Şimdi Ara

Kombi termostatı kaç volt ile tetikleniyor (bakmadığım yer kalmadı yardım lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba günlerdir araştırdığım ama emin olamadığım bir nokta var şimdi ben kombiye kendim bir oda termostatı yapmak istiyorum. Kombinin markası baymak lambert lx 24 fi. Bu kombilerin termostat bağlantıları kaç volt ile tetikleniyor 220 volt mu yoksa 5 volt mu ona göre röle seçimini yapmam gerekiyor.

• Kombi oda termostatları kombiden aldığı gerilimi geri vermiyor mu??? Kombi içinde oda termostatı kullanılmadığında ilgili bağlantılar kısa devre edilmiyor mu???

Eğer bu dediğim genel mantıkta bir devre söz konusu ise, siz elektrik vermek gibi bir hata yapmayın hele de 220!

Ama siz dışarıdan başka devre ile kombi iç termostat bağlantısını kısadevre edip de kombiyi çalıştırmak istiyorsanız, röle geriliminin bu yönde yeri yok, sadece kısadevre yapar o kısmı. Röle gerilimi sizin devreniz için önemli.

• Kombi termostatı diye bir şey yok ki , harici termostat kombiye takılır sadece. Ve herhangi bir voltaja gerek yok. Kısa devre yapıldığı zaman kombi çalışır. Kısa devre kaldırılınca kombi Söner.
  • Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var , tahminimce termostatlar ekonomik falan da sağlamıyor. Ben odaya termostat taksam , petek sıcaklığı o termostat sensörüne ulaşana kadar kombi saatlerce durmadan çalışır herhalde.
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

İlkin saat boyu çalışabilir ama sonradan az bir soğumadan sonra devreye girdiğinden daha kısa çalışmalarla ortalama sıcaklığa ulaşır.

Gerekli sıcaklığa ulaşıldıktan sonra daha fazla çalışmayı engellemek için düşünülebilir. Ortam ısındığı halde çalışmaya devam etmesini ne engelleyeiblir ki başka?

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    Kapının birkaç dakika açık tutulması bile oda sıcaklığını düşürecektir. Bu da termostatın devreye girmesine sebep olur ?!!???! ellaam öyle ...

Ama petekler kendisi termostat olmadan ,,, kapı açıldığını pek anlamaz gibi bence. Duvara yakınlar ya hani.. bilemiyorum. Haklı miyim acab
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

Termostat sadece kombiyi kapatmak amacıyla kullanılırsa devreye girmesi için etkisi olmaz sadece çıkmasına sebep olur.

Ancak kapı devamlı açık değil ki? ANlık sıcaklık farkının direk etkisi olmaz. İçeri soğuk hava girse dahi iç ortamdakii tüm hava ve duvar-eşya sıcaklıklarından dolayı ortamı bir anda soğutamaz. Ortam içinde aynı zamanda ışıma da var.

Diğer taraftan ortamın soğuması peteklere de etkir. geniş yüzey alanının amacı zaten ısı transferidir petek için.

Ayarsız ve boşaa çalışmaya sebep olan termostat konu olursa elbette zarara sebep olabilir.

• o her kombi kendine has bağlantı yuvası hazırlamıştır sen kendin yapamazsın o modülü alacan.

• Evet arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. Mantığını biraz geç anladım kuru kontak bı röle ile bağlantıyı yaptım. Roleyide akıllı prize bağladım. Termometre sıcaklığına göre priz kombiyi devreye alıp çıkarıyor.
  • Merhaba 5 volt mu tetikleyici Kullandınız. Bende Size benzer bir şey yapmak istiyorum da

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.