çok daha kalifiye olan klimacılarda kompresör değişimi için işçilik maksimum 300 TL'dir. Klima kompresörleri öyle kolay bozulan parçalar değildir ve genellikle tamir edilir. Tamiri mümkün değilse megane 2 için çıkma kompresörler 400 TL civarında. Bu parça sorunlu olduğu için değil kazalı bir araçtan söküldüğü için çıkmadır. Çıkma parça ile bu işin maliyeti 800 TL civarında. ,Sıfır Valeo marka kompresör piyasada 850 TL. Bu parça ile maliyet 1150 TL.

Şimdi 1150 liralık iş için yetkili servise 2400 TL ödemenin mantığı nedir? Bu kadar da aç gözlülük olmaz kardeşim. Garantiyse dışarından aldığınız orijinal parçanın da 2 yıl garantisi var. Olmasa ne olur garantili diye 2 kattan fazla para ödemenin hiçbir mantığı yok. Lütfen yetkili servislerde iş yaptırmadan piyasada küçük bir araştırma yapın.

Şırnak/Silopi'de işin ehli usta yok, SAdece Şırnak'ta değil yakın illerde dahi yok. En yakın merkez Diyarbakır ama oranın ustalarına dahi güvenemiyorum. Mecburen yetkili serviste yaptırdım çünkü buranın sıcakları yazın 55 derece oluyor, Türkiye'nin en sıcak yeri burasıdır (Cizre ile ) .Çıkma olayına ise ghiç girmem çünkü kaç yıllık arabanın parçası o , kaç yıl dayanır ve ne derece çalışır kimse bilemez.

• Konuyu takip eden arkadaşlar için sorunun sebebini yazayım:

Klima radyatörüne taş çarpmasından dolayı radyatörde 2-3 tane delik oluşmuş, basınçlı gaz oraya fazla kuvvet uygulayınca gaz boşalmış, radyatörü değiştirdim ve sorun düzeldi. radyatörün içinde fazla sayıda delik , ezik , böcek ölüsü vb. vardı .sizler de ara sıra radyatörünüze bakın, yamuk varsa kaynak yaptırın , iyice eskimiş ise yenisini alın. BEn yenisini aldım, 300 TL tuttu, oldu olacak arabayı sıfırlayayım diyerek 4 sıfır lastik çektim altına, arabayı satışa çıkarttım :)
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Battı balık yan gider hesabı ne bulduysan değiştirmişsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    sanırım az sonra bir aksilik olmazsa aracı satacağım, boğazına kadar bakım yapılmış aracı satmak gücüme gitmiyor değil ama hayırlısı .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.