Şimdi Ara

(Yeni sorun)Renault Megane 4 ve yaşadığım problemler(Yeni Güncelleme)C Led Sararması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
137
Cevap
3
Favori
39.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: druen

hocam okudukça renoulta araç alasım geldi. sizinle ne güzel her defasında ilgilenmişler, parça değiştirmişler. volvo servisine gidin 1 kere. garanti bitene kadar aracınızın yağmur suyunu bile koymadan sizden onun parasını almaya kalkarlar, bilgisayar arızalarını size soylemezler, bilgisayara aracınızı sokturmak istediğinizde mesai bitimine kadar sizi bekletip yetişmez bu saatten sonra derler. ciddi sorunlarınız vardır araçta, yoktur size öyle geliyordur derler... garanti süreniz bitince ne mi olur? ilk bakımda 1 ton sorun tespit ederler, en ufak sorununuzla ilgilenirler... diğer markalara göre 2-3 kat para isterler... volvo servisleri kadar kötü servis varmıdır bilmiyorum... renault u takdir ettim :D
    Hocam sizin volvoya Ford servisleri bakıyordu en son . Allah onları da bildiği gibi yapsın. Ford zaten servis ve garanti anlamında rezalet bide volvoyu da alınca tüy dikmişler anladığım kadarıyla. Daha önce konusunu da acmistim Ford connect 2011 model aracımızın tavanında değişik yerlerinde komple boya kalkması var. Sözde 10 yil boya Garantisi veriyorlar. Umurlarinda olmadı. Çatı olunca da boyatamadik. Atan yerlere parça parça rötuş yapıp devam ediyorum. Türkiye'de adam akıllı servis veren premium markalar harici Koreliler. Pejo da baya ilgili bu konuda. Reno'nun normal servislerinden de şikayetçi değilim yaptıkları fabrikasyon hata durduk yere değer kaybina uğratıyor aracı. Bir çok mesajda atıp tutan insanlar var araçlarını ikinci el de satmaya çalıştıkları zaman göreceğim onları en ufak boya veya işlem yüzünden alıcıların nasıl burun kıvırdilarini. Aracın o bölgelerinde boya vs olsa umurumda olmaz da bende araca boyasız diye emsallerinden fazla para vermiş biriyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Corolla kontak anahtar sistemi içten kırıldı, garantiden değişti.

Ön balata ses yaptı, garantiden değişti.

Gözlük kabı yamuk duran, iç lambası takılı kalanlar,

Direksiyonu soyulanlar,

Kemerin eskittiği koltuk kılıfı olanlar,

Teyp çerçevesi çağlayanlar,

Farları buhar tutanlar,

Direksiyon dan ses gelenler

Hepsi garantiden değişti ama son kasa pek bir servis sever çıktı corolla'nın.

• 7 ay kadar Sedan 1.6 DCi ICON modeline sahip olduğum araç bana neler yaşattı:

- Aracın rot ayarı bozuktu, dikkat edin sıfır araç. Direksiyon sola yamuktu, düzeltildi.
    - Aracın arka torsiyon çubuğu ip gibi düz olması gerekirken yamuk taklmış; her gaza oturuşta araç sola, her gazdan çekişte veya fren yapışta araç sağa kaçıyordu.
    - Aracın Masaj koltuğu 2. seviyede tak tak tak atma sesi yapıyordu, garantiden düzeltildi.
    - Aracın ön sağ kapı fitilleri normalden uzun takılmış, gari garip bombeli duruyordu, satana kadar ellettirmedim.
    - Rlink 2 dedikleri zımbırtı, ordan burdan üyelik, ordan burdan ayrıca aktivasyon istiyordu, delirtti bıraktım.
    - Aracın ön takım poryaları yamuk geldi. 30 sefer balansa sokuldu araç, meğer jant lastikte değil poryada yamukluk varmış, garantiden değişti.
    - Ön cam su püskürteçleri kafasına göre takılıyordu, garantiden metal olanlarla değişti.

Özetle bu son Renault ve Renault grubu araç alışımdı. Keza 3 yıl önce Qashqai'de aynı şekilde rezillikler yaşatmıştı. Şimdi Honda'ya geçtim, 9 aydır huzurluyum, servis yüzü görmedim (Civic RS).

• Herkesin kendi tercihidir.Dedigim gibi her aracta sorun yasanır.Hondacılar genellikle takım tutar gibi arabalarını tutuyorlar.Gir foruma dunya sıkıntı var.Servis ucretleri pahalı,yedek parca desen inanılmaz pahalı, arkadas ZF Otomatik Dizel almıs 6000KM de partikul tıkanmıs 15.040TL para istemisler.Daha adam ilk bakıma girmemis hani nerde 6 yıl 150.000 KM garanti diger taraftan 6 yıl garanti de ayrı bir dert, her bakımda 1300 TL civarı ver, bir arkadas yazmıs 2013 model HB farı 5000TL diye, arabalar gocuk cıktı, dalgalanmalar oldu.
    Birlestiler, eylem yaptılar.Honda cıktı ve bende hata yok dedi.Servisler top carpmıstır, yaslanmısssınızdır demisler.Sonuc parasıyla kendi hatası olmasına ragmen ve bir cozum olmamasına ragmen parasıyla kopuk sıkıp gonderdiler.

Atmosferigi sorunsuzmus.Bİr zahmet sorunsuz olsun 20 yıllık motor ustune de aracın fabrika verisi 9.2 hadi kullan kullanabilirsen...
    Benim param olsa gider direkt 2. el 1.6 130BG ya da 160BG Talisman alırım.Sıfırı 250 kagıt 2. elde 120 civarında al bir Talisman muhtesem arabaya bin.Onun dısında ben HB ciyim.Param olsa yine 2. el gozu kapalı Megane 4 HB alırım.

Renault geri donus , ilgi alaka , kalite olarak bircogundan coook daha ondedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreGLC

Bagaj kapağı yamukmuş adamlar düzeltiyor garantiden neymiş değer kaybı parası istiyormuş beyfendi. Garanti bu tür fabrikasyon hatalarını düzeltmek içindir. Para kopartıp iyi niyeti kötüye kullanmak için değil. Renault tüm sorunu garantiden çözmüş allahdan belanızımı arıyorsunuz. Sizin niyetiniz kötü efendi olun efendi vantuz gibisiniz. İkinci el araba almış, kendini bentley almış gibi hissediyor paşama bak.

ömründe hiç ayıplı mal, gizli kusur gibi kavramlar duydunmu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Reno" asla almayacağım bir arabadır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

quote:

Bagaj kapağı yamukmuş adamlar düzeltiyor garantiden neymiş değer kaybı parası istiyormuş beyfendi. Garanti bu tür fabrikasyon hatalarını düzeltmek içindir. Para kopartıp iyi niyeti kötüye kullanmak için değil. Renault tüm sorunu garantiden çözmüş allahdan belanızımı arıyorsunuz. Sizin niyetiniz kötü efendi olun efendi vantuz gibisiniz. İkinci el araba almış, kendini bentley almış gibi hissediyor paşama bak.

ömründe hiç ayıplı mal, gizli kusur gibi kavramlar duydunmu?

Alıntıları Göster
    Garanti bu sorunları gidermek içindir önce bunu öğren aklına sok.

• quote:

Garanti bu sorunları gidermek içindir önce bunu öğren aklına sok.

ayıplı mal, gizli kusur gibi kavramların tanımını sen önce güzelce bir öğren o aklına sok ondan sonra konuşalım seninle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 10 Eylül 2018; 23:43:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

7 ay kadar Sedan 1.6 DCi ICON modeline sahip olduğum araç bana neler yaşattı:

- Aracın rot ayarı bozuktu, dikkat edin sıfır araç. Direksiyon sola yamuktu, düzeltildi.
    - Aracın arka torsiyon çubuğu ip gibi düz olması gerekirken yamuk taklmış; her gaza oturuşta araç sola, her gazdan çekişte veya fren yapışta araç sağa kaçıyordu.
    - Aracın Masaj koltuğu 2. seviyede tak tak tak atma sesi yapıyordu, garantiden düzeltildi.
    - Aracın ön sağ kapı fitilleri normalden uzun takılmış, gari garip bombeli duruyordu, satana kadar ellettirmedim.
    - Rlink 2 dedikleri zımbırtı, ordan burdan üyelik, ordan burdan ayrıca aktivasyon istiyordu, delirtti bıraktım.
    - Aracın ön takım poryaları yamuk geldi. 30 sefer balansa sokuldu araç, meğer jant lastikte değil poryada yamukluk varmış, garantiden değişti.
    - Ön cam su püskürteçleri kafasına göre takılıyordu, garantiden metal olanlarla değişti.

Özetle bu son Renault ve Renault grubu araç alışımdı. Keza 3 yıl önce Qashqai'de aynı şekilde rezillikler yaşatmıştı. Şimdi Honda'ya geçtim, 9 aydır huzurluyum, servis yüzü görmedim (Civic RS).
    hocam o fişkiye problemi nedir? bende de bi ara kafalarına göre atıyordu. sonra komple antifirizli cam suyu kullandım şuan düzgün çalışıyor. masajlı koltuk bende de bazen birden duruyor daha yeni açmışken

• İlginç bir konu.
    Pür dikkat okudum.
    Ben olsam hava, yağ filtrelerini de kontrol eder onlarıda garantiden hallederdim.
  • Megane satıp Skoda alınca sanki merso gibi gelmişti vay be. Benim eski meganin da bagaj kapağı yamuktu ayrıca far buhar yapıyordu ayrıca viraj larda araba yan yatıyordu. Megane larda hastalık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 yıldır 2017 Megane Sedan Icon kullanıcısıyım. Aracımızda bazen olan 1. ve 2. vites arası kararsızlık disinda hiçbir sorun yok. O konu için de aracı yarın ilk bakımına götürücem servise, EDC yeni yazılım yüklettiricem. Araçtan genel olarak oldukça memnunum. Megane 4 icin yazılanlara göre bazı kronik ama düzeltilebilir sorunlar olabiliyor örneğin ilk üretilen HB lerde bagaj kapagi oturmama sorunu. Ancak sizin yaşadığınız sorunlar baya fazla tabii ikinci el almanızın da etkisi vardır. Sanirim ilk uretildigi yil 2016 modellerde biraz daha fazla sorun cikiyor. Bu araba işleri de biraz şans artık. Bir Mercedes bile bütün sistemleri kapanıp yolda bırakabiliyor veya herhangi bir markada bu tarz sorunlar çıkabiliyor. Önemli olan istatistiksel olarak sorun çıkarma oranının düşük olmasıdır. Bir kişi bir araçla bir çok sorun yaşamışsa o aracın üretilen bütün serileri aynı sorunları yaşıyor diye bir şey yok.

Buradan marka fanatikligi falan yapmıyorum. Araba konusunda herkesin beklentisi, isteği ve zevki farklıdır.

Edit: 11.09.18 tarihiyle ilk bakım için servise gittim. Diyeceğim o ki Renault servisindeki hizmet ve ilgiyi bazı diğer markalar da kendilerine örnek almalı. Sağ ön yolcu koltuğundan çok nadir de olsa ses geldiği oluyordu yolcu binerken vs. Mekanizması sipariş verildi. 1. ve 2. vites kararsızlığı için EDC yazılım güncellendi, şu anlık sorun yok. Bir kaç ufak şikayetleri de giderdiler. Aracın üzerinde bazı su lekeleri vardı onları gösterdim, cila yaparız dediler. Motor temizliği, iç-dış yıkama ile birlikte aracı teslim ettiler. Haftaya koltuğun mekanizmasını değişmeye gidicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 11 Eylül 2018; 23:49:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• megan 4 bizi çok şaşırttı diye bir başlık vardı sayfa sayfa yazılmıştı o geliyor insanın aklına..
  • yolda arıza yapmaması otoparkta yapması bir olasılık bence 1 saat önce yola çıksanız o da yolda bozulabilir

• 2017 model 13 bin km de 1.6 Joy LPG li Renault Megane 4 HB sahibiyim radyosu hariç otomobilden memnunum sıkıntı yok.

• evet Yusuf kardeş cevabını bekliyorum. ortaya yanlış bildiğin bir bilgiyi attın.
  • Konuyu bağladığınız Golf'ün hangi servisi amortisör patlağını garantiden değiştirir hiç düşündünüz mü? ya da kapağından dolayı buhar yapan farı komple iyiniyet kapsamında sıfırı ile değiştirir?
    25,000 km hem etkili hem sessiz balatalar için bence gayet yeterli bir süre. Ciyaklayarak 60,000 km gitmek isterseniz o ayrı. Eleştirdiğiniz fiyatı için yine bkz."vw servis fiyat listesi".
    Vites topuzunun ötmesi, ESP ve multimedya sorunları bu seviyedeki bir araçta kesinlikle olmaması gerekirdi haklısınız, yeni kasanın premium araçlar haricinde bu tarz sorunları çıkabiliyor ve eli yüzü düzgün servislerde çözülüyor zaten çözülmüş de.
    Meşhur sütun göçüğü problemi gibi yüzlerce araçta olmayan ama size denk gelen bir gerçek sorununuz var. Mesajınıza at-gitsin, sat-gitsin şeklinde yorum yapan arkadaşlar gibi düşünmüyor aracınıza binmeye devam etmek istiyorsunuz ki bence haklısınız. O zaman bunu mais servisinde işlem raporlu bir dosya hazırlatarak yaptırabilirsiniz, 3-4 yıl binmeyi düşünüyorsanız değer kaybı gittikçe azalacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

7 ay kadar Sedan 1.6 DCi ICON modeline sahip olduğum araç bana neler yaşattı:

Neredeyse tamamı işçilik ve kalite kontrol hatası, Bursalı kardeşlerimizin elleri dert görmesin. Kullandığım laguna 3. avrupa üretimi Renault bu yazdıklarınızın neredeyse hiçbirini yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2F06C70E2

yolda arıza yapmaması otoparkta yapması bir olasılık bence 1 saat önce yola çıksanız o da yolda bozulabilir
    2002'de Doblo'yu aldık tam bir hafta sonra şirket Reno Clio model aracı tahsis etti. O dönemde ikiside sıfır, doblo o yıllarda 0 sorunla (kelebek ve silecek suyu deposu hariç, garantiden hallettiler) reno üstün kalitesi ile 15 dakikalık trafikte hararet yapıp son nefesini verdi.

Doblo 2009'dan sonra ara ara bozulmaya başladı, her bozulduğunda da istisnasız otoparktaydık. 2-3 seferinde de uzun yoldan geldik, otoparka girdik stop etti

En azından şunu biliyorum bu araba deposunda yakıt olduğu sürece beni yolda bırakmaz. Ha yola hiç çıkmayabilirde biraz keyfine kalmış bir durum ama yola çıkıyorsa geri dönüyor.

Gerçi arızaların sebebini de çözdük. Bagajda yedek Bosch Alternatör ile geziyorum. Hidrolik kriko da var, anahtar takımları da var. Das Alternatör ne yapacan

• ‘Hatasız’ araç kavramı bu nedenle var hocam

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.